Reyhan Hanım inşallah çalışmalarınız sonuç verir ve rapor çilesinden kurtuluruz.Öncelikle önerilerimizi dikkate aldığınız için ve aramızda olduğunuz için size çok teşekkür ediyorum.
Çalışan tekerlekli sandalyede bir engelli olarak rapor konusunda en mağdur olanlardan biri de benim,kazadan sonra sandalyeye bağımlı kalınca öğretmenlikten memuriyete alındım ve milli eğitim bakanlığı öğretmen olur raporunu alırsan tekrar öğretmenliğe geçiririz diye yazı yazdı ama hiçbir hastane bu raporu vermedi,rapor oranları konusunda bütün hastaneler tamamen çok keyfi uygulama yapıyorlar,sen öğretmenlik yapamazsın,öğrencilerin psikolojisini olumsuz yönde etkilersin diyen ve parapleji rahatsızlığıma %95 rapor veren aynı heyet başkanı,2 ay sonrasında vergi indirimi için başvurduğumda beni unutmuş olmalı ki bu orandan daha düşük rapor veriyordu,itiraz edip de 2 ay önceki öğretmenliğe geçmek için aldığım %95 raporu gösterince mecburen %95 rapor vermek zorunda kaldı,yani rapor oranları tamamen çok keyfi ve engellilerin hep dezavantajına verilmektedir.Ayrıca bana rapor verilirken kesinlikle parapleji rahatsızlığım hakkında hiçbir tetkik yapılmadı ve de hastanede rezil bir ortamda kalabalıkta rahatsızlığımızla ilgili olmayan diğer doktorlara da raporumuzu imzalatmak için çok sıkıntı çektik.
Çok önemli bir mağduriyetimiz de engelimiz sürekli olduğu halde sürekli kullanmak zorunda olduğumuz medikal malzemeleri için her ay veya iki ayda bir reçete yazdırmak için hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz,oysaki engelimizden dolayı zaten hastaneye gidip gelmek çalışanlar için sevk almak ayrıca bir külfet oluşturmakta,her ay reçete yazdırmak zorunda olmamız, omurilik zedelenmesi sürekli olmasına rağmen,engelimiz sürekli olmasına rağmen reçete yazdırdığımız bu malzemelerin raporlarını 2 yılda bir yeniletmek de yine ayrıca çok gereksiz ve mağduriyet!!!
Yine çalışan bir engelli olarak her işlemim için her defasında hastanede rapor çıkartmak o kadar büyük bir eziyet ki!!!Çünkü devlet memuru olduğum için bana çok sık rapor lazım olmakta ve her defasında tekerlekli sandalyeyyle rapor çıkartmak için uğraşmaktayım.Özürlü kimlik kartlarımız hiçbir işe yaramıyor,maalesef,her işlem için rapor çıkartmak zorunda kalıyoruz,ayrıca vergi indirimi aldığımız halde emekli olurken tekrar rapor çıkartmamız da çok gereksiz ve külfet!!!
Engelli öğretmenlerin öğretmen olur raporunu almalarındaki sıkıntıyı da Reyhan Hanım Milli Eğitim Bakanlığıyla konuşmanızı özellikle çok rica ediyorum.Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bu konuda ortak hareket etmeli ve net olarak belirlemeli.Yani doktorlar bunu neye göre karar veriyorlar,ben İngilizce öğretmeni olarak Eğitim Fakültesi mezunu olarak mesleğimi yürüyemediğim için icra edemiyorum,yani benim mesleğim sınıftaki ders anlatmam iki adım atmama mı,yürümeme mi bağlı!!!bu konuda defalarca yazışmalar yaptım,Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen olur raporu isterken,hastanelerdeki sağlık kurulları ise tam aksine beni Milli Eğitime yönlendirdiler,engelli öğretmenlerin raporları hakkında da kesin bir yasa çıkarılmasını ve net bir yasaya göre hareket edilmesini istiyorum,benim branşımla alakalı olmayan birçok kişi öğretmenlik yapabilirken,eğitim fakültesi okumamış birçok kişi öğretmenlik yaparken,Türkiyede en çok öğretmen alımı branşı ingilizce iken ben tekerlekli sandalyedeyim diye İngilizce öğretmenliğini yani kendi mesleğimi yapamıyorum maalesef!!!