Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı sürücü belgesi ve ÖTV'siz araç alımı için rapor paylaşımları

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,428
Not : Bu başlıkta soru-cevap olmayacak. Sadece ve sadece ve sadece rapor resimleri paylaşılacak.

Arkadaşlar,

Herkes için emsal olması açısından, OLUMLU NETİCELENEN, B sınıfı sürücü belgesi ve 2016 tarihinden sonra alınmış, ÖTV-MTV istisnalı araç almanızı sağlayan sağlık kurulu raporlarınızı bu başlıkta paylaşırsanız çok yararlı olur.

Herkesin katkı sunmasını bekliyoruz

Not: Buraya tıklayarak mesajınıza nasıl resim ekleyeceğinize dair bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca resimlerinizi bilgi@engelliler.biz adresimize gönderirseniz, bizler de gerekli alanları kapatıp burada yayınlayabiliriz.

1. Sağ üst extremite kısıtlılığında otomatik vitesli araç ÖTV'siz alınabilir | GİB Özelgesi ve Rapor
  2. Sol üst ekstremite kısıtlılığı otomatik vitesli özel donanımlı araç | Rapor
  3. Sol üst ekstremite kısıtlılığında Otomatik Vitesli araç raporu örneği | Rapor
  4. Sağ El Konjenital Brakial Plexsuz Lezyonu'nda "H sınıfı ehliyet, Otomatik vitesli araç alır" ibareli rapor örneği | Rapor ön yüz | Rapor arka yüz
  5. Sağ dirsek ampute, sağ diz kısıtlı "Özel tertibatlı araç ve Otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli rapor örneği | Rapor
  6. Sol el 2.3.4. parmak amputasyonunda "Özel tertibatlı ve/veya Otomatik vitesli araç ile H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor örneği | Bursa: Rapor ön yüz
  7. Sol el yokluğunda (Agenezi) "Özel tertibatlı araç ile H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor örneği | İstanbul: Rapor
  8. Sol üst ekstremite hareket kısıtlılığında "Vites kolu direksiyona aktarılmış özel donanıma sahip manuel vitesli araç kullanır. Başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmaksızın otomatik vitesli araç kullanabilir. ÖTV'den yararlanabilir" ibareli rapor örneği | İzmir: Rapor
  9. Sol alt ektremite ankilozunda "H sınıfı ehliyet alabilir ve Otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor örneği | Bursa: Rapor ön yüz | Rapor arka yüz
  10. Sol alt ektremite polio sekeli "H sınıfı ehliyet alabilir ve Otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor örneği | Adana: Rapor
  11. Sol alt ekstremite amputasyonunda "Otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor örneği (araç alımında da kullanılmış): Rapor
  12. Sağ alt ampute, sola pedal özel donanım | Rapor
  13. Sağ alt ekstremite kısıtlılığında "özel donanımlı ve otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli rapor örneği | Rapor
  14. Kalça çıkığı nedeniyle AFO kullanımında "Fren ve gaz pedalı elle kontrollü otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor örneği | Rapor

Ben de sol alt ekstremite ankilozuna dair otomatik vites raporumu ekledim

GoXEl

Teşekkür ederim kardeşim. Özel alanları kapatıp yükledim siteye ve ilk mesaja ekledim.

Arkadaşlar, lütfen sizler de raporlarınızı buraya ekleyin ki herkes için emsal olsun.

Teşekkürer Musa. Sol alt ekstremite polio sekeli için otomatik vitesli araç h sınıfı ehliyet ve araç raporunu ekledim.

Arkadaşlar, herkesin katkı sunmasını bekliyoruz. Lütfen raporlarınızı bizlerle paylaşın...

pardon raporları nereye yüklüyorsunuz onu anlayamadım..

bykrkc

Rapor için sağ ol kardeşim. Ama yok, işitme engelliler araç alımında vergi avantajından yararlanamaz. Raporda ne yazdığının da önemli değil.

Arkadaşlar merhaba ben ötv muafiyet raporumu dün istanbul eğitim ve araştırma hastanesinin (samatya) osmaniye polikliniğinden teslim aldım. (Sol el bilekten yok): RAPOR

h_celil

Teşekkür ederim kardeşim. Raporu bu başlığa ekledim.

