Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik olarak çalışıyorum. Engelli raporu alırsam işimden olur muyum?!

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Ben ozel bir firmada 2011 in 3. Ayinda guvenlik olarak ise basladim halende calisiyorum engelli raporu aldim bergi indirimi icin is yerine verdigim zaman beni sen engellisin guvenlik yapamassin deyip isten cikarma imkani varmidir oyle birsey olursa benim ne gibi haklarim var ise iademi isteyebilirmiyim veya sosyal haklarim nelerdir arkadaslar

Şirket lerin engelli çalıştırma zorunluluğu var.eğer sayı eksik se çalıştırmak zorunda ama ben güvenlik olarak değilde başka bölüme alacağım diyebilir engelli. Bu durumda kendileri çıkarırsa tazminat ödemek zorundalar. Engel raporunuza göre vergi indiriminiz belli olur. İşe geriye iade durumunu bilemiyorum ama zannetmiyorum çünkü tazminat verecekler zaten onlar çıkardığı için

Emrah bey engelli raporum %42 benim merak ettigim cevabini bulamadigim guvenlik gorevlisi engelli kadrosunda guvenlik olarak calisabilirmi sunuda belirteyim seker hastasiyim ve engelim isimi yapmaya mani degil

Yani o kadar detaylı Ufukalp abi bilir. Bildiğim bu kadar Erkan bey ancak güvenlik olarak işe ihtiyacınız varsa ben size bizim şirkete girmenize yardımcı olabilirim. 3 üncü derecede engelli vergi indiriminden faydalanıyorsunuz

@erkan medeni
Çalıştığınız firma güvenlik işini ciddiye alan sertifikalı güvenlik elemanı çalıştıran bir şirket ise zaten silahlı ya da silahsız özel güvenlik sertifikası almanız gerekecektir ve sertifika için de belli sağlık şartları vardır.
Bu durumda sertifika yoksa zaten çalışamazsınız.
Bir de güvenliği bir tür angarya olarak gören, kapıya koyup danışma gibi görev veren firmalar var ki bu şekilde sorun olacağını sanmıyorum.
Bu iş ilk işinizse zaten sigorta başlangıcınız 2008 sonrası olduğundan vergi indiriminin sizin emekliliğinizde hiç bir fonksiyonu olmayacak, sadece maaşınıza 31,5 tl gibi ufak bir artısı olacaktır, çok tereddütteyseniz vergi indirimi almayabilirsiniz. otsukarcı

Ufukalp çok teşekkür ederiz abicim öksürüğün bile fayda bu foruma iyi ki varsın :) bende öğrenmiş oldum sayende.@%1;

Ufukalp bey ise girisim 1998 in 4. Ayi guvenlik sektorune ise 2003 tarihinde basladim soylediginiz gibi ogg kimligim mevcut
Soylediginiz gibi ufak bir meblag imis ben is yeriyle alakali herhangi bir indirimde bulunmasam bile diger vergi indirimlerinden yararlanabilirmiyim acaba buda is yeri ile sikinti olurmu
Gercekten sizlere cok tesekkur ediyorum sizin sayenizde birseyler ogreniyoruz forum yoneticilerine ve arkadaslara sonsuz tesekkurler

erkan medeni
Şayet ögg sertifikanız ve kimliğiniz varsa ve güncelse işyerinde kimse size sen özel güvenlik görevlisi olamazsın diyemez, bu kararı onlar değil, o sertifikayı veren kuruluş verir.
Siz zaten ögg sertifikası için gerekli sağlık şartlarına sahip olduğunuzu belgelediniz, eğitiminizi aldınız ve ögg sınavını kazandınız, gerisi onların işi değil.
Erkan kardeşim, vergi indiriminin 2008 sonrası girişliler için sadece tek getirisi var, o da söylediğim o ufak tutarın maaşa yansımasıdır, başkaca hiç bir avantajı ve başkaca bir vergi indirimi yoktur, diğer vergi indirimlerinden faydalanabilir miyim derken ne kastettiniz bilmiyorum.
Araç için ötv ya da mtv yi kastetti iseniz onlar çok ayrı uygulamalar ve vergi indirimiyle alakaları yoktur. Emlak vergisi muafiyetinden ise sadece raporla faydalanabilirsiniz.

