Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H ehliyeti değiştirmeden araç alınabiliyor mu?

forsa

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Bu sene araç alabilmek için.
H ehliyeti değiştirmeden araç alına biliyor mu?
Yeni araç alımı yapan arkadaşlar paylaşır ise ne güzel olur.
2020 kadar H sınıfı ehliyetimiz geçerli gözüküyor . 2020 ye kadar geçerliliği söz konusu mu?

ÖTV muafiyetiyle ilgili düzenleme yapılmıştı direk ehliyet değişmeden araç alınmıyor diye cevap yazmayın.
Eski ehliyetlerin değiştirme süresi 2020 ye kadar olduğundan H ehliyet ile işlem yapılabileceğine dair düzenleme yapılmıştır.

4 Mayıs 2016
Resmî Gazete Sayı : 29702
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)'ndan:
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SERİ NO: 1)

MADDE 3 - Aynı Tebliğin;
a) (II/C/1.1) bölümüne “Ekspertiz raporu tanımından sonra gelmek üzere aşağıdaki paragraf eklenmiştir.
“Sürücü belgesi: 1/1/2016 tarihinden önce alınan ve ilgili mevzuatı uyarınca söz konusu tarihten itibaren beş yıl (31/12/2020 tarihine kadar) geçerliliği bulunan H sınıfı ve 1/1/2016 tarihinden itibaren alınan, (II/C/1.3) bölümünde belirtilen engellilik durumları itibarıyla istisna kapsamındaki taşıtta bulunması gereken özel tertibata/tertibatlara ilişkin ibareleri (kod numarasını/numaralarını) içeren A, A1, A2, B, B1, BE ve M sınıfı sürücü belgelerini"
b) (II/C/1.3) bölümündeki "H sınıfı" ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.
c) (II/C/1.5) bölümünün üçüncü paragrafının birinci cümlesindeki “(ay bazında)" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

2016 temmuzda h sınıfı ehliyetimle ben sıfır arabamı alırken hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Ben daha yeni araç aldım hiç bir sıkıntı yaşanmadı 2020 yılına kadar geçerli 3gün önce aracı teslim aldım dorun yok günül rahatlığıyla H sınıfı ehliyet ile alabilirsin.

Ben de bu konuyu merak ediyordum. Son durumda hiçbir değişikliğe gerek kalmadan 0 araç alınabiliyor mu? Ben H sınıfı özel tertibatlı araç kullanır ehliyetimi 2001 yılında aldım. Raporum ise 5 yıl önceki % 42 oranlı sol alt polio oto. vites araç kullanır raporu. En son 5 yıl önce araç almıştım. Bu şekilde maliyeden ve trafikden geçiyor değil mi? İki kişi geçtiğini söylemiş yakın zamanda. Başka alan var mı?

sayın Mazii ve eymenalp,
önceden kendiniz maliyeye ve trafiğe gidip teyyid aldınız mı?

geçen yıl haziran ayında ötv indirimli araç aldım. ehliyeti 2015 yılında almıştım. otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanır raporumla hiçbir sıkıntı yaşamadım..

Hayır efendim hiçbiryer falan gitmedim. Bayii ye gidip araç beğendim. Sonra neter işlemleri. Başkada birşey yapmadım. Herhangi bir sorun olmadı ( H sınıfı ehliyetler 2020 yılına kadar geçerli şimdilik.)

maliyede ki çalışan yetkili kişinin insafına kalmış bıraz. Yenı tıp ehlıyetlerde kulllanılan tertıbatlı aracın kodları var eskılerde bu yok . İsteyebılır . benden ıstemıslerdi.

nusret9

merhaba,ne maliye ne trafik hiçbir yere önceden başvuru yapmadım sadece aracı aldığım firmaya h sınıfı ehliyet ve raporumu verdim onlarda maliyeye götürüp araç alabileceğimi teğit ettirmişler.sonra firma beni arayıp bisıkıntı olmadığını söyledi.yani mantıklısıda eger 2020 ye kadar değiştirme süresi varsa o tarihten önce kimseye ehliyetini değiştirme zorunluluğu getirmemeleri lazım.

