Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayat çok yorucu olmaya başladı…

Olasılığı matematiktede hiç sevmezdim.
Bizi oluşturan en küçük yapı taşımız atomların, bizi oluşturduğu dünyada hepsinin bir araya gelme olasılığı,10üzeri bilmem kaç milyar, bunların bir araya gerektiği şekilde gelmesi imkansız gibi birşey. Gerçek anlamda ve manada bir ilahi dokunuş var. Bunu göremeyenleri görünce içim sızlıyor ama alıştım artık aldırış etmiyorum. Bu konuları konuşurken sadece çirkinleşmeyin yeter burası lise veya ilk okul değil herkes bildiğini anlatmak yada paylaşmak zorunda forum kuralları içerisinde yoksa çirkinleşmek kaçınılmaz.

@Tyler D., Diğerlerini bilmem ama beni inançsız biri değilim. Eskiden hep yaratıcıya şükreden, ona yaranmaya çalışan ve sürekli ona sığınan bir insandım. Ama artık bu dünyada yaratıcının kimlere yardım edip kimlerden yardımını esirgediğini gördükçe ve hayatım boyunca bana yardım etmek yerine koskoca yaratıcının evrende neredeyse hiçbir değeri olmayan benimle bildiğin dalga geçmesi onunu bana olan umudunu yitirdiğini düşünmeme yol açıyor.

Eğer bana sormadan beni istemediğim bir hayata lanetlediyse, istemememe rağmen beni yaratıp bir de ona inanmaya ve ona kulluk etmemi istiyorsa, isteklerini yapmayınca ya da onun kararını verdiği yaşamdan vazgeçmek isteyince (intihar) beni korkutup tehdit ediyorsa ve en önemlisi koskoca sonsuz güçteki yaratıcı, benim gibi evrende neredeyse hiçbir değeri olmayan beni ciddiye alıp tüm bunları yapıyorsa onu eleştirmek de, bu hayata isyan etmek de haddimedir.

@Breh43, Olasılıklara göre dünyaya gelmemiz neredeyse imkansıza yakın bir şey. O kadar şanssızmışım yani. Gelme olasılığı neredeyse 0 olan bir ceza, bir lanet bana tutmuş. Anladığım kadarıyla sadece anne ve babamın ve onların atalarının değil, doğmamış kardeşlerimin ve akrabalarımın da cezası bana ve benim gibi dünyaya gelme şansını (!) yakalayanlara yüklenmiş. Bir de yaratıcı dalga geçer gibi buna şükredin diyor. Keşke hiç dünyaya gelmeseydim, bu laneti benim yerime kim çekerse çeksin.

@berke26,
Bu hayattaki en büyük sınav korkudur. Korkusuz insan yoktur bu korkunun da temeli Allah korkusudur. Sen bunu insanlardan korku ne bileyim bi hayvandan korku olarak algılayabilirsin ama bu var olan korku birdir. Allah neden böyle yapıyor neden bazı insanlara daha fazla korku veriyor bir fikrim yok ama saygı duymak bize düşer. Ben deistim her şeyin sahibinin tek bir yaratıcı olduğunu düşünüyorum ve o her şeyi bilir deyip ona kulluk ediyorum. Seni bu sıkıntılardan bir gün kurtaracak olan da Allah

Neyse bu konu hakkında tartışmak için buraya mesaj atmadım. Sadece saygı duyduğum allaha yapılan saygısızlıkları görünce sinirlendim ve daha fazla dayanamayıp yazdın

@berke26,
Bazı alimler Allah sevdigi kulu daha çok imtihan eder diyor peygamberler sahabeler ve birçok iyi haketmeyen kişi sınanıyor bu şekilde. Hastalıkla günahlarımızdan arınıyor ve cennet hayatına geçişimiz kolaylaşıyor diye anlatılıyor. Bende istemezdim böyle olmasını herkez gibi olup hayatımıza devam edip neslimizi sürdürmeyi en az bende sizin gibi istiyor ve ağlıyorum bazen bunun için göz yaşı döküyorum. Ama şu kesin bir doğru bela ve şerde allahtan diye söyleniyor. Ben allahtan gelen herşeye razıyım zaten neyim kaldı ki bir canım kaldı tükettik herşeyi Onuda alırsa memnun kalırım veya hayata aslanlar gibi tutunmam için bana destek olursa onada razıyım.

