Re: Ayvalık Şenlikleri
Toplantıyı biliyordum da yazmadım sevgili rapunzen.. Diğer günlerde yaşadıklarınızı tahmin etmek zor değil, teşekkürler, kalan günlere dair yazdıkların için..
rapunzen' Alıntı:
Ortam ne kadar olumsuz olursa olsun insanlar kendi ortamını güzelleştiriyor ve her ortamda eğlenmesini biliyor.Maksat yalnızca eğlence olmamalı tabi zaten benim için öyle ben insanları gözlemlemeyi seviyorum orda bir insan mozaiği oluşuyor bunu izlemek farklı kültürleri analiz etmek benim için çok güzel.
Bütün olanların yıllardır devam etmesinin sebebi var. Israrla GELİŞME olmamasının sebebi var..
Halkımız melâke gibi. En kötü koşullarda bile, mutlu olacak bir şeyleri mutlaka buluyoruz. Gülmeyi, beraberliği, sevgiyi ve yaşamayı seviyoruz. EN KÖTÜ KOŞULLARDA BİLE BU TUTKUMUZDAN ÖDÜN VERMİYORUZ.
Bu tabii ki çok güzel bir özellik. Ancak burada bahsedilen şenliklere Avrupadan, Amerikadan, Asyadan.. vs vs ülkelerden gözlemciler gelse ve görselerdi durumu, bizim bu POLYANNACILIĞIMIZA bir taraflarıyla güler giderlerdi.
Böylesine güzel ruhlu, güzel huylu, güzel sözlü insanımız, neden, neden bir Avrupalının, Amerikalının yaşam standartından habersiz geçip gidiyor bu dünyadan hı?
Yazık değil mi? Hem de bu kadar güzelliğin ortasında, Anadoluda?
Dilerim daha iyisi, daha güzeli, daha doğrusuna kavuşuruz her geçen gün... Dilerim arasıra da olsa kalender meşrebliğe ara verip, gerçekleri görmeyi deneyenlerimiz çoğalır...
Hazır aklımıza gelmişken, biraz şenlenelim, şenlik olsun
ben kalender meşrebim
güzel çirkin aramam
gönlüme bir eğlence
isterim amman
saçları samur
gözleri mahmur
biraz da şirin olsun
kaşı gözü kara
olursa olsun
yanağında bir beni
mutlaka olsun