Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hafif mental retardasyon ve anksiyete bozukluğu rapor oranı?
Merhaba iyi günler, psikiyatri doktoru 2011 yılında bana hafif mental retardasyon ve anksiyete bozukluğu tanılarını koymuş. Bu tanılarla engelli raporu alabilir miyim?
Kardeş sen psikiyatri doktoruna git biraz tedavi gör hastalığının ne boyutta olduğunu o daha iyi bilir biraz tedavi gör sonra bnce denemelisin raporu birde hangi amaçla alacaksın atıyorum maaş mı ekpss vergi indirimi mi mesela
ya ben hiç bir işte çalışamıyorum beni bir işe sokmalarını istiyorum engelli olarak o yuzden maaş almak icin değil iş istiyom
hayattan bıkmış durumdayım hiç arkadsım yok sevgilim olmadı evlenmekte istemiyorum hep yalnız kalmak istiyom akrabalarım bana bu nasıl cocuk ya diyo hiç umursamıyorum bile dışarı çıkar tek basıma yürür sigara ıcerim
Kardş Allah yardımcınız olsun cümlemizin inşallah bizde aynı durumdayız inanki doktoruna bunları söyle çalışamıyorum bn de amacım ekpss de ama bunları ilk defa söylersen sana yardımcı olmaz inan ki.. Ve ekpss çalış ve ilaçlarını raporlu yazdır maddi durumum yok de bunları söyle kardeş çünkü raporlu ilaçlar engelli raporu alırken işine yaracak.
Mentak redartasyın hafif tan olarak ne rahatsızlığınız peki
Geçmiş olsun tekrardan kardeş ilacın etkisi olmadığını ve lütfen rahatsızlığını saklama çektiğin sıkıntıları anlat ilaçların dozajları ona göre veriyorlar
sagol ya devamlı ölmek istiyom bıktım artık yasamak bana göre deil bol sigara içiyorum ki hemen geberip gideyim annem babam ayrı ben iki yaşındayken babannem büyüttü beni yoksa yuvaya vercekmiş babam hiç anne sevgisi görmedim
bide çok hayal kuruyorum kendimi hayalin içinde hissediyorum da bunları doktora nasıl anlatacam bilemiyorum. seslerde geliyor gece uyurken
Kardeş burda senin gibi o kadar ruhsal yönden kötü olanlar varki inan seni anlıyorum lütfen pes etme çünkü bizde bazen son diyebiliyoruz lütfen bu şikayetleri de söyle ki belkide teşhisin bana farklı geldi dediğine göre bn doktor değilim ama burdaki arkadaşlar dan ve araştırmalara göre tanın farklı geldi ses duyma dedin yalnız kalma bunlar BİPOLAR da da oluyor şizofrendede oluyor mesela.. Ve herkesin sınavı var emin ol hayat çok uzun değil bundan sonra güzel şeyler olacağını düşün pes etme hepimizin sınavı var emin ol ma bunu baş etmeliyiz öncelikle hastalığına adapte ol kontrol etmeyi öğren.ve senin istemediğin şeyleri yapma kim ne derse desin stresten uzak durun ve hobiler edinin mesela en çok sevdiğin şeyler satranç resim kursları müzk müzk enstrümanları çalmak gibi ve kitap okumak ve yürüyüş yapın bol bol
Hayır doktor değilim,
Bu konularda bilgi sahibiyim,
Böyle vaz geçmeyin hayat yaşamaya değer...
Tedavin yetersiz gibi.
Risperidon ve diğer psikiyatri ilacları ağrı kesiciler gibi hemen etki etmez, düzenli kullanmaya devam edin.
Kontrollerede mutlaka gidin, bütün şikayetlerini olduğu gibi doktoruna anlat.
Duruma göre ilaç değişimi yada doz ayarlaması yapılacaktır...
Kardeş tanı olmasının nedeni önemli ailenden birii olması önemli değil önemli olan kendini doktora eksiksiz yanlışsın anlatman çoğu doktor bundan hoşlanmaz çünkü aile bireyleri yanında kendini tam anlatamazsın madfi olarak zor durumda olduğunu söyle ve hastalığını eksiksiz anlat bak tanı koycaktır sana geçmiş olsun
tanı dediğim şey geç ay gittim psikiyatri ye
psikiyatrik muayene tanısı yazıyor enabızda
ilk defa psikiyatrik ilaç kullanıyorum oda ricus yeni gittim psikiyatri doktoruna geçen ay
Tamm şimdi gitceksin ya kontrole rahatsızlığını eksiksiz olarak anlat ses duyduğunu herşeyi yalnız kalmak istediğini çevremden uzak olduğunu söyle ilacın etkisi olmadığını söyle o zaten size tanıyı koyar ve maddi olarak ilaçları alamayacağını söyle rapor çıkartr ilaçları da parasız alırsınız ve o ilaç raporlarıda sizin o hastalığınızın kanıtı olacak heyete girerken işinşze yaracak