Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H sınıfı ehliyetimi yenilemek için il sağlık komisyonundan aranmayı bekliyorum..?
Kardeşim banada yardımcı olurmusun rica etsem.
sol bacak palio sekeli engelim var yüzde 40 ve B sınıfı düz ehliyetim var ÖTV indirimli araç almayı düşünüyorum bana yapmam gerekenleri adım adım yazarmısın ehliyet değişimi için ne yapmam lazım sonra sağlık kurulları 10.02 kodu ile ötvsiz alabilirmiyim 78 kodu olmazsa olmazmı düz araba kullanabılıyorum nette ve forumda bi sürü mesaj var tam bir curcuna işin içinden çıkamadım.
sabah saatlerinde il sağlığı aradım 212 638 33 99 bu numaradan arayabilirsin. 10 günde bir kurul toplanıyormuş yoğunluğa göre arayıp çağırıyoruz diyorlar.
bayram Selamlar, Öncelikle sizin raporunuzda ne yazıyor açıklama, tanı olarak felan? ÖTV'siz araç alabilmeniz için ilk önce Sağlık Sağlık Raporunuzda açıklama kısmında mutlaka ''Özel Tertibatları araç kullanması gereklidir'' ifadesi ve sol alt ekstremitede/bacakda polio sekeline bağlı kısalık, Atrofi ve hareket kısıtlılığı varsa raporda yazılı belirtilmesi gerekiyor..
Eğer Engelli Sağlık Kurulu Raporunuzu almışsanız elinizde varsa;
- Devlet Hastanesine giderek Sürücü adayları için sağlık raporu için başvuruyorsunuz (bu raporu çıkartırken elinizdeki engelli sağlık raporunuzu da ortopedi doktorunuza gösterebilirsiniz) sonra doktorunuz sizi İl Sağlık Komisyonuna sevk edecek ve komisyon size gün verecek ve komisyonda heyete gireceksiniz. İl Sağık Komisyonu da verilecek kod olarak da 78 yazılı olması gerektiğini düşünüyorum çünkü 78 kodu sadece otomatik vites araç kullanabilir kodudur size de olması gerekende budur ve sadece otomatik vitesli yeterliyse de bunun kararını da komisyon verir zaten.
- İlk Sağlık Komisyonunun verdiği raporunuz ile birlikte sürücü belgenizi değiştirebilirsiniz
- Sonrasında İl Sağlık Komisyonu Raporunuzu, değiştirdiğiniz ehliyetinizi ve Engelli Sağlık Kurulu Raporunuzu Vergi Dairesine giderek evraklarınızı kontrol ettiriyorsunuz olumlu veya olumsuzsa eksiklikleri size söylerler. olumlu olursa hangi aracı alacaksanız da araba firmasına giderek aracınızı alabilirsiniz.