Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hareketsiz yaşam kas ağrısı yapar mı?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
226
Reaksiyonlar
197
Çok hareketsiz yaşıyorum. Gece uyku gündüz akşama kadar oturarak çalışıyorum. Bundan rahatsız olduğumdan yenicek sabah koşuya başladım. Ama yürüyüş ten bağımsız olarak kaslarım ağrıyor. Bu hareketsiz yaşamdan kaynaklanıyor olabilir mi?

yani spora uzun süre ara verilip tekrar başlandığında kaslarda hamlık olur ve ağrı yapar ama seninki böyle mi sen daha iyi bilirsin, yani sabah yürüyüşlerine başladıktan sonra mı başladı ağrılar yoksa önceden de var mıydı

@Elijah,
Spora başlamadan önce başladı. Pazartesi aile hekimine raporlu ilaç yazdiracagim. Doktora danışacağım artık. Teşekkürler

Bende de balkon geniş ama rexapin 20mg dan 10mg a düşünce 1 ayda 3kg verdim. Bu ay kontrol muayenem var. Yine düşürülür umarım.

Son düzenleme:
Bende iştah açması ve taşikardi yapıyor. Ama 15 aydır remisyondayım. Artık iyi olduğum icin ilaç dozu azalttıkca yan etkiler geçiyor.

yukarıda arkadaşın dediği gibi uzun bir hamlıktan sonra spor vücutta fena kas ağrısı yapıyor ılık duş alın yavaş yavaş kültür fizik hareketleri yapıp öyle spora geçin . keşke bende kafa olarak toparlayabilsemde spora başlasam. 200 mt mesafedeki markete bile arabayla gidiyorum aşırı üşengeçlik başladı

@dreamfail,

Yapar. Sadece o da değil. Sağlam damar, kalp ve diğer organlar için hareket şarttır. O yüzden herkes bir mani yoksa her gün mutlaka kaslarını çalıştırmaya çalışmalı. Sadece yürümek ya da koşmak değil. Direnç egzersizleri de olabilir. İkisi beraber olursa tam süper olur...

Günde en az 1 saat yürüyorum yoğun olmayan dönemlerde spor salonunda spor yapıyorum hala ağrım var !

Spor sonrası ağrı olmasının sebebi laktik asittir bedenin günlük su ihtiyacını karşılamak gerekir spor yapan kişilerin buna ekstra dikkat etmesi gerekir spora başlamadan önce ısınma haraketleri çok önemli koşmadan yürümeden önce esneme haraketleri mutlaka yapılmalı @lijepa,

@gannicus,

lityum ilacı bence yeni araştırmadan çıktım zaman zaman Sedef iltihap yaparmış! Ben 13 yıl koz koz evde oturdum sonra 1 günden itibaren 3 güne çıkarıp çalışıyorum ! İşte masa başı! Hertarafim dökülüyo! Günde 3 4 litre su içiyorum! Yürüyüş ve spordan sonra psikolojim duzeldı ama

@Konyaereğli,

Hareket liyim ve 3 4 litre su içiyorum! Lityum dan

Kas ağrısı her zaman oturmaya hareketsiz yaşantıya bağlanamaz.. herkes bir şeyler söylüyor ama neye dayanarak?

Varsa şikayetiniz doktora gideceksiniz.. burası poliklinik değil.. buradaki yönlendirmelerle tedavi olunmaz.

Bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor..

Hah çıktı yine. Çok bilmiş diyeceğim olmayacak. Kardeşim yüzde yüz yapar demedik zaten ama yapar mı yapar! Tabi ki bir yığın hastalık var. Bunları zaten herkes biliyor. Sanki hareketsizlik ağrı yapar dedik de millete teşhis koyduk! Hayatım ağırlık çalışmakla geçti benim yahu. Bırak da bu konuda yorum yapalım. Kime teşhis koymuşuz! Sırf yorum yapmak için yorum yapmayın! Adam sırf laf sokmak için resmen pusu atıyor Yahu...

Pusu atacak kadar hiç vaktim yok.. buna ihtiyacım yok artı gerek de yok.

Yaparlarla olmaz bu iş..konu sağlık.
Sana niye pusu kurayım estağfurullah..elbette fikirlerini tecrübelerini deneyimlerini paylaşabilirsiniz..100de 100 kesin olarak bilsenizde konu sağlık olunca net konuşmayın, hekime yönlendirin..benim dişim ağrıdıydı şu ilaç iyi geldi..bende kalp hastalığı var sizinkide bu aynısı gibi yorumlardan sakının..kesin net emin olsanızda net konuşmayın ve hekime yönlendirin.

Pes. Ben ilaç önermedim. Önermem de. Evet. Kalp hastalığı için yorum yaptım ama doktora da ille git dedim. Konuyu çarpıtma...
Bu konu ise zaten sporcuların senelerden beri bildiği bir şey. Adam salAk değil. Hareketini yapar. Yine ağrısı olursa doktora gider. Sanki hayat memat meselesi. Merak etme. Ağrıdan insan ölmez. Net mi konuştum? Sadece evet hareketsizlik ağrı yapar dedim.

Çarşamba günü ortopedi ve travmaloji doktoruna randevu aldım. Sağ diz altımda kemik dinlenme anında dahi ağrıyor. Merdiven inerken gibi durumlarda üzerine yük binerkende ağrıyor. Artık çarşamba gününe kadar sabredeceğim. Gelişmeleri buradan paylaşırım.

Üst Alt