Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastaneyi kendimiz seçebiliyor muyuz?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
Engelli raporuma itiraz etmek için il sağlık müdürlüğüne gidicegim hakem hastaneyi kendimiz seçebiliyor muyuz ameliyat olduğum hastaneye gitmek istiyorum.

Evet il sağlık müdürlüğü hakem hastane önerebilir,ancak kendinizde seçebilirsiniz,Bazı illerde sadece bir tane hakem hastane olurken bazı illerde bir den fazla olabilir...
Sizin bulunduğunuz ilde birden fazla hakem hastane varsa seçme hakkınız var...

24 İSTANBUL
T.C.Sağlık Bakanlığı İstanbul Beyoğlu Bölgesi Kamu
Hastaneleri Birliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Okmeydanı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
E.A.H AI

25 İSTANBUL
Hastaneleri Birliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şişli
Hamidiye Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
E.A.H AI

26 İSTANBUL
İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim Ve Araştırma
Hastanesi
E.A.H AI

27 İSTANBUL
T.C.Sağlık Bakanlığı İstanbul Bakırköy Bölgesi
Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Bilimleri
Üniversitesi İstanbul Bağcılar Eğitim Ve Araştırma
Hastanesi
E.A.H AI

28 İSTANBUL
T.C.Sağlık Bakanlığı İstanbul Bakırköy Bölgesi
Üniversitesi İstanbul Bakırköy Dr.Sadi Konuk
Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
E.A.H AI

29 İSTANBUL
T.C.Sağlık Bakanlığı İstanbul Fatih Bölgesi Kamu
İstanbul Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
E.A.H AI

30 İSTANBUL
T.C.Sağlık Bakanlığı İstanbul Fatih Bölgesi Kamu
Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
E.A.H AI

31 İSTANBUL
T.C.Sağlık Bakanlığı İstanbul Çekmece Bölgesi
Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Ve
Araştırma Hastanesi

Yukardakiler İstanbul Avrupa yakasındaki hakem hastaneler.
Herhangi birini seçebilirsiniz.

Hamidiye Şişli Etfal eğitim araştırma hastanesi gidebilir miyim

Mrcharming34
İstanbul ili Hakem Hastane listesi Şuradan bakınız.

İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İstanbul İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İstanbul İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İstanbul İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İstanbul T.C. Sağlık Bakanlığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi.

Kağan52 bey bugün ben İstanbul il sağlık müdürlüğüne gittim artık rapor itirazı için ilçe sağlık kuruluşları bakiyor dediler ilçe sağlık kurumundaki çalışan kişi bana sistemin kendi hakem hastane seçtiğini söyledi ama ben ameliyat olduğum hastaneye gitmek istiyorum bunu sistemin belirlediğini söyledi doktora gidin size bir reçete yazsın bu hasta burada heyete girebilir diye bir rapor yazarsa bende evraklarinizin arasına koyarım o zaman belki istediğiniz hastane çıkabilir ve ayrıca ilk aldığım oranda daha farklı bir oran çıkarsa sizi 3.ncu bir hastaneye de yonlendirebilirler dedi ben nasıl ameliyat olduğum hastanede heyete girebilirim ne yapmam lazım dilekçe yazsam yeterli olur mu bilgilendirir misiniz lütfen

Mrcharming34
Siz ilk mesajınızda hakem hastaneden söz ettiniz,dolayısı ile ilk rapora itiraz ettiniz ikinci hastaneye gittiniz ve son olarak hakem hastane kaldı sandım ve ona göre yönlendirme yaptım.
Şimdi sizin şuan ki rapor yani elinizdeki rapor İlk rapor mu yani ikinci hastaneye gitmedin doğrumu?
Yada ben kısaca özet geçeyim,İlk aldığın rapordaki %de seni tatmin etmedi ise İtiraz ediyorsun il sağlık müdürlüğü seni başka bir rapor vermeye yetkili hastaneye yolluyor ikinci hastane hakem hastane değil ,il sağlık müdürlüğünün yolladığı ikinci hastanenin verdiği %de ile ilk aldığın rapordaki %deler farklı çıkarsa bu sefer hakem hastaneye gitmek zorunda kalıyorsun,ve hakem hastanenin verdiği karar son karar oluyor.hakem hastanenin kararını uygun görürse sadece mahkeme bozar...

