Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi hastalığım engelli raporumun süreli verilmesine neden olmuş olabilir?

Emeklilik işleminde evrak verdiğimiz günden maaş başlayıp 2 Y SONRA maaş yatacak değilmi

hakansezer
bana 1 ay önceden sevk için başvurabilirsiniz dediler.
emeklilik için başvuru yaptığın ayın bir sonraki ayının 1 . günü maaşın başlar yani şimdi başvursan 1 ocak itibari ile başlar

1 ay önceden sevk aldığımızda süre yetişiyormu üstad. yani maaş kesilmeden rapor onaylanıyormu sağlık kurulu vs...

@hakansezer

12 ocak ta süresi bitecek.ben direk hastaneye başvurdum.randevuyu alırken 6 aya sonrasına gün verdiler.Yalvar yakar zor aldım erken tarihe.

Anlamadığım nokta.1.raporum 91 di ve mide ca nedeniyle bir çok organ alındı. 2.raporu 81 e düşürdüler.3. için basvurdum ama bu rapor oncesınde yenı kanser daha olustu.yanı daha kac defa kanser olmak gerekıyor. Zaten emeklide oldum.Yarın bir muayane daha kaldı ve evraklarımı teslım edecegım bir de dilekçe yazdım.süresiz verilmesi için.

Sgk ya gitmeden direk başvurabiliyorsak iyi. 6 ay sonrası demek raporun nihai hailinin alınması vergi dairesine gitmesi sağlık kurulu vs için de 3 ay sürüyor vergi indirimi de dahil. Bu durumda 9 ay maaş kesilecek doğrumu anladım

maaş olaynı bılemıyorum malesef.

hakansezer Rapor olayında bende aynı durumu yaşadım kalıcı hareket kısıtlamam var ayrıca işitme engelleyim ilk aldığım rapor 2 yıl süreli verildi sordum kalıcı rahatsızlığım var neden diye ilk raporda çoğunlukla süreli veriliyormuş 2.rapor alacağım zaman ilk raporla karşılaştırır ona göre değerlendirilir derdiler 2 yıl sonra sıkıntı olmadan süresiz aldım

hakansezer
bugün gittim sgk ya sevk için yanlız sevk edecekleri hastane hakem hastane olması gerekiyormuş bana yakın bir hakem hastaneye sevkimi yaptılar bence zor durumda kalmamak için en az 2 ay önceden sgk ya gidip sormak lazım çünkü rapor tarihine kadar diğer rapor çıkmazsa maaşı kesiyorlarmış.

haliloz

Sendede aynı durum oldumu acaba sgk hakem hastaneyemi gönderdi yoksa senin istediğin hastaneyemi gönderdi. İşitme kaybı vs hastalıklar için tekrar baştan testlermi yapıldı yoksa eski rapora göremi işlemler yapıldı

Nöropatik ağrı ne var sizde halilbey

Hastalığın artarsa başvur aldığın yerden gene doktor yönlendiriyo benimde hakemin 6ay geçti gene almaya çlşıyorum

Rapor süreliymiş sürenin bitmesini bekliceniz

Test yapıldı başka hastaneye gitmedim aynı hastaneden aldım 2. süresiz raporumu heyet de bile 1 dk durmadan cıktım aynı % yi aldım tekrar degişen bir şey olmadı Bir konu daha var eger rahatsızlıgın ilerleme durumu varsa malulen emeklilik de 2. bir secenek var .Bunuda gecen sene ögrendim ilk başvuruda red geldikten sonra eger rahatsızlıgında ilerleme durumu varsa baglı bulundugun Aile hekiminde hastalıgının ilerledigine dair rapor alınıp tekrar SGK malulen emeklilik için başvuruda buluna biliyorsun Hatta onunla ilgili kararname var aile hekimlerinin rapor düzenlemesi ile alakalı araştır istersen bende bakarım bulursam kararnameyi gönderirim

@flora19 Ellerimde sinir kaybı hareket kısıtlıgı var boyunda aynı durumda kollarım da his kaybı sol kolum da sıcak soguk hissi yok

Aile hekimi vermezki kbb için sevk eder test için diğer hastalıkları bilmem

Sağlık ocaklarındaki aile hekimleri vermez kalıcı bişi varsa sevk ediyo hastaneye sağlamlara veriyo tek

Rapor

Arkadaşlar merhaba cuma günü heyete girdim ve yüzde 91 sürekli olarak raporum verildi.perşembe teslim alacağım. Nerden ne oran aldığımı raporu alınca yazarım.Daha önce 2 defa süreli olarak verilmişti.

ugir hayırlı olsun tez zamanda iyileşirsin işlh

Tesekkur ederim.yeni yilda güzelilkler hepimizin olsun inşallah

@ugir

Hayırlı olsun kardeşim. İnşallah süresiz almak biZede nadip olur ve uğraşmayız her 2 yıl bu işlerle. İşk raporu aldığımız hasteneden alamamamız ve onların hakem hastaneye sevk etmeleri çok uzun süreç ve her işin tekrardan yapılması demek. Tahliller mr lar uyku labaratuvarı vs.... off ki of.

Kural değildir inşallah hakem hastane sevk edilme durumu ��

Aile hekimi sadece almış olduğun testlere bakarak önceki testlerle arasında fark varsa yani hastalık ilerlemişse ona göre bir rapor hazırlıyor şu hastalığı ilerlemiş dir diyerek malulen emeklilikde 2.kere başvuruda hastalığım ilerledi tekrar emeklilik için baş vurma hakkı sağlıyor bu genelge ile ilan edildi ayrıca sgk müdürlüğüne sorabilirsiniz

haliloz iyimiş bnde ilerledi diye aynınhastaneye söledim onlar yönlerdirdi çıktım kbb oyazdı kaşe bastı öle başvurdum.yoksa kendim bşvuramuyodum

Bunu sağlık ocağında yazması iyimiş tekrar çıkartmak için uğraşmaz insan

Benden para alcaklar önlemi nasıl alsak acep

Herkese teşekkürler.raporu alınca ne rahatsızLiga ne verildi yazacagim

Arkadaşlar merhaba
Raporum sürekli olarak onaylandı ve 91 oranı. Nonhodking lenfoma evre3 %40 ,mide ca %80 ,isitme kaybı 42 ,mide ca ya bağlı organ kaybı ve alınması % 33

Üst Alt