Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayat sigortası şirketleri tazminat ödemek için hangi tür raporları kabul eder?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Hayat sigortası şirketlerinden tazminat almak için
örneğin,
Malülen emeklilik için alınan oransız raporları kabul ederler mi?

RAPOR ALMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ
HASTAHANEYE NASIL MÜRACAAT ETMELİYİZ Kİ
SONUÇ TA BU RAPORU ALABİLELİM.

oransız raporları kabul etmiyoarlar devlet hastanesinden engel oranını yazan rapor almanız gerekir

evet kardeşim bende kaza geçirdim hayat sigortasından para almak için baya uğraştırmışlardı krediniz varsa acele edin geçmiş dönemi ödemiyolar raporu ve diğer evrakları ne zaman teslim ederseniz süreç öyle başlıyor

Sizin hayat sigortanızmı vardı kaza öncesinde.

Benim rahatsızlığım hastalık psikiyatrik.

Benim hayat sigortası
HASTALIK SONUCU TAM VE DAİMİ MALÜLİYET
ve
VEFAT

risklerini kapsıyor.

@ozcanerkus

Malül duruma düşersem eğer diye yaptırmıştım.
Hastalık olur diye, Sadece kendim için ve
HASTALIK SONUCU TAM VE DAİMİ MALÜLİYET
risklerini
KAPSIYOR.

Müşteri Çağrı hizmetleri hattını aradım. % 60 ve üstü engelli raporları yeterliymiş.

Bu konu hakkında daha fazla bilgisi olan var mı?

nasıl aldınız detaylı anlatırmısınız benım bankadan kredı cektım temınat turu vefat yazıyor 45 raporum var

Malüliyet oranı artınca TAZMİNAT MİKTARIDA MI ARTAR.
RAPOR ORANI % 80 VE ÜSTÜ OLURSA NE FARKEDER

SON SORUM: % 80 ve üstü raporla Malülen emekliliği
hakeden kişi HAYAT SİGORTASINDAN TAZMİNAT ALABİLİRMİ?

Slm bende geçen sene ev kredisi çektim vede hayat sigortasi yapıldı rahatsızlığından dolayı 46 oranla raporum vardı 7 ay önce vergi indirimi için rapor aldım hastane 60 oran verdi ankara ise 64 oranla onayladı vede bende 1 ay önce emekli oldum hayatsigortasindan faydalanirmiyim nasıl haklarımız bilen varsa alan varsa ne nasıl diye anlatırsa sevinirim

AYDINYAVUZ

Daha önce (hayat sigortası yaptırmadan önce) % 80 raporu olan bir kişi
HAYAT SİGORTASINDAN TAZMİNAT ALABİLİRMİ?

Yavuz Bey bildiğim kadarıyla , sigortayı yaptırdığınız zamandaki tüm rahatsızlıkları ve ondan doğacak sekelleri kapsam dışı bırakıyorlar.

Ya sgk dan malülen emekli olursam o zaman ne olur?

Arkadaşlar malülen emekli olup
BU SEBEPTEN DOLAYI
HAYAT SİGORTASINDAN TAZMİNAT
alan varmı.

Bu konuyla bilgi sahibi kimse yok galiba,tıkanıp kaldık .

engelli olarak yuzde 41 ile hayat sigortasindan tazminat aldim..vergi indirimi aldiktan sonra tum evraklari sigortaya gonderdim..1.5 bilemedin 2 ayda para yatti hesaba.

apomek

Peki tazminat miktarı nasıl hesaplanıyor.
Tazminat miktarı standartmı yoksa
oranla birlikte meblağ artar mı?

policende daimi maluliyet konusunda yillik tutar vardir.mesala 100 bin tl gibi.× engelli oranin = Alacqgun tutar.ornek yuzde 57 aldiysan.57 bintl gibi..

yuzde 40 baraji konulmamissa 35 e de 20 ye de tazminat alirsin..(tabiki sahis olarak policeyi siz oduyorsanin bir sonraki yilin policesi tuzlu olur)

sanırsam senın sıgorta kaza sıgortası vefat temınatlıda alabılırmı bankadan kredı cekmıstık

bu sekli bilmiyorum..telefon acin yada banka musteri temsilcisiyle gorusun...ev kredilerinde hic duymadim.sadece olum aninda borc kapaniyor..

ben avivasa ya yeni başvurdum raporun aslı gidibidr suretini nüfusk ağıdını tahliller v.s adrese gönderin dediler ,ncelicekler. ama benim raporum yeni 10 günlük. oysa sigortalı oluşum 1 yıl oldu ameliyatım rahatsızlığımda 16 yıl oldu ne dicekler bilmiyorum

AYDINYAVUZ bi üstte sana neler yapmanız gerekli diye matpcy apomek cevap yazmış işte.veya da en net şekilde ilgili sigorta şirketi ni ararsın istedikleri evrakları gönderirsin Olumlu veya Olumsuz bi cevap size mutlaka verilir.
Aylardır bu konuyu uzatmanizin ne anlamı var!

sigorta dan onceki ameliyatlarindan cikacak problemlerden sorumlu olmazlar..heyet raporlarinin yanisira durum bildirir heyet raporuda isteyebilirler..

