Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanenin verdiği rapor artık Ankara'ya gönderilmiyor mu?

deniz_61

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar slm...herkese...benim duyduğum kadarıyla hastanenin verdiği rapor artık ankaraya gitmiyormuş...bu konuda bilgisi olan varmı...peki hastanenin verdiği rapor maliyede vergi dairesinde düşme gibi bir olanağı varmı...herkese teşekkür ederim.....

Yok böyle bir şey... Daha doğrusu, Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelik "hastanenin verdiği oran geçerlidir" diyor ama, Maliye bunu iplemiyor...

Bülentciğim..cevabın için teşekkür ederim ...dahiliye bana %28 ortopedi %2 fizik tedavi%2 vermiş..bugün tırnağı çekilene % 2 veriyolar...ben tehlikeli ameliyat geçirip(kuyruk sokumu kemiği kırığı )ameliyetı oldum..fizik tedavide bunun fizik tedavisi yoktur dedi..buna karşılık verdikleri oran çok gülünç..ameliyatda masada felç kalma riskim vardı...böle bi ameliyata %2 oran vermişler..bundan sonra yapmam ve izlemem gereken yol hakkında bilgi verirmisin..sana teşekkür ederim..

bülentciğim..benim demek istediğim tehlikeli bi ameliyat geçirdim..böle bi ameliyat sonrası artan ağrılarım var...fizik tedavi doktoru fizik tedavi bu ameliyata yapılmıyor...dedi...bu riskli ve tedavizi olmayan ameliyat ve ağrılarına % 2 oran veriyolar...oran çok düşük daha maliyeye gelmemiş ama hastaneden öğrendim toplamda %32 oran...dahiliye 28...ortopedi 2...fizik tedavi 2...böle bi oran olurmu...tırnak cekmeye %2 veriyolar..

Haklısınız. Ama kurumların kutsal kitaplarından ve kutsal kararlarından sual olunmaz!

Merkez sağlık kurulunun kural ve kanun tanımadığı bir kez daha resmi olarak ispatlandı ve halen daha koca devlet bu işe dur demiyor. Herkes hakkını bireysel olarak mahkemelerde arasın kardeşim , o zaman haklı olduğunuz ortaya çıkar deniyor devlet tarafından.. Üzgünüm ..

hastane raporuna itiraz...

sayın oturan boğa....hastanenin vermiş olduğu rapora itiraz için raporun ankara ya gidip onaylanıp gelmesini beklicekmiyiz...yoksa hastaneye gidip raporun fotokopisini alıp il sağlık müdürlüklerine başvurabilirmiyiz...herkese yardımları için tşk eder..sağlıklı günler dilerim....

Bence Ankara'yı bekleyin. Nadir de olsa hastanenin verdiği oranın Ankara sağlık kurulu tarafından yükseltildiğini de biliyoruz...

sağlık raporu

Arkadaşlar herkese slm...ben dün hastaneye gittim kardiyolojiden %20 ve%10 olmak üzere (tansiyon ve kalpten dolayı ) %20 %20 dahiliye (şeker ve morbit obazite) den dolayı %70 oran aldım..oda hesaplattım orada sağlık kurulu memuruna baltazar formülüne göre %54 yapıyormuş...şimdi bu oranın ankaraya gitmesi ve bu hastalıklardan dolayı düşme ihtimeli nedir..yoksa isatediğim %40 ve üzeri oranı ankaranın onaylaması ve sonucunda vergi indirimini alıp emeklilik işlenlerimi başlatabilirmiyim..bundan sonraki sürec maliye ankara calıştığım fabrika ücgeninde ne kadar zaman sürer...herkese teşekkür ederim...yardımları için..

genelde düşürmüyorlar artık oranları.aynen onaylanır.%57 gönderdim,%57 olarak 40 gün içinde onaylandı geldi.çok yoğunluk olduğunu söylüyorlar biraz uzayabilir onaylamak.

tşk ederim...yani vergi indirimi alıp emeklilik için bi problem kalmaz yani...

