Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastane mi, normal hastane mi?

rusa

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
2013 mart ayında vergi indrimi için başvurduk.....oranı düşük verdiler.. başhekime hakımz yendi dedik il sağlığa git dedi..
il sağlığa gidip itiraz ettik.1 ay sonra şu hastaneye git dediler...
gitik eza ceva cile cektık hastane cok yoğundu..tek rahatsızlığımız olduğu halde tum doktorları dolandırıp alttarafı sağlam yazacak dıye 2 gun boyunca 10 saat ayakta bekledim...
neyse asıl doktorumuz..muayene bıle etmeden önceki rapora bakıp faklı bir şey yazdı..
3 ay sonra rapor ankaraya gitmiş gelmiş olarak yazı geldi...vergi indirimi hakı kazanamadınız diye....

ilk rapor la itiraz etiğimiz ikinci rapor arasında + 3 puan fark leğimize..var
ilk rapor :%33 (şişli etfal den)
itiraz rapor: % 36 (haydar paşa numune)

gel zaman git zaman daha uğraşmıcam dedim bu işle fakat rahatsızlığım artı ve hakkımın yendiğini düşünmeye başladım...
şu pozizyonda ne yapmalıyım....

il sağlığı aradım...
bize gelmenize gerek yok
istediğiniz hastaneden rapor alıp vergi dairesine verebilirsiniz diyor....(yani itiraz et 3 hastaneye göndereyim felan demiyor)

vergi dairesi il sağlığa gidip oradan tekrar rapor alıp getirin diyor...çünkü rapor düşük geldiğinden biz tekrar sevk vermeyiz diyor..(yada sadece bana rapor getir il sağlık itirazlı alınmış olsun- olmasın fark etmez anlamında mı...)

hangisi doğru yada ne yaparsam doğru olur...

ben direk herhangi bir hastaneye gitsem oradan rapor alsam ve vergi dairesine versem olurmu....

tecrübesi fikri olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum....saygılar...

Hastanenin verdiği rapor oranı neydi? yani ilk rapor oranı, Vergi dairesine gönderidiğiniz (düşük velmeden önceki) ilk rapor?

ilk rapor :%33 (şişli etfal den)verildi düşük gelince direk itiraz etik... o rapor vergi dairesine gittimi bilmiyorum....* orası tam bir muamma saten......elime %33 raor verdiler itiraz etim... ikınci rapor* %36 olan geldi ankaradan red diye..onu hastane bana vermedi saten..

%33 gelmişse yapacak birşey yok...

Tekrar muaneye olabilirsiniz. Ancak İl Sağlıktan raporu sildirmeniz gerekiyor. Rapor bilgisayara kayıtlı ve o raporu sildirip yeniden rapor alacağınızı belirtiniz..
Tekrar muayene olacaksınız. Burada size önerim; varsa başka rahatsızlığınız veya sakatlığınızı rapora ekletiniz. Birden fazla rahatsızlık ve sakatlığınız varsa tabiii..

6 ayda bir muaneye olma ve yeniden rapor çıkartma hakkınız var ancak İl Sağlıkta kayıtlı raporu sildirmek gerekiyor. doktorunuzdan tam muayene ve kontorl talep ediniz. İşkence olabilecek kadar sıkıcı ve yorucu ama yapacak birşey yok.
En az %40 işgücü kaybı belirtir rapor aldığınızda işlemler kolaylaşır. Diğer hastalık ve sakatlığınızı balthazard formülü ile ekletebilirsiniz..

Sayin arkadasim..sen yanlis anladin beni...ben nim sorum farkli..yinede sagol..

Kelebek sagol..
Kural şumu...
aradan baya zaman gecmiş...
o sebeple yeniden 2 raporum olsada hakem hastane surecine girmeden...
istedigim herhangi bir hastaneden tekrar rapor alipvergi dairesine bas vurabilirim....
bana hastaneye gidince hop senin 2 tane raporun var.ikisi farkli...once hakem hastaneye git o sureci tamamlamadan yeni rapor alınamaz diye bir kural yok ..

yani il sağlık müdürlüğüne itiraza gerek yok...
yani tekrar vergi dairesin ne gidip sevk almama gerek yok...

bir hastane seçip normal sağlık raporu alacam..oran ıstediğim gibi çıkarsa...
götürüp vergi dairesine vereceğim....

Evet 6 ay gibi bir süre sonra yeniden başvuruları kabul ederler. İkisi farklı ama ikisi de % 40'ın altında sonuçta, hastalığınızın ilerlediğini yeniden almak istediğinizi söylersiniz. Sanmıyorum ama sorun çıkarırlarsa başka bir hastaneye daha sorarsınız.