Geçtiğimiz yıl kredi çekerken 2 tane Anadolu hayattan sigorta yapılmış birisi vefat diğeri tehlikeli hastalıklar , spastik paraparezi hastalığım nedeniyle tehlikeli hastalıklar kapsamında teminat talep ettim poliçe suretini bulamıyorum bakalım ne olacak

FERDİ KAZA SİGORTASI GENEL ŞARTLARI
Madde 1- İşbu poliçe, aşağıdaki şartlar dairesinde, sigortalıyı sigorta müddeti içinde maruz kalacağı kazaların
neticelerine karşı temin eder.
Madde 2- Bu poliçedeki Kaza tabirinden maksat ani ve harici bir hadisenin tesirile sigortalının iradesi dışında
ölmesi veya cismani bir arızaya maruz kalmasıdır.
Madde 3- Aşağıdaki haller de kaza sayılır:
a) Birdenbire ve beklenilmeyen bir şekilde intişar eden gazların teneffüsünden.
b) Yanıklardan ve ani bir hareket neticesinde adale ve sinirlerin incinmesi, burkulması ve kopmasından.
c) Yılan veya haşerat sokması neticesinde husule gelen zehirlenmeler.
d) Isırılma neticesinde meydana gelen kuduzdan mütevellit vefat hali veya cismani arızalar.
Madde 4- Aşağıdaki haller kaza sayılmaz:
a) Her nevi hastalıklarla bunların neticelerinin ve marazi bir halin,
b) Sigortanın şumulüne giren bir kaza neticesinde vukua gelmediği takdirde, suhunetin, donma, güneş
çarpması ve konjestion gibi tesirlerinin,
c) Herhangi akıl ve ruh haleti ile olursa olsun, intiharın veya intihara teşebbüsün,
d) Aşikar sarhoşluğun, sigortanın şumulüne giren bir kazanın icap ettirmediği ahvalde uyuşturucu madde
kullanmanın, ilaç ve zararlı madde almanın,
e) Sigortanın şumulüne giren bir kazanın icabettirmediği cerrahi; müdahalenin (ameliyatın) ve her türlü
şua tatbikinin,
tevlit ettiği vefat hali veya cismani arızalar.
Madde 5- Aşağıdaki haller sigortadan hariçtir:
a) Harp veya harp mahiyetindeki harekat, ihtilal, isyan, ayaklanma veya bunlardan doğan iç kargaşalıklar,

b) Grevlere, lokavt edilmiş işçi hareketlerine, halk hareketlerine kavgalara iştirak,
c) Cürüm ve cinayet işlemek veya bunlara teşebbüs,
d) Tehlikede bulunan eşhas ve malları kurtarmak hali müstesna, sigortalının kendisini bile bile ağır tehlikeye
maruz bırakacak hareketlerde bulunması,
e) 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda belirtilen terör eylemleri ve bu eylemlerden doğan sabotaj
sonucunda oluşan veya bu eylemleri önlemek ve etkilerini azaltmak amacıyla yetkili organlar tarafından
yapılan müdahaleler sonucu meydana gelen biyolojik ve/veya kimyasal kirlenme, bulaşma veya
zehirlenmeler nedeniyle oluşacak bütün zararlar.

tehlikeli hastalıklar ile yaptırdığınız siğortalarda orana göre para alırsınız..
tabii önce hastalığınız tespit edilirse bir kuruş almazsınız...

Standart Kritik Hastalık Sigortası
Kritik hastalıklarda ortaya çıkan yüksek sağlık giderleri karşısında Standart Kritik Hastalık Sigortası, hastalığın teşhisi anında toplu para güvencesi sunarak sizin ve ailenizin hayat standardının korunmasına yardımcı oluyor.

Kritik hastalıklar sebebiyle maddi ve manevi olarak sıkıntılı geçen dönemlerde Standart Kritik Hastalık Sigortası size maddi destek sunmaktadır. Ayrıca, sağladığı yaşam kaybı teminatıyla da sevdiklerinizin kendilerini tam olarak güvende hissetmelerine olanak tanımaktadır.

Standart Kritik Hastalık Sigortası Nedir?
Standart Kritik Hastalık Sigortası kapsamında, yaygın olarak görülen beş kritik hastalık ve herhangi bir nedenle vefat riskine karşı teminat sağlanmakta, sigorta süresinde bu hastalıklardan birisi ile karşılaşılması durumunda, hastalanan kişiye tek seferde kritik hastalık teminat tutarı (ölüm teminatının yarısı) kadar tazminat ödemesi yapılmaktadır. Kritik hastalık tazminatı ödenmiş bir sigortalının poliçe süresi sonuna kadar kalan sürede vefat etmesi durumunda ise toplam teminatın kalan yarısı kanuni varislerine ödenir.
Kritik Hastalık Sigortası bir sağlık sigortası değildir. Bu sigorta kapsamında sağlık giderleriniz oluştukça değil, tek seferde toplu olarak yapılacak ödemeden faydalanırsınız.
Üstelik seçeceğiniz pakete bağlı olarak Acil Ambulans-Sağlık Danışmanlığı Hizmetiâ ve İkinci Görüş Hizmetlerinden de ücretsiz yararlanırsınız.

Neden Kritik Hastalık