Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Halk Eğitim Merkezleri'nde açılan ÖMSS kurslarına gidenler var mı?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar illaki burda halk egitimin verdigi ömss kursuna katılan vardır,burda paylaşmanızı rica ediyorum hangi konudan başladılar,ne tür sorular çıkıyor,soru aşamasına geçilmemiştir belki,ama rica etsek kurslardaki arkadaşlar paylaşım yaparlarmı..

gerçekten ya! arkadaş çok önemli bir noktaya değindi. biz geçmiş yıllara ait sınavlara bakarak çalışıyoruz ama halk eğitim merkezlerinde nasıl bir sistem işliyor? birde şu var ki ben istanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum yani varmı acaba kaydı devam eden katılabileceğimiz mecut bir kurs?

rica etsek bizimle paylaşırlarmı lütfen hangi konu hangi aşamada,kpss türündemi ders anlatımı yoksa yüzeysel kolay anlatım mı..mesela egitekin kitaplarındanmı anlatım yapıyorlar yani düşündügüm gibimi açık lise kitapları düzeyinden mi çalışma yaptırıyorlar:confused:

Halk egitim kurslarında verilen dersler hangi yayınlar..

arkadaşlar kurslara gidemeyenler için çok çok iyi olacak die düşünüyorum,kurslarda hangi yayınlardan anlatım yapıyorlar hiç bakan olmadımı mesela oradaki açık lise kitaplarından mı anlatım yapıyorlar..

kardeşim coğrafya atmosfer,ltosferden falan girdi bu coğrafyanın başıymış oluşumlar,matematik terimler rakam,doğal sayı falan,türkçe dil bilgisinden girdi ya klavuz olmadığı için nereyi anlatacaklarını bilmeyip en baştan başlıyorlar yada bütün konulardan çıkma ihtimali var ilerde değişim olursa bilgilendiririm..

İstanbul Bağcılar Halk Eğitim Merkezinde kursa giden arkadaşlar;

Bağcılar Haklk Eğitim Merkezinde ki yöneticilere sorabilirler mi, İstanbulda başka hangi HEM de, ömss sınavları için ders verildiğini..

teşekkürler..

Denizli'de kurs dün akşam başladı dün bizim tarih ve coğrafya dersimiz vardı. Tarih de 1839 Tanzimat Fermanından başladık.Önemli çıkabilecek tarihleri yazdırdı hoca, coğrafyadan hiç bişey işlemedik bilgi tekrarı gibi çıkabilecek sorular ve konular üzerinde konuşuldu. Bugün kitap dağıtılacak denildi.Müfredat belli olmadığı için hocalar bizim daha önce şu konuda soru çıkmıştı dediğimiz konuları anlatıyorlar.Hafta içi her akşam kurs var.Ayrı ayrı gruplara ayrıldık.Ortopedik,görme ve diğer engelliler lise düzeyindekiler aynı sınıfta 3 sınıf var böyle,1 sınıf ön lisans ve lisanslar var, 2 sınıf işitme engelliler var, 1 zihinsel engelliler sınıfı var.

Bağcılar Halk Eğitim Merkezi Bağcılar Belediyesi ile ortaklaşa kurs açmış durumda Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında kurs başlamış durumda .Hatta kursa katılanlara bile servis sağlamışlar.Bahçelievler Halk Merkezi Şuan için başvuru toplamakta açılmış olan kurs yok yönetmelik geregi katılım için gerekli sayı sağlanamazsa kurs açılmayacakmış.

allah razı olsun arkadaşlar,bide paylaşımın birinde okudum bulamıyorum şimdi,diyorki fatma şahin ortapedik özürlüler dier özürlülerden daha yüksek puan alındıgı görünüyor o yüzden zor soru olacak ortapedik özürlülere die bi duyumum oldu..bu ayrım neden

kursta gördüğümüz konuların başlıkları;

Tarih;
1839 Tanzimat devri, 1856 ıslahat fermanı, 1876 1. meşrutiyet(Kanun-i Esasi), Anayasalar,1908 2.meşrutiyet,1909 31 mart vakası ,1911 trablusgarp savaşı,1912 balkan savaşları, 2.balkan savaşı,balkan savaşları sonrası imzalanan antlaşmalar,1. dünya savaşı,itilaf devletleri,ittifak devletleri,osmanlı devletinin 1. dünya savaşına girme nedenleri,osmanlı devletinin savaştığı cepheler,kafkasya cephesi,çanakkale cephesi,kanal cephesi,ırak cephesi,hicaz-yemen cephesi,suriye-filistin cephesi,Mustafa Kemal'in savaştığı cepheler

Türkçe; temel anlam,yan anlam, mecaz-i anlam, çok anlamlılık,genel anlam,özel anlam,somut-soyut anlam,nicel anlam,nitel anlam,dolaylama, güzel adlandırma, yansıma sözcükler,

