Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik soruşturması ne kadar sürer? İşyerimden ne zaman istifa etmeliyim?

benstery

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Güvenlik soruşturması kurumlara evraklar teslim edildikten sonramı başlar? Çalıştığım işyerinden atanıncamı soruşturma bittikten sonramı istifa etmeliyim?

Son düzenleme:
benstery , İş yerinden istifa etmek için acele etmeyin. Çünkü aniden, bildirimsiz olarak işinizi terk etseniz bile en fazla 2 haftalık maaşınızı kaybedersiniz. Benim yaşadığım süreç şu şekilde oldu:

- 24 Ağustos 2016, EKPSS tercih sonuçlarının açıklanması

- 21 Eylül 2016 Çarşamba günü evrakları atandığım kuruma teslim ettim.

- 8 Aralık 2016 Perşembe günü Güvenlik Soruş. ve Arşiv Kaydı için atandığım kurumdan arandım. İstenen belgeleri götürdüm.

- 14 Aralık 2016 Çarşamba günü Güvenlik Soruş. ve Arşiv Kaydı için atandığım kurumdan, eksik belge nedeniyle bir daha arandım.

- 31 Aralık 2016 Cumartesi günü, kapıma polis gelerek ikametgah bilgilerimi aldılar. Güvenlik soruşturması başlamış.

- 3 Haziran 2017 Cumartesi günü atandığım kurumdan eve mektup geldi, 15.06.2017 perşembe günü işbaşı yapacakmışım.

Ben ocak 2016 da evrakları teslim ettikten sonra nisan 2016 nın son haftası aranmıştım. Benimki bu kadar sürmüştü. Ama şuan OHAL dönemindeyiz Serhat arkadaşın ki kadar uzun sürer.

8 ay sonra iş bası yaptım isyifa etme yazın gelmeden sakın

oha layn, bütün kurumlarda süreç bu kadar sürüyor mu ya, vay arkads :confused:

oha bu nasıl güvenlik soruşturması cenin halimimize mi dönüp bakıyorlar gir e devlete zaten hersey cıkıyor illa suyunu cıkaracaklar bürokrasinin...

Serhat79 Hangi kuruma atandınız?

Ben de askeriye yazdım. Benim de bu kadar uzun sürer mi?

Yani güvenlik soruşturması sürecinde başka yerde çalışıyor olmak sıkıntı çıkarmıyor değil mi?

arkadaşlar en az 4 ay sürer ben ocakta teslim ettim evrakları mayısta başladım

@Serhat79

1 yıl sürmüş nerdeyse kardeş sen kendi memleketinemi atandın yoksa başka yeremi işe başlama süresi 12 gün vermişler

Serhat79

Çok teşekkür ederim zahmet edip bu kadar ayrıntılı yazdığın için çünkü ben işyerinden o kadar sıkıldım ki kazanırsam yazıyı gördüğüm gibi istifa etmeyi düşünüyordum. Ama dediğinize göre güvenlik soruşturması var ve bu olumsuz sonuçlanırsa atanamıyorsunuz. Olumlu dahi olsa en erken 4 ay veya 1 yıl sürebiliyor işe başlama. Merak ettiğim atandığım yere evrak teslim edilecek işyerinden yıllık izin alarakmı gideceğim işyerinde sanırım istifa edene kadar kazandığımı söylememeliyim

iş yerinde istifa ihbar süreniz varmı?

Ben AĞustosta atandım, Eylül 8 de kuruma gelip evrakları imzaladım istifa etmemi istediler eski işimden her an çağrılabilirsiniz diye bende istifa ettim araya bayram falan girdi 30 Eylülde iş başı yaptım o sırada da dinlenmiş oldum :) Yaklaşık 40 gün falan sürdü tüm işlemlerin sonuçlandırılması. (Bu arada atandığım kurum MEB)

buyucu
Daha önce bu işyerinden istifa etmediğim için bilmiyorum. İşi bırakanlar tazminat alamadığı için genelde aynı gün gidiyorlar

caqla
Bende 15 tercih olarak MEB yazdım kendi memleketinde çalışma olanağı olduğundan genelde herkes MEB yazdığı için atanabilirmiyim bilmiyorum. Siz kaç puanla
atanmıştınız?1kişilik sağlık kamu hastaneleri yazmak pek cazip gelmedi.
Atanma süresi moralimi bozmuştu. 40 günde işe başladığınızı duymak mutlu etti. Mutlu huzurlu ve rahat mısınız işyerinde?

heartless_ra , İstanbul'da yaşıyorum, İstanbul'da bana uzak bir belediyeye atandım ama servis var, her gün yarım saat yürüyorum servis için.

benstery , Ben aslıda bir ay önceden işe başlayacağımın haberini almıştım, başlamama 1 ay kala telefonda aradığımda "Evraklanız gelecek, haberini aldık, gelir gelmez 15 gün içinde başlatacağız." demişlerdi. Benim bildiğim kanunlara göre, eğer değişmediyse, işten çıktığınızı söylediğinizde 2 hafta daha çalışmak zorundasınız, yoksa ihbar tazminatı ödersiniz yani eğer 2 hafta çalışmadan çıkarsanız, işveren 2 haftalık maaşınızı keser. Bu yüzden, örneğin 2 haftalık izniniz var diyelim, işverene gidip izne ayrıldığınızı ve aynı zamanda istifa ettiğinizi, dolayısıyla ücretinizi kesmemelerini söyleyin. Belki surat yaparlar, veya hemen çıkmaya zorlayabilirler ama buna hakları yok, her şey kanuna uygun olur. Maaşınızı da tam alırsınız.

Alfa38 , tedavi gördüğüm için çalışamıyordum. 2 yıldır işsizdim. Çalışanlar için, verdiğim bilgiler yeterli olur sanıyorum. Ben olsaydım, son bir ay kala istifa ederdim.

Üst Alt