Evet şu an elimdeki ilk raporum omurilik ameliyatı oldum ben 2 defa 10 saat her ameliyatim şimdi engelli raporu almak istiyorum kendimin hakem hastane secemedigimi söyledi çalışan arkadaş elimdeki ilk raporum evet

@Mrcharming34
Siz ilk mesajınızda hakem hastaneden söz ettiniz,dolayısı ile ilk rapora itiraz ettiniz ikinci hastaneye gittiniz ve son olarak hakem hastane kaldı sandım ve ona göre yönlendirme yaptım.

Şimdi sizin şuan ki rapor yani elinizdeki rapor İlk rapor mu yani ikinci hastaneye gitmedin doğrumu?

Yada ben kısaca özet geçeyim,İlk aldığın rapordaki %de seni tatmin etmedi ise İtiraz ediyorsun il sağlık müdürlüğü seni başka bir hastaneye yolluyor,il sağlık müdürlüğünün yolladığı ikinci hastanenin verdiği %de ile ilk aldığın rapordaki %deler farklı ise bu sefer hakem hastaneye gitmek zorunda kalıyorsun,ve hakem hastanenin verdiği karar son karar oluyor.Hakem hastanenin kararını uygun görürse sadece mahkeme bozar... İlk mesajınızda İlk raporum diye söyleseydin ona göre yönlendirirdim,Neyse cevabını yukarıda ki mesaja ekledim,Ayrıca rapor itirazlarında il sağlık müdürlüğü kanalı ile hastaneye sevk yapılıyor,sizi yalnış yönlendirmiş olmasınlar?Gerçi akşamdan sabaha kanunlar değişiyor öyle bir duruma geldik,Sizi il sağlık müdürlüğü nasıl yönlendiriyorsa o şekilde işlemlerinizi yapın ,

Son düzenleme:
Kağan52 tşk ederim ama il sağlık müdürlüğü artık ilce sağlık müdürlüğüne yönlendiriyor

Mrcharming34 Bazı ilçelerde ilçe sağlık müdürlükleri yok, Siz istanbulun hangi ilçesi ne bağlısınız?Size ilçe sağlık müdürlüğü denilmiş ise o halde bağlı olduğunuz ilçedeki ilce sağlık müdürlüğüne gidin,Geçmiş olsun ....

Kağan52 bey guatr raporum var heyete sunduğum zaman oranda etkisi olur mu düzenli ilaç kullanıyorum guatr? 100 mg lik guatr hapı kullanıyorum 8 senedir düzenli kullanmaktayım

Son düzenleme:
Mrcharming34
Anladım,siz heyete gireceğiniz zaman Bu raporu dosyanıza koyun,Ve Dahiliye doktoruna bunu belirtin,Geçmiş olsun Hayırlı geceler...

Kağan52 benim ameliyatlarimdan dolayı belimde çok fazla dikiş izleri var ve beni ruhsal olarak psikolojimi bozuyor psikiyatri bölümü ile gorussem ve raporu dosyama ekletsem engelli raporuma etkisi olur mu?

Kağan52 bey ben heyete bir defa girdim %12 rapor aldım yalnız epikriz raporum yoktu onun için oran az olduğunu bana fizik doktoru söyledi yalnız şu var raporum ( sürekli ) yazıyor şimdi dosya hazırlayıp gireceğim zaten sizinle istişare de yapıyoruz ara ara şimdi ben itiraz için ilçe sağlık müdürlüğüne gittim hakem hastaneye yönlendiriyorlar ama bir arkadaşım var onun %89 raporu hemofilin hastası onunda raporu sürekli o bana dedi ki itiraz etmene gerek yok 6 ay sonra başka bir hastane den heyete girebilirsin diyor konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Mrcharming34
Evet eğer bu konuda acelen yoksa 6 ay bekle derim itiraz edip gidersen bu sefer işler zorlaşır...6 ay sonra hastalığım ilerledi gerekçesiyle tekrar rapor başvurusu yapabilirsin,ama bu sefer bütün epikriz raporlarını al öyle git...