öylede onaylanır vergi indirimi almanızda bir engel kalmaz

kesin diye bir şey olamaz , kesin kararı Ankara Maliye Saglık Kurulu verecek kimse burda kesin diye bir şey söyliyemez.

bencede söylemesin %42 ile gitti 38 geri geldi ve bütün her şey özürlülük cetveline göre yazılmıştı hiç bir şeyde hata yoktu ve BİMERE yazı yazdım hangi özürlülük oran cetveli kullanılıyor diye itirazımıda yaptım cevapları bekliyorum

forumda % 80 ile giden % 18 lere düşürüldüğü yazılar var..

herkese tşk ederim..verilen oranlar ve hangi hastalıktan belirttim..bunların bi taban oranları vardır..şeker hap kullanıyorum %20...tansiyon hap kullanıyorum kalple ilgili %20..morbit obazite %20..kalple ilgili göğüs ağrısı %10..bunları ellerindeki oran defterine bakıp verdiler arkadaşlar..şekeri tansiyonu obeziteyi daha ne kadar düşürebilirle..biraz mantıklı yaklaşın olaya...

kendini şartlandırma hüsrana ugramak istemiyorsan

mesen sen %42 gitti %38 geldi diyosyn oranlar neye göre verimişti haqngi hastalığa göre...ertuğrul aynı sorum senin içinde gecerli..benim oranım ve hastalıklarım %70 olarak size belirttim..buna göre bi değerlendirmesi olan arkadaşşların yorumlarını bekliyorum...herkese yorumlar için tşk ederim...

benim şartlarımda veya buna yakın hastalıktan oran alan ve bunun sonucunda onaylanıp onaylanmayan arkadaşları yorumlarını bekliyorum...

kimsenin vergi oranının düşürülmesini istemem ama bir realite var kararı ankara veriyor bazen % 30-35 ile giden % 40-50 olarak geldigide olmaktadır. forumdaki yazışmaları takip et.

Ben sol el başparmağım yok sakatlık oran cetveline göre %23
Hipertansiyon%10
Behçet hastalığı %10
işaret parmağı hareket kısıtlılığı %4 mf eklem için pip eklem içinde %4
bu oranlara göre hastane %42 verdi
Maliye merkez sağlık kurumu%38 düşürdü şimdi özürlülük oran cetveline göre hiç biryerde hata yok neye göre düşürüldü bilmiyorum istedikleri gibi oynuyorlar cetvelleri ne hesaplamaları ne devlet sırrı gibi saklanıyor mesala bir örnek vereyim Hiper tansiyon özür oranı %10 en düşüğü

HİPERTANSİYON
Klas 1: Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10
Klas 2: Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20 [FONT=Calibri]
1. [/FONT]Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri) [FONT=Calibri]2. [/FONT]Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi

Ankara bu tip tansiyona %8 veriyormuş neye göre veriyor derseniz ben bulamadım Bimer bunun için yazı gönderdim cevabı gelirse sizinlede paylaşırım aşağıdaki linke bak bütün benimle ilgili bilgiler burada neler çekiyorum anla bir sonuca varamadım 10 ay sonra emeklilik hayalleri kurarken şimdi 2032 yılını bekleyeceğim tabiki ölmessek

http://www.engelliler.biz/forum/sak...urulu-kendi-kafasina-gore-oran-dusuruyor.html

akara bunu düşürürken neye göre bakıyo doktorların rapor verdiği hastalık oranı cetveline değilmi..zaten doktorda ankaranın baktığı oran cetveline göre düşürüyo..o zaman mantıklı yaklaştığımızda ikiside aynı oran cetveline göre oran vermiyomu..neden ve nasıl düşürüyo...cetvel diyoki kalple bağlantılı tansiyona %20..hap kullanan tip 2 diyebet hastasına %20..morbit obazite (42)kilo ve boy oranı cıkana &20..kalbe bağlı göğüs ağrısına %10..oran verilir ...ankara hayır senin verdiğin oran cetvelde yanlış yazıyo benim oran cetvelim farklımı diyo..anlamadığım nokta bu..oran cetveli tektir..hepsinin baktığı cetvel odur...

