Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik soruşturmasında sosyal medyadaki hükümet karşıtı yorumlar sorun çıkarır mı?

Konular
50
Reaksiyonlar
106
Arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim şekilde şimdiden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

@kara duman @jhdkjsgye Arkadaşlar, öncelikle ne kadar abarttım onu bilmem ama. Dini değerler dahil hakaret etmişliğim vardır mizah içeren. Örn. İslamiyet peygamberinin saçı 3 numara mıydı? İslamiyet peygamberi Aişe'ye taciz etti gibi vb.

Valla gerçekten pes..

Ben bunu buraya yazmaya çekinirdim inanki,
Madem yaptın, sil neden hala buralara yazarak kendini ifsaliyorsun anlamış değilim.
İşte neden engelli raporu herkese verilmemesinin sebebidir , madem o kadar mizahçı birisin , eğitim felen vardır.
Özel sektörde çalışmadın da devlete girmeyi düşünüyorsun..

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, dini görevlerini yerine tam tamına yerine getiren biri değilimdir.

@Hopee3466, İnanır mısınız bilemem orasını da %88 oran aldım psikiyatriden bipolar bozukluktan %40 Otizmden %80 üstelik liseden mezuna kaldım yaklaşık 3 yıldır.

Geçmiş olsun , bir lafım yok ama keşke onları direk silip , buraya da bunu yazmasaydın.
Kendi içinde çözmen daha sağlıklı olurdu.
Her insan hata yapabilir, yapıyoruz da.

Umarım işin rast gider..

657'ye göre "siyasi partiye üyelik" yasak olduğu için Feysbuk vs de hükümet karşıtı yorumlar yapmak da sakıncalı sonuçlar doğurabilir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, başlıkta belirttiğim şekilde yanlış duymadınız. 1 yıl önceki seçimler için sokak röportajında Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğimi muhabire söyledim ve anlayacağınız şekilde vermiştim. Ekstra olarak, günümüzdeki vukuatlardan dolayı bildiğiniz üzere CHP ön seçimlerinde de dayanışma amaçlı İmamoğlu'na oyumu kullandım. Sizce artık bana hayat ülkemizde iş hayatı için zehir oldu diyebilir miyiz? Özel sektörde ise bazı şirketler arşiv araştırması yapabiliyorlar. Kadim dostum ChatGPT üzerinden öğrendiğim bilgilere göre. Özel sektörü geçtim, yarın bir gün kamuda engelli kadrosunda işe girersem hem tanılarımdan dolayı hem de ideolojik açıdan fişlenir miyim? Örn. bunun üzerinden mobbing'e (psikolojik baskı) uğramak gibi. Yardımcı olabilirseniz şimdiden sevinirim.

@MadResister,

Selam,

Hergün onlarca röportajcı yüzlerce kişiyle konuşuyor.
Onlarca farklı kanallarda bunlar yayınlanıyor ve unutulup gidiyor.

İlaçlarını düzenli kullan, sınavlara iyi hazırlan hocam. Bu devirde -o kadar da- kimsenin odağı kimsede değildir. Kimsenin seni, beni hatta bizi ciddiye bile aldığı yok inan. Kaldıki bir de bizi fişlerler falan, bunlar beyninin sana oyunları inan.

Takma kafana.

bu kadar karamsar olmayın sosyal mecralarda sokak röportajında konuşan binlerce insan var eğer deidğiniz gibi olsaydı sokak röportajı diye birşey olmazdı ülkede....

@Descartes,

Kişi atandıktan sonra 657'ye tabi olur. Atanmadan önce bir vatandaş için yasak olmayan hiçbir fikir, eylem atanmaya mani olmaz. Sanıldığı kadar korkulacak bir durum yok. Mahkemeler var, yani kimseye haksızlık yapılmaz. Ama bariz bir suç varsa özellikle terör konusunda işte o zaman endişe edilebilir.

Kavgaya şahit olursun. Biri cebinden sustalı çıkarır sokar ötekine ve anında yere yığılır hareketsiz kalır. Bir bakarsın tam kalbine saplamış.
Bunun üzerine etrafa bunu duyurmak için "adamı öldürdü!" diye bağırırsın ama orda senin gibi olaya aynı şekilde şahit olan başkası;
"Abartma. Kalbi olması gereken yerde değildi. Anatomisi bozukmuş onun" gibi bir absürd direnç gösterir.

Böyle bir hikaye çok fantastik değil mi?
O halde gençleri dinden soğuttunuz diyeni halkı kin ve nefrete sürüklüyor veya dini değerli aşağılıyor diyerek içeri tıkmak da çok fantastiktir.

Sahi yav. Kalbi nerde olması gerek insanın?

@sokr@t, Çokta umurumdaydı hocam. :D Aziz Nesin, Aysun Kayacı, Kamer Genç, Türkan Saylan gibi vb. Kişiliklerin anlattığı durumların en beterini yaşıyoruz. 2028 genel seçimlerinde de Cenab-ı Erdoğan galip gelecektir. Ki aday olursa olmadı yandaşlarından biri elbet aday olur. Sonuçta milletin gözünde allahtır kendileri.