Kağan52 bey ilçe sağlıkta çalışan memur bana diyor ki itiraz etmek zorundasın çünkü raporun sürekli diyor diğer arkadaşım ise onunda raporu sürekli o defalarca girdi %89 raporu ağıt engelli raporu almak için girdi şimdi itiraz etmeme gerek yokmu yani ?

Mrcharming34 Siz daha önce bir başka hastaneden rapor aldınız mı? Yani iki rapor mu aldınız?
İlk raporun ise ve sürekli diyorsa 6 ay yada 1 yıl sonra hastalığım ilerledi ve başka bir hastalğım çıktı sebebi ile tekrar heyete girebilirsin .Ancak il sağlık müdürlüğü itiraz etmeden 6.ay yada 1 yıl sonra da olsa heyete giremezsin diyorsa,demek ki bir şeyler seğişmiş yine.Siz o halde il yada ilçe sağlık müdürlüğüne tekrar gidip durumu net bir şekilde anlatın.onlar ne diyorsa o yolu izleyin...bazı maddeler bazı yönetmelikler değişiyor,bazen haberimiz olmayabiliyor ....

Kağan52 bey evet 1,5 ay önce Okmeydanı eğitim araştırma Hastanesi'nde heyete girdim %12 rapor aldım ilçe sağlığa gittim çünkü rapora itiraz etmem gerektiğini söylediler rapor sürekli olduğu için ama bir arkadaşım var kendisi Tokat'ta ikamet ediyor onunda raporu sürekli ve o 6 ay dolduğu zaman istedi hastane'den heyete tekrar girdi benim amacım şu aslında ben şişli eğitim araştırma Hastanesi'nde ameliyat oldum orada heyete girmek istiyorum eğer 6 ay sonra girebiliyorsam niyetim rapora itiraz etmemek

Mrcharming34
Ben sosyal hizmetlerde yada il sağlık müdürlüğünde çalışmıyorum,dolayısı ile kesin net bir şey söyleyemiyeceğim,ben 6 ay sonra girebilirsiniz diye biliyorum.Ama dediğim gibi bir şeyler değişmiş olabilir.Eğer çok aceleniz yoksa 6 ay bekleyin ve tekrar deneyin.eğer olmuyorsa itiraz edersiniz Benim amacımda sizi itiraz ettirmemek zaten.itiraz ettiğinizde işler zorlaşır.Ama birazda sizin hatanız var keşke heyete girmeden bana soraydınız.Siz sürekli yada kısmen tedavi aldığınız hastanede neden heyete girmediniz,ve bütün tedavi bilgilerini yanında neden götürmedin.birazda senin hatan...

Kağan52 haklısınız ilçe sağlık müdürlüğüne tekrar soracağım yada direk hastanenin sağlık kuruluna sorayim sanırım belki itiraza gerek yok heyete belli bir zaman sonra tekrar görebilirsiniz diyebilirler..

6ay.geçsin başvur herhangi bir hastaneye

İtiraZ etme hakkın biter bida rapor alamazsın

40geçemezsen

Senin durumundan geçtim bende

Raporu aldığın hastane dışında biyere başvur 6ay sonra

Muayeneye boş gitme hastalıklarının kağıdınıda götür

Baştan okudumda sadece guatırdan bişi alaman pek boşuna başvurma

Mrcharming34

Hayır Hastanenin sağlık kurulu sekreterliği bu konuda sağlıklı bilgi veremez seni yalnış bilgilendirir,Eğer beni dinlersen 6 ay bekleyiniz ve bütün evraklarınla birlikte tedavi aldığın hastanede tekrar rapor için baş vuru yapınız.itiraz sakın yapma çünkü zaten ilk raporunda çok düşük bir %de vermişler işleri daha da zorlaştırırsın.6 ay bekleyiniz en doğru yok bu...

Üst Alt