Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastaneye gittikten sonra oranlarında değişiklik olan arkadaşlar oldu mu?

Kroner arter EF 60 ile % 10
Tıp 2 şekere % 20
Tansiyona % 10
Hiperlipidemi ye % 10
Baltazar hesabına göre toplamda %42 alırsın tuncay2323

Ben ikinci hastaneden aldığım raporu işleme koydum. durumuda dilekçede yazdım ilk rapora itiraz ettiğimi ve ikinci hastaneden rapor aldığımı belirttim eğer hakeme de git derslerse giderim yok Anakara merkez sağlık kurulu ikinci raporu onaylarlarsa artık bu raporla işlemlerimi başlatacam.

evet arkadaşlar kısaca anlatayım işlemimi doğrumudur. ilk defa vergi dairesine başvurduk hastaneye gönderdi bu hastane hakem hastanelerden bu hastanin verdiği rapor oranı yüzde 49 yalnız hatalı hesaplama yapmışlar. Vergi dairesi bu raporu ankara sağlık kuruluna gönderdi düşük geldi bunun üzerine aynı hastaneye dedimkş raporu düzeltin sürekli rapor dediler itiraz edeceksin . İl sağlık kurulu itiraz ettim başka hasteneye gönderdiler ordan aldığımız rapor yüzde 42 buna başka hastalıkta eklendi bu arada. sonra dedim hakem hastaneye gitmem gerekiyor mu yok dediler, sen istersen göndeririz dediler. bunun üzerine raporu tekrar vergi dairesine verdim ve dilekçe de durumu belirtimm eski rapora itiraz edip bu raporu aldığımı söyledim. Vergi dairesi raporu ankara sağlık kuruluna gönderdi ve şu an rapor yüzde 42 onaylanarak geldi. işlemler doğru mudur sizce, burda hakem hastaneye gidip gitmemek zorunlu mu isteğe bağlı mı veya il sağlık isterse gönderiyor mu buna tam cevap alamadım ama burda il sağlık bunun zorunlu olmadığını ve istersen hakeme gidebileceğimi söyledi. bunu neden soruyorum çünkü bu rapor ile yarın emeklilik için başvuru yapacam.

Ben ayın 3 de gidicem hakem hastaneye görücez bakalım

Rapor oranlarını düşürmüşler ben gecen sene sag kulaga %16 rapor aldım şimdi 12 verdiler aynı hastane doktora sordum devlet düşürdü dedi sag kulakta zar yok ameliyat oldum hiç duymuyor askerede almadılar %12 rapor verdiler

Sevgili arkadaşlar, benimde buna benzer durumum var ben %53 raporuma istinaden yeni hastalık eklenmesi için sağlık kuruluna müracat ettim,il sağlık md itiraz et dediler ettim beni ilçede bulunan hakem hastaneye sevk ettiler önceki raporum uyku apnesi %35 kulak %20 psikyatri %10 toplam % 53 şimdide tip 2 diyabet var ama diyabet dr kesinlikle psikiyatri ilaçlarını kesmemi söyledi psikiyatri ile görüştüm kademeli düşüle beraber kesti ama rapordan çıkarttırman lazım dedi , şimdi asıl mesele : hakem hastanede bunu çıkarttırdım uyku apnesi % 35 kulak %20 tip2 diyabet % 20 verdi yani yeni raporum % 58 oldu şimdi il sağlık müdürlüğüne gidecek, bir hastalık çıktı yeni hastalık eklendi rapor oranıda değişti benidemi tekrar başka bir hakem hastaneye sev edecekler

