Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastaneye gittikten sonra oranlarında değişiklik olan arkadaşlar oldu mu?

fatmazehra

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
benımde oranım % 20 ye dusuruldu ve ben ııtıraz ettım hakem hastaneye gonderdıler. Ama kımınle karsılassam hakem hastanelerınde oranlarda pek degısıklık yapmadıgını bu yuzden hıc ugrasma dıyenler bıle var. Bende burada hakem hastaneye gıttıkten sonra ne gıbı sonuc aldınız arkadaslar oranlarında yukselme olanlar oldumu bılgı almak ıstedım. Tesekkurler.

rahatsizliginiz nedir benimde bakanlikdan %32 düsdü bende itiraz dilekcesi verecem benim göz %52

benım ortopedık ama benım malıye bakanlıgındn degıl hastaneden aldıgım raporda oranım dusuruldu.hakem hastaneye gönderıldım ama gıdıp gıtmemekte kkararsızım

talip25 benim arkadaşımın da raporlarını maliye 3 kez düşürmesine rağmen biz ank itiraz ettik ve hakem hastanesini istedik kabul ettiler hastane raporları yüzde 62den 58düşürüp onayladılar

bizim raporlar da yüzde 62 den 15 e düşürüyordular

arkadaş hakem hastanelerinin çoğu oranları düşürüyor başka hastanelerden alınan raporlara razı olalım hakem hastane benimde oranımı düşürdü

Hakem hastaneye sevk eden kurum kım arkadaslar, malıyemı :?

Hakem hastaneye gittiğinizde Sizi muayene eden doktor önceki muayene sonuçlarınızı görmez.. bu nedenle yeniden muayene ederek kendi fikrine göre oran yazar, Hastanenin Sağlık kuruluna gönderir, hastane sağlık kurulu genelde rapor oranını onaylar

yani elinizde bir rapor var ise her hastaneden farklı oran alırsınız genelde

ben Aynı hafta aynı hastalık için %20 ve %85 oranında iki rapor aldım.. aradaki farkı görün kararınızı siz verin.

Benim normal raporum vardı 2003'te aldıgım,vergi indirimine basvurmam için yenisi gerekiyordu hastaneye gittim hastane 37 vermiş bende saglık müdürlügüne itiraz ettim baska hastaneye gönderdi oradan 37 den yukarda bi rakam verdiler kaç oldugunu söylemediler ısrar etmeme ragmen,sonra 3. hakem hasteye gönderdiler orasıda 45 verince basvurumu yapabildim çok şükür,düşürme die bişey olmaz sanırım benim yükseldi...darısı aynı durumdakilerin basına...şimdi ankaradan onaylanmasını bekliyorum hala işlem görmemiş ankarada bekliyor evrakk...

arkadaşım benim başımdan geçene bi bak ben pek anlamıyorum bilgi sayardan umarım yardımcı olur.

merhaba; biraz evvel raporumu aldım:
eğitim araştırma kayseri devletten göz böbrek rahatsızlıgım ıcın basvurdum %32 ve %10 aldım toplamda %39 yaptı ıtıraz ettım ıl saglık mudurlugune bır ılce devlet hastanesıne gıttım tum hastalıklarımı anlattım %45 oldu bıraz evel aldım raporu, hakem hastane yanı 3. hastaneye gıtmeme gerek var mı dedım, hayır bu rapor sureklı olarak senındır hıc bır yere muayene olmana sevk edılmene gerek yoktur dedıler.bılgnıze/yada bır yanlıslık varsa lutfen paylasın

hayır bir yanlışlık yok eyer sen istemezsen hakem hastaneye gitmezsin benimde ilk raporum%45ti itiraz ettim il sağlık müdürlüyü başka bir devlet hastanesine sevk etti ikinci hastanede%46 sürekli verdi tekrar il sağlık müdürlüyü hakem hastaneye sevk etti hakem hastane oranımı düşürünce heyete girmeden tekrar il sağlık müdürlüyüne durumumu ve diyer hastanelerden aldığım sonuçları göstererek ikinci hastane raporumu bir dilekçe yazarak talep ettim onlarda hakem hastane heyetine girmeden ikinci hastane raporumu verdiler hatta il sağlık müdürlüyündeki memur ilk defa böyle bir şey olduğunu söyledi ama benda durumum kötü olduğunu söyledim yani anlayacağınız yardımcı oldular şimdi elimde ikinci hastanenin %46 sürekli verdiyi rapor var onun için önceki yazımda hakem hastanelerin çoğu oranları düşürüyor ilk aldığımız raporlara razı olalım diye yazmıştım çünki bir kaç hastanenin%80 verdiyi raporları ne hikmetse hakem hastaneler çoğu zaman %30 lara düşürüyor birkaç arkadaşşımın başına ve benimde başıma geldiyi için söylüyorum