Ufuk bey verdiginiz bilgiler icin sonsuz tesekkur ederim simdi kafama daha iyi yatti hersey
Son bir sorum olacak size arac icin indirimden faydalanabilirmiyim

erkan medeni
Malesef diyabetten başkaca fiziksel bir engeliniz yoksa ötv muafiyetinden faydalanamazsınız.

Merhaba,

Özel Güvenlik şirketlerinde güvenlik görevlisi işi haricinde ofis işlerinde bir engelli çalışabilir mi? Vergi indiriminden faydalanan bir engelli..
Eğer çalışamaz ise kanun maddesini öğrenebilir miyim?

Teşekkürler

Eurest

Bu konuda hiç bir sınırlama yok. Tabii ki tüm kadrolarda çalıştırılabilir.

Merhaba, güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum sağ ayak bileğimde yüzde otuz hareket kısıtlılığı var iş yerime ötv indiriminden faydalanıp araç almak için engelli raporu almak istiyorum dedim iş sağlığı uzmanına sordular ortopedi doktoru nun özel güvenlik olur şeklinde rapor vermesi gerekiyor dediler sizce doktor bu raporu verirmi yada bu şekilde bir örnek durumu olan varmı?

Benim sorum hakkında bilgi veya tecrübe yaşayan kimse yok mu

Merhaba arkadaşım ben 1997 den itibaren güvenlik sektöründe çalıştım.2006 da sertifikamı aldım. 2007 de kaza sonrası engelli oldum.yasa gereği özel güvenlik büro amirliğine dilekçe vererek sertifika mı iade ettim sanırım hiç bir doktor engelli statüsündeysen sana özel güvenlik olur raporunu vermez.

hem konum olarak hemde profesyonel olarak güvenlik işi yapıyordum ve başka bir mesleğim olmadığı için çok zorlandım engelli raporumu 2016 da alabildim ve artık Allahım;a çok şükür güzel bir işim var bence sertifikanızı iade edin ve engelli olarak işe başlayın yasal olarak bu işi engelli bir insan yapamaz adı üstünde özel güvenlik.Belki bir yardımım olduysa ne mutlu.

secrtydeveci...hocam selamlar...bende 96 yılından beri güvenlikteyim ve 9 ay önce beyin kanaması geçirdim o süreden beri de raporluyum..erken emeklilik için uğraşıyorum ama bu hastalığa da 1 sene önceden oran vermiyorlarmış...zaten 2 doktorumda bu işi yapamaszın dedi bakalım inşallah temmuz da bir oran alacağım erken emeklilik için....yalnız sizin bahsettiğiniz güvenlik kimliğini iade olayını anlamadım..yani bu işi yapmaszam iade etmek mecburimi konuyu biraz açabilirmisiniz...teşekkürler..

Madde 18- Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.

a)Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.

b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.

c) (Değişik:RG-11/9/2011-28051) Göz: Körlük veya gece körlüğü olmamak.

d) Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasını engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.

e) (Mülga:RG-11/9/2011-28051)

Çalışma İzninin Yenilenmesi

Madde 19- (Mülga:RG-11/9/2011-28051)

Özel Güvenlik Görevlilerinin Bildirilmesi

Eğer engelli durumundaysan zaten yasa seni özel güvenlik olarak çalıştırmaz.Kanunen yasak ve en yakın zamanda kimliğini iade için başvuru yapıyorsun Özel Güvenlik şube müdürlüğüne gidip dilekçe ile kartını veriyorsun ben bu işlemi yaptım ve herhangi bir cezaya tabi olmadım.Bülent kardeşim sende aynı şekilde dilekçe ile müracaat et yeterli olur zaten yeni rapor alırken olumsuz diyecekler.