Arkadaslar tekrar soyluyorum biz engelliyiz engelimiz surekli bilhassa engelli kadrosunda calisan arkadaslarim vergi indirimi bahanesiyle raporlarimiz kirpiliyor haklarimiz dusuruluyor .engelli dernekleri kaldirim otopark gibi bos islerle ugrasiyor.ortapedik sakatlar dernegi diger dernekler uyuyormu bu konulara neden deginmiyorlar bircok arkadasimiz perisan.bu konulari bimere yazalim cumhurbaskanligina yazalim aile bakanligina yazalim orgutlenelim.cok arkadasimiz perisan Allah rizasi ici. Eli klavte tutan herkes yazsin

hakem hastaneye gidince ne oluyor yani heyette geriyiyoruz tamam sonra raporu bize mi veriyorlar yoksa defterdarlık ankara gibi yine uğraştırıyorlar mı. yarın ötv için hakem hastaneye giriyorum oranın onaylansa hatta aşşağı bile çekilse dert değil fakat bir araç buldum süper kampanya yapmışlar mayısta kaçacak süreç böyle uzarsa kesin kaçırdım. of ya rapor almaya gittik önce rapora itiraz et dendi ettim sonra heyyete girdik oranı düşürmüşler raporu verin diyorum yok diyorlar hakem hastaneye yolladılar şimdi buradada aynı dert. Ya şu raporu ilk seferde alsaydım ötv zammını görmeyecektim halime bak rezil oldum resmen ya.

Biraz araştırdım ve şöyle bir durum söz konusu: defterdarlık sevkli gelenlerin kağıtları defterdarlığa yollanıyormuş onlarda ankaraya yolluyorlarmış 1 1,5 ay sonra geliyormuş. Ben sağlık kuruluna itiraz ederek hastahaneye gittim ve hastahaneden verilen raporun oranı 2 puan aşşağı çekildiği için hakem hastaneye yolladılar. Acaba rapor bana mı verilir yoksa sağlık kuruluna mı yollanılır yada benim ki de ankaraya mı gider beklermiyim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
S.a ben ilk raporuma itiraz ettim ikinci hastanede muane oldum ve oran tahmnm 45 falan fakat il sağlık müdürlüğü aradı beni başka hastaneye sevk etti dolayısıyla cıkan raporumu kabul edip alabilirmiyim yoksa sevk edilen hakem hastaneden almak zorundamıyım

Arkadaşlar ben iş yerimden sevk alıp maliyeye vergi indirimi için müracaat ettim beni hastaneye sevk ettiler burada sürekli %42 raporumu aldım maliye bunu ankaraya gönderdi yaklaşık 1.5 ay sonra raporum %28 düşmüş olarak geldi bende il sağlık merkezine itiraz ettim beni ikinci bir hastaneye gönderdiler burada ilk rapordan farklı bir oran çıktığı için beni hakem hastanesine gönderdi buradada %42 olarak çıktı raporum sorum şu olacak bu raporu il sağlık merkezi bana elden vereceklerini söylediler ben bunu maliye aracılığıyla tekrar ankarayamı göndereceğim ve raporda oynama olurmu

Ben vergi indirimi için müracaat ettim beni mal müdürlüğü Sivas numune hastanesine sevk etti burda yüzde 42 oran aldım sürekli olarak sonra Ankara benim oranımı %28 düşürdü bende il saglık merkezine itiraz ettim orasıda beni başka bir hastaneye sevk etti

ordada ikl oranla aynı olmadıgı için üçüncü bir hastaneye hakem hastanesine sevk etti ordanda %42 sürekli raporumu aldım mal müdürlüğü ankaraya gönderdi ve ordanda benim oranım tekrar %28 düşürüldü şimdi ne yapmam gerekiyor bana oranımın neden düşürüldügünü açıklamamışlar bile şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim önce ankara açıklamamı talep edeyim yoksa direk mahkeme yolumu bu arada konuyla alakalı arkadaşlarda tel veriyorlar telefona bakmıyorlar sonuçta burda hepimiz birbirimize yardımcı olalım diyoruz ama malesef

hakem hastanesinin verdiği rapor kesin rapordur. ankara maliye sizin hakem hastanesinden aldığınız %42 oranlı raporunuzu onaylamak zorunda.mahkeme yoluna başvurabilirsiniz.

