Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi psikiyatrik hastalık daha ağırdır?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var psikotik depresyon mu daha ağır bir hastalıktır bipolar bozukluk mu ?

en agırı şizofreni 2 cisi pipolar 3 cüsü depresyon ruhsal olarak

Bildiğim kadarıyla; psikotik depresyon, bipolar bozukluktaki depresyon tablosuna göre daha ağır ve ciddi bir durum.

Şizofreni psikiyatrinin kanseridir!

Psikoz grubu olan hastalıklar daha ağırdır.

Organik olmayan psikotik bozukluk diger bir adi varmi
Birde kronik psikotik bozukluk diger adi nedir

Şizofreni hastalığı daha ağır.. Bizzat şahit oldum çevremde.. zor bir durum.

destkop

organik olmayan psikotik diye bir tanı yok..organik psikoz ve organik olmayan psikoz var..organik psikoz genelde yaşı ilerlemiş yaşlı insanlarda görülür ve psikolojik değildir..organik olmayan psikoz her yaş grubunda görülür ve psikolojik bir rahtsızlıktır..

Umut112 Peki bu kısaca şizofreni hastalıgı yaş ilerledikçe azalma iyileşme oluyor mu???

daily_26

kesin şizofren tanısı konmuş ise,şizofren hastalarında ilac tedavisiysle stabil bir hayat sürebilirler tamamen düzelme olmaz,zaman zaman alevlen me olur..yaşla ilgili genelde yaş ilerledikce fizyolojik başka hastalıklarda eşlik edeceğinden kötüleşme olabilir..

@MAYDONOZ

şizofren hastalığı kan değerleriyle ve rontgen ile saptanamadığı için,hekimler bazen hasta hakkında gerek ailesinden gerek hastanın kendini ifade edememesi yüzünden yeterli bilgi sahibi olamıyorlar bu yüzden yanlış teşhis koyabiliyorlar,psikiyatri hastalıkları birbirine çok benziyor. yüzde yüz şizofren tanısı koyulabilmesi için hastanın Aile içi takibi ve ailenin verdiği bilgiler ve özellikle hastane yatışlarındaki gözlem çok önemli..

Bazı hekimler sağlık bakanlığı ilacı bu teşhisle ödemiyor diye hastanın ilacı alabilmesi için başka teşhiş koyabiliyorlar.örnek hasta Anksiyete Ama doktor hastaya akineton da yazmayı uygun gördü ama Anksiyete tanısı bu ilacı almaya uygun değil..o yüzden farklı teşhisler koyarlar..

Umut112
Dediklerini biliyorum ama bende zaten tamamen iyilesme demiyorum azalma diyorum cunku bu hastalik beyinsel bi olay oldugu icin insanlar yaslandikca fiziksel olarak yiprandigi gibi beyinsel olarakta yipranmakta ve hucreleri azalmakta sonucundada demans-alzeimar gibi rahatsizlik cikmakta , iste benimde merak ettigim sey sizofreni hastalanirininda ilerleme yada gerileme soz konusu mudur??

Umut112

evet çok yerinde hatta eksik bile olmuş ben ekliyeyim , hastalara yeteri kadar süre verilmiyor ya hasta saysıı fazla yada gerçekte hasta olanların saysıı az yada hekim sayısı az bunlara bi çözüm bulunmalı ben bizzat psikiyatristin kendisinden duydum "hastaya,bir muayenede en az 20 dakika gereklidir " dedi. onun için mali durumunuz iyiyse bir profesöre özelden muayene olun.

birde şimdiki ilaçların prospektüsü zamanla güncellenebiliyor kendimde gördüm örn dogmatilin prospektüsünde eskiden şizofreni yazmıyordu ama şimdi semptomlarıyla birlikte yazılı aslında ben şizofren değilmişim benimki depresyonmuş ama aldım raporu artık..
bide doktor bana niye sen şizofren değilsin dedi anlamadım çünkü üç defa kliniğe yattım üçündede şizofreni yazıyor.(doktor da o ilaç depresyondada kullanılabiliyor dedi bi ara sorduğumda) başka doktor seninki borderline sen şizofren olmassın dedi.ama işte...

aceba diyorum şizofren olmayanlar yani depresif atak geçirenlerde yatabiliyorlar mı hiç varmı böyle bir örnek?

daily_26
ilerler gerileme olmaz..