Başvuru metni: Maliye Merkez sağlık kurumu özür oranlarını tespitinde Kişinin özür oranı tespitinde 14 ocak 2012 tarihinde 28173 sayılı resmi gazetede yayınlanan Özürlü ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu özürlü ölçütü cetveline göremi karar veriyor yoksa kendine has bir cetvel veya hesaplama yöntemimi var sorum bu şekilde

03.07.2012www.turkiye.gov.trBİMER
05.07.2012MALİYE BAKANLIĞIGELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
05.07.2012GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIGELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-3 (A)
05.07.2012BİMERMALİYE BAKANLIĞI

Başvuru durumum direk edevletden copy yaptım

Buda verilen karara itiraz dilekcem

Başvuru metni: Usulüne uygun olarak yetkili Buca Seyfi Demirsoy Devlet hastanesinden alınmış % 42 oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % 38'e düşürüldü ve sakatlık in......
29.06.2012www.turkiye.gov.trBİMER
02.07.2012AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞIMALİYE BAKANLIĞI
02.07.2012AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞIÖZÜRLÜ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
02.07.2012BİMERAİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI
02.07.2012ÖZÜRLÜ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜAİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI
03.07.2012MALİYE BAKANLIĞIGELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
03.07.2012GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞIGELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-3 (A)
04.07.2012GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-3 (A)SAKATLIK İNDİRİMİ MD. (46)

Başvuru Durumu
Başvuru No Gönderme Tarihi Gönderen Kurum Alan Kurum

bende aynı soruyu soruyorum...anlamadığım nokta bu...özürlü cetvelindeki oranı neye dayanarak ankara düşürüyor...cetvel ankarada da aynı doktorun elindekide aynı...

Arkadaşlar birileri artık sesimizi duyması lazım bu yapılan haksızlaığa karşı durdememiz gerkiyor ben bakanlara AKİM BİMER nereden baksanız 20 yakın milletvekiline bu durumu mesaj olarak attım ama malesef BİMER ve Şafak Pavey haricinde kimseden cevap alamadım Şafak Pavey en azından teselli etmeye çalıştı ve aynı durumun kendi başındanda geçtiğini anlatmaya çalıştı Tekrar buradan kendisine Teşekkürü borç biliyorum

Birde arkadaşlar bu tip soruları Bir kaç kişi değil Bütün madur olan veya destekleyen herkezin BİMER e yazması belki birilerin kulağına su kaçırır bizim menfatimize bir karar alırlar ve insanları bu derecede madur etmezler bazı kişiler çıkıp Engelliler ile ilgili çok güzel şeyler yapıldığından bahsediyorlar evet resmen zulüm yapılıyor buna bizzat tanık oldum ve bu siteyi çoktan beri takip ediyorum yüzlerde binlercesi var. Ben sadece hakkım olanı almak istiyorum eğer hakkım yoksa verilmesin istemem haram olur boğazımdan geçmez ama göz göre göre haksızlık yapılmasınada içime sindiremiyorum

evt ya cetvel aynı cetvel neye dayanarak neye ıstınaden oranı dusuruyorlar anlamadım.ben 6 yıldır tıp 1 dıyabet hastasıyım %40 raporum suan calısmıyorum.hıc vergı ındırımı ıcın basvurmadım cunku bu soylentılerden dolayı.allah ızın verırse ömss ıle atandıktan sonra gondermeyı dusunuyorum.ısımı saglama aldıktan sonra anlıcagınız.

kaç yaşında yakalandınız şekere ne kullanıyorsunuz

Aslolan su ; Klinik bulgular kismina raporda dogru tani ve dogru oran verilmisse , Maliye Saglik Kurulu aynen onar.

Benim % 50 olarak giden raporumu % 67 olarak yolladilar. Kas iskelet sistemine ait orani az bulmuslar.

Dolayisi ile Rapordaki tani cok onemli.

sesene;

Ankara Maliye Saglık Kurulu ek tablo için tekrardan hastaneye sevk ettimi sizi

Üst Alt