Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayat çok yorucu olmaya başladı…

@EMIRCAN10, Hayat yordu diyorduk, iş inanç tartışmasına döndü.

Ve şunu sormak istiyorum namaz kılan insanın huzur dolması şifalanması Allahtanmı yoksa inancından dolayı kendini kandırmasıyla mı alakalı.?
Bu sadece tek bir din ya da inançlarda değil, hepsinde olan bir şey olduğu için genel olarak ilahi bir güçten ziyade inancın getirdiği rahatlamadan ibaret olduğunu düşünüyorum. Müslüman ile Hristiyanın inançlarından dolayı hissettikleri huzurun aynı olması buna en büyük örnektir.

@Breh43, görmek görememek diye bir şey yok bana göre de sen göremiyorsun gerçekleri o zaman bu durumda taşı versen neden Allah aklıma gelsin ki hem aklıma doğa gelir tabiat gelir benim tanrım tabiattır evrimi çürüt görmezler demişsin çürüt o zaman durma .
Namaz kılanda huzur bulabilir budist tapınağında ibadet eden de hristiyanı da hindusu da bu beni bağlamaz dinlere inananları bağlar .

Sen yaratıcı aramıyorsun ki sadece kıyaslama yada açığını arıyor gibisin o yüzden çoğu şeyide bildiğin için ne anlatsam boş benimde sınandığım dönemler oldu yalan söylemeyim o yüzden bu konuyu kısa kesicem istersen özelden konuşuruz ama 😅

Ateist, deist, panteist, agnostik, evrimci herkes kendi kitabını yazmış ama ortada tek bir yayınevi var: Allah’ın kelamı 📖😉

Bu kafa felsefeye gelmez biri ağaca sarılıyor Tanrı diye, diğeri dedesini maymun sanıyor 😂

Son düzenleme:
@Breh43,
Beni alıntılayıp mesaj yazan sensin senin yazdıklarına cevap verdim o kadar yok yaratıcının açığını açıyormuşum bilmem ne bunlar senin uydurmaların tamamen ben yaratıcı olduğuna inanmıyorum özelden neyi konuşacağım seninle buradan yazdın cevap verdim yeterli bu .

@sokr@t,
Konuşulan konuya cevapta mı vermeyelim onu mu demek istiyorsun.? Sadece burayı rehin almayalım diye o şekilde söyledim. Amacım seni kızdırmak yada terslemek değil. Burası forum sonuçta amacının dışına çıkmadıgı Sürece sorun yok benim için.

@Üzümlükekim,
Çok ilginç gerçekten aklım almıyor bazen acaba biz doğmatik dogdugumuz için mi böyle diyorum umarım öyle değilizdir.kendi tercihimizdir böyle ummak daha mantıklı kendi irademiz olsun 🫶

Son düzenleme:
@Üzümlükekim, Bu kadar cahil olsam hayatta mutlu olmak için başka bir şey aramazdım.

Benim her inanca saygım var. Herkes istediği şeye inanabilir. Ama böyle sanki gökten vahiy inmiş de evrenin sırrını çözmüş gibi kesin bir dille konuşanlara, "En doğrusunu sadece ben biliyorum, benim gibi düşünmeyen herkes yanlıştır." diyenlere ayrı ayar oluyorum.

Bizim ülkedeki en büyük problem cehalet ve yobazlıktır. Bizim müslümanımız da cahil, dinsizimiz de cahil. Tarihte bu kadar din adamı, bilim insanı, filozof vb. geçti, hiçbiri evrenin hakikatini çözemedi. Ama kahvehanedeki bir dayı, bir internet sitesindeki bir klavye delikanlısı sağdan soldan duyduklarıyla evrenin sırrını çözüyor ve kendi gibi düşünmeyenlere laf ediyorlar.

@Breh43, konuşulan konuya cevap verme demedim öyle bir yetkimde yok zaten sadece senin yazdıklarına cevap verdim dedim o kadar hala daha cevap veriyorum herkes düşüncesini söyledi yeterli bu kadar bence ne buradan ne özelden konuşulacak bir şey yok !

