Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik soruşturmasında sosyal medyadaki hükümet karşıtı yorumlar sorun çıkarır mı?

@MadResister, Merhabalar, evet bir ara bu konuları bilen kıymetli arkadaşlarımızdan bilgi almak için farklı konu başlıkları açacağım. Değerli zamanınızdan ayırıp yazdıklarımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Evet ben de nelerin suç kaydı nelerin ise adli sicil kaydı olduğunu ve açık, kapalı, gizli sicilin ne olduğunu ve de neler güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmasında sorun çıkardığını merak ediyorum. Saygılarımla..

@MadResister, Tekrar merhabalar, işte nelerin, nasıl, polis, jandarma ve/veya başka kurumlarda suç kaydı olarak kayıt alınarak arşivlendiğini, suç kaydının unsurlarını, adli sicil kaydı ve suç kaydının farkını merak ediyorum. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında nelerin sorun çıkardığını baştan bilerek KPSS ve/veya E-KPSS'ye ona göre hazırlanmayı düşünüyorum. Dediğim gibi önceden baştan bu sorgulamalar yapılsa, örneğin "sen sınavlarda turkiye birincisi bile olsan giremezsin devlete" denilse, insanlar da takribi 1 yıl gibi bir zaman ile emeklerini boşa harcamamış ve hayal kırıklığına uğramamış olurlar. Kamunun, idarenin bir damgalama, yaftalama durumu var gibi. Bir de sağlık sicili tutuluyormuş galiba. Bilenler aydınlatırsa memnun olur, sevinirim. Herkese, saygılarımla..

@MadResister,
Sen sosyal medya şeklinde bir başlık açınca ben de sosyal medya araştırmaları ile ilgili bir sayfa bulup adresini verdim.

Arkadaşlar bugün, öğleden sonra İmamoğlu için imza verdim. Adımı/Soyadımı ve adıma yasal olarak kayıtlı GSM numaramı vererek. (İktidarın dilinde) Ben artık bir vatan hainiyim o zaman. Anlaşıldı.

@MadResister,

Esprili bir dille, sen atanana kadar iktidar değişir, sorun olmaz yazmıştım tamamen mizah amaçlı.
Paylaşımlarınızı onaylamıyorum ama böyle paylaşımlae yapıcaksanızda anonim hesap kullanın derim.

dostum senin durumunu anlıyorum.otistik olduğun için ( insanların düşünceleri ne kadar patolojik hale getirilirse getirilsin ben otizmin hala çok özel bir durum olduğunu düşünüyorum)toplumun değer yargılarını anlamakta zorlanıyorsun.ancak şu anda bu toplum çok tehlikeli ve yoksul ve vicdansız bir hale geldi(korku filminden çıkmış bir durum gibi resmen) ve lütfen kimseye bu düşüncelerini açma.herkes herşeyin farkında.ışık her zaman kalacak ve karanlık karanlığı besleyen yaratıklarıyla ve ucubeleriyle birlikte tarih olacak.sen sadece herşeyi zamana bırak karanlığın seni yutmaması için.bu arada bana otistim tanısı konmadı ama yaptırdığım dna testinde yüksek ihtimalli çıktı.ben otistik veya asperger olduğumu düşünüyorum.

soruna gelince; bence sosyal medya tam bir kanalizasyon çukuru ve kanalizayonlarda genellikle sıçanlar yaşr.benim sahsen hiçbir sosyal medyada bir yorumum yok.(you tube dışında da sosyal medya hesabım yok.ne sosyal medya içeriklerine nede o içerikleri üreten iğrenç insanlara bir ilgi ve alaka beslemiyorum)zaten bu kanalizasyon çukurlarına sadece networkingle ilgili MIT ve yabancı üniversite lecture lerini izlemek için giriyorum.ama madem bi halt yedin söyle anlatayımdevlet sadece( hala) mantıklı bir boyutta ve sadece senin gizli örgütlerle veya terör örgütleriyle bağlantına bakar.ayrıca psikiyatrik hasta olduğunda göz önüne alındığında senin yazdığın hiçbirşeyi okuyacaklarını düşğnmüyorum.önemli olan senin ilk ekpss yi kazanman.ona çalış ve kazan sonra bunları düşün.imamoğluna imza attığın için devlet katında fişlendiğini düşünüyorsan bu biraz paranoya olur çünkü devlet içinde eğitimsen ve eğitim iş var bunlar en büyük iki sendika şu anda merak etme