Matematik; Sayılar,Rasyonel Sayılarda dört işlem

TARİH: Galiçya-Makedonya-Romanya Cepheleri, Osmanlı Devleti Paylaşım Antlaşması, Wilson İlkeleri, 1.Dünya Savaşı Sonrası imzalanan antlaşmalar, 1.dünya savaşı sonuçları,Mondros Ateşkes antlaşması, paris barış konferansı, izmirin işgali,amiral bristol raporu,azınlıklar tarafından kurulan cemiyetler, türklerin kurduğu zararlı cemiyetler,yararlı cemiyetler, kuvayi milliye, kurtuluş savaşı, erzurum kongresi, sivas kongresi, amasya görüşmeleri, temsil heyetinin ankaraya gelmesi,son osmanlı mebusan meclisinin toplanması-sonuçları, misak-ı milli kararları ve sonuçları, 1. TBMM dönemi ve alınan kararlar, teşkilatı esasiye,TBMMye karşı ayaklanmalar,TBMMnin ayaklanmalara karşı aldığı önlemler,muharebeler dönemi,sevr ant,cepheler,doğu cephesi güney cephesi batı cephesi,1.inönü muharebesi,Londra konferansı,afganistan ile dostluk ant,rusya ile moskova ant, 2. inönü savaşı,kütahya eskişehir savaşları,başkomutanlık kanunu,tekalif-i milliye emirleri, sakarya meydan muharebesi, kars antlaşması

COĞRAFYA; Dağlar,Ovalar

maral tşkkr ettik.eger tekrar işlediğiniz konuları tekrar paylaşrsanız seviniriz.)))

rica ederim :) yeni konular işledikçe güncelleme yapacağım :)

ankara mamak varmı
evet var

Tarih;
1839 Tanzimat devri, 1856 ıslahat fermanı, 1876 1. meşrutiyet(Kanun-i Esasi), Anayasalar,1908 2.meşrutiyet,1909 31 mart vakası ,1911 trablusgarp savaşı,1912 balkan savaşları, 2.balkan savaşı,balkan savaşları sonrası imzalanan antlaşmalar,1. dünya savaşı,itilaf devletleri,ittifak devletleri,osmanlı devletinin 1. dünya savaşına girme nedenleri,osmanlı devletinin savaştığı cepheler,kafkasya cephesi,çanakkale cephesi,kanal cephesi,ırak cephesi,hicaz-yemen cephesi,suriye-filistin cephesi,Mustafa Kemal'in savaştığı cepheler

Türkçe; temel anlam,yan anlam, mecaz-i anlam, çok anlamlılık,genel anlam,özel anlam,somut-soyut anlam,nicel anlam,nitel anlam,dolaylama, güzel adlandırma, yansıma sözcükler,

TARİH: Galiçya-Makedonya-Romanya Cepheleri, Osmanlı Devleti Paylaşım Antlaşması, Wilson İlkeleri, 1.Dünya Savaşı Sonrası imzalanan antlaşmalar, 1.dünya savaşı sonuçları,Mondros Ateşkes antlaşması, paris barış konferansı, izmirin işgali,amiral bristol raporu,azınlıklar tarafından kurulan cemiyetler, türklerin kurduğu zararlı cemiyetler,yararlı cemiyetler, kuvayi milliye, kurtuluş savaşı, erzurum kongresi, sivas kongresi, amasya görüşmeleri, temsil heyetinin ankaraya gelmesi,son osmanlı mebusan meclisinin toplanması-sonuçları, misak-ı milli kararları ve sonuçları, 1. TBMM dönemi ve alınan kararlar, teşkilatı esasiye,TBMMye karşı ayaklanmalar,TBMMnin ayaklanmalara karşı aldığı önlemler,muharebeler dönemi,sevr ant,cepheler,doğu cephesi güney cephesi batı cephesi,1.inönü muharebesi,Londra konferansı,afganistan ile dostluk ant,rusya ile moskova ant, 2. inönü savaşı,kütahya eskişehir savaşları,başkomutanlık kanunu,tekalif-i milliye emirleri, sakarya meydan muharebesi, kars antlaşması

COĞRAFYA; Dağlar,Ovalar

teşekkür ederim yurttaşlıktan yok mu?

önlisans ve lisans sınıfı birlikte aynı sınıftayız ve bu dersleri görüyoruz ara ara konu başlıklarını paylaşmaya devam edicem.vatandaşlık dersine başlamadık.kurslar kpssye yönelik veriliyor kpssden farkı yok yani herhangi bir kpss kitabına çalışabilirsiniz sizlerde evinizde

SS, YGS, LYS, SBS, KPSS Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Trke, Edebiyat, Tarih, Corafya, Felsefe video dersler konu anlatm ve anlatmlar EkolHoca.com
Eğitim, YGS, LYS, SBS, KPSS, Dershane, Ders Videoları izle öss sbs soruları | video dersler online dershane sınav soruları duyuruları | Ana Sayfa
bu sitelerde videolu konu anlatımları vardı bi bakın isterseniz

kıymet kardeşim allah razı olsn allah gönlüne göre versin gerçekten çok iyisin hakkını helal et rabbim de o güzel yüreginin karşılıgını inşallah verir,bizi aydınlatıyorsn çok çok teşekkür ederim bende 3 tane kpss kitap yayını var arge,güvender,data,güvender arge çok iyi anlatımı çok güzel anlaşılcak şekilde yayınlamışlar ama 2010 yayınları degişen bişe yok heralde aynı konular aynı içerik..allaha emanet olun

Allah hepimizden razı olsun.Helal olsun :) amin inşallah verir :) kpss kitaplarından herhangi birine çalışabilirsiniz çnk hocalar kpss ile aynı müfredatta olur ve o kadarda zor sormazlar diyolar

sagol kardeşim allah razı olsun işin rasgitsin aeo..

