Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gün doldurma emeklilik için rapor alıp beklemek mümkün mü?

Anonim35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

2012 yılında 4A sigorta girişim var ve 500 günüm var daha %74 süreli rapor aldım.

Çalışmayı düşünüyorum işe girerken engelli indirimi vergi indirimi vs için başvuru yapılıyor mu yapay zeka öyle dedi kafam karıştı

yardımcı olabilcek var mı? Eğrr şimdi o şekilde başvurursam tekrar saplık kurulu raporu aldırıp günüm dolunca direkt emekli olabilir miyim?

merhaba, işe girdiğinizde (özelde ya da kamuda) raporunuzu sunarsınız, engelli kontenjanından işe girersiniz. emeklilik tablosu var rapor oranına göre mesela sizin şartlara göre 15 yıla 3960 gün istiyor. siz zaten yılı doldurmuşsunuz gününüz eksik de keşke 2012 den bu yana çalışmış olsaydınız şimdiye emekli olurdunuz tabii özel durumunuzu bilmiyorum tam olarak...

Gerçekten keşke az az biriktirseydim gün iyi olurmuş. Özel sektörde çalışcam işe başlayınca yada başlamadan engelli raporuyla vergi dairesine başvurmam gerekiyor mu peki

O çalışacağınız yere bağlı. Vergi dairesine onlar da gönderebilir size de diyebilir bunu vermeniz gerekiyor diye. Ama maaşa çok bir katkısı yok vergi indiriminin.

@burak67, Gerçekten keşke az az biriktirseydim gün iyi olurmuş. Özel sektörde çalışcam işe başlayınca yada başlamadan engelli raporuyla vergi dairesine başvurmam gerekiyor mu peki

Maaş için değil o şekilde prim yatarsa engelli indğrğmğnden emeklilik daha kolay oluuormuş zaten zor şartlarda çalışcam emekli olamıcaksam 9 yıl gün biriktirmeyeyim diye @burak67,

Vergi dairesine işe girdikten sonra başvurmanız gerekiyor

Üst Alt