Tek yayınevi varmış. Ne kadar basit değil mi? O yayınevi yayınını 600lu yıllarda yapıyor. Sonra da diyor ki "daha da peygamber yok" Neden yok? 1500 yılda hiçbir şey mi değişmedi? 600 yılına kadar 125.000 peygamber geliyor. 600 yılından sonra bir tane bile gelmiyor. Gerçekten çok mantıklı. Evrimi savunan Bilim. Bazı benzerliklerden yola çıkarak bu kanıya varıyor. Ama arkadaşlar bunu beğenmemişler. Sanki gurur meselesi yapmışlar. Yahu maymunu yaratan da Allah değil mi? Niye utaniyorsunuz? Şaman yine ağaca, kanlı canlı bir şeye sarılıyor...

@gannicus,
Bir de şunu gözden kaçırmayalım: Kur’an’a göre Allah, insanlığı doğru yola iletmek için peygamberler göndermiş. 600 yılına kadar 125.000 peygamberin gelmiş olması, aslında Allah’ın insanlık tarihine sürekli rehberlik ettiğini gösteriyor. 600’lü yıllardan sonra da peygamber gelmedi derken, İslam’a göre bu dönüm noktası Hz. Muhammed (sav) ile son buldu; çünkü mesaj evrensel ve tüm insanlığa yönelik olarak tamamlandı.

Kur’an hâlâ evrenseldir 1400 yıl önce indirilmiş olmasına rağmen insan ruhuna, topluma ve evrenin işleyişine dair derin sırlarını hâlâ yeni yeni çözüyoruz. Evrim bilimi türlerin değişimini anlatıyor, peygamberler ise insanın ahlaki ve ruhsal gelişimi için yol gösteriyor. Yani biri doğayı, diğeri insan ruhunu inceliyor; ikisi birbirini çürütmez, sadece farklı sorulara yanıt verir.

Evrenin işleyişine dair derin sırları bilim buluyor. Sonra Bizim uyanık ilahiyatcilar bunun aslinda Kur'anda olduğunu savliyorlar... 😉

@gannicus, Pandemi döneminde YouTube'daki din kanalları "Korona virüsü kıyamet alameti, aslında bu Kuran'da yazıyor ya da Peygamber Efendimiz şu tarihte şu saatte şu kişiye bunu söylemiş." tarzı videolar çekti. Ama pandemiden önce hiçbir din kanalı bir virüsle bütün dünyanın çalkalanacağından ya da böyle bir kıyamet alameti olacağından bahsetmedi. Zaten Kuran'daki hiçbir ayette de böyle bir şey yazdığını görmedim, duymadım.

Embriyo Gelişimi
Kur’an: “İnsan, nutfe (sperm ve yumurta) olarak yaratılır; sonra alaka (asma kan pıhtısı) haline gelir; sonra mudga (çıkıntı, kemik şekli) olur; sonra kemikler etle kaplanır…” (Mü’minun 12-14)
Bilim: Modern embriyoloji, insan gelişimini nutfe → embriyo → somite (kemik taslakları) → kaslarla kaplanma süreci olarak tanımlar. Kur’an’daki aşamalarla şaşırtıcı biçimde uyumlu.

2. Evrenin Genişlemesi
Kur’an: “Göğü biz yaptık, göğü genişletmekteyiz.” (Zariyat 47)
Bilim: 20. yüzyılda Edwin Hubble, evrenin sürekli genişlediğini keşfetti; evrenin sabit değil, sürekli genişlediği modern kozmolojiyle kanıtlandı.

3. Dağların Rolü
Kur’an: “Dağları yeryüzüne kazıklar gibi koyduk ki sarsılmasın.” (Nebe 6-7)
Bilim: Jeoloji, dağların yer kabuğunu stabilize eden “kilit noktalar” gibi olduğunu ve levha tektoniğiyle sarsılmaları azalttığını gösteriyor.