Benim engelim ortopedik, psikiyatri, nöroloji, KBB ve gözde bir sıkıntım yok silahsız güvenlik görevlisiyim

Engelli Özel güvenlik görevlisi olmaz ibaresi nerde yazıyor biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim

Sorlandet

Sorlandet güvenlik görevlisi kartınızı alırken sağlık kontrolünden geçtiyseniz sanırım Madde 18- Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartlarında bir rahatsızlığınız yok güvenlik olur raporunuzu almışsınız.

secrtydeveci..hocam selamlar..1 ekim itibari ile beyin kanamasından dolayı erken emekli oldum hayırlısıyla bu ay ilk maaşımı alacağım kısmetse...güvenlik kimliğimi daha teslim etmedim malum tedaviler fizik tedavi hastane kontrolleri vs..şu an zaten işyerinde arkadaşta ve ben kastamonuya taşınıcam memlekete,nüfusu buraya aldırıp burda emniyete teslim etsem sıkıntı olurmu??..teşekkürler..

deathless

Şu anda çalışmıyorsanız sıkıntı olmaz sanırım ama yakın zamanda verin ki kafanız rahat olsun saygılar.
deathless

Bu arada emekliliğiniz hayırlı olsun.

Kamuda guvenlik gorevlisiyim agir uyku apnesi ve hipoapne tiroid bezi hormon bozuklugu rahatsizligim var cuma gunu heyete cikcam yuksek ihtimal engelli raporu verilcek guvenlik kartimin suresi doldu yenilemede bana sikinti olurmu bu durun

Mhmt89...kanunlarda belirtilmiş zaten yapabilmenin şartları,eğer var olan hastalığınız bir etki etmeyecekse görev yapmaya bence sıkıntı olmaz ama tabii gerekli mercilere önden sormakta fayda var gene de..geçmiş olsun..

deathless alisirken uyukluyorum hastaligimdan dolayi kbb bolumu bakiyo doktora danisdim senin o isi yapman sakincali heyete gozukmen lazim dedi cuma gunu bakalim hayirlisi neyse olcak ama calisdigim yerde askeri kurum guvenlik kimligin yenilemesen calisamazsin diyo sigorta girisim 2006 2600 is gunum var malulen emekli yaparlarmi peki

Mhmt89

Malulen emekli olmak için benim gibi pert olman lazım.Yani tek hastalıktan %60 üzeri bir raporun ve o raporuna göre iş yapamayacak seviyede olman lazım.Calisabildigine göre malulen emekliligi unut çünkü çok zor.

Mhmt89 bende guvenlik olarak calisiyorum ayni durumda is yerinde calisan arkadasimiz var muhabbet ederken yada konusurken az bi sessizlik olsun hemen uyuyordu tedavisini yaptirdi kendisine cihaz verildi aksam evinde yatarken cihaz ile uyuyor uykusunu aldigi icin is yerinde sikintisi kalmadi sizinde bu tur cihaz almanizi tavsiye ederim

hayırlı günler bir sorum olacaktı
Şuanda güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum ekpss ye girmek için sağlık raporu almayı düşünüyorum
Bu raporu alınca güvenlik kartım iptal olurmu yada rapor aldığım şirketim tarafından öğrenilirmi

Tarık_35...hocam hastalık derecesine ve sebebine göre değişir durum,zaten güvenlik görevlisinin görevini yapacağı ve yapamayacağı durumlar belirtilmiştir hastalığınız bu durumlar için önem arzediyorsa sanırım şirket duruma el koyabilir...bunları 23 yıl güvenlik yapmış birisi olarak söylüyorum yanlış anlamayın..geçmiş olsun.

deathless teşekkür ederim
Tek kulakta duyma kaybım var ve sol kol dirsek te kırık ameliyatı oldum hareket sınırlı

Üst Alt