yavaş yavaş dizi çekimlerinin sonuna geliyoruz gibi...
bu yazı geldi.....
Ankaraya yazdığımız yazının cevabını hızlandırmaları konusunda sözlü konuşmalarımızda şimdiye kadar bize hayır olamaz diyen şube müdürü olabileceğin konusunda görüş bildirdi. yazıya resmi cevap yazacakalrını da belirttiler.
konuyu yönetimimizle görüşüp ilettim. resmi yazı gelip evet dediklerinde emeklilik işlemlerinin başlama tarihi konusunda bir kaybın olmayacak. bankadan ayrılış tarihin 05.01.2010 emeklilik tarihi başlangıcı da bu tarih olacağından emeklilik başvurun bu tarih itibariyle kabul edilecek.
emeklilik işlemleri başvuru tarihini takip eden ay itibariyle yapılır. ilk emekli maaşını şubat ayında haketmiş olacaksın.
yazının cevabını hızlandırmaları konusunda her gün görüşüyoruz.
iyi günler.
bu cevabı verdim onlara onlarda
merhaba,
Yanlış hesap bağdat tan döner derlermiş...benim ki Bağdat yolunu zor buldu.
Bu süreç sakatlığımıda eklediğinizde inanın kabustan farksızdı. Gün oldu eşim bile sen avukatlardan dahamı iyi bileceksin dedi... bırak ya prim ödeyelim dedi Herkes tarafından hakkımı aramak taciz olarak nitelendirildi.
bana avukatlarımız ,danışmanlarımız ve de sgk yetkililerinden aldığımız bilgilerle diye ifade ettiğiniz bir e-mail vardı ki nediyim, kendime sadece kendime ve sizin nezdinizde ........ teşekkürlerimi sunuyorum.
bu email benim bildiğim birşeyin teyidinden başka birşey değil.
Saygılarımla,
bide bu emaili attım
..........,
merhaba
resmi yazı geldiğinde sizden iki konu hakkında bilgi rica edebilir miyim?
-emeklı sandığında birikmiş toplu parayı 15 yıl çalışma şartı ile ödüyorsunuz diye biliyorum 15 yıldan önce ayrılan alamıyor.ama benım durumum farklı emekli olarak ayrılıyor olacağım için o parayı hakedebiliyor muyum?
-normalde ssk lı olup benım gibi tavandan prim ödeyenlerin vergi indirimi ile erken emeklı olanların maaşı 1400 civarında (3750 prim.-16 yıl sigortalılık süresi)
ama bizim emekli olanların maaşları normal ssk lılardan birazdaha fazla olduğundan benım kıde doğal olarak 1400 den fazla olabılır düşüncesindeyim.
bu yazı geldiğinde işlemlere başladığınızda bu konu hakkında beni bilgilendirebilirmisiniz lütfen.
ayrıca düşünüyorumda sizi emeklı olamaz diye yönlendiren kişiden yazılı bir belge aldığınızı belırtmiştiniz. eğer ben ona inanıp(sizinde ısrarlarınızla) vaz geçseydim şimdi dışarıdan 3 yıl prim ödeyecektim birde 9 yıl bekleyecektim maaşta almayacaktım.Budurumda da ciddi maddı anlamda mağduriyet olacaktı.
Birde ...................buda manevı anlamda da sorun yaratacaktı.
size bu olamazsın diyen kişi neticede bir kurum dolayısı ile maddı manevı tazmınat hakkı doğmuş olmuyor mu?