Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Halk Sağlığı Kurumu'na düz memur olarak atandım. Bilgi verebilirim

yaşın bir önemi yok bizim işyerinde bir abi 40 yasında normal kpss den atandı.bizim kurumdan daha iyi bir kuruma mühendis olarak atanacak o yüzden umudunuzu yitirmeyin.

Hangi ile atandın
2018 yılında 80 puan alsam on lisans dan memur olma şansım olurmu

2016 ılk atamada önlisansta 75 alan bile memur oldu. 80 alırsan rahatlıkla olursun. önlisanstan sınava giren kişi sayısı az hemde verilen kadro yüksek oluyor bu yüzden önlisans avantajlı ben 83 puanla atandım

Merhaba , bende lisans mezunuyum ilk defa girecegim ekpss de gk gy mi oluyor sadece alan falan yok mu , birde normal kpss kitaplari ve kurslarimi yoksa engellilere yonelik kitap ve kursa gitmeliyim bilgi verirseniz cok sevinirim

hayırlı olsun kardeşim atanamayan arkadaşlarada tavsiyem umudunuzu sakın yitirmeyin bende 51 yaşında geçen yıl mebe atandım kuradan yaşın önemi yok anlıycağınız vageçmeyin sakın..

Onlisanstan busene cok az kisi aldilar istanbul buyuk oldugu icin sansiniz varmis izmirde 3.5 kisi aldilar puanlar ucmus saolsun zihinseler 95 asagi almiyolar bu sinavinda icine ettiler birseyide hakedene verin be:mad:

Gs3434. Kurumuzda çalışan hizmetli var mı? Ne tür işlerde çalıştırıyolar? Bide tam olarak, halk sağlığı kurumunun görev tanımı nedir ? Teşekkürler:)

Smilemisty

kurumumuzda tabikide hizmetli kadrosunda calısanlar var. bilgisayar başında olanda var temizlik yapanda.r genelde kurumlar ufak binalrda oldugu için cok aman aman bir temizlik işi olmuyor. halk saglıgı görev tanımlarına gelince il merkezlerinde müdürlükler. ilçelerde ise toplum saglıgı merkezleri var. ve toplum saglıgı merkezlerine baglı laboratuar, ketem, verem savaş, aile saglıgı merkezleri gibi birinci basamak saglık hizmetlerini yürüten birimler var. düz memur veya hizmetliyi. müdürlük veya toplum saglıgı merkezlerinde görevlendirirler. evrak kayıt. personel özlük işleri, bilgi işlem istatistik gibi değişik birimlerde görev alabilirsiniz.

Gs3434, ben pc kullanamıyorum, ağır iş yapmamda yasak. Yani temizlik işinide pc işinide yapamam.

@Gs3434 halk sağlığı ile kamu Hastaneleri arasındaki fark nedir tam olarak orayi kavrayamadim ben hastane degilmi sonuç olarak gorevler farklimi o ne is yapio dgeri ne is yapio ? aydınlatırsanız sevinirim kafam hp karsyo bu konuda

Siz ekpss den mi atandinz kpss mi bu bahsettiğin 70-75 le atananlar hangisinden atandi (ekpss.kpss)

acı gerçek

Bende Halk Sağlığı kurumunda memurum, ekpss den önlisans dan 81 ile atandım, ben laboratuvardayım bizim burda ki işimiz su numuneleri, havuz, deniz numuneleri, bulaşıcı hastalıklara karşı analiz yapıp sonuçlarını ilgili toplum sağlığına göndermek..
Kamu hastaneleri hastanelerde çalışan kısımdır biz ise geri plandayız test eder analiz eder halkın sağlığına uygun olup olmadığını belirtiliriz, ketem, verem savaş, aile saglıgı merkezleri buralar biraz kamu hastanelerine de benzese de kamu hastanelerine atanan kişi devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri vs gibi yerlerde görev yapar ve işleri halk sağlığı kurumuna göre yoğundur, ben tercih yaparken bu yoğunluğu göz önüne alıp hiç kamu hastaneleri yazmadım ve halk sağlığını daha uygun gördüm, kamu hastaneleri ve halk sağlığı farklı iş bölümlerine ayrılmış ama ikisininde amacı halkımızın sağlıklı yaşamasını sağlamak..

Fulya83

Kan tahlilleri bizde değil :) şöyle bizde mesela bulaşıcı bir hastalık söz konusu ise bize gönderirler laboratuvarda iyice analiz eder sonucunu bildiririz bulaşıcı hastalık harici bizim alanımıza girmiyor kan tahlili :)

Nurettin bey maaş açısından bir fark var mı kamu hastaneleriyle arasında. Lisans mezunu ne kadar maaş alır. Tavsiye edeceğiniz düz memur olarak başka kurumlar hangileri. Atandıktan kaç ay sonra işe başladınız? Kolay gelsin.

Akil

Aynı kurumda dahi olsanız öğrenim durumu, ünvanı, kademesi her daim maaşa etki eder, kamu hastaneleride olsa bu dediklerimin farkı vardır elbe, ben önlisans olduğum için lisans mezunu olanların kademesi öğrenim durumunu katarsan benden biraz daha yüksek alıyorlardır, bu çok büyük meblağ olmasa da belki 100-200 TL olabilir artık kamu hastanelerinde çalışan bir arkadaşa sormak gerek..