ekpss yolculuğunda başarılar dilerim.hoşçakal

Son düzenleme:
Arkadaş sen de hem korkuyorsun hem yapmaya devam ediyor ediyorsun 😁 Memur olman kesin ise imamoğlunu bırak. Reyisi parlat. Bu kadar basit. 😁

ama şunu da söyleyeyim ekpss kontenjanları ve devletin psikiyatrik hastalara bakışı göz önüne alındığında(devletin en çok engelli aldığı tarih 2016ydı yaklaşık 15000 engelli ataması yapılmıştı o zaman bile otizm ve psikiyatrik hastalara açılmış kontenjan 500 ün altındaydı. yani genel kontenjanın %4 ü bile değildi.zaten şu anda psikiyatrik bir hastanın ekpss yoluyla devlete atanmasının imkanı yok kesinlikle) ekpssyle atanma şansın çok çok ama çok düşük.üzgünüm.

Son düzenleme:
başvuruyordu yaklaşık 55000 kişi başvurdu 15000 kişi alındı ve bu 15000 lik kontenjandan sadece 500 ü psikiyatrik engelliydi onlarda kuralar dahil rakam.zaten engelli kadrosunda en fazla kurala alınan bizim gruptu.ben o zaman 83 puan almıştım.55000 kişi içinden 1700. olmuştum.gysden de 67 puan aldım ve ilk 400 e girdim 22000 kişi içinden(benim girdiğim 2023 yılındaki gys meb tarihinin en zor gys siymiş ve ilk defa ösym soruları hazırlamış.daha önceleri meb kendi hazırlıyormuş ve benzer kalıptaymış sorular.2023 tekini ilk defa ösym hazırlamış.zaten sorular herkesi grup hipnozuna soktu . Çok komikti gerçekten)2016 daki ekpss puanım ikinci atamada memur olmaya yetiyordu ama ben riske girmedim.sonuçta bu olayların bu raddeye geleceğini sezmiştim çünkü her iki yılda bir 15000 engelli almaları fikri kafama yatmamıştı.nitekimde öyle oldu. ama keşke sağlık bakanlığını seçseydim.ona çok pişmanım.meb seçip bok çukurunun içine düştüm resmen.hizmetli olarak sağlık bakanlığına gitmek istemedim.çünkü orada amir garezi ölümcül olabilir.(kuduz hastaları verem hastaları geliyor gıcık olan bir amir onların pisliklerini temizletir diye korktum ayrıca hasta altlarını değiştirtirler diye seçmedim.ama memur olarak direk sağlık bakanlığını yazardım kafadan) ayrıca sağlık bakanlığında hizmetlilere masa başı iş vermezler diye düşündüm.öylede oldu

Son düzenleme:
@dustypages Asıl sağlık bakanlığında görevde yükselmek zor. Torpilin olmadığı sürece kolay kolay GYS ile yükselemezsin. Ayrıca sağlık personeli değilsen üvey evlat muamelesi görüyorsun.

@MadResister

Önceki günler sen İslam Peygamberi Hazreti Muhammed Hazreti Ayşeye tecavüz etti diye iftira yazmışsın. Bu çok büyük bir iftiradır. Allah katında da çok büyük günahtır. Bu iftirayı ancak Müslüman olmayan biri atabilir. Müslüman değilsen bile dünyada 1,5 milyar mensubu olan bir dinin Peygamberine iftira atma, bir dinin Peygamberine saygı duy.

