Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastane mi, normal hastane mi?

rusa kardeş ben anladım sizi. benim vaktim boldu: arkadaş grubumuz gidelim; muayene olalım demişti. İnsan sorar NEDEN? elinizde rapor var neden yeniden?

Benim amacım yok: yeni yönetmelik yeni raporu etkiliyor demişlerdi. Vergi indirimim var yenisine ne gerek var der insan? İş güc yok, üstelik hastane bomboş. Gidip muayene olsak nolur? Tabii ki o zamanda ankara belediyesi %60 altında olanlara ücretsiz dolaşım hakkı vermiyordu. Bir tek bu nedenle girdim.

Eski raporun %40 (bazende %50 alıyorum) yenisine ne gerek var demediler. İsterseniz gidip sildirin dediler. Tamam gidip sildiririz. Madem gitmişim. Taaa GİMAT civarına (Ankarayi bilen bilir, uzak bir yer ıssız bir yerdi o zamanlar). Gidip de dönmek olmaz. Halledeyim döneyim istedim. Güzel dil, düzgün konuşma yeteneğim ve ne yapabilirim merakım olmasaydı yapmıcaktım.

egos kardeş bugün görüş hemen yazamam. Yarın sabah kismetse yazarım..

rusa kardeş ben anladım sizi. benim vaktim boldu: arkadaş grubumuz gidelim; muayene olalım demişti. İnsan sorar NEDEN? elinizde rapor var neden yeniden?Benim amacım yok: yeni yönetmelik yeni raporu etkiliyor demişlerdi. Vergi indirimim var yenisine ne gerek var der insan? İş güc yok, üstelik hastane bomboş. Gidip muayene olsak nolur? Tabii ki o zamanda ankara belediyesi ` altında olanlara ücretsiz dolaşım hakkı vermiyordu. Bir tek bu nedenle girdim. Eski raporun %40 (bazende P alıyorum) yenisine ne gerek var demediler. İsterseniz gidip sildirin dediler. Tamam gidip sildiririz. Madem gitmişim. Taaa GİMAT civarına (Ankarayi bilen bilir, uzak bir yer ıssız bir yerdi o zamanlar). Gidip de dönmek olmaz. Halledeyim döneyim istedim. Güzel dil, düzgün konuşma yeteneğim ve ne yapabilirim merakım olmasaydı yapmıcaktım.egos kardeş bugün görüş hemen yazamam. Yarın sabah kismetse yazarım..
oki simdi netlesti durum...
sen kendi isteğinle eski hakından feraget edip yeni rapor almaya kalmışsın durumu oluşmuş....

benimki tam tersi..eski raporumu yenilerken hak kaybına uğrama durumu... o sepele hakem hastaneye varan süreç devam ediyor.

Uzun ugraslar sonunda...il saglik mudurlugunden bir memurla tel.gorustum....kafama gore hastaneye artik gidemiyeceğimi...soyledi...gelip 2 rapor arsinda fark var deyip..hakem hastaneye sevkimi istemem gerektiğini belirti...

şahsi başvurumda kabul olmayacağını dile getirdi..
tecrübesi olan varmı...
hakem hastane olayına girmeden 2 itirazdan sonra rapor alan varmı...
memur beni yalışmı yönlendiriyor...

benim tedirginliğim yada öngörüm...velefki hakem hasteneye gitmeden rapor aldık.maliyeye verdik yüksek sağlık kurulu ankaranın hop sen hakem hastene dışında alamasın demesi.

öyle kafana göre git rapor al devri kapanmış...
evet hastalığım ilerledi rapor alacam diye bilirsin...ama sen itiraz etmiş ve hakem hastene safhası durumundasın anlamı cıkıyor...

asamalari anlatsana kardess..
kardeş il sağlık müdürlüğünden de bir cacık olmıyor..bende senin durumundayken beni hakem hastanesine yönlendirdiler..bende 6 ay bekleyip yeniden kendi istediğim hastaneye sevk alıp % 40 raporumu aldım.şu an 8 aydır da emekliyim.darısı bekleyenlerin başına.

