Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hafif düzey zihinsel engelli bireylere yönelik işveren önyargısı!

biirkann

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
is basvurusu yaptigimda ilk basta her sey normal gidiyor cvye bakiliyor gorusme yapiliyor hatta bazen olumlu konusuluyor ama hafif duzey zihinsel engelim oldugu ortaya ciktiginda tablo degisiyor acik acik hayir demiyorlar ama resmen kiviriyorlar geri donus gecikiyor bahaneler uretiliyor bir anda pozisyon dolu deniyor iletisim kesiliyor neden basta sorun olmayan bir sey sonra sorun oluyor neden yetenek degil rapor belirleyici oluyor neden deneme sansi bile verilmiyor hafif duzey zihinsel engel calisamazlik degil

benim gibi bircok engelli arkadas isini yapabilecek durumda istegi var caba var sorumluluk alma istegi var o zaman sorun nerede
bireyde mi yoksa onyargida mi bu konuyu acma sebebim sadece kendim degil ayni durumu yasayan diger engelli arkadaslarin da sesini duyurmak siz de benzer seyler yasadiysaniz paylasin belki birlikte bu gorunmez engeli daha gorunur hale getirebiliriz neden diye sorguluyorum cünkü yorumlarınızı da almak isterim

@güllerin efendisi, inanır mısın bim'e cv bırakmıstım ik aksam aradı konustuk hersey iyidi saglık kurulu raporum var diyince suan eleman acıgımız yok dedi suan is icin bütün kapılar kapandı ekpssden baska kapı yok gibime geliyo bu arada ekpssye girmiş miydiniz

Çalışıp aç kalamıyoruz ya ona gülüyorum.Yav zaten geçinemeyeceğiz köle gibi çalıştıracaksın neyin peşindesin?İş görüşmesine gittim.Adamla dört günde 7 saat görüşmüşüzdür.İlk gittiğimde çeketi sırtına aldı gezdik.İstanbul un o ilçesinde eşcinsel ilan edildim.Ceketi sırtına almak o anlama geliyormuş.Neyse en son kurumun başında dura geldi olay.Sonra bunun belediyeyle bağlantısı varmış.O ara operasyon yok.Bir şey yapacaklar bunun üstüne suç atarız dediler.Aksini yaparsan ikna odasına gidersin dediler buna. O dönem raporum yoktu.Anlatmaya çalıştığım düzgün ortam yok.

@biirkann,
Ben kura dan girdim kardeşim olmadı bende bi iş yerinde primimi doldurdum emekli olacağım inşallah bir tek sgk,daki müdürlerin imzasına kaldı iş

Bende çalışıyorum engelli kadrosu hafif metal var işe aldilar 3 ay sıkıntılı dönem geçirdim deli gözüyle baktılar 1 yili geçti çok şükür rahatım

@biirkann,
Ön yargı inş iyi bir iş bulursunuz

@nazomeryem,
Sen işe alıştın mı onlar sana alıştımı sıkıntı olmaz birde fabrikaların belli bir sayı da engelli birey çalıştırmak zorunda

@nazomeryem, ya ben yarın bi hastaneye gidicem görüşmeye bakalım konusurken seffaf oluyorumm bisey saklamıyorum ama ise almamaları da üzüyo hemen hemen

Üst Alt