Rapor icin basvuracaz..
tc kimligimiz girince evrak kayit yapan saglik memuru..
bize alamasin diyecek ....
yada kayit alacak...
bizim rapor sicilimiz her hastane saglik kurulunda görunuyormu....velefki göründü...aradan zaman geçmiş deyip kabul mü edecek....

cok karışık bir durum...
vergi dairesi kardeşim ben den sevk almamışsın diye raporu kabul etmemezlık durumu olurmu...

hastane bana vergi dairesinden sevkli gelmemişsin deyip rapor vermeme durumu olurmu...

eskiden yazışmalar posta ile oluyordu.oz sebeple sevkli şartı aranıyordu...değiştimi

rusa kardeşim geçmiş olsun .benim başımdan geçti ancak bana rapor 43 verip sonra düşürdüler

Hastane yeniden almanızı sorun edecek olursa hastalığınızın ilerlediğini söylersiniz, her hastanede farklı uygulama yapabiliyorlar.
Sevk şart değil, hastane de vergi dairesi de bu konuda birşey diyemez, elden alınan raporlar geçerlidir.

> SORU 8: Başka amaçlarla alınmış raporlar engellilik indiriminde de geçerli midir?
[FONT=tahoma]Engellilik indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlanmaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.
[/FONT]

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=74

benim raporun birisi yüzde 0 diğeri yüzde 45 hakem hastanelerde koşturuyorum şimdi

Uzun ugraslar sonunda...il saglik mudurlugunden bir memurla tel.gorustum....kafama gore hastaneye artik gidemiyeceğimi...soyledi...gelip 2 rapor arsinda fark var deyip..hakem hastaneye sevkimi istemem gerektiğini belirti...

şahsi başvurumda kabul olmayacağını dile getirdi..
tecrübesi olan varmı...
hakem hastane olayına girmeden 2 itirazdan sonra rapor alan varmı...
memur beni yalışmı yönlendiriyor...

benim tedirginliğim yada öngörüm...velefki hakem hasteneye gitmeden rapor aldık.maliyeye verdik yüksek sağlık kurulu ankaranın hop sen hakem hastene dışında alamasın demesi.

öyle kafana göre git rapor al devri kapanmış...
evet hastalığım ilerledi rapor alacam diye bilirsin...ama sen itiraz etmiş ve hakem hastene safhası durumundasın anlamı cıkıyor...

rusa kardeşim geçmiş olsun .benim başımdan geçti ancak bana rapor 43 verip sonra düşürdüler
asamalari anlatsana kardess..

hakem hastane son karar oluyor birdaha itiraz edemiyorsun sadece 6 ay sora bidaha heyete girebiyosun

hakem hastane son karar oluyor birdaha itiraz edemiyorsun sadece 6 ay sora bidaha heyete girebiyosun

şu çikiyor o zaman..
memur diyorki hepsi raporlarin kayit altinda artik....yeni başvuru yapamıçaz alsakda analamı olama ihtimali yüksek.

o sebeple;
hakem hastaneye sevkimizi isteyip gelen raporu un sonucuna mutakip...
ya mahkemeye gidecez..
yada ilk basvurumuzun 3 asmasi olcak ve surec bitmiş olacak..
6 ay sonra yeniden hastalığım ilerledi deyip tekrar aynı aşamaların başlangıcını yapacaz...

aynen öyle bak hakem hastaneden sora mesela bidaha itiraz edemiyorsun hakkın bitiyor sadece 6 ay sora bidaha heyete girebiliyosun

itiraz etceksende yargıya gidiyor iş anca öle olur

egos antebe gel sana hemen rapor alayım ne kadar ugraştın ya sen

paranoya bu arada benim teşhis değişti paranoid şizofren oldu hakem hastanede psikiyatriye çıktım beni psikoloğa gönderdi şimdi haftaya beni teste sokacaklarmış paranoya psikologta orası karar verecekmiş teste göre

Hakem hastane tarafsizmi olur ..yoksa ihale ben de kalmasin deyip bastan savma eski roporalari baz alarak mi rapor verir...hakem hastaneden rapor alan paylasa bilirmi....

Guncel...hakem hastane olarak hangisini secmeli....

1 rapor:şişli etfal
2 rapor:haydarpaşa numune

geriye kalanlardan tarafsız olarak mayene edip karar veren hastane hangis i

rapor alan arakadaşlar paylaşa bilirmi....

1.İstanbulDr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi

2.İstanbulGöztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi

3.İstanbulOkmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi

hakem hastaneler kararı nasıl oluyor ya bende hakem hastanede urasıom % 45 veriolarmı acaba en düşük

rusa neden İl Sağlık Müdürlüğüne gidip raporu dilekçe ile sildirmediniz?