Eline sağlık toprak kardeş. Yaptığın işlemler ne zamandı? Zamanlama var belki bu sıralar yeni yönetim tam cacık...

kardeş il sağlık müdürlüğünden de bir cacık olmıyor..bende senin durumundayken beni hakem hastanesine yönlendirdiler..bende 6 ay bekleyip yeniden kendi istediğim hastaneye sevk alıp % 40 raporumu aldım.şu an 8 aydır da emekliyim.darısı bekleyenlerin başına.
tamam iste onu kast ediyorum...
il saglik da cacik olmuyor da ..
sen hakem hastaneye sevk aldin mi....yoksa direk baska hastaneye mi gitin...

memurun dediği ben bir şey yapmıyorum ssaten yonetmelık böyle diyor...
sen rapora itiraz edince mecbur hakem hastaneye sevk alacaksın.. radan sonra tekrar hastalığım artdı veya başka sebeple yenı sağlık raporu ıcın başvura bılırsın....hakem hastane olayı bitmeden yeniden sağlık kuruluna giremez sin....biçeşit madem rapor istıyon al raporu amahakem hastaneden al diyor devlet....çünkü baştan itiraz etmişim ya ...o sebeple hakem hastaneyi HAKEM tutuyor..

sen rapor alıp itiraz etin ..mi?
yoksa şifayi bilgimi

arkadaslar ayniseyleri bende yasiyorum %52 raporumu ankara %32 düsürdü ve itiraz etdim hakem hastane buseferde %36 verdi önceki hak edilmis haklarimda gitdi sindi ne olacak kaldik ortada yetim evlat gibi offffff sasirdim ya gözümün biri hic görmiyor digeri ise %70 görüyor üstelikten hastalkdan dolayi kaybetdim cok gecmis olsun sizlerede

özcan kamil kardeş: %52 rapor için dava açabilirsiniz.

egos45 kardeş; bahse konu sorun için arkadaşıma sordum. Kendisi Prsikiyatri sorgusuna alınmıştı psikolog işe yaramaz diyordu. Sus pus kalırsan hiç işe yaramazmış, soruya karşılık uygun cevap vermelisin diyor. Ayrıca soruyu da kafasına göre soruyormuş. Amaç gerçekten öyle durumda olup olmadığını gözlemlemek.

.simdi onlar sevk etmese bile sen yetkili hastaneden alip onlara verebiliyorsun incelemeleri icin

arkadaşlar benide hakem hastanesi için göztepe eğitim araştırmaya sevk ettiler,ben bekledim 6 ay geçti gitmedim.çünkü hakem hastanesinin vereceği oran kesin ve düşük olacağından raporu alabileceğimi düşündüğüm kartal yavuz selim devlet hastanesine başvurdum..uzun uğraşlar sonucu bir % 40 bir % 36 derken en sonunda % 40 raporum ankaradan onaylandı geldi..hatta raporum ankaraya gittiğinde burda bir çok arkadaş düşürürler demişti..aynen onaylandı geldi..hemde polio sekeli hastalığından.

toprak 24;

soylemi oldu
1 rapor aldin oran dusuk
2 tiraz ettin oran dşuk
3 son olarak il saglik seni hakem hastaneye gonderdi..sende sevki aldın ama hasteneye gitmedin sevk tarihinin üzerinden 6 ay geçmesini bekledin....
yeniden herhangi bir yetkili hastaneye gitin ve raporu alip...vergi dairesine verdinankaradan onaylanip geldi...
olayin gelisimi boylemi...
sen hakem hastaneye gitmeyin..tekrar kartal yavuz selime gitiginde

Sana hic bir sey demeden hemen kayit actilarmi..yani sen hakem hastane ye gitmemişsin demedi ler mi ??