Merhaba,
2 kez sağlık kurulunda heyete girdim.%32 ve %35 oranverdiler.itiraz edip hakem heyeti hastaneye yollandım.şuan şişli etfalde heyet muayenelerimi yaptırıyorum.Fizik tedavi doktoru %40 ve AFO kullanman lazım dedi.Göğüs Cerrahisi Torasik Outlet Sendrom ameliyatımda kaburgam alındığı için %10 oran yazdı.Göz doktoru laser ameliyatım sırasında farkedilen retina yırtığını söylediğimde oran yazmadı ama rapora bişeyler yazdı.Daha önce beyin cerrahinden beyin ameliyatı(aroknoid kist)ve bel fıtığı ameliyatı(ayrıca FTR doktorunda da söyledim 4 kez Fizik Tedavi gördüğümü) EEG istedi(aynısını Nöroloji doktoru da istedi).şimdi son muayeneleri bitirip ,AFO yu alıp heyete evraklarımı teslim edeceğim.Sizce %kaç oran alabilirim.daha önceki son raporda %35 im var.Ayrıca bu raporda yazan %40 ve %10 um var.diğerleri ile nasıl hesaplanacak.
Bilgisi olan dostların yardımlarını rica ediyorum.Saygılarımla

arkadaşım diğer önceden aldığın rapor oranın işleme alınmaz çünkü bu daha yüksek oluyor sen ne için alıyorsun bu raporu bilmiyorum ama 40 ve 10 puan almışsın buda %46 yapar zaten yeterli değilmi sana

şimdi şöyle kısa bir izah yazayım dostum.öncelikle ilgin için teşekkürler.ben normal sağlıklı bir şekilde çalışan sigortalı idim.Fakat askerde beynimde kist olduğu belli oldu ve aroknoid kist ameliyatı oldum.Belimden fıtık ameliyatım var.ve 4 5 defa fizik tedavi gördüm.Ayakta çalışan biri olarak zorlanıyordum.İşkur bana git rapor al.%40 alırsan engelli olarak çalıştırırız dedi.bende 2 defa heyete girdim.%32 ve %35 aldım.yine itiraz ettim bimer e şikayet ettim.Hakem hasteneye yolladılar.Şuan halen muayenelere giridiyorum.Önceki raporda olmayan,kaburgamı aldıkları için %10 ve fizik tedavi den yürüme bozukluğu nedeniyle %40 ım var.Daha beyin cerrahi bakacak.Beyin ameliyatı ve bel fıtığı ameliyatı içinde puan bekliyorum.Tek korkum psikiyatri 3 ay kontrol ayda bir kez yazdı.
Dostum balthazar ile hesap yaptın sanırım.Şimdi gelebilecek muhtemel puanı sormak istiyorum sana.
Buna göre maluliyet yada engelli haklarından yararlanarak bir iş bakacağım kendime.ilgine teşekkürler

arkadaşım ben sana 40 ve 10 almışsın bu oran sana yeterli olacak zaten eğer amacın iş ise keşke psikiatriye girmeseydin ama boşver zaten gereken puanı alıyorsun bu önemli değil sende ayda bir gidersin iyiyim bişeyim yok dersin %40 sana zaten yeter diğerlerinden ne alacağını bilmem anca rakamlar belli olursa burdan hesaplarız ama şuan için zaten %46 yapıyor

teşekkür ederim.psikiyatri ye ilaç kullanıyorum diye girdim.ama pişman oldum 3 ay kontrol yazdı.şimdi bana 3 ay sonra mı sonuç verirler.yoksa puanlarımı verip ayda 1 psikiyatri ye mi gel derler.puan düşer korkusu var.yükselir beklentisi de var diğer hastalıklarımdan dolayı.şuan dediğin gibi gelirse eğer ,postayla yollayacaklar ve 1,5 ay sonra istihdam için başvurmayı düşünüyorum.çünkü çalıştığım iş satış yani tezgahtarlık.sürekli ayakta çalışıyorum ve aksayarak yürüyorum.biliyorum çok sordum ama şu son duruma da bir cevap yazarsan içm rahatlar dostum:)
dediğin gibi diğer puanlar geldiğinde de asıl hesaplamamı yaparız?

