Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi hastaneden, hangi hastalık için, ne zaman, % kaç rapor aldınız?

Suret

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Böyle bir konu görmedim, tek seferde herkesin bakıp yol alabileceği bir başlık olsun diye soruyorum. Herkese saygılar.

Konya Devlet Hastanesinden Aralık 2016 da % 48 aldım Vergi İndirimine başvurdum henüz işyerine ulaşmadı ama telefondan aldığım bilgi % 55 e çıkartıldığı..
% 20 onkoloji
% 20 Diabet
% 10 Tansiyon
% 10 Kolesterol

AA çok iyi, ilk defa birinin raporunun vergi indiriminde yükseldiğini gördüm:) hangi yılda almıştıniz? Ozur turleriniz neydi?

2016 Aralık 6 tarihli raporum, emin olmamakla birlikte oranın yükselmesinin diyabetin %30 çıkartılmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum

Hayırlı olsun ben daha raporumu alamasam bile başkasını duymak da güzel:)

Ağustos ayında Elazığ Araştırma hastanesinde aldım raporumu ama raporumu almaktan ziyade teşhisimin konulması, tedavi sürem bir yıldan fazla sürdü
teşhisten sonra ise raporu almam sadece bir gün sürdü

Psikoz (şizofreni) 45
Göz 15
Beyin Cerrahi 35
Fizik tedavi 6
Ortapedi 4

yüzde 71 toplam da, 2 ay sonra vergi indirimi için başvuru yapacam inşallah düşürmezler, çünkü kimden duysam düştü diyorlar

s.a arkadaşlar .bende 2016 yılı eylül ayında İstanbul haseki hastanesinden yüzde 42 ortopedik engelli raporu aldım.ve engelli işçi olarak hala çalışmaktayım.vergi indirimi için çalışmakta olduğum şirketin bağlı olduğu vergi dairesine baş vurdum.orada benim raporumu ve diğer evrakları ankaraya gönderdiler 2 ay sonra cevabı geldi.beni 3 cü sınıf vergı indirimine tabi tutmuşlar.yani kısacası her ay 60 tl gibi bir indirim olacak mış ,ben daha fazla olur die ümit etmiştim.bilgi amaçlı olsun die bunlarıda sizlerle paylaştım.saglıkla mutlulukla kalın

Merhaba, benim bir sorum olacaktı
1999 yılında trafik kazası sonucu beyin kanaması geçirdim, bu yüzden 2007 yılında %44 oranında sürekli ibareli rapor aldım.
Vergi indirimine başvurursam eğer özür oranım düşürülür mü? Bi arkadaşım, beyin iyileşmez dedi, alırsın vergi indirimini dedi, Yardımcı olur musunuz?

2001 de göz de dejeneratif 10,5 miyopi 5,5 astiğmatizma 0,3-0,3 görme ile %55 ankara hastanesi
2016 29 mayıs ankara numune hastanesi %20 obezite ve %13 de11,5 miyopi 5,5 astiğmatizma 0,5-0,4 toplam %30 itiraz ettim
2016 ağustos ankara atatürk hastanesi %20 obezite %20 tip 2 dm %35 osas ve %21 göz toplam %64 il sağlık itiraz etti
2016 eylül ssk dışkapı ankara hastanesi %20 obezite %20 tip 2 dm %35 osas ve % 9 göz toplam %62 ile maliye ye gitti %64 ile geldi
01/01/2017 den itibaren emekli oldum

2016 istanbul marmara unv. egitim arastirma hastahanesi
Diabet : %20
Gogus hastaliklari : %20
Noroloji : %10 (eklem rahatsizliklari )
Vergi indirimi geri donusu kronik hastalik olarak surekli %42

Arkadaslar ıyı oran almıssınz benım belden asagı 3. Derece yanık damar tıkanıklıgı var vucudun %50 si yanık diyebilirim elde ve cenemde de var bana yuzde 0 verdıler şok oldum