Son düzenleme:
Hakem hastanesine gitmesek ikinciden sonra 6, ay sonunda baska hastaneye gidelebilinirmi
Ve baska rahatsizlik ciktiysa hakem hastane raporuna eklenti yapilabilirmiyiz..

eyvah emin;hakem hastaneye git hakem hastaneden sora 6 ay sora tekrar heyete girebiliyosun dostum

mr no:kardeş nasıl sus pus soruya direk cevap verirsen adam sana sağlam der biter ama bilemeyip susarsan bu hasta der arkadasında yanlıslık var olurmu öle sey ya doktorun her sölediğine cevap verirsen sana sağlam der asıl sus pus olursan bu hasta der

Iste bende gitmeyem babam yoruldu beklesek 6 ay yada diger bir hastaligi var onu eklenirmi rapora eklenirse giderim.

Toprak..tecrubeni sirasiyla anlatirmisin

iyice madur oldum batsin bu hakem hastane önceki verilen haklarda gitdi

Toprak..tecrubeni sirasiyla anlatirmisin

işte benim hikayem;
1.marmara eğitim araştırma hastanesinden % 40 aldım,ankara tabloya göre açıklamalı yazın diye raporu geri gönderdi.
2.marmara eğitim bu sefer raporu % 36 olarak yazmış,ankaraya göndermiş,ankarada işine gelen bu oranı kabul etmiş.
3.il sağlığa şikayet ettim,beni göztepe eğitim hastanesine yönlendirdiler.yani hakem hastanesine.ben burda tanıdık yok vesaire % 40 alamam diye 6 ay bekleyip,istanbul vergi dairesinden kartal yavuz selim devlet hastanesine başvurdum..eski raporlarımı da heyette gösterdim..heyetteki doktorlar % 40 verdi,,tabloya göre yazın dedim hocalara onlarda tabloya göre yazdılar.ankaraya gitti,kabul oldu geldi..ve şimdi 8 aydır emekliyim.darısı başınıza.arkadaşlar ben sağ ayak polo sekeliyim.tablo 3.4 göre en fazla % 36 vermişlerdi..fakat son gittiğim yavuz selim hastanesinden tablo 4.1.2 ye göre verdiler,burdaki çoğu arkadaş kabul olmaz demişlerdi,fakat kabul oldu.

Son düzenleme:
Toprak sagolbrnim hikaye farkli oazaman...Il saglik ditorki.sen rapora itiraz etmisin..hakem hastaneye gitmeden*(yada sevk alip gitmeden)(ORASI mualak biraz senin ornegi kast etmis olabilir....sevk al ama gidi p gitmemek sana kalmis )..yeni basvuru yapamasin...yaprsanda sadece hakem hastane ye anlami cikiyor....

Uzun ugraslar sonucu raporumuzu aldik sureci aktarayim biraz uzunca ; babama gecen sene % 90 rapor verdiler sureli (1) yil ve sure geldi tekrar basvurduk ayni hastaneye otv indirimi icin dedik demez olsaydik.. sonra oranimizi % 88 rapor verildi ve sok yasadik.sonra itiraz ettik il saglik mudurlugune gidip ve bizi baska bir hastaneye gonderdi bu hastanede % 89 verdi. Tekrar gidip itiraz ettik. Hakem hastaneye geldik burayada gelmeden once muane icin geldik on fikirimiz olsundiye ve olumlu sonuc aldik heyete girdik ve istedimiz %90 almaya hak ettik ve suresiz bir sekilde..cok yorucu bir durumda kaldik..allah yardimcimiz olsun sizlere. Tavsiyem once bir muane olun heyet oncesi gideceginiz hastanelerden..

Merhabalarayni durumla bende karsilastim fakat ben hakem hastane felan basvurmadim direk baska hastanelere gittim3 kere farkli devlet hastanesinde heyete girdim.sonuc olumsuz!%26 gecemedimenson arastirma hastanesine gittim %42 gitti ayni oranda geri geldi

Üst Alt