tam net bu konuyu bilmemekle beraber psikiatriyi bekletebilirler ama sen genede hastanede sor en net cvbı onlar sana verecektir

Merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. aldığımız ilk rapor da hastane hesaplamada yanlışlık yapmış biz de itiraz ettik ilsa ğlık müdürlüğü bizi başka hastaneye gönderdi. burdan aldığımız rapor ile ilk aldığımız rapor farklı Bu durumda hakem hasteneye gitmek mecburi mi. ben bu ikinci alınan rapordan memnunum yani hakem hastaneye gtmek istemiyorum. İl sağlık göndermedi. Şimdi bu aldığım sürekli ikinci raporla işlemleri yapabilirim değil mi

Şimdi benim anlamadigim nokta şu birinci hastane orani az verdi itiraz ettik ikinci hastaneye gonderildik ve oradan işimize yarar bi oran çikti diyelim uçuncu hastaneye gidip gitmeme kimin elinde bizemi bagli yoksa il saglik mudurlugune mi yoksa hastaneye mi bagli lutfen bilen bi aciklama yaparsa.......

itirazdan sonra gittiğiniz hastane rapor, vermez oran vermez sadece kararın bozulup bozulmadığı bildirilir size.Ben ilk raporu hakem hastaneden aldım düşük çıktı itiraz ettim karar bozuldu sonra başka hakem hastaneye gittim rapor oranı yükseldi.Netten araştırın sizin durumunuzdakiler ne oran almış ona göre itiraz edin.Hastalığınızın ciddiyetine eminseniz hakkınızı sonuna kadar arayın.

zendark

Ben ilk verilen rapora itiraz ettim. ikinci gönderilen hastane rapor verdi. oran da değişti ve bu a oran ilk aldığım raporla farklı ben de il sağlık müdürlüğüne hakem hastaneye gideyim dedim ondalarda gerek yok demişlerdi kesinleşssin diye dedim yazı göndermiş 3 ay oldu ama hakem hasteneye ulaşmamış. yine il sağlık müdürlüğüne gittim bu ikinci verilen raporla işlem yapabilirsin dedi. hakem hastaneye gitmek zorunda değilsin dedi

Ben ikinci hastaneden aldığım raporu işleme koydum. durumuda dilekçede yazdım ilk rapora itiraz ettiğimi ve ikinci hastaneden rapor aldığımı belirttim eğer hakeme de git derslerse giderim yok Anakara merkez sağlık kurulu ikinci raporu onaylarlarsa artık bu raporla işlemlerimi başlatacam.
zendark

Ben ilk verilen rapora itiraz ettim. ikinci gönderilen hastane rapor verdi. oran da değişti ve bu a oran ilk aldığım raporla farklı ben de il sağlık müdürlüğüne hakem hastaneye gideyim dedim ondalarda gerek yok demişlerdi kesinleşssin diye dedim yazı göndermiş 3 ay oldu ama hakem hasteneye ulaşmamış. yine il sağlık müdürlüğüne gittim bu ikinci verilen raporla işlem yapabilirsin dedi. hakem hastaneye gitmek zorunda değilsin dedi

orada bir yanlışlık yoktur umarım bende ilk raporuma itiraz ettm ikinci rapor ilk rapordan farklı olduğu için il sağlık müdürlüğü direk hakem hastahaneye sevk etti.

itirazdan sonra gittiğiniz hastane rapor, vermez oran vermez sadece kararın bozulup bozulmadığı bildirilir size.Ben ilk raporu hakem hastaneden aldım düşük çıktı itiraz ettim karar bozuldu sonra başka hakem hastaneye gittim rapor oranı yükseldi.Netten araştırın sizin durumunuzdakiler ne oran almış ona göre itiraz edin.Hastalığınızın ciddiyetine eminseniz hakkınızı sonuna kadar arayın.