Merhaba, babannem için rapor çıkardık, ilk hastane %89 özürlü verdi fakat ağır değil dedi. İtiraz ettim, 2.hastane olumlu verdi hakem hastaneye gönderdi, bazıları görevini düzgün yapmıyor, tahlil yapmadan" neyi var deyip" puan yazan doktorlara şahidim... 😔

sizlere rapor hikayemi anlatayım. 2014 yılından beri uğraşıp zor da olsa sonucunda benim kazandığım hikayemi anlatayım. 2014 yılında ilk başvurumu yaptım. hangi hastalık hangi oranda hiç bilgim yok. %27 verdi haydarpaşa eah itiraz ettim fatih sultan mehmet hastanesi %51 hakem hastane göztepe eah ise 2 yıllık %43 verdi.

2 yıl sonra yeniden sırasıyla 3 hastane daha gezdim ve 5 yıllık %67 engelli ile bitirdim şükürler olsun şimdilik.

yaşadığım tecrübe inanılmaz öyle doktorlar var ki hangi hastalığa hangi oran verilir bilmiyor bazıları da sanki sana kendi hakkından veriyormuş gibi oran vermemek için çabalıyor

gidiyorum şu hastalığım var kanıtı bu oranı şu sayfada diye bakıyor evet doğru diyor.

o yüzden arkadaşlar sizlere tek tavsiyem hastalığımızın ne olduğunu ne yapılması gerektiği ve karşılığında hangi oranı almamız gerektiği.
bende gözle görülür bir rahatsızlık yok (behçet,venöz yetmezlik,) rapor oranına itiraz edeceğim. görevli diyor ki senin neyin var oranın gayet iyi (%50) itiraz etmeni gerektirecek bir durum yok diyor.

uzun oldu ama sizlere demek istediğim kendi derdimizi kendimiz bilip kendini kaf dağında sanan bazı doktor ve çalışanların insiyatifine geleceğimizi ve hakkımızı bırakmayalım.

bu arada vergi indirimim de %67 süresiz olarak da onaylanmış.

Dostlar Bende ilk Antalya Eğtim Araştırma da %25 aldım. İtiraz ettim Antalya Devlete sevk ettiler ordan %70 aldım. Bugün de Hakem Hastane Denizli Devlete sevk ettiler. Ne yapmam gerek ? Gitmesem en son %70 geçerli olur mu ? Hakem Hastane de oran düşer mi ?

Arkadaşlar görme engeli ilk aldığım raporda 35 'di itiraz ettim 45 verildi sonra hakem hastane ise 28 verdi ne yapmam gerek nasıl bir yol izlemeliyim.tesekkurler.

Ben Şunu anladım Arkadaşlar ilk aldın rapor atıyorum %33 alındı ikinci rapor ise %51 ilk sağlık istersen ikinci raporu değerlendirir gerek görürse ise Hakem Hastaneye sevk eder doğrumu anladım.

Ayrıca arkadaşlar eğer il sağlık müdürlüğü 1. hastaneden aldın rapora itiraz edip seni 2.hastaneye sevk ediyor ya 2.Hastanede hakem hastanesi ise sizi Hakem hastanesinden tekrar hakem hastane sinemi sevk ederler 2. hastane il sağlıkta Hakem Hastanesi görünüyor

Slm kardesim yeniden kontrol adi altinda bir yildir hastanelerde eziyet cekiyom yoruldum inan hayattan soguttular 2012 yilinda % 59 aldigim raporla emekli oldum yeniden kontrol dediler birde senin korkmana gerek yok dediler sevk yapilan ilk hastane % 23 dusurdu ikinci hastane %33 verdi hakem hastane icin itiraz ettim emekli olurken rapor aldigim hastaneye gonderdiler butun bu muaneleride yeni kanunla yapiyorlar

neyse hakem hastaneye vardim heyet isini baslatmadan ilk once goz dokturuna % yuzde kac alirim diye sordum muane etti yeni kanunla bile olsa sana ben % 61 veririm dedi hemen heyet isini baslattim tekrar verecem diyen doktura vardim daha onceki hastsnelerin verdigi raporlari gorunce kafasi dondu ya bende hata var yada diger hastanelerde dedi bir yolunu bulup beni baska doktor arkadasina gonderdi muane etti % 20 gozden verdi demek istedigim arkadaslar isteseler verirler