Merhabalar arkadaşlar, ben bu konuyu ayrıca açacaktım ama benzer konu olduğu için yazayım dedim, KPSS ve/veya E-KPSS'ye girdiğimizde, atanmak için yeterli puanı aldığımızda memuriyete girmek için güvenlik soruşturması ile arşiv araştırması yapılıyor. Benim merak ettiğim konu ise belirli bir yaşa gelmiş insanların bazılarının örneğin gece hayatında kavga, aile içi psikolojik şiddet, v.b. v.s. ETC durumlarında polis işin içine girmiş olabiliyor. Kimi zaman tutanak tutuluyor, kimi zaman ifade alınıyor, v.s. ayrıca açık, kapalı ve gizli sicil gibi şeyler varmış polis teşkilatında. Benim de ufak tefek arızalarım oldu eskiden ama adli sicil kaydım temiz. Haberlerde görüyoruz işte şu kadar suç kaydı varmış felan diye. Adli sicil kaydı ile suç kaydı arasındaki fark nedir ? Memuriyete girişte yapılan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında bunlar karşımıza çıkacak ve memuriyete engel olacaksa, baştan sınavlara girmeden yapsınlar bu sorgulamaları ki adam boşuna sınavlara hazırlanmasın, özel sektörde iş arasın, 1 sene hazırlananlar, yüksek puan alanlar var bu sınavlardan. Eğer güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında sorun çıkarsa bu tam bir zaman ile emek kaybı olur ve de hayal kırıklığı olur. Bizlerin polis merkezini arayarak ya da bizzat giderek böyle bir sorgulama hakkımız var mı yani kısacası bilgi edinme hakkımız var mı, bilgi verirler mi?

Ayrıca örneğin benim bir olayım olmuştu şöyle ki sokak hayvanlarını tedavi ettiriyordum. Birisinin iyileşmediğini gördüm ve veterinere baskın yaptım, o kadar para ödüyoruz, parasını da geçtim hayvana yazık. Bunun sonucunda şikayetçi oldu çalışan, ifadelerimizi aldılar, sonra ise şikayetini geri çekti. Ek olarak e-nabız'da bu durum adli olarak "Dayak sonrası muayene ve gözlem" olarak kodlanmış ki belli ki cahil bir doktor tarafından. Çünkü olayda hiçbir fiziksel temas olmamıştı, ne ben biri/birilerini dövdüm ne de onlar beni dövdüler. E-nabızdan bu veriyi kaldırtmaya çalıştım. Sağlık bakanlığı hattı ile iletişime geçtim. Hastaneden bana geri bildirimde bulundular (polis önce alkol testi yaptırıp sonra karakola götürmüştü) o doktor artık burada çalışmıyor dediler. Bu yanlış kodu nasıl kaldırtabilirim e-nabızdan ? Bir de dostlarım erkek adama koyuyor sanki dayak yemişim gibi kod girmiş (işini iyi yapmayan, anlamadan dinlemeden basıp geçen, işte bilirsiniz ilaç yazıp gönderen diğer doktor tiplerinden biri sanırım, çok yüksek maaşlar alıyorlar bir de onlar bir mühendislik yapsınlar da göreyim, para nasıl kazanılıyor anlarlar) dediğim gibi alkolluydum o kediyi öyle görünce bastım veterineri ama ve fakat sadece sözle tartışma oldu fiziksel bir temas asla olmadı. E-nabızdan bu yanlış kodu nasıl kaldırtabilir ya da doğru kodu girdirtebilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

Not A : Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması hakkında yeni bir konu açabilirim.
Not B: E-nabızdaki durumla ilgili yeni bir konu açabilirim.

@Rasput, Hocam, A ve B hepsinin konusunu açın. Bu arada sonuna kadar okudum metninizi. Sayenizde ekstra olarak sorgulama ihtiyacı hissediyorum artık. Her daim var olunuz. Saygılarımla...

Seninki gerçeklikten kopma şeklinde bence mahsus yan değil yazdıkların seni bu halinle dava etselerde hastalığındsn dolayı ceza yemezsin ama uğraştırırlar zaten ülkede gelişme yok hala bir mesaj için bile emniyete çağırıyorlar yani online çözülür ülke para gözlerin elinde ondan hep sorunlar tekerrür ediyor özgürlük yok zaten konuda eleştiri yazdığımda eleştiri 😆

@Rasput, Son olarak, suç kaydından örnek vermem gerekirse Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın Operasyon Çocuğu meymenetsiz katil Yunus Emre Geçti'nin haberlerde 26 ila 27 suç kaydının bulunduğu rakamları belirtilmişti. 18 yaşının altındayken Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafı var.

Son düzenleme:
Kıymetli kardeşim bir link veriyorum aşağıda. Sosyal medya paylaşımları ile ilgili bazı bilgiler orada var. Hukuk bürosunun linki olduğu için sanırım yardımı dokunur.

https://tekohukuk.com.tr/guvenlik-s...ileceği paylaşımlar üzerinden değerlendirilir.

Sakıncalı gördüğün mesajlardan silmen mümkün olanları silmende yarar var.

Özel sektör sosyal medya paylaşımlarından görünebilir olanları incelese de çok da fazla üzerinde durmaz. Ama mesela faizsiz finans kurumlarından birisine müracaat ettin diyelim, dinimiz veya peygamberimiz aleyhinde paylaşımlar yaptığını tespit ederlerse haliylen almazlar. Ama çok uç paylaşımlar olmadığı takdirde dediğim gibi özel sektör kişinin aleni olan sosyal medya paylaşımlarını fazla kurcalamaz. Ona siyasi görüşten ziyade işine yarayan adam lazımdır.

Ama herhangi bir kamu kurumuna müracaat ettiğinde devlet baba her şeyi inceliyor kardeşim. Hem de incik cincik ediyor, özellikle subay ve polis alımlarında.

Dediğim gibi sakıncalı bulduğun paylaşımlardan silebildiklerini silmende yarar var.

Bu arada güvenlik soruşturmasında mahallede de sağa sola soruyorlar kişiyi. Etrafla aranı iyi tutmanda yarar var. Mesela mahalledeki bakkal, manav ve sair esnaf ile iyi geçinmeye bak.

Allah işini rast getirsin.
@MadResister,

Üst Alt