Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi hastalığım engelli raporumun süreli verilmesine neden olmuş olabilir?

hakansezer

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Aşağıda yazılanlardan hangisi sizce raporun süreli verilmesine sebep olmuştur.

tip 2 diabet
Hipertansyon
Bel fıtığı
Uyku apnesi
göz
Duyma prb
Nöropatik ağrı
Astım

Diabetle nöropatik olabilir

İlaçla düzelenlere süreli veryolar

nöropati için bende düşünüyorum ama diabet asla iyileşmeyen bir hastalık diye düşünüyorum. Astım DA belki bilemedim şimdi... Başka fikri olan varmı

Uyku apnesi veya göz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hakansezer aslında belirtmiş olduğunuz rahatsızlıkların hepsi kronik ama astım ve uyku apnesi sizde yeni başlamışsa eger bu yüzden süreli olabilir bazende doktor kendi görüşünü ne göre süreli veriyor raporunuzu aldıysanız eger üstünde belirtmiş olmalı gerekli

umut2135

raporu aldım evet ama belirtme derken herhangi bir ibare yok rapor 2 yıl süreli verildi ssadece

Hangi hastaneden aldınız raporunuzu?

BAzı hastaneler nedensiz şekilde kontrollü çıkartabiliyor ... buna şahit oldum

alican_695_

Ankarada yaşadığım ilçede bulunan devlet hastanesinden aldım. Ama kontrol muayenesine gittiğimde hangi hastalıktan süreli aldıysam ondan girmeyeceğim kontrole. Oyüzdende konu ile ilgili tecrübelere ihtiyacım var. Senin yorumun ney üstad

İnanın yardımcı olmak isterim ama bi önceki yorumda arkadaşın dediği gibi kontrole sebep olan hastalığın yanına not düşülür doktor tarafından eğer düşülmedi ise benim tahminim göz başkada bi tahmin yürütemem

Hakan bey merhaba,

Bel fıtığındandan oranı hangi bölümden aldınız? Fizik tedavi mi, beyin cerrahı mı yoksa ortopedi mi? ve ameliyat oldunuz mu?

hakansezer

raporunuz nöropatik ağrı ve astımdan dolayı süreli verilmiştir. uyku apne raporunuz için verilen cpap kullanma raporu süresizse uyku apnesini genelde süreli vermiyorlar. istisnalar var tabii.her heyet doktorlarının yorumları farklı olabiliyor. hakansezer

yesilsy
Fizik tedavi bölümünden aldım ameliyat olmadım mr sonucunu gösterdim belimde fıtık vardı.
ozgurmeric74

Peki ikinci kontrolde bu bahsettiğin hastalıklardan tekrar girsem süresize çevirirlermi yoksa 2 sene daha devam ettirirlermi üstad. Çünkü emekliliğe başvuracağım haftaya hayatım rapor yenilemekle mi geçecek

aynı oranlar çıktığı taktirde genelde ilk kontrolden sonra süresize çeviriyorlar. ilk kontrolde olmasa bile en kötü ihtimalle 2. kontrolde süresize çevirirler diye düşünüyorum.
hakansezer

Hakan hangi hastaneye gittin

Hastalık söylememe şamsımız yok yani...bunu bilmiyordum üstad

hayır tekrardan 8 poliklinik doktoruna muayene olacaksınız . zaten bildiğim kadarıyla kontrol muayenesine sgk sevkli gitmen lazım.ama emin değilim. kişisel başvuru ile alınan raporu kabul ederler mi? bilmiyorum.
hakansezer

İlginç bir durum vallahi illaki her doktora gireceğiz yani. GirmeZsek rapor iptal yani

hakansezer işlh sürekli olur ilerde

Bende devlete başvurdum mevkiye

Hızlı işlemleri

hakansezer
merhaba bende MS hastasıyım benim hastalığımın tedavisi yok ilaçlarda %50 engelliyor ama benimde raporum 2 yıllık maalesef bende vergi indirimi ile emekli oldum 10 gün sonra sgk gidip sevk alıp tekrar rapor çıkartıcam. artık kolay kolay eskisi gibi süresiz vermiyorlar raporları

Üstadım haklısın ama 42 ile sürekli alan arkadaşlarımız çok. Hastalıklarımız tek değilki bende emekli olduğumda tekrar aynı hengame koşuşturmaca...
Senin süre bitti anladığım kadarıyla ilk rapor aldığımız yere sevk alabiliyormuyuz peki
flora19

Ankara da yaşıyorsun sanırım. Mevkii de iyi bir hastane. Senin rahatsızlığın neydi

İlk raporum 91 ikinci 82 bugün 3 rapor için girdim.buda 90 i geçer diye dusunuyorumyorum.1 kanser daha oluştu..herhalde artık suresiz verirler.neye göre verdiklerini bilmiyorum bu süreli suresizleri.

ozgurmeric74 benimde astımdan ve bir çok bildiğim kişi var astım kronikse eger ve tedavi altındaysa kisi süreklidir verilen oran aynı zamanda yönetmenliktede süre şartı konulmamış tır
hakansezer bazen doktorlar keyfi hareket edip sürekli çıkacak raporu süreli veriyor yada rahatsızlık ilerleyecegi içinde süreli verdikleride oluyor bu nedenle.

O zaman buyık süreli sonra süresiz gibi bir durum yok ve olmayacak demekki. Çok komik bir durum ama
ugir

Rapor bitimine kaç ay kala gidiyorsun ve istediğin hastaneye sevk alabiliyormusun sgk dan

hakansezer 2 /3 ay kala SGK gidip sevk ala bilirsin istediğin hastaneyi söylersin uygunsa sevk ederler bu arada doktorlarla rapor sürecinde konuşa bilirsin rahatsızlıklarının kronik olduğunu ve bu yüzden sürekli vermelerini talep edebilirsin

Üst Alt