lakin korktuklari icin bizi dusunen yok vermemek icin ellerinden geleni yapiyorlar arkadaslar gozden 20 kulaktsn 8 el parmaklarimdan 16 toplamda 44 yapiyor 40 altina dusermi bilgisi olan yazarsa sevinirim ne kanun taniyorlar ne yonetmelik sen mavdur olmuzsun kimin umrunda birde ssk rapor alamazsam verilen maasi geri aliriz diyor kafayi yedim yeminle rabbim dusmanimsa dusurmesin

msfky42
Rapor oranınız %38 oluyor malesef.
2012 de emekli oldunuz ve kontrol şerhi olmadığı halde bu kadar yıldan sonra kontrole mi çağırdılar ?

Arkadaslar 13 mart 2013 yonetmelikte (2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.diyor surekli raporu olanlar yeniden kontrol adi altinda hastaneye sevk edilince yeni kanunmu uygulaniyor benmi ysnlis anladim

Kardesim ben hakem hastaneye gittim bugun bitti ilk hastane 23 ikinci hadtane 33 hakem hastanede 38 verdi fakat isin sacma tarafi hastaneye gidiyoruz onceki hastanenin verdigi raporuda veriyoruz adamlar onceki hastanenin verdigi sonuca bakip ona gore oran veriyor hakem hastane bana yeni kanunla bile olsa sen % 62 gozden rapor alirsin dedi fakat onceki hastanenin verdigi orani gorunce fikir degistirip % 20 verdi halbuki onceki hastanenin raporunu gormeseydi raporu almistim simdi mahkemeye verecem yeni kanunla muane etmek akil isimi o zaman her kes ayni yasta emekli olsun

Rahatsizliklar yaziyorda anlamiyom goz 13/14 miyop keskinlik orani ilk 01/01 verdi sonra korktu belli diger hastanenin sonucuna bakarak 04/04 yapti diger hastanenin verdigi orani verdi

Evet il saglik ediyorda fakat sacma tarafi diger hastanelerin verdigi raporlari istemeleri eger gormeseler bal gibi verecekler

Kardesim ben bugun hakem hastanede isi bitirdim ama oran 38 verdiler hakem hastaneye giderken dosyaya onceki almis oldugum raporlarida koymuslar doktorlar diger hastanelerin sonuclarina bakip islerine geldigi gobi oran veriyorlar ustelik ssk rapor alamazsam emeklilik gider verilen maasi geri alriz dedi yeminle inanin simdi gelde isin icinden cik psikolojim alt ust bittik kardes

Bana doktorlarin verdigi toplam rakam 44 ancak heyet 38 dusurdu

Sendede onceki hastanenin raporuna hastane baktimi

Ben yüzde 47 oranla yüzde 42 rapor aldım şehir hastanesinden.

Engelli raporuna itiraz dilekcesinden sonra nasıl bir yol izlemeliyim

Merhaba Arkadaslar
Aveskulernekroz (heriki kalçada), mg (göz kapagimi etkileyen ve cift görme) ve belde fittik. Bu hastalıklarım var. Agustos 2018 de gittiğim devlet hastanesi bu hastaliklara Yuzde 8 oranini verdi.bende gecen hafta itiraz dilekcesi verdim. Il saglik 1 ay icinde hastane belirleyeceklerini soyledi.
Ben bu arada sigortami baslattim. Vergi indirimi icin. Tekrar gidip maliyeye başvurmalıyım. Artık hata yapmaktan korkar oldum. Onca zaman boşa gecti.nasil bir yol izlemeliyim. Tam bilgi alamadim ilgili kurumlardan. Tşk ler şimdiden

