doğaevrim,
yelpaze,
dilhun* öncelikle teşekkür ederim, kendimi mahçup hissettim şindi
çok yıllar önce yalova halkevinde tanıştığım bağlamayı çok iyi çalan bir arkadaşım vardı, hepsini de mükemmel olmak üzere çalmadığı müzik aleti yok gibiydi. zurna öğrenmek için çingenelerle 15 gün boyunca yatıp kalktığını düğünlere gittiğini söylemişti bir keresinde. Zaman zaman da bursaya gider bar ve düğünlerde solo gitar çalarmış. Ondan merak salıp kendime şemsi yastımanın beşiktaştaki saz evinden bir bağlama alıp tıngırdatmaya başladım. biraz tanıdık sesleri buldukça seviniyordum kendi kendime, böylece uğraşmaya başladım kafa göz yara yara(hala da öyle..
Üniversite yıllarında mediko-sosyal'de kurulmuş olan halk müziği grubuna katıldım, bursadan Mustafa Hoşses epey bi süre uğraşıp yıl sonunda İzmir AKM'de bir konser vermemizi sağladı. Belki bu çalışmalar biraz kurs kapsamında değerlendirilebilir.
Daha sonra da kayseride çalışırken koca bir divan sazı almıştım,
Bursaya yerleştiğimde bir süre Nilüfer Halk müziği korosunda kalabalık olsun diye ses çıkarmadan korist olarak katıldım, solfej kısımlarını es geçip kulak dolgunluğu ile idare etmeye çalışıyordum.
Emekli olup tam zamanlı çalışmaya başladıktan sonra devam edemedim. Zaman zaman kendimce vakit ayırmaya çalışıyorum ancak istediğim kadar değil,
Korona zamanlarında herkes bir şeyler paylaşırken beni de şeytan dürttü böyle bir işe kalkıştım.
İyi bir türkü dinleyicisiyimdir, bazı türküleri nerdeyse bıkana kadar dinlemekten kendimi alıkoyamam.
Sahne heyacanı dolayısıyla çok rahat çalamadım, paylaşmadan da duramadım..
Bu durum egzersiz ve biraz ruh haliyle de ilgili. daha iyi çaldığımda olmuştur. Ancak eskisi kadar çok vakit ayırmıyorum.
etkilendiğim bir banka reklamını reklamdan sayılmazsa çok geç olmadan burda paylaşmak istiyorum.