Sevgili Pegasus, engellilere 30 puan 8-10 yıl kadar öncesene kadar veriliyordu. Hatta o dönem arkadaşlarım o puanı aldılar benin puandan falan haberim olmamıştı. Çok üzülmüştüm. ek puan uygulaması günümüzde ek kontenjan olarak sürüyor. ÖSS sınavına engelli statüsünde giren arkadaşlarımız ayrı bir yerleştirme işlemine tabi tutuluyr. Üniversitelerde engelli kontenjanları var. bu kontenjanlar dahilinde engellilerin yerleştirmeleri yapılıyor. "başkasının hakkını yeme" lafıdır tutturmuşsunuz, kimsenin hakkı yenmiyor diyerek içinizi rahatlatayım. çünkü diyelim 40 kişilik bir kontenjan var, bir engelli öğrenci bu bölümü tercih ediyor. Ösym tarafından bu engelli bölüme yerleştirildiğinde sınıf mevcudu oluyor 41. Bölümü tercih eden engelli arkadaşımız bu durumda kimsenin hakkını yememiş oluyor. Okul birincisi kontenjanı durumuyla aynı olay. Ayrıca "ben üniversitemi okudum-okuyorum, tek başıma ben iyi yerlere geldim, başkaları da yapsın," tavrı içerisindesiniz, puana karşı çıkanlar. Bu bencilce bir yaklaşım.
bir de eklemek istediğim bir şey var, "ek puanı duymadım" deyip durmayın. ÖSS sınavına engelli statüsünde girmek için gerekenleri yapın. ÖSS' de [size=6]HİÇKİMSENİN HAKKINI YEMEYECEK ŞEKİLDE HAKLARA SAHİPSİNİZ. [/size]
bir de eklemek istediğim bir şey var, "ek puanı duymadım" deyip durmayın. ÖSS sınavına engelli statüsünde girmek için gerekenleri yapın. ÖSS' de [size=6]HİÇKİMSENİN HAKKINI YEMEYECEK ŞEKİLDE HAKLARA SAHİPSİNİZ. [/size]