Tarih;

COĞRAFYA; Dağlar,Ovalar

Türkçe ; Eşseslilik(sesteş), Cümlede anlam, nesnel cümle,öznel cümle, tanımlama,karşılaştırma, varsayım,ön yargı,yorum, olasılık, üslup,biçim,içerik,neden-sonuç cümlesi,koşul(şart)-sonuç cümlesi,düz(doğrudan) anlatım, dolaylı anlatım,değerlendirme, genelleme, derecelendirme,karşıtlık

Coğrafya; iklim çeşitleri

Matematik;
Problemler

Bu arada bi küçük hatırlatma lise mezunu olarak sınava girecek arkadaşlarda aynı konuları görüyorlar :)

yani önlisans ve lisans mezunu olanlar lise düzeyi ders anlatımı görüyor,onlara lise soracaklar bizede lise soracaklar:confused: anlamındamı oluyor:confused:

hayır öyle değil tarihte konular aynıdır lisede aynı okunur üni.de aynı.matematikte öyle, türkçede öyle sadece daha zor yada daha kolay olur orasını bilemem

Lisanlar için;
arkadaşlar formda yanlış yorumlar mevcut. şöyle ki matematik ve türkçeden soruların çıkacağı yerler belli değil. ama tarih, coğrafya, yurttaşlık, Türk Kültür ve Medeniyetleri, güncel sorular belirli konu başlıkları. sırasıyla yazacak olursak

Tarih: İnkılap Tarihiyle kısıtlanmış durumda. Konyada ömss kursuna da gidiyorum. orada osmanlının son dönemi itibariyle konuya başlandı. ancak ağırlık kongreler dönemi, kurtuluş savaşı dönemi, inkılaplar dönemi. (Lisans düzeyinde kursa katılıyorum zaten Tarih bölümünü bitirdim Cumhuriyet Tarihinden master in var) size tarihle ilgili garanti verebilirim genel soru agırlıgı bu böümden oluşacak.
Coğrafya: konu Türkiye Cografyasıyla Sınırlı. ülkemizde görülen iklim çeşitleri ve bölgelerimizle başlandı konu işlenmeye. belli başlı konular, iklimler, Ülkemizdeki yeryüzü şekilleri, bölgelerin sosyoekonomik durumları, başlıca özellikleri(çıkarılan madenler önemli).
yurttaşlık: genel yurttaşlık bilgisi: kursta böyle bir konu işlenmiyor; ancak genel olarak vatandaşın devlete ve devletin vatandaşlara karşı sorumlulukları, anayasalar genel haklar belli başlı hukuk kuralları sayılabilir.
Türk Kültür ve Med: bu başlık altında kursta bir ders mevcut değil; ancak başlıca konular, Osmanlı ve Selçuklu dönemi kültür ve med. İlk müslüman türk devletleri, türklerin yaşadıkları cografyalar, ilk türk devletleri ve bu devletlerde kullanılan ünvanlar.
Türkçe: genel konu agırlığı gramerden geliyor. biz kursta sözcükte anlam, cümlede anlam ve anlatım bozuklukları konularını işledik. devamında dil kuralları noktalama şeklinde devam edilecek.
matematik:belli bir konu ağırlığı yok; ancak kursta sayılar dan başladık Şuan faktöriyel işleniyor(gerçi ben bu konudan soru çıkacagıın tahmin etmiyorum) sınavda genelde sorular sayılar ve problemlerden geleceği söyleniyor. bu konu biraz muğlak.
güncel konular: Kpss formatında sorular bekleniyor. olimpiyatlarla ilgili olabilir ekonomik oluşumlar, siyasi durum vs.

sevgiler hepinize...

bizim kursta memeurlar kanunu işlenmiyor ama gerçekten ben de merak ediyorum sınavda 657 sayılı memurlar kanunundan sorumlu olacak mıyız?

sınava girecegiz bi bakın hiç alakası olmayan sorular çıkar 657 kanunu ile ilgili sorular başka türlü sorular,yani arkadaşlar adamlar kitapları yalayın yutun demeye getiriyor;)

zaten zaman az konu çok.. bir de memurlar kanunu çıkarsa eyvah eyvah.. bizim kursta tarih dersi dışında genel kültür dersinde de tarih görüyoruz.. onun yerine kanunu anlatacak bi hoca bulabilirler mi acaba :)

Üst Alt