Hakem hastane daha kapsamlı incelemek zorunda ve bağımsız olurlar. Hastanenin Senato kurulu (Genelde alanında uzmanlık yapmış kişiler veya Profesörler) buna bakar ve karar verir. Gerekirse hastalık yada sakatlığınızı terkar tekrar tetkik ettirir, emin olmak isterler. Eski dosyaya bakmayabilirler. Demek istediğim eski dosya; sıkıntılı aşama gerektiren tetkikler yapmamak için bazen hastalar eski dosyayı Kurula sunabiliyor. Belki kabul ederler hesabı.

Bildiğim için sistemi size anlattım: Tekrar rapor almak istediğimde Hastane listede raporunuz gözüküyor, isterseniz sildiriniz demişti. Aradan 2 bilemedim 3 yıl geçmiş dedim. Olabilir aynı rapor verirler istemiyorsanız sildirin demişlerdi. Gidip dilekçe ile sildirmiştim. Baya zahmetli iş... Bazende İl Sağlıktaki memurlar silmek istemiyor. Amir ile görüşüp onay aldıktan sonra sildiriyordum.

Şimdi sistem değişmişmi bilmiyorum aradan baya zaman geçti diyebilirim(2012 den bu yana)...

Bu sildirme isine ilk sizden duydum....memur sen itiraz etmsiisn...ikinci hastaneye gitmisin ...iki kaydin var 3 asama olarak hakem hastane olayina girmeden rapor alamasin..diyor...

sende de oylemi oldu.
..rapor aldin oran dusuk
itiraz edip rapor aldin oran dusukIki hastane arasinda fark var deyip hakem hastaneye gimedin .
..raporlar gecmisini sildirip...sifirdan rapor aldin...boylemi oldu.......

yok bendeki rapor düşük değildi. olağan rapor alırdım. Raporda oranlarım hep %40 yada %50 arası gider gelirdim. Arkadaş önerdi hep beraber gidelim demişti. O zaman gitmeye kalktığımda başıma iş geleceğini bilmiyordum. İyi mi oldu? Sanırım iyi oldu %64 aldım. Ek olarak bazı sorunlarımı ekledi. Bunuda vergi dairesine verdim olduğu gibi onaylandı. 3. basamaktan 2. basamak'a çıktım. bunun dışında getirisi yok (Ankarada o zamanlar ücretsiz kart alımı dışında işime yaramadı. ama şimdi kural değişti pek getirisi yok)

mr no benim sana sorum var ben hakem hastanede önümüzdeki hafta heyete giricem psikiyatriye cıktım o beni psikoloğa gönderdi psikologlar bana test yapacakmıs ne testi bu acaba ayrıca hastanede yatarken bana atipik psikoz tanısı kondu epikrizimde bu yazıyor yeni tanıda kondu bana oda paranoid şizofren emir veren sesler duyma şüphecilik var sence en az % 45 alırmıyım hakem hastaneden ben

biraz karamsarım korkuyorum ben psikolojik rahatsızlımdan dolayı ya oran vermezlerse diye :(

Mr.No;
bizim durum farkli o zaman....
ben hastaneye gitim rapordaki teşiz edilen hastaliga oran dusuk vermisler..o sbeble bu itiraz yoluna girdim
seninki normal rapor alma olayi anladigim kadariyla...
bide son iki senedir rapor kayitlari online olarak sıkı takip altinda...kim nerden ne almis ne - oran verilmis..hepsini kayit ediyorlar...onun disinda islem yapmak..artik mumkun değil gibi ...

senin durumun...
normal rapor almaya gidiyorsun..diyorlar raporun var...
sende ben yeni çıkaracam diyorsun..o bağlamda..

benim raporum var..süresi bitince yeni çıkarmaya gidiyorum düşük rapor çıkması üzerine gelişen olaylar...sonrası başıma gelenler...

mr no benim sana sorum var ben hakem hastanede önümüzdeki hafta heyete giricem psikiyatriye cıktım o beni psikoloğa gönderdi psikologlar bana test yapacakmıs ne testi bu acaba ayrıca hastanede yatarken bana atipik psikoz tanısı kondu epikrizimde bu yazıyor yeni tanıda kondu bana oda paranoid şizofren emir veren sesler duyma şüphecilik var sence en az % 45 alırmıyım hakem hastaneden ben

biraz karamsarım korkuyorum ben psikolojik rahatsızlımdan dolayı ya oran vermezlerse diye

egos45 kardeş Bu akşam öğrenirim senin için; senle aynı soruna muzdarip arkadaşımla takılacağım: oda aynı soruundan geçmişti. Bilemiyorum sizinle aynı durum mu? psikolog testi nasıl yapacak bir öğreneyim... biliyorsun herkesin sorunu diğerine benzemez. kimisi ağır konumda iken kimisi hafif konumdadır.

Yine de unutmazsam sorarım nasıl birşeymiş..

tamam bugün içersinde cevap bekliyorum senden mr no

Üst Alt