Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastanenin verdiği rapor artık Ankara'ya gönderilmiyor mu?

ertuğrul01

20yasında yakalandım.askerlıkten muaf tutuldum.4 ü unıte kullanıyorum.novarapid ve levemır ya sen kardes anladıgım kadar aynı kaderı paylasıyoruz...

sayın oturan boğa bu kanuda sizinde bi yorumunuzu ve cevabını alabilirmiyim...
Arkadaşlar herkese slm...ben dün hastaneye gittim kardiyolojiden %20 ve%10 olmak üzere (tansiyon ve kalpten dolayı ) %20 %20 dahiliye (şeker ve morbit obazite) den dolayı %70 oran aldım..oda hesaplattım orada sağlık kurulu memuruna baltazar formülüne göre %54 yapıyormuş...şimdi bu oranın ankaraya gitmesi ve bu hastalıklardan dolayı düşme ihtimeli nedir..yoksa isatediğim %40 ve üzeri oranı ankaranın onaylaması ve sonucunda vergi indirimini alıp emeklilik işlenlerimi başlatabilirmiyim..bundan sonraki sürec maliye ankara calıştığım fabrika ücgeninde ne kadar zaman sürer...herkese teşekkür ederim...yardımları için..

ertugrul01;

Ben ilk hastalandigimda (Crohn) , icin rapor aldim. Crohn icin % 50 verdiler . Maliyeye yollandi , maliye 1 sure sonra geri yazi yazdi ; Hastanin klinik bulgularina gore Kas-iskelet sisteminin de sorun olmasi lazim ( bu anlama gelen 1 yazi) , Kas-iskeleti de inceleyin dendi. Tekrar hastaneye gittim , Fizik - Ortapedi tekrar inceledi. Egdiler -buktuler agri varmi , yok , sizi varmi yok. Tekrar saglam yazdilar (Kas iskelet bolumu icin).Raporla beraber tum bulgularimda yollandi ( Kolonoskopi , Tahliller, Entroklozist MR , Pelvis Grafi vb.) , Bu sefer Maliye saglik kurulu , Kas iskelet sistemi icinde oran ekleyip % 67 olarak onadi raporu (Raporum % 50 idi) kendisi oran ekledi . Aradan 2 ay gecmedi, ben yuruyemez oldum . Ozetle ; Maliye ana hastaligin kemikleride tahrip edecegini ongormus ki tekrar hastaneye sevkimi istedi. Bende o zaman agri yokdu . Acikcasi ben maliyenin isini dogru yaptigini dusunuyorum. Adamlar bu hastanin Kas- iskeletin normal olmasi mumkun degildir dediler, 2 ay sonra bastonla yurumeye basladim.

Ankara Maliye tekrardan hastaneye sevkte ortopedi- fizik tedavi hangi tabloya göre muayene edilmesini istedi

Herhangi 1 tablo anilmadi. Kas-iskelet sisteminin incelenmesini istedi.

% 67 le emekli oldunuzmu yoksa çalışıyormusunuz

Subat 2011 da malulen emekli oldum. Ama maas az oldugundan hic maasi cekmeden iptal ettirdim. maas alamadim 1 yana ustune ustelik 16 tl de masraf ettim . calisacak durumda degildim , primlerimi calisiyor gorunerek mecburen odedim. 7 aydir da normal olarak 1 isyerinde muhasebede calisiyorum. seneye bu gunlerde emekli olacam insallah.

yıl ve primi doldurmak için az maaş la çalışanlar için daha az emekli maaşı konusundan bilginiz var herhalde

Evet ; 2008 sonrasi maas baglanma oranlari % 30 oldu. Hesabimi yaptim , her halukarda normal emekli olmam avantajli.. Dahasi emekli sonrasi meslegimi yapmayi planlyorum (sagligim el verirse). Is yeri acma veya baska yerde calismak zorundayim. Yoksa bu maasla gecinmek soz konusu bile degil. 2 sene hic calisamadim, 10 sene calisip hic harcamazsam borclar ancak biter.

Hayat şartları iyice zorlaştı Allah yardımcımız olsun..

Üst Alt