Esma-ül Hüsna 1. Allah, 2. Er-Rahman, 3. Er-Rahim, 4. El-Melik, 5. El-Kuddüs, 6. Es-Selam, 7. El-Mü'min, 8. El-Muheymin, 9. El-Aziz, 10. El-Cabbar, 11. El-Mütekebbir, 12. El-Halik, 13. El-Bari, 14. El-Musavvir, 15. El-Gaffar, 16. El-Kahhar, 17. El-Vehhab, 18. Er-Rezzak, 19. El-Fettah, 20. El-Alim, 21. El-Kâbıd, 22. El-Bâsit, 23. El-Hafıd, 24. Er-Rafi, 25. El-Muiz, 26. El-Müzil, 27. Es-Semi, 28. El-Basir, 29. El-Hakem, 30. El-Adl, 31. El-Latif, 32. El-Habir, 33. El-Halim, 34. El-Azim, 35. El-Gafur, 36. Eş-Şekur, 37. El-Aliyy, 38. El-Kebir, 39. El-Hafız, 40. El-Mukit, 41. El-Hasib, 42. El-Celil, 43. El-Kerim, 44. Er-Rakib, 45. El-Mücib, 46. El-Vasi, 47. El-Hakim, 48. El-Vedud, 49. El-Mecid, 50. El-Bais, 51. Eş-Şehid, 52. El-Hakk, 53. El-Vekil, 54. El-Kavi, 55. El-Metin, 56. El-Veliyy, 57. El-Hamid, 58. El-Muhsi, 59. El-Mübdii, 60. El-Muîd, 61. El-Muhyi, 62. El-Mümît, 63. El-Hayy, 64. El-Kayyum, 65. El-Vacid, 66. El-Macid, 67. El-Vahid, 68. Es-Samed, 69. El-Kadir, 70. El-Muktedir, 71. El-Mukaddim, 72. El-Muahhir, 73. El-Evvel, 74. El-Âhir, 75. Ez-Zahir, 76. El-Bâtın, 77. El-Vâlî, 78. El-Müteâlî, 79. El-Berr, 80. Et-Tevvab, 81. El-Müntakim, 82. El-Afüvv, 83. Er-Raûf, 84. Mâlik-ül Mülk, 85. Zül-Celâli vel-İkrâm, 86. El-Muksit, 87. El-Câmi, 88. El-Ganiyy, 89. El-Muğnî, 90. El-Mâni, 91. Ed-Dârr, 92. En-Nâfi, 93. En-Nûr, 94. El-Hâdî, 95. El-Bedî, 96. El-Bâkî, 97. El-Vâris, 98. Er-Reşîd, 99. Es-Sabûr
Allahım sen şafi isminle forumdakilere şifa ol sen şaşırtma ya rabbi.

Arkadaşlar ben ateist değilim, yanlış anlaşılma olmasın, inancım var, ama evrim de tartışılmaz, onu demek istedim.

Hem inançlı olup hem evrime inanılmaz gibi bir algı var bu yanlış.

@Breh43, Yaşadığım zorluklar benim inancımı ve yaratıcıya olan umudumu ve güvenimi azalttığı için aksine benim cennete girmemi zorlaştırıyor. İskandinav ülkesinde refah seviyesinin ve insan gibi yaşamanın zirvede olduğu bir ülkede rahatsızlığın ve travmalarım olmadan dünyaya gelip yaşasaydım yaratıcıdan bu kadar umudumu kesmezdim ve çoğunuz gibi ben de yaratıcıya teslim olurdum. Sonuçta bana güzel bir hayat vermiş, şükredilmesi gereken asıl yaşam onlarınki, benimki değil.

Burada İslam eleştirisi kaldıramayan adam bir zahmet gidip ilahiyat sayfalarında takılsın. Basit sorular soruyoruz. Cevap Yok. Hatta Kuran'da yanlış bilgi var. Ama ille tapacakmisiz adamların dinine. Daha 2 ay önce beni linclediler inanmıyorum diye. Ben Allah'a inanıyorum. Allah'a inanıyorsam ve eksik yaratıldı isem bunun hesabını Allah'a her türlü sorarım. Cennet falan istemiyorum. Bu dünyada doğru dürüst yaşayayım yeter. Kalanlar cennetteki huriler için Allah'a yağ çekmeye devam edebilirler...