4. Deniz ve Tatlı Su Sınırı
Kur’an: “İki denizi, birbirine dokunmuş hâlde salıverdik; aralarında engel vardır, karışmazlar.” (Rahman 19-20)
Bilim: Okyanus ve nehirlerin tuzlu-tatlı su sınırları, yoğunluk ve tuzluluk farkı nedeniyle karışmaz; bu, okyanus bilimiyle doğrulanıyor.
Apaçık deliller ortada varken 3 maymunu oynamak ve bile bile inkar etmek sizin tercihinize kalmıştır.

Celal Şengör aksine depremlerin dağlardan dolayı olduğunu söylüyor...
E tamam. Ne var bunda? Denizlerin neden karışmadığıni ortaya çıkaran yine bilim...
Evrenin genişlediğini ortaya koyan yine bilim...
Embriyoyu tanımlayan da bilim...
O zaman Kur'an'a ne gerek var?

@berke26,
İddiaları çok komik. Şu kıyamet alametleri muhabbetini de hiç anlamam mesela. Yahu zaten kıyamet Zaman zaman kopuyor dünyada. Mesela 1 ve 2? Dünya savaşları. İnsanlık Yok oldu resmen. Ama binalar yükselince kopacakmis. Zinalar artınca kopacakmis. Binalar yeterince yükselmedi mi? Zinalar yeterince artmadı mı? E kopsun artık. İsrafil işsiz işsiz takılıyor...😁😁😁

Kuran ı ilim kitabı haline getirmek için bilim ispatladıktan sonra yapılan eğip bükme çalışmaları bunlar .
Zariyat 47 de "biz göğü kudretimizle bina ettik. hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz". orjinal çevirisi olduğu halde
Bilim evrenin genişlediğini ispat ettikten sonra “Göğü biz yaptık, göğü genişletmekteyiz.” (Zariyat 47) demeye başladılar .

Senin anlamada sıkıntı var mı kardeş, ben diyorum ki bu gerçekleri 1500 yıl önce ortaya çıkaran bir kitap var ve bu gerçekler yeni yeni keşfediliyor yani bilim bunu ortaya çıkarıyor ama bunu zaten kuran 1500 yıl öncesinde teknolojinin cartın curtun olmadığı bir zaman da herşeyi bilen Allah tarafından peygamberimize vahiy olarak indirilmiş ve haber verilmiş biz buna icazul kuran diyoruz ama sen bağnaz bir anlayışla hala bilim bilim diyorsun bizim bilime birşey dediğimiz yok , bilim adamlarına ilmi veren de Allah.

@sokr@t,
وَالسَّمَٓاءَ بَنَيْنَاهَا بِاَيْدٍ وَاِنَّا لَمُوسِعُونَ
Buradaki le musiun kelimesi genişletmek anlamındadır zaten araştırma yapmadan klavye başında sallamayı herkes yapar birazcık ilim ya .

Son düzenleme:
Bize bu boktan hastalıkları veren de Allah. Kahramanmaraş Depremini veren de. Mesela bizi doğru dürüst yaratsaydi dünyada cenneti yaşardık. Bilime falan da gerek kalmazdı. Şimdi anca biraz iyileşmeye uğraşıyoruz...

@Üzümlükekim, Cahil sensin madem ilim kitabı kuran neden Araplar 1500 yıldır orjinal diliyle okudukları halde hiçbir şey bulamıyorlar ne varsa batılı bilim adamları buluyor siz ancak bilim ispatladıktan sonra kuranda bu vardı dersiniz aç elmalılı tefsirini oku zariyat 47 yi.

@Üzümlükekim,

O zamanlarda enflasyon yoktu ama bu gün var. Enflasyonun altında kalan düşük faize bile haram denildi. Faiz haram denilerek inananlar yaşadıkları ülkenin para biriminde zarar etmemek için altına, dolara yöneldi. Oysa faiz haram olmasaydı Liraya yönelirdi belki. Düşünün devlet liraya yönel diye faiz artırıyor ama yine de kişiler altın dolar alıyor faiz haram diye. İnsanlar Liradan kaçtığı için Lira bundan dolayı da değer kaybetmiş oluyor.

