Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı sürücü belgesi alır. Elden kumandalı özel tertibatlı araç kullanır raporuyla

canari

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
2015 yılının sonuna doğru "H sınıfı sürücü belgesi alır. Elden kumandalı özel tertibatlı araç kullanır." ibareli %51 oranında geçerliliği ömür boyu olan bir rapor aldım. Sağ doğumsal kalça çıkığı total diz protezi, her iki diz total protezi ile. Şuan dada yeni ehliyet sınavını geçerek ehliyet almaya hak kazandım. Kafama takılan bir kaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim.
1. Ötv indirimli araç alabilir miyim?
2. Ötv inidirimli araç alırsam eğer Özel tertibat taktırmak zorunda mıyım? Tertibatı kullanmadan araç kullanabiliyorum çünkü
3. Bu raporala başka hangi alanlarda ne gibi haklarım olur?

şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla

Kendi bildiğim kadar cevaplayayım:) ötv ve mtv den muaf olursunuz. Yani indirimli araç alabilirsiniz.
Raporunuzda yazan özel tertibatın yapılması gerekir.
Bütün engellilik haklarından faydalanabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Engellilik derecesi %90'ın altında olanlarda, aranan şartları haiz olmak koşuluyla belli bir engellilik derecesine sahip olunması şartı aranmaz.

Öte yandan engellilik durumu, ilk iktisabı yapılacak taşıtın hareket ettirici aksamında tadilat yaptırılmasını gerektirecek nitelikte olmalıdır. Örneğin, sağ veya sol el parmaklardan herhangi bir ya da birkaçının olmamasına rağmen vitesin değiştirilmesine engel, vites kolunda tadilat yaptırılmasını gerektirecek bir durumun bulunmaması halinde manuel veya otomatik vitesli taşıt alımında istisna uygulanmaz.
Yukarıdaki pragraf Engellilere Tanınan Haklar linkinden alınmıştır. Anladığım kadarıyla araca özel bir tertibat yapılmıyorsa ötv indiriminden yararlanılamıyor. Yanılıyorsam düzeltin lütfen

merhaba forsa
bizde sol ayaktan gaz pedallı araç alacaz insallah. Siz aldığınız aracı sadece siz mi kullanabiliyorsunuz yakınınız kullanabiliyor mu? araç alma iş işlemlerini mümkünse yazabilir misiniz=? şimdiden teşekkür ederim

canari aynı şartlarda bende araç aldım ruhsata 3. derece yakınları kullanabilir yazıldı bunun için ekstra 400 tl ödedim. umarım yardımcı olur

canari

1.H ehliyeti aldıysanız.
2.Bu şartlarda araç alabilirsiniz ancak aracı sizden başkası kullanamaz!
3.H ehliyetiniz yok ise, engelli ehliyeti almalısınız, mevcut raporunuza uygun hareket ettirici kodların ehliyet komisyonunda işlenmesi ŞART DIR.
4.Otomatik araç alabilmek için raporunuzu yenilemeniz gerekir herhalde.Bu yol karmaşık olur bence .Mevcut olanı kaçırmayın derim.

Üst Alt