ARKADAŞLAR HERKESİN RAPOR PAYLAŞIMINI BEKLİYORUZ

Hocam ne diyorsunuz bu rapor iş yapar mı? Sol el aparat diye tutturma sınlar?

Bu raporla h sınıfı ehliyet aldım kısmetse önümüzdeki ay ötv den muaf araç alacağım bu raporla sıkıntısız bir şekilde ötv den muaf araç alabilir miyim. Vergi dairesi sıkıntı çıkarır mı?
Ep9q6z.png

benim raporumda yüzde 36 görme yüzde 14 ortopedik yazıyor benimde b sınıfı ehliyetim var h sınıfı ehliyet alabilirmiyim ve araçta alabilirmiyim

12244618_10153633995986597_57393625145667613_o.jpg
engel oranım %40 h sınıfı ehliyeti icin basvurdugum belgenin ornegi otv kısmını dilekceye yazmamıstım onlar eklemis sagolsunlar.

Bu başlıkta sadece olumlu sonuçlanan RAPOR paylaşımı yapılacak.

Bunun dışında soru-cevap içeren mesajlar silinecek.

raporumu Şişli etfal Hastanesiden aldım

LAp3oV.jpg

rMg9dP.jpg

İnşallah diğer arkadaşlara yardımcı olabiliriz.

İyi Günler,

Direkt ÖTV indirimi için olmasada, 2016 itibari ile ehliyet değişimi için alınacak rapora bir örnek olarak ottobock kullanıcı adlı Yakup KIYMAZ abimizin raporunu alta görebilirsiniz. Kendisi rica ettiği için onun adına ben paylaşıyor ve siteye yüklüyorum ( başkasının raporunu paylaşıyor diye gelmesin aklınıza lütfen ). Bu rapor, aile hekimi sevki ile başlayıp, uzman doktor görüşü ve uzma'nın sevki ile birlikte il sağlık müdürlüğü komisyon'un tertibat için verdiği kod'ların yazılması ile biten ehliyet değişim raporudur.

BENİM ORTA KISMI DOLDURMADILAR. SAĞLIK KOMİSYONU DAHA OLUŞMAMIŞ ONU BEKLİYORUM.

bana bu forma ilaveten ehliyet raporu düzenledi samsu eah. 200 tl rapor ücreti verdim.

bu form usulüne göre doldurulmamış bence rapor ücretini iade alabilirmiyim.benim rahatsızlığım ortopedik ve göz.aile hekimi 6 polikliğe sevk etti beni.

Sizce de bir eksiklik yok mu arkadaşlar.

bu rapor olur mu sizce?

hastane aile hekiminin verdiği sağlık raporu formunu dikkate almadı.bu işte bir yanlışlık var sanırım.yardım lütfen arkadaşlar.

bu da ehliyet raporu.

Her doktorun protokol numarası olsun mutlaka.komisyon buna dikkat ediyor.yoksa kabul etmiyor.

5VQb6R.jpg

darısı bekleyenlere. Nöroloji hastaları Özel tertibat alamaz diyenler burda mı ?

sadık19
Ehliyet alınır ama araç için bu raporla heyete girmeniz gerekebilir. Ve otomatik vites ve aparat kodu varsa otomatikman indirimli araç oluyor diye biliyorum. Surekli otv indiriminden faydalanabilir yazan engelli raporu varsa büyük illerde onunla da alınıyor. Sistem daha oturmamış.

fsmehmet
merhaba. benimde norolojik. Sizin probleminz neydi? Ben korkumdan 2020 ye kadar bekleycgm

Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler. Bence son günlerde en önemli konulardan biri BU başlık rapor,ehliyet,birde şu vatandaşın başındaki ÖTV belası. Belası diyorum çünkü dünyada bizim kadar böylesine keyfiyetle, beceriksizce yönetilen ve sömürülen başka bir ülke yok sanırım. Haberiniz olsun toplanan ÖTV yetmezmiş gibi yeni düzenleme tasarısı mecliste bilin istedim. (araştırdım ve anladığım kadarıyla dahada arttıracaklar haraç miktarını)

Anlamadığım yazdığımız mesajlar nerde niye silindi burası bilgi alışveriş platformu değil mi sayın oturan boğa siz engellilere bunu yaparsanız normal insanlar neler yapmaz teessüf ederim 🙁

Daha öncesinde de bi konu hakkında soru sormuştum cevap var mı diye bir baktım soru falan yok cevap da yok

Üst Alt