Evrim İslam'a uygun mu değil mi henüz Müslümanlar arasında bir mütabakat yok. İslam bu konuya değinmemiş ve inananlar mutabık değil. Bu nedenle evrim birçok Müslüman ülkenin eğitiminde bulunmaz.

Evrensel ve kusursuz denilen bir kitap için bu durumlara ne diyorsunuz?

Evrimciler veya evrime inanlar maymundan geldik derler ama maymuna dair bir kanıt yok bilimsel olarak kanıtlanan net birşey yok soydaş yada benzerlikle olcak şey değil bu, bu şekilde kandırıyolar büyük çocuk masalları bunlar
Bilimde %100 kanıtlanmayan ıspatlanmayan şeyler kabul edilmez ama din konusu olunca geçiştiriveriyorlar. Bilime inanıyorum ama maymun olcak kadar değil Allah (CC) sonumuzu hayır etsin.

@Breh43, Evrime göre insan maymundan gelmiş değildir. Yapay zekaya Sor cevap verir. Buralarda bu çok konuşuldu, herkes istediğine inanıyor hep. Bilim bize milyarlarca ve milyonlarca yıldır dünya atmosferindeki iklim standartlarına uygun olarak canlıların yok olabildiği, yeni türlerin çıkabildiği veya türlerin değişip farklı türlere evrildiğini yazıyor. Bunun gerçek olup olmadığını İslam söylüyor mu? Kur an, bu gün bilimsel gerçek olarak kabul edilen evrim konusuna değiniyor mu?

@Üzümlükekim,

Hep merak ettiğim ama hiç cevabını bulamadığım bir konu var. Din adamları hep bir Arap alfabesinden 100 tane anlam çıkarıyorlar. Tek bir hareke bile değişince anlamının tersten değiştiğini söylüyorlar. Arapça bilmiyorum, bu yüzden söyledikleri doğru olabilir. Benim asıl merak ettiğim; evrensel olduğu iddia edilen bir kitabı okuyabilmek için baştan sona Arapça mı öğrenmek zorundayım? Allah bu kitabı herkesin anlayacağı şekilde neden indirmedi. Şimdi Allah kitap olarak indirmedi, sonradan kitaba çevrildi dersiniz. O zaman ben de şunu sorayım, Allah kendi kelamının anlaşılmak için bin takla atılmak zorunda kalacak şekilde bir kitap haline getirileceğini bilmiyor muydu ve neden müdahale etmedi?

Tüm elçiler aynı şeyleri öğütlediler insanlara;

Ahlaklı ve adaletli bir hayat yaşamak.

Geri kalan her şey sonradan çeşitli sebeplerle dine yapılmış eklemelerdir.

Bir insan sadece ahlaklı ve adaletli olsun yeterlidir, dini inanışı ne olursa olsun kurtulmuştur, ama bazı dindarlar bunu bile istemez, bizden olmayan sonsuz azap çeksin ister, sadistliğin kitabını yazıyorlar bu istekleriyle.

Evrim ise tartışmaya kapalı bir konudur, canlılar arasında bir evrim mekaniği işler, bunu biyologlara sorabilir yahut kendiniz araştırma yapabilirsiniz.

Belli ki forumdakilerin %80' i müslüman değil ben kaf dağı kadar delil getirsemde yine bir eğrilik bulup şöyle böyle diyecekler , o yüzden bir daha dini polemiklere girmiyecem zaten herkes inandığını savunmakta ısrarcı .

Madem inanmıyosunuz neden inanmadığınız bi yaratıcı hep dilinizde ne zaman boşluk bulsanız Allah şöyle yok böyle yok bi salın artık. Ha inanıp da isyan ediyosanız Allahı karalamaya çalışıyosanız bu hayatta hep var olmuş bütün hayatı yaratıp yönetip sonsuz güçte olan bi varlığı eleştirmek sizin ne haddinize.

hayata küstüm yaşama sevincimi kaybettim.. intiharın eşiğine gedim... batsın bu dünya bee olmaz olsun beee...

Üst Alt