ahmet22
Ruh ve senir hastalıkları hastanesinde yatmak için illaki şizofren olmanıza gerek yok..orda yatan hastaların hepsi şizofren değil..panik atak panik bozukluk tan tututun şizofrene kadar her grup hasta var.Anksiyete psikoz psikotik bipolar daha saymadığım bi çok psikiyatri hastası yatıyor hastanede..doktorun yatışını uygun görmesi yeterli..ben toplamda 17 kez yattım ruh ve sinir hastanesinde panik ataklarım panik bozukluk halini aldı ve doktor yatışımı yaptı ilk yatışım panik bozukluktan .7 ay yatırdı beni

Umut112

siz nerde yattınız ??

ben bunu doktora sorduğumda en fazla (ortalama)15 gün yatış yapılır dedi bana. bu 7 ay çok uzun bir süre bu neden böyle oldu allah muhafaza çok uzun bir süre bu. doktorun dediklerini hastane personelinin dediklerini yaptın mıydı hastanede , birde adli vaka mıydı?

ahmet22

samsun ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesinde...ben samsunluyum...olurmu öyle şey ne 15 günü...en az 21 gün bu şart eğer ailen gelip bütün sorumluluğu üzerine alıp çıkartmazsa en az 21 gün yatırıyorlar adli vaka değilsen tabi...21 gündenn sonra iyileşme durumuna göre taburcu edebilir seni...ben adli değildim normal dışardan 1 sene tadavi aldım şikayetlerim gecmedi doktor dedi bu dışardan olmicak dedi yatırdı beni..7 ay bi ful yattım..ben cıkmak istemedim kendimi kötü hissediyordum o yüzden uzun yattım..

7 ayı bırak senelerce yatanlar var

ahmet22

siz nerede yattınız

Türkiyenin en büyük ve en eski hastaneleri bakırköy ve samsun ruh ve sinirdir

Umut112
çok şaşırdım..
yani hapis kalmanın iyi tarafı olmasa gerek siz hür irdaenizle bunu kabul etmişsiniz.
çok çok şaşırdım ve orada her türden psikiyatrik hastalarda var.

ben üç kez yattım biri çaykara (trabzon) daydı diğer 2 si bakırköy. ilk bakırköyde yattıığımda 10 gün idi. trabzondaki uzun sürdü tam 27 gün ,zaman geçmek bilmez. (valla ben özgürlüğüme düşkünüm allahtan en çok istediğim şey bir insan için olabildiği kadar sınırsız özgürlük olucak ahirette )

son yattığımda yine bakırköy bu defa da 15 gün oldu. ama ben her seferinde doktorların hemşirelerin dediğini yaptım. ve ben kendi isteğimle yatmadım.

doktor 7 ay boyunca size sormadı mı çıkaralım mı diye (kaç kez sordu) ve siz ne dediniz? hayır mı dediniz??

7 ay çok uzun bir süre.

ahmet22

tamam sana hak veriyorum..sağlam ve hasta olmayan bir insan için orda 1 gün bile tahammül edemezsi bu doğru..ama ben çok kötüydüm ben her dakika kalp krizi geçiriyordum yani sahta kalp krizi panik atak yani..doktorun elime yapoşıyordum ölüyorum kalp krizi geçiriyorum beni kurtar diye feryad ediyordum..ALLAH kurban olduğum o günleri bana tekrar yaşatma ne olurr...

Umut112

amin diyim. bende iyiliğinizi isterim..zaten hümanist biriyim elimden gelse herkese iyilikte bulunurdum..elimden geldiğincede yapıyorum.

önceden samsundaki hastanede açık servisler vardı panik atak ansiyete gibi olan hastaları açık servise yatırıyorlardı..daha ağır olanlar kapalıdaydı..şimdi hepsini bir araya dolduruyorlar karma karışık çok sacma olmuş.ben açık serviste yattım sabah ilacı kahvaltıdan sonra doktorlar vizit yapıyorlar..onfan sonra gün boyu dışardasın..kantin cay ocağı okey ne rarsan

Umut112

bence senin güleryüzlü , şen ,mutlu bir insan profiline (öyle bir arkadasa) ihtiyacın var. ben öyle biriyim mesela çok güleryüzlüyüm. ama çevrende öyle birilerini bulmalısın...bi baksana çevrene öyle biri yokmu kontrol et bi... iyi gelir. gülümsemek

Umut112

bunların hepsini biliyorum varsayıyorum ama genede istemem ben ....
alllah bir daha hastanede yatmak nasip etmesin ...

onun için mühendislikte fen alanında çok başarılı olmam lazım bence benim.

ahmet22

bende öyleyim oldukca iyimser güler yüzlü alcak gönüllü çokda duygusal biriyim..İnsanlar çok tuhaf ya arkadaş edinmek çok zor...herkes seni kullanmanın peşinde.özü sözü bir delikanlı bir arkadaş bulmak çok zor

Üst Alt