Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi değiştirmek için çektiğim eziyet!?

NURCAN ÜZER

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ehliyet ve saglik raporum uyuşmuyor

Merhabalar;

34 yaşındayım bebeklikten beri ortopedik (çocuk felci) engelliyim. 10 yıldır araç kullanıyorum aracım bozulduğundan dolayı yeni araç almak istedim fakat H sınıfı ehliyetimi değiştirmem söylendi ÖTV indiriminden dolayı ehliyet değişimi için heyete girdim DR sağ ayağımı muayene etmediği için otomatik kullanabilir kodu yazmış yani ehliyetimde otomatik kodu mevcut. Fakat sağlık kurulu raporumda ise tertibatlı kullanabilir ibaresi mevcut.

İl sağlığa bir aydır taksi tutup gidiyorum (yürümede çok güçlük çektiğim için) ama sorunumu çözemediler. (gitmediğim yer kalmadı) İl Sağlık ancak itirazda bulunacağımı söylüyor. İtiraz mevzuatı da Kırıkkale ye gidip tekrar rapor alıp heyete girecekmişim oradan da İstanbul yada Antalya da olan hakem hastanesine gitmem gerekiyormuş.

Biz engelliler zaten hayatımızı çok zor şartlarda yürütmeye uğraşırken neden bizleri böyle zorluyorlar. Başına böyle bişey gelen varsa yardımcı olsanız yol gostersiniz çok mağdur durumdayım.

Son düzenleme:
Nurcan Hanım,

Otomatik araç kullanamıyor musunuz?

Yani aracı kullanmanız için özel tertibat yaptırmanız mı gerekiyor?

Kullanabiliyorsanız elinizdeki raporlarla otomatik bir araç alabilirsiniz.

Otomatik araç kullaniyorum fakat sağlık kurulu raporum tertibatlı buda maliyeden geçmiyor

H ehliyet rezillik valla skalyozum aile hekimine gitdim sürücü olur die kağıdı verdi emniyete gitdim bu olmaz il saglik onayi sart

NURCAN ÜZER

Araç alım raporundan bahsediyorsunuz sanırım? Öyle ise, başka bir hastaneden almayı deneyin bence. İtiraz prosedürü daha zordur. Sağ alt ekstremitede kısıtlılık olduğunda özel donanımlı aracı ötv muafiyeti ile satın alabilmeniz gerek

NURCAN ÜZER

Sağ alt ekstremite kısıtlılığında özel donanım şarttır. Ehliyete kodu il sağlık komisyonu mu yazdı yoksa uzman doktor mu?

Dr yazdı

Mevzuat gereği itirazda bulunmam gerekiyormuş itirazda bulundum kırıkkalede komisyona girecem

Üst Alt