Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi yenilemek için il sağlık komisyonundan aranmayı bekliyorum..?

tufless

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

H sınıfı ehliyetimi yenilemek için İstanbul Eğitim Araştırma Osmaniye Polikliniğine gittim. Sağlık kurulunda ki arkadaş Ortopedi doktoruna gidip (Sağ kol engelim var) sürücü olabilir yazısı almam gerektiğini söyledi.

Doktora girdim hemen gerekli belgeyi verdi. Sonrasında Bu belgeyi il sağlık müdürlüğüne onların göndereceğini ve beni il sağlık müdürlüğünden arayıp çağıracaklarını söyledi. Orası da emniyete yönlendirecekmiş.

20 gün oldu bekliyorum arayan soran yok. Böyle bir durumla karşılaşan arkadaşım var mı yada bir bilgisi olan ?

ıyı gunler saglık ocagından sevk almanız gerekmıyormuydu dırekt hastaneye nasıl basvurduuzz

Yanlış yapmışsın
H sınıfı ehliyetin var sürücü olur belgesi almak neyin nesi?
Maalesef çoğunlukla vatandaş yanlış yonledirilebiliniyor
Siz önce bir adet biometrik foto ile aile hekiminden sevk kağıdı alarak hastahaneye gitmeliydiniz
Bakınız engelli sınıfı ehliyet alim açıklamalarına
Genede il sağlık müdürlüğüne sorun
Kolay gelsin.

İlk önce zaten sağlık ocağına gidip ortopediye sevk kağıdı aldım. Sonra ortopedi doktoruna gittim ve bir kağıt verdi. Bunu da sağlık kuruluna teslim ettim. Onlar İl sağlık müdürlüğüne yollucaklarını söylediler. Müdürlük beni arıcakmış.

(Biraz eksik bilgi vermişim anlaşılan kusura bakmayın)

Tamam şimdi oldu

Bekleyebilirsiniz arada sorun il sağlık müdürlüğün heyete girmeniz için gün vermesi lazimdir. Bana evrakimi elden vermişlerdi

İl sağlık müdürlüğüne kayıt yaptıktan sonra heyet için randevu verdiler o gün geldiğinde girdim aynı gün belgemi alıp trafiğe kendim verdim sende keşke kurula değilde elden teslim etmiş olsaydın neyse biraz yolun uzamış olacak

Işlemlerim yapıldıktan sonra yeni ehliyetim adresime geldi

İnşallah en kısa sürede halledicez artık. Teşekkür ederim cevaplarınız için

Can Bey izninizle bir şey sormak istiyorum. Bugün sağlık müdürlüğünden mesaj geldi. Randevu verdiler Şubat 15 e. Mesajda devlet hastanesinden alınmış özürlülük oranının yazdığı engelli sağlık raporunu istediklerini belirtmişler. 20 yıl önceki bir durum olduğundan elimde şuan bulunmuyor. Bakanlık tarafından verilmiş özürlü kimlik kartım var ve üzerinde özürlülük oranım yazmakta. Bunu vermem orada yeterli oluyor mu ? Bu konuda fikirlerinizi paylaşır mısınız ?

Selamlar

20 sene önceki raporunuzun ibrazi zorunlu mu bilmiyorum. Şayet zorunlu ise raporu aldığınız hastaneye dilekçe ile müracaat ederek alabilirsiniz.

Bu rapora istinaden almış olduğunuz engelli kimlik kartınızın geçerli olup olamayacağını ancak il sağlık müdürlüğünden öğrenebilirsiniz. Bizim müracaatımizda böyle bir rapor istemediler raporumuz olmasına rağmen

Selametle kolay gelsin

@tufless
@brn2191
@vega1616

Ben H sınıfı ehliyeti mi yenilemek için direk Bakırköy Sadi Konuk devlet hastanesinden rapor almak için internet üzerinden randevu aldım. Önce aile hekimine mi gitmeliydim ?

benimde H SINIFI EHLİYETİM VAR YENİLEMEM GEREK AMA AMA TEKRAR RAPOR ALMAYA GEREK VARMI ACABA

Evet once aıle hekımıne gıtmelısın aıle hekımöın senı sevk edıcek

Mhb. arkadaşlar, yukarıdakı yazılanları okudum, şimdiden gözüm korkmaya başladı. Benimde ehliyetim tam 20 yıllık ve yeni araç alabilmem için değişmesi gerekliymiş.

İnternet üzerinden gerekli bakanlıkların sitelerine giriyorum, hiç bir bilgiye ulaşamıyorum, her yerde olduğu gibi bu konuda da engellilerin bilgilendirmeleri es geçilmiş.

Kısaca öğrenmek istiyorum, H grubu ehliyeti olan birisi, yeniletmek için, önce ehliyet yeniletme ye mi başvuracak, yoksa 20 yıllık olan özürlülüğünü bildiren raporunu yeniletip, sonra mı ehliyet yeniletmeye başvuru yapması gerekiyor. Bu konuda sıkışıp kaldım.