Arkadaşlar benim sorum şu:
ben haseki eğitim ve araştırma hastanesinde ötv indirimi için %86 rapor aldım. bu rapora itiraz ettim. geçen salı günü bağcular eğitim ve araştırmada yeniden heyete girdim %94 aldım. sorum şu şimdi iki oran farklı olduğu için hakem hastaneye gidecek miyim? ben gitmeyeceğim diye biliyorum ama ilçe sağlık müdürlüğündeki bilgisiz memur itirazı yaptığımdnıa bana haklem hastaneye gider uğraşırsın dedi. yöönetmelikte
Raporlara itiraz
MADDE 12 – (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır. Süresinde yapılmayan itirazlar değerlendirilmez. Kurum itirazları gerekçe belirtilerek yazılı olarak yapılır. Kurum itirazlarında süre aranmaz.
(2) Rapora itiraz edilmesi hâlinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna ya da önceki raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi hâlinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir. yani maddede "itiraz devam ederse" ifadesine göre ikinci rapora itiraz etmediğim için geçerli olacak mıdır?

Hakem hastanesine sevk olduğunda

Merhaba bende bişey sormak istiyorum

benim geçen seneki raporum 1 yıllık %49 idi. Bwyin cerrahı 11 dajiliye 10 göğüs hastalıkları 20 pisiliyatri 20 toplam 49 puan. 9 ay önce emekli oldum. Raporun süresini uzatmsk için yeniden kurula girdim. Psikiyatriyi çıkartıp yerine yemi hastalığım olan iltihaplı eklem romatizmasına 9 puan verdiler. 42 puan süresiz. Emekli olduğum kurum yeni raporu ankaraya gönderdi. Ankarada hakem hastanesine sevk etmiş kocaelide yaşıyorum. Raporlarımı seka devletden almıştım şimdi hakem hastanesi olarak derince araştırma hastanesine sevk ediyorlarmış.gönderilen yazı kurumuma ulaşmamış. Yazıda sadece teni hastalık için mi yoksa tüm hastalıklar için mi sevk edilfiğini bilmiyorum. Ben ankarayı arayarak öğrendim.

Böyle bir durumla karşılaşan var mı acil yardımlarınız

Engelli sağlık kurulu raporunun geçersiz sayılması

Gülsüm yıldırım
Merhaba bende 2018 şubat ayında%42 engelli raporu aldım. Ve emekli oldum.fakat 2021 haziran ayında beni arayarak hastaneye sevk işlemimin yapılacağını söylediler.bende sevk kağıdını alarak ismi yazan hastaneye gittim fakat sevk kağıdında sadece emekli olduğum hastalıklardan girebileceğim diğer hastalıkları sokulmaması yazıyordu hastalıklarımdaki oranlar düşmüş bunu gerekçe göstererek %28oranı verdiler.bende il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim diğer hastaneye sevkettiler fakat pandemi sebebiyle uyku apne testi çok geç çıktı o yüzden kurula almadılar bende il sağlık müdürüyle hastane başhekim yardımcı. Ve sağlık kuruluna bakan memurla görüşerek tekrar başvuru yaptım ve%55 net rapor aldım.fakat oradaki bayan memur benim başvurumun şahsi olduğumu bu sebeple raporu işleme alamayacağını söyledi.onlarda.bende sizle daha önce görüştüm ve bana bu şekliyle başvuru yapma geretiğini söylediniz dedim bana bununla bilmeniz gerekirdi dedi.raporda kontrol muayenesi yerine geçer yazıyor en sondada şahsi başvurudur yazıyor. Durumu sgk ya bildirdiğimde beni hakem hastaneye sevk ettiler.gene eski hastalıklarımdaki girebileceğimi yazmışlar buna itiraz ettim ama bana müfettiş incelemrsinden dolayı kabul edilmediği bildirildi. Şu an daha hakem hastaneye gitmedim.yazıda elime ulaşmamış bu arada. Sormak istediğimi şu ikinci raporum işleme aldırabilirmiyim.üst yazı gerekiyormuş işleme almak için memur.üst yazı yazmıyor.işleme almak için ne yapmalıyım,hakem hastanenin raporuna itiraz edebilirmiyim,hukuk yolunamı başvurmalıyım.

Üst Alt