Düz memurluk her kurumda masa başı rahat bir iştir, kamu hastaneleri ekstra yoğun olabilir çünkü günde yüzlerce hasta gelebiliyor hastanelere bizim kurum Halk Sağlığı kurumu çok rahat ve yazmanızı tavsiye ederim, lisasantan memurluk için değilde ünvan olarak alındın geçen tercihlerde sanırım kimyager, biyolog vs gibi ünvanlardan açıyorlar sanırım bakalım gelecek tecihlerde nasıl olucak..

Başka kurum tavsiye edermisiniz ve güvenlik soruşturması atandıktan kaç ay sonra sonuçlandı. Maaş 3000'i buluyormu sakıncası yoksa yazarmısınız. Teşekkürler.

Akil

Diğer kurumları pek bilmediğim için sağlıklı bilgi veremeyebilirim, bir arkadaşım ulaştırma bakanlığında düz memur akşam 5'den sonra mesaileri de gece 11-12 ye kadar haftasonları da mesaisi oluyor, masabaşında ama mesai de oluyor kendi istediğine göre bildiği kadarıyla..

Maaş ise benim kademem 10/2 ve önlisans mezunu olarak, sağlık bakanlığı çalışanları döner sermaye alır maaşımız 1635 TL falan Döner Sermaye 769 TL toplam 2400 TL falan yapar bide engelli indirimi aldım ben 2450 TL oluyor yuvarlak hesap bizim kurumda ünvanı yüksek kimyager biyolog olanların maaşı 2200 TL falan sanırım döneri de ekle 3000 TL yapar aşağı yukarı ünvan, kademe, öğrenim durumu çok önemli..

nuri3558 cok tesekkurler detaylı anlattginiz icin hic bu kadar iyi anlatan olmamsti bana sagol :) bnde Allah nasp ederse kamu Hastaneleri ni istiyorum hayırlısı bklm tekrar tekrar teşekkür ederim

düz memurluk ne anlama geliyor acaba ayrıca engelin nedir ben zihinsel orta öğretim.
ayrıca sınavı kazandıktan sonra en erken ve en geç işe yerleşmeler ne kadar sürüyor..tşk

yasinaltinkilic
düz memurluk masabaşı işleri yapan memur anlamına geliyor. idari mali işler personel işleri kısacası evrak işleri. kazandıktan sonra işe başlama halk saglıgında yaklasık 3 ay sürüyor.

nuri3558
ben kamu hastaneleri cok istemiştim ancak halk saglıgındakıler iyiki buraya atanmışsın diyorlar hastane cok sıkı ve yogun bir calısma temposu varmış bize göre. özellikle tsmler cok rahat

Valla bende çok beğeniyorum işimi kurumumu laboratuvarda sonuçları lbys den alıp ebys den tsm lere gönderiyoruz güzel oluyor :)

laboratuvarı bilmiyorm ama tsmler cok güzel iş olarakta ortam olarakta

HocAm halk sağlığında hizmetli olarak tercih yapsak tavsiye edermisiniz ??

acı gerçek

LBYS ( Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi )=Laboratuvarda analiz edilen numunelerin sonuçlarını bilgilerini onaylanmasını takip edilen bir sistem.

EBYS ( Elektronik Belge Yönetim Sistemi )=Sağlık bakanlığı içerisinde belge paylaşımı yapılan bir sistemdir, izinler, atamalar, sınav sonuçları, vs. vs. benim yaptığım ise LBYS den çıkan analiz sonuçlarını merkeze ve tsm lere bildiriyorum..

TSM ( Toplum sağlığı Merkezi )= Adı üstünde toplum sağlığı merkezi :)

nuri3558 öncelikle teşekkür ederim usenmeden cevap yazdığın için :) tsm yi tahmin ettim de dgerlrini olayın içinde olmayınca yani işini bilmedigim için anlayamadım .. :) Allah kolaylik vrsn :)

acı gerçek

Allah hepimize kolaylık versin inşAllah :)

Bende LBYS ve EBYS atandıktan sonra öğrendim bunlar ne ya demiştim şimdi şükür hepsini biliyorum inşAllah atanırsınız da sizde öğrenirsiniz halk sağlığı kurumu çok iyi tercih etmek gerek ihmal etmeyin :)

Amin inşallah inşallah nuri3558 zamanla öğreniyor insan keşke atansakda bi eksigimiz bunlar kalsa . Rapor ne alemde bilmiyorum arayan yok bilgilendiren yok temmuzda cikar dendi bakalım umarım sonuç yüz güldürür .. inşallah sonuç iyi olr rapor sinav vs ve atanirim kamu Hastaneleri agir basiyo bnde ama Halk sağlığını da düşünüyorum
hayırlısı olsun hakkımızda inşallah :)

nuri3558 Gs3434

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar.
Mesai saatleriniz kaçla kaç arasında? Fazla mesaiye kalma durumu oluyor mu?
Öğlen yemeği ordan mı veriliyor?

Bir de Halk Sağlığı, Kamu hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı arasında ne fark var? Üçü arasından hangisini tavsiye edersiniz (yapılan işlerin kolaylığı açısından)

Üst Alt