Allahın insanlara gönderdiği hiç bir Peygamber tecavüzcü, sapık değildir. Bu sadece İslam Peygamberi için geçerli değil, insanlığa gönderilen bütün Peygamberler için geçerlidir. Yahudilere gönderilen Hazreti Musa da tecavüzcü, sapık değildi. Hristiyanlara gönderilen Hazreti İsa da tecavüzcü, sapık değildi. Peygamberler insanlara doğru yolu, merhameti, iyiliği, adaleti, güzelliği, şefkati anlatmak için gönderilmiştir.

@alifatih1958 abim sana bu konuda ayrıntılı bir cevap yazacaktır.

Son düzenleme:
@erbin, İftirayı ilk atan kadına o zamanın parasıyla 480 avro ceza verilmiş. Buyrun.

@dustypages,

Hocam, başlarda hükümeti eleştirmekten bahsediyordum. Bunu okudunuz mu bilmiyorum. Cümle olarak hükümet karşıtlığı yapmamı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Anonim hesapla eleştiriyorsan kimse seni bulamaz. Yani eleştirdiğin forumda, sosyal medyada adın soyadın yoksa, resmin yoksa kim seni nereden bulsun.

@Kobra_,
"kim", bireyler için haklı olabilirsin ama o devleti soruyor. Devlet "isterse" genetiğine kadar tespit edip, 7 sülale geçmişinin kim olduğunu öğrenir. Anonim hesap olması belki mevzuata göre ceza yemeği engelleyebilir. Yani kişinin memur olduğu belli olmaması suç işlediği anlamına gelmeyebilir. Suç derken 657'ye göre... Herkes için geçerli olan suçlarda ister anonim ister gerçek profil olsun mesul olur.

Konu baştan yanlış, adam memur değil daha. 657ye tabi değil yani. Herkes için suç olmayan bir şey onun için de suç değil ve memur olmasına engel de değil. Mülakatta kasten elenir mi tartışılır tabi. Memur olduktan sonra özellikle parti ve siyasetçi yorumlarından kaçınmalı. Anayasa bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık kalmak koşuluyla ülke menfaati için tarafsız şekilde yorumda bulunabilir sanırım. Misal İstanbul sözleşmesi hakkında siyasetçi ve parti ismi zikretmeden fikir beyan edebilir diyebiliyorum. Din ve ideoloji konularında bir dini veya ideolojiyi değil de fikirsel olarak mantık açısından ele alıp kendisince doğru olanı söyleyebilir. Misal; X dini kötüdür suçtur ama X dinini zikretmeden X dininin kadınlar hakkındaki fikrinin aksine fikir beyan edebilir. Hedef X dini olmayacak, hedef yanlışın/uygulamanın kendisi olacak. Ben böyle biliyorum, yanlışım olabilir, araştırmanız lazım.

@MadResister,
evet aslında mülakat olayı da çıktı yeni onu unutmuşum pardon.bizim zamanımızda (2016) da mülakat yoktu ve sadece twitter facebook falan vardı .oralara bakıldığı edildiği konuşuluyordu.ayrıca eşim memur olmadan önce hükümet karşıtı çok şey yazmıştı ona bişey olmadı ama 15 temmuz darbesi öncesiydi 2013 civarı.yani soruna dönecek olursak eskiden hükümet karşıtlığı güçlü sendikal faaliyetler olduğu ve reel politik öyle olmasını gerrktirdiği için pek önemsenmiyordu.ama şu anda önemsrnir mi pek bilmiyorum 200 300 kontenjan için ama olabilirde hiçbirşey imkansız değil çünkü artık demokratik bi ülkede yaşamıyoruz pratik açıdanzaten görüdüğüm kadarıyla hükümet şu anda göz boyamak için yapıyor bu ekpss yi bence.çünkü 100 200 lük engelli kontenjanları 15 milyon engelli varandaşı olan bir ülke için çok cüzi rakamlar.bilemiyorum açıkçası.ama paikiyatrik engelli için çok çok daha zor bu zamanda devlet memuru olmak.anca çok yukarlarda bi tanıdığın falan olacak birde sicilin temiz olacak öyle bence

Son düzenleme:
Üst Alt