Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ile hususi kamyonet kullanılabilir mi?

mehmetterdgan57

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,
Kafama takılan bir soru var, engelli kişilerin aldığı sürücü sağlık raporun da ticari araç kullanamaz diyor acaba bunu mu belirtmek istiyor (taksicilik,dolmuşculuk,otobüs,vs.vs) benim hafif ticari aracım var (FİAT-FİORİNO) otomatik vites - ruhsatımda kullanım amacını yük nakli & hususi olarak belirtiliyor acaba açıklama tam olarak ney anlamış değilim ticari araç kullanamaz konusun da?

mehmetterdgan57

"hususi" ifadesi. varsa ticari araç sayılmaz diye biliyorum. Ki insan-yolcu taşımaya mahsus bi araç da değil. Bence sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Ama emin olmak istiyorsanız aracınızın tüm bilgilerini ve sürücü belgenizi ekleyerek trafik müdürlüğüne bir dilekçe yazın ve yazılı yanıt alın...

OturanBoğa Bir arkadaşım emniyette çalışıyor, ona sordum kullanabiliyorsun dedi, daha da emin olmak için sürücü kurslarını aradım zaten artık "H" sınıfı ehliyetler kalktı "B" oldu diyor yani sizin kullanabileceğiniz araçlar ya özel donanımlı yada oto.vites bunun içinde b sınıfı araçları kullanabiliyorsunuz dediler.

@OturanBoğa

Bülent Abi,
Konu ile ilgili araştırma yaptığım da daha öncelerden senin paylaştığın bir yazı buldum, bu şartlarda hususi ve eşya taşımaya mahsus kullanabiliriz dimi?

Sınıfı sürücü belgesi bulunan engellilerin özel tertibatlı motosiklet ve otomobiller dışında, sakatlıklarına uygun özel tertibat olması şartıyla azami yüklü kütlesi 4700 kg geçmeyen kapalı kasa, sürücü sırasından başka oturma yeri veya sürücü sırası dışında yanda pencereleri olan motor silindir hacmi 2.800 cm3'ü aşmayan eşya taşımaya mahsus (kamyon ve kamyonet) taşıtları da adlarına tescil ettirmelerinde ve kullanmalarında sakınca bulunmamaktadır. (16.07.2007 tarih ve 8057-123514 sayılı talimat)

Üst Alt