Ben de hakem hastane kurbanını banada itiraz konusunda yok gösterebilir misiniz nereye itiraz ettiniz rapor almanız ne kadar zaman aldı

İlk gittiğim hastane hakem hastaneydi %39 oran verildi.İl sağlık müdürlüğüne başvurup hakem hastanenin kararına itiraz ettim onlar bir başka hastaneye sevk etti.Orası kararı bozdu ve beni başka bir hakem hastaneye gönderdiler.Orası %53 sürekli rapor verdi.Tüm bu işlemlerin tamamlanması 1 yıla yakın sürdü.Her gittiğim hastane 4-5 ay sonrasına gün verdi,her gittiğim doktorda 20-30 kişi sıradaydı bazen doktorlar 1 hafta sonrasına gün veriyordu yoğunluktan dolayı(bir tek bölümden sıkıntınız olsa dahi tüm doktorları dolaştırıyorlar).İlçede yaşadığımdan dolayı 3 saatlik yolu gidip geliyordum.Bu anlattıklarım en yoğun nüfuslu şehirlerden birinin en yoğun hastaneleriydi.Bu kadar yoğun bir yerde rapor çıkarmamın nedeni hastalığımı ispatlayacak makinenin her hastanede olmaması.Dışardan bakıldığında veya üstünkörü muayene olduğumda sağlam çıkıyorum ancak makinelerde hastalığım kesinleşiyor.Rapor alacaklara en önemli tavsiyem hastalığınızı detaylarıyla anlatmanızdır ve gerekli muayeneleri talep etmenizdir, aksi halde doktorlar üstünkörü bakar ve rapor oranınız düşük gelir.

Son düzenleme:
İlk gittiğim hastane hakem hastaneydi %39 oran verildi.Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvurup hakem hastanenin kararına itiraz ettim onlar bir başka hastaneye sevk etti.Orası kararı bozdu ve beni başka bir hakem hastaneye gönderdiler.Orası %53 sürekli rapor verdi.Tüm bu işlemlerin tamamlanması 1 yıla yakın sürdü.Her gittiğim hastane 4-5 ay sonrasına gün verdi,her gittiğim doktorda 20-30 kişi sıradaydı bazen doktorlar 1 hafta sonrasına gün veriyordu yoğunluktan dolayı(bir tek bölümden sıkıntınız olsa dahi tüm doktorları dolaştırıyorlar).İlçede yaşadığımdan dolayı 3 saatlik yolu gidip geliyordum.Bu anlattıklarım en yoğun nüfuslu şehirlerden birinin en yoğun hastaneleriydi.Bu kadar yoğun bir yerde rapor çıkarmamın nedeni hastalığımı ispatlayacak makinenin her hastanede olmaması.Dışardan bakıldığında veya üstünkörü muayene olduğumda sağlam çıkıyorum ancak makinelerde hastalığım kesinleşiyor.Rapor alacaklara en önemli tavsiyem hastalığınızı detaylarıyla anlatmanızdır ve gerekli muayeneleri talep etmenizdir, aksi halde doktorlar üstünkörü bakar ve rapor oranınız düşük gelir.
Öncelikle teşekkür ederim cevabın için ben şimdi ilk yapmam gereken il sağlık müdürlüğüne mi itiraz edeceğim yoksa aile ve sosyal politikalar müdürlüğünemi itiraz edeceğim bana özelden numaranı atsan biraz soru sorabilirmiyim

Arkadaşlar bende bu gün rapor sonucumu aldım işitme yüzde 24 diyabet 20 balthazer formülü sonuç yüzde 39 ve bende bu gün il sağlık müdürlüğü ne itiraz ettim bir ay sonra bağcılar devlet hastanesi ne müracaat edicem hakkımızda hayırlısı

il sağlık müdürlüğüne başvuruyorsunuz.Aradan baya zaman geçtiği için karıştırdım kusura bakmayın.

Merhaba %80 tıkalı damarım stent ile açıldı eko ef %60,tip 2 diabet,hiper tansiyon ve hiperlipdemi ilaç raporlarım var yüzde kaç oran alabilirim yardımcı olurmusunuz lütfen.

Üst Alt