@berke26,
Zaten insanın Allah'la olan ilişkisini dediğin gibi insanın sağlığı belirliyor. Mesela ben meditasyondan bahsediyorum. Oysa birçok insanın meditasyona ihtiyacı Yok. Adamin kafa rahat, fiziksel sağlığı yerinde, cinsellik tam gaz vs. Bu adam tabiki namaz kılar ve Allah'a şükreder. Buna Meditasyon desen meditasyonu doğal olarak anlamaz. Meditasyonu anlamaya ihtiyacı Yok ki zaten. Çünkü adam olmuş. Meditasyon akıl hastaları için gereken bir şey. Hayattan zevk alan bir adamın ne Allah'la bir derdi olur. Ne de meditasyonla bir alakası...

@berke26,
Cenneti kazanmak kolay değil ki Allah sevdigi kulunu sınar ve ona göre imtihan edermiş daha fazla size açıklama yapmıcam saçma sapan insanlar mesaj atıyor sonra.
@gannicus,
Size şöyle diyeyim insan öyle birşeyki en çok ne zaman akıl ediyor biliyormusunuz Allah’ı zikrediyor hasta ve yalnızken sıganacak kimsesi kalmadığında son çare olarak görüyor genellemede bu böyle gibi ama bizim yaptığımız yanlış en başta Allah’a sıgınmayı tercih etmemiz gerekiyor. Aslında bu konuları size bahsedecek veya tartışacak kadar bilgiye sahip değilim ama deneyimlendiğim şeylerle konuşuyorum, o yüzden sadece yaşantımdaki dalgalanmalar ve sahip olduğum fikir ve düşüncelerimi paylaşıyorum.

@Breh43,

Zaten doğru olan senin deneyimlerin. Deneyimlerini paylasmasan seni ciddiye almazdım. Prof unvanlı hiçbir işe yaramaz heriflerin din anlatması beni hiç enterese etmiyor. Söylediğin şeyleri zamanında yaptım. Bende işe yaramadı...

@gannicus,
Bazen acıyla günahları belaları def edermiş Allah Bazende tatlı bir şekilde ballandıra ballandıra def edermiş sen bu noktada dua edip zikretmekten başka birşey yapamıyorsun. Dua kaderi değiştiren tek şey. Benim hayatım ise sizinkinden daha boktan ama yapacak birşey yok çok yanlış dönemde dünyaya denk geldik hastayız ama herşeyi istiyoruz elimizden birşeyde gelmiyor genelde bunun için ise kalbimizi temiz tutup Allah’a dilenmekten başka şansımız yok bilmem anlatabildim mi şu hastalıklara rağmen dünya hayatımızı kazanabilirsek bizden iyisi temizi Allah dostu yok bilmem anlatabildim mi.

@Breh43,
Ben hiçbir zaman cennete girmek istemedim ki. Her gün keşke hiç dünyaya gelmeseydim diye dua ediyorum. Keşke sadece başkasının rüyasındaki bir figürandan ibaret olsaydım diye. Gerçek hayatta sınava bir ödül isteyenler kendi rızasıyla girerler. Ben ise bir anda dünyaya fırlatılıp fırlatıldığım andan itibaren üstüme sayısız sorumluluk yüklenen birinden ibaretim. Neden bu kadar sorumluluk deyince de imtihan derler. Ama ben hiç imtihana girmek istemedim ki. Hiç var olmadan önce de gayet iyiydi. Acı yok, dert yok, istekler yok, arzular yok. Asıl cennet bu değil mi zaten?

Eskiden böyle bir insandım. Şartlarım şu anki kadar zor olmadığı için sürekli Allah'a dua ederdim. Ama her şükrettiğimde Allah elimden şükrettiğim her şeyi aldım. Ortaokuldayken ona dua ettim. "Allah'ım, her şeyimi elimden alıyorsun. Bari yakın zamanda canımı da al da ileride sana isyan etmeyeyim." dedim. Ama Allah bana bunu da fazla gördü. Demek ki kaderim buymuş, belki de benim isyan etmemi Allah istiyor da bilerek bana bunları çektiriyor.

