Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Neye dayanarak bu söylüyorsun net bir bilgin var mı?
Kişi engel durumuna göre değişiyor ehliyet raporunda araç kulanabilir derse her türlü araç alabilir.
Eğer raporda tüm vucut fokiyonu kaybı %90 olursa zaten alamaz. Şöyle bir örnek vereyim kişi her iki alt ekstremite %96 yüreme kaybı mevcut. Ama kişinin her iki kolu elleri sağlam bu kişi elden tertibatlı araç kulana bilir. Şimdi bu kişi%96 olan raporu ayaklardan aldığı için ehliyette alır arabada alır.
Yani anlayacağımız tamamen kişinin durumuna göre değişir.!
Bir bayi eski ehliyet geçerli diğeri yenilenmeli diyor?
Bir bayi eski ehliyet geçerli diğeri yenilenmeli diyor.
Bir bayi evraklarınızı bulunduğunuz ilçeye sorun H sınıfı ehliyet ile tescil yapa biliyor musunuz? Dedi aradım evet yeni ehliyet de geçerli eskisi de dedi.
Gaz pedalı sol da olacak.
Bayi sorun yok bu şekilde araç alabilirsiniz H sınıfı ile dendi.
Başka bir bayi ehliyetinizi değiştirmeden TSE den geçemezsiniz tescile ulaşamazsınız zaten dedi.
Hangisi doğru ?
Ehliyet kesin değişiyor, rapordaki hastalık tanımı ile yeni ehliyet için verilen kodlar uyumlu olması gerektiği için şuan ehliyet değişimi olmadan araç almak imkansız. Mayıs'da aracımı alırken özellikle eski ehliyetim kabul edilmediği için değiştirmiştim.