Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H sınıfı sürücü belgesi ve ÖTV'siz araç alımı için rapor paylaşımları
Bugün nihayet il sağlık komiyonundan kodları aldık sol alt ekstirem kodları inşallah yanlışlık yoktur.Gözlük içinde o1-01 kodları yazılmış gözlük takmak mecburimi doktorun iş güzarlığı aslında görmede bir şey yoktu
merhaba ehliyet için aldığım rapor aşağıdaki gibidir. Bu raporla ehliyetimi aldım ancak
1- ÖTV siz araç almak için bu rapor yeterlimi yoksa ayrıca rapor mu almam lazım
2-Rapordaki kodlarla Ehliyetteki kodlar farklı sıkıntı olur mu (rapordaki kod: 20.03 Ehliyette 25.03)
Arkadaşlar bugün ankara da il sağlık müd.lüğünde kurul toplandı, aşağıda paylaşıyorum,
Burada ilginç olan herkese 64 kodu (trafik kanununda geçen hız sınırının 10 km düşüğü uygulanır) kodu yazılmakta bu nasıl olur bizi ne sanıyorlar acaba, birde 103.05 beş yılda bir kontrol kodu var benim hastalığım sürekli neyin kontrolü anlamadım
http://i.hizliresim.com/nj11z5.jpg http://i.hizliresim.com/GPLLdN.jpg
Forumda yanlis yerde yazmiyorumdur umarim. En azindan bir iki hafta icinde bu raporla arac alirsam forumda dogru yerde yazmis olacagim. Yukarda gordukleriniz bana ait rapor h sinifi ehliyetimi aldim bu raporla maliyeden ötv indirimi onayı alabilir miyim? Arac satanlar alabilirsin diyor ama pek guvenmiyorum onlara. Kanundan iyi anlayan arkadaslar varsa cevap verirlerse sevinirim. Tesekkurler simdiden.
Evet sonunda yani 1 senelik ehliyet ötv raporu maratonuna bugün sonverdim ve ötv raporumu da alarak işlemi tamamına erdirdim. Öğleden sonra raporu Haydarpaşa numuneden aldım ve galeriye gittim ve raporun fotokopisini verdim. Önce yarın Ümraniye vergi dairesine galeriden bir kişiyle gidip raporun geçerliliğini sorgulamamı söylediler. 1 saat sonra ise arayıp yarın gitmeme gerek kalmadığını ve raporun geçerli olduğunu yarın gelerek kredi başvurusunu yapabileceğimi söylediler. Yarın kredi başvurusu ve peşin parayı vermeye gidiyorum hayırlısıyla raporum ve ehliyetim : ön ve arkası inşallah aracı alınca onunda fotolarını paylaşırım. İlgilendiğim araç Skoda Superb 1,6Tdı + Dsg + 8" bolero multimedia +8 Hoparlör+ dijital klima + cruise control liste fiyatı 142000tl bahar kampanyası fiyatı 124000tl 82000 tl fiyat verilsede 80000tlye alınacak gibi almak isteyenlere tavsiye ederim şu anda 60000tl indirimi var.
Ümraniye nakil vasıtalar vergi müdürlüğüne soruldu tamamdır. Süresi 2 sene fakat arazımın geçme durumu yok daha artma eylemi var ondan o rapor öyle verildi. Ötv ibaresi yerine ortopedi uygun yazan kısıma bakıyorlar. Zaten ortopedide oran önemli değil. Yarın pazarlık ve kredi başvurusunu yapacağım.
Ötv için hastane den yeni rapor aldım buşekide verdiler.
Birşey anlamadım sağlık kurulu başkanına sordum bu raporla araç alabilirsin dedi.
Ama ben hala inanamıyorum ilk fırsatta vergi dairesine gidip soracam bakalım oluyormu.
Sağlık kurulu ehliyetin varsa alırsın demişti.
Rapor tarihi 27 04 2017
Ümraniye vergi dairesine gittim ÖTV servisine birde araç tahsis servisine raporumu gösterdim olur dediler.
Umarım olmuştur resimler fakat yanlis rapor olmus benimkisi insallah en kisa zamanda duzeltip yeni raporumu paylasimirim arkadaslar. Bu rapor isimi gormez degil mi. Bari ehliyet icin yarasa isime. Ehliyet icin yarar mi sizce isime
2. Numaralı raporda üst ekstirimitriden rapor almis arkadaş ve raporda otomatik vitesli araç kullanabilir diyor. ÖTV indiriminden yararlanamiyor değil mi kanunda herhangi bir değişikliklik yok.
aldığım bu raporu trafik kabul etmiyor.ön yüzdeki kutucuklarda 2, grup yazmışlar raporun arkasına 1, grup sürücü olur yazmışlar.nasıl düzelttireceğim bilmiyorum.yeniden heyete girmeme gerek varmı.
bence komisyona gidip söylersen sana yardımcı olurlar ,sonuçta bu raporu komisyondaki doktor ve mühendisler yazdı .onlar ne demek olduğunu anlatırlar yada değiştirirler diye düşünüyorum.
il sağlık müdürüne gittim nüfustaki trafikten gelen ehliyet işine bakan memuru arattırdım.Birbirlerine düştüler müdürün onca baskısına rağmen kadın ikna olmadı.Tekrar aile hekiminden sevk aldım raporun ön yüzünü değiştirttim öyle ikna oldu hanfendi.İşlemlerimi yaptı ehliyetimi bekliyorum şimdi.ilginiz için sağolun
cenk2424 Sonuç : yine bizim suçumuz olmamasına rağmen başkalarının kaprisi yada iş bilmezliklerinden biz uğraşıyoruz. neyse geçmiş olsun en azından işini halledebilmişsin