Yaşamak güzel. Nefes ala biliyorsun gezip dolaşabiliyorsunuz. Her insanın bir hayalı umudu vardır. Hayat aslında çok iyi sadece insanları madditatsızlık hayattan umudunu kopatır yoksa para olduktan sonra neden hayat çekilmez olsun ki.

@berke26, Asıl cennet ne biliyormusun Allah’ın bizi yoktan var edip lütfetmesi bu hayatımız kısa dönenceli olan biz asl olan hayata talibiz özellikle hasta ve engelliler bu konuda hem şanslı hem şansız bazen de derler ki fakir edebiyatı yoksul edebiyatı derler şuna inan kalpler Allah’ı anmakla huzur buluyor çok zor dönemlerdeyiz bende farkındayım benim mis gibi hayatım vardır ayağımın altındaki kilim gibi çekti aldı bi kere olsun isyan etmedim isyan etsen ne olur ki hiç birşey kazandırmaz o yüzden allahtan bunun için kefaret istemek lazım bu şimdi aklıma geldi dualarıma bunuda katıcam bu konuda ciddiyim akıllı olmamız ve samimi olmamız şart.

ve bu arada bende bazen diyorum aileme hayatımız cehenneme döndü ne biçim bir iş bu diye

Vaktiniz olduğunda rica ediyorum Ahmet kavlakı biraz dinleyin.melik şah hocayı dinleyin engelli bakım uzmanı quantumu kuranla harmanlayıp anlatıyor. İnstada futuristmeliksah belki dertlerinize derman olurlar iletişime geçebilirseniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Breh43, Çevremdeki herkes senin gibi ne olursa olsun var olmak, hiç var olmaktan daha iyidir diyor. Ama neden hiç böyle denildiğini anlayamadım. Evrim ya da yaratılış, her neyse; tamamen bizi bir acı döngüsüne sokuyor. Sürekli beslenmeye, barınmaya, sosyalleşmeye, çalışmaya vb. ihtiyacımızın olduğunu düşünmek bile beni çok kaygılandırıyor. Yapımız gereği asla arzularımız tükenmiyor. Hayatta bir şey istiyoruz, o şeyi gerçekleştiriyoruz, bunun getirdiği tatmin geçici oluyor. Bir süre sonra gözümüz daha yükseklerde oluyor ve yine mutsuz oluyoruz. Sanki bir hamster kafesindeymişim gibi hissediyorum.

@berke26, eskisehirde 5 yıl yaşadım sınavın zor kardeşim Allah yardımcın olsun. İstemek güzel birşey hiç birşey istemediğini düşünsene hiç birşey yapmaz oturur durursun olaylara bakış açımızı iyileştirmek gerekiyor. İnsanoglu zaten öyle genelde tüketir atar kenara başka birşeye geçer Onuda tüketir en sonunda geldiğinde bi bakar kendinide tüketmiş kala kalır oracıkta herkesin derdi çok fazla herkezde sıkıntı var ama bunu insanlar bir şekilde atlatıyor yada ona göre çalışma yapıyor sonuç olarak konuyu aşabiliyor ama hasta olan kişiler bu konularda daha garip kalıyor dünyanın adaleti bu işte o yüzden çok para harcamadığımız keyif alacağımız şeylerin peşinde olmamız lazım ve gerekli hayat yoksa zülm eder bize psikolojimiz bozulur.

arkadaşlar, sanal dünya var, gerçek diye adlandırdığımız dünya var, gerçek dışı diye sanrıların eşlik ettiği dünya var, bir de bilemediğiz metafizik alem var. Hangisinde yaşarsan yaşa gezin hepsinde. Ama arkadaşın dediği gibi çekilmez hale gelebiliyor dünya. Xanax ı çok kaçırmışım galiba zihin iyi iyi 😅

Param da var, inancim da. Demek ki olay bunlar da degil.

Ölüp de cennete gitmedikce ya da iyilesmedikce sorun cozulmeyecek.

Üst Alt