Merhaba arkadaşlar,
Bu sabah trafik tescile teyyid amaçlı gittim. Bana ehliyet ile rapor uyumsuz olduğu için ehliyeti değiştirmem gerektiği söylendi. Oysa 5 yıl önce bu belgelerle araç almıştım. Tek bir fark var, o zamanlar bu yeni ehliyet modası yoktu. Araştırmalarım sonucu son durumda H sınıfı ehliyetle rapor uyumlu ise 2020 ye kadar geçerli. Bendeki gibi birinde özel tertibat diğerinde o. vites yazıyorsa maliye veya trafik onay vermeyebilir. Bu durumda ehliyeti yenileyerek işi şansa bırakmadan halledebileceğimizi sanıyorum. Ehliyet için prosedür net gibi duruyor. Meşakkatli de olsa belli bir sistematik ile koşturmayı çok sıkıntı etmiyorum. Ama belirsizlik insanı daha çok yıpratıyor.

Hepinize iyi günler dilerim.

Ehliyetinizin üzerinde "kullandığı cihaz ve protezler" bölümünde bir ibare var mı ?

peki raporda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor. ama ehliyet sadece H sınıfı. başka bir ibare yok. bu nasıl olacak...

Eski H sürücü belgesinde ve raporda Sol ayak olduğu için otomatk videsli araç yazıyordu.

Bende geçen ay içerisinde Fiat bayisi ile görüştüm arabayı beğendim vergi dairesinden onay geldi tam herşey tamam derken ehliyeti yenilemem gerektiğini söylediler.
Aracı alamadım

kullandığı cihaz ve protezler" bölümünde gözlük yazıyor...

İstanbuldada eski H ehliyetleri kabul etmiyorlarsa yenilemek lazım yoksa sorun olunuyor.

Evet bende aynı durumdayım . Bende de H sınıfından başka ibare yok .

Danua,
Benim ehliyetimde sadece "özel tertibatlı araç kullanır" yazıyor.

Dyt,
Zannediyorum siz sadece o.v kullanamazsınız. Tertibatlı araç kullancaksınız. Ancak ehliyeti değiştirmeniz gerekmez.

Arkadaşlar sağlık kurulu raporu alırken ünv. hastaneleri üst yazı vermek konusunda sorun çıkarabiliyorlar. Ben Bezmialemden bir türlü üst yazıyı alamadım. Detaya girmeden bu uyarıyı yapmak istiyorum. Bir de Trafiğin verdiği geçici ehliyet belgesi ile ötvsiz araç alınabiliyor mu blgisi olan var mı?

nusret9

Net bilgim yok ama geçici belge ile de ötv'siz araç alınıyordur bence.

Evet alınabiliyor. Hatta formda alan vardı.

Bayii de alınabiliyor diye dönüş yaptı. Teşekkürler.

OturanBoğa 1 yıllık yüzde 94 engel oranı ile araç alırsam ehliyet değişecekmiş benim ehliyet E sınıfı VE [ORTOPEDİ] olarak engelim yok başka araç kullanabilirmiyim bu ehliyetle yoksa sadece kendi üzerime olan aracımı kullanabiliyorum bilgi verirseniz sevinirim

%94 le ne araç kullanabilirsin nede ehliyet çıkarttabilirsin.

KÜREKÇİ

Dostum engel ortopetik değil normal insanlar gibi geziyorum kalın bağırsak yok sadece suanda hali hazırda E sınıfı ehliyetim var araçda kullanıyorum sıkıntım ehliyeti değişir ise o ehliyet ile diğer araçlar kullanabilir mi

akar_ahmet[FONT=sans-serif]

Kardeşim sıkıntı %90 üzeri ÖTV siz araç alırsan kurallara göre bu oranda senin araç kullanman yasak.Allah korusun kaza yaptığında bir insana zarar verdiğinde bu meydan çıkar kasko ve trafik sigortaları ve tazminatlar maddi olarak çok zararlara uğrarasın..Ama normal araç alıp kullanırsan normal sürücü gibi hiçbir sıkıntı çıkmaz.Bu riskleri göze alıp yeni ehliyet alıp ÖTV siz araç alıp kullanabilirsinde ama herzaman kötüsünü düşünmek lazım. [/FONT]

Üst Alt