Birde asıl sorunum, benim 3 yıl önce hastalığımdan dolayı engellilik durumumda değişiklik oldu, önceden ortopedik engelliydim, şimdi solunum yetersizliğinden trokostomi açıldı, boğazım delik kanül var (trakostomili oldum yani) geceleri 2 saat solunum cihazı kullanıyorum, buda engellilik oranımda yükselmeye mutlaka sebep olacaktır, % 60 olan engellilik oranımı muhtemelen % 90 bakıma muhtaç yapacaktır.
Durum böyle olunca, kullanmış olduğum H grubu ehliyetimin iptali ne bileyim trafiğe çıkamaz gibi bir durum olurmu diye çok korkuyorum. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Ama araç kullanma şeklimde yani tertibatımda hiç bir değişiklik olmadı, yine önceki gibi aracımı çok rahat kullanıyorum...

tufless
O galiba otomatik olarak yazılıyor. Benimkinde de yazıyordu. Heyette sordular engel yüzdesini gösteren rapor var mı diye yok dedim bir şey olmadı. 10 dakika sonra verdiler raporu. Yalnız size çok geç randevu vermişler benim belgelerim gittikten iki hafta sonra çağırdılar beni.

Ben ehliyet değişimi için avcilar murat koluk araştırma hastanesinden randevu aldım direk oraya gidemiyormuyuz önce aile hekimine mi gitmemiz gerekiyor anlamadım

Bende yeniledim ilk alırken bu kadar uğraşmamıştım. 11 tane film çekildim oysa gözü olan zaten görüyor sıkıntıyı. Sağlık ocağı doktoru ortopedi dışında sürücü olmaya engeli yoktur yazdı. Hastane filmleri çekti ve kurula yolladı kurula girdim o şekilde yeniledim ehliyetimi.

İlk önce aile hekimine gidilmesi gerekiyor sizi aile hekimi sevk edecek aksi takdirde olmuyor işlemleri tekrarlamanız gerekiyor randevu almanıza gerek yok aile hekimi uzman ortopedi doktoruna sevk edecek sizde randevu almadan hastaneye gideceksiniz zaten ücretli muayene olacaksınız ücret ödediğiniz için erken sıra geliyor

brn2191

il sağlık komisyonun verdiği evrakları ehliyet değişim için aynı gün trafiğe götürmek zorundamıyız peki

kardelenn
Aynı gün götürmek zorunda değilsiniz.. Eğer araç alacaksanız da en son aldığınız ÖTV engelli raporunuzu vergi dairesine veriniz ve vergi dairesinden sözlü onay almadan işleme başlamayın sıkıntı yaşamayın.. Ayrıca komisyonun raporunuzdan da 1 tanesi siz de kalsın bir daha ki sefere lazım olacak..

uNiQuE_54

araç alımı için B ehliyeti beklemek gerekiyor mu peki komisyonun raporu derken henüz girmedim komisyona

kardelenn Evet tabiki ehliyetinizi veya başvurduğunuzda geçici ehliyet verirlerse oda olur. Bu arada siz İl Sağlık Komisyonuna girmediniz mi? Hastaneye başvurduğunuzda onlar sizi nasıl bir araç kullanmanız gerektiği konusunda il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk eder ve komisyonda sizin nasıl bir araç kullanmanız gerekiyorsa raporunuza ona göre kod yazar..
Yani Özet olarak şunu diyeyim;
Araç almak için;
1) Ehliyet
2) Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir ifadesi yazan ÖTV engelli sağlık raporu,
3) Özel tertibat kodları yazan Sağlık komisyon raporunuz olması gerekmektedir.
ve bunları temin ettiğinizde sizde antalyadasınız sanırım muratpaşa vergi dairesin md. yrd.'a gidip sözlü olarak ÖTV'siz araç alıp alamayacağınızı öğrenmelisiniz
Bu arada engeliniz nedir? Bazen vergi dairesi rapora bakıp görüş almak üzere Ankara'ya gönderiyor ve bu da 10 ayı bulabiliyor..
Ben araç aldım ve tecrübe edindik sayelerinde

hastaneye gittim il sağlığa yönlendirdi randevu gününü bekliyorum

ortopedi engelim doktorun tanısı
Her iki ayakta polio sekeli opere doğuştan kalça çıkılığı özel tertibatlı araç kullanması uygundur.

uNiQuE_54

"Özel tertibat kodları yazan Sağlık komisyon raporunuz olması gerekmektedir."

Sadece ehliyeti çıkarmak için. Ehliyeti çıkardıktan sonra buna gerek yok. Ancak özel tertibat için proje çizildiyse, araç alımında o verilmeli. Sanırım bunu kastetdiniz...

StratoS Benim ehliyetim ve aracım var geçen yıl aldım ve vergi dairesinden il sağlık komisyondan aldığım kod yazan raporuda almışlardı o yüzden dedim bu arada benimki sadece otomatik vites olduğundan proje çizimi gerekmedi ama aracın otomatik olduğuna dair belgeleri araç aldığım yer temin etmiş vergi dairesine verilmişti o yüzden dedim.

selamlar çok geçmiş olsun ALLAH yardımcınız olsun işlerinizde kolaylıklar diliyorum..
gelelim sorunuza İl sağlıktan alacağınız evraklar derken sadece vermiş olduğunuz raporunuz onaylanarak size iade edilecek
bu raporu aynı gün başka kuruma verme zorunluluğunuz yok elbete
trafik demişsiniz artık trafik şubeleri bu ehliyet işine bakmıyorlar
bunun yerine İlçe nüfus Müdürlükleri yapıyor.. selametle

uNiQuE_54

Ehliyet değişimi için Sağlık komisyon raporumu aldım fakat henüz değiştirmedim ehliyetimi bu evrağın son kullanım tarihi varmı. Bu evrak ile en son 2020 yılında değiştirsem Ehliyetimi sorun olurmu

kardelenn Evet ozamana kadar değiştirebilirsiniz zaten trafik şubeye gidip kısa sürede işlemleri yapıyorsunuz postayla size ehliyetinizi gönderiyorlar.

Üst Alt