Kastamonu Münif İslamoğlu devlet Hastanesi 01/12/2015
Zihinsel, Ruhsal, Davranış Bozuklukları: Depresyon- tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen = % 10
Kardiyovasküler Sistem: Hipertansiyon Klas I+Kalp Yetmezliği Evre III+Pulmonerhipertansiyon Klas II+Kalp Kapak Hastalığı klas I = % 70
Görme Sistemi: VO< SAĞ (-2,008-3,00*180) İLE 0,9 SOL -1,50 (-3,00*175) İLE 0,7 Miyop+Astigmat = % 3
Endokrin Sistem: Diabetes Mellitus+Kronik Böbrek Yetmezliği = % 55
Solunum Sistemi: Orta Derece Restrüktif = % 40
olmak üzere % 92 Sürekli

daha yüksek olduğunu düşünüyorsanız itiraz edebilirsiniz ama bir inceleyin, araştırın, özürlülük cetvelinde belki de sizin durumunuzla ilgili kısımlar vardır, yönlendirici olur.

Arastrdım biraz 3. Derece yanık vucudun yuzde 50 den fazlasına %40 oran bide damar tıkanıklıgı na doktr %20 alırsın dedı fakat aynı hastane 0 oran verince şok oldum gerce duzgun muanede etmediler

Çok iyi etmişsiniz ben de araştırdım, geçtiğimiz ağustos ayında bana da rapor verdiler ama o zamana kadar hiçbirşey bilmiyordum. Aynı zamanda bana verilen oranın da az olduğunu düşünüyordum, kendimdeki özür oranınin o kadar az olması beni mutmain etmiyordu. Ben de bu site sayesinde baya şey öğrendim. Ayrıca doktora ben de sordum. İnşallah önümüzdeki günlerde yeniden başvuracağım. Beni de doğru düzgün muayene ermeden, sikayetlerimi söylememe rağmen karşımda odun gibi durdukları için doktorlae özel doktora muayene oldum, şimdi bilerek gideceğim:)

Geç olsun güç olmasın:)

Bırde elinde belgeler olması lazım hiç danısmadan bende gıttım denedim olmadı gıttım yattıgım hastaneden bana dair olan gecmiş belgeleri istedim aldım arşivden 6 tane ameliyat olduguma dair cıktı verdı daha fazlası olması lazım 30 un ustunde ameliyathaneye gırdım dedım verebilecegim bu dedı bende mecbur istanbulda çıkarmak zorunda kalıcam

Emar de çektirebilirsiniZ, fazla soze gerek kalmaz alsın okusun suphesiz bi kanıt o da :)

Ise girebilsem almıcam ama nereye gitsemde istiyorlar niyetimde olaydı yıllar once aldrdım

Çok fazla suistimal edildiği için doktorlar da bazen yanlış anlayabilir tabi, herşeyin hayırlısı olsun herşey olacağına varıyor...

Gebze fatıh devlet hastanesı
kardıyolojı %30 (ılerı derece mıtral kapak yetmezlıgı)
psıkıyatrı %15 (ofke kontrolu mmpı sonucuna gore)
beyın cerrahı %5 (bel fıtıgı
egzama % 0 (vucudumun %15 ı nı kaplıyor yuzumde dahıl )
perıanal fıstul % 0 (gaz kacırma ve ıslanma )
akdenız atesı % 0

sonuclara gore fazla ve eksık oran mevcutmudur ?

Burda baya bilgili arkadaşlar var, mutlaka cevaplayacaklardir. Geçmiş olsun.

valla gecen bi sey sordum kimse cevap vermedi ,bakalim simdi bi ihtimal

Benim de her soruma cevap bulduğum söylenemez, kimsenin sizi cikmiyo galiba forumda, ondan benim diz cikigiyla ilgili kimse bişey demedi mesela:):)

heyet raporu oranini , kurulun dusurme ihtimali oldugu gibi yukseltme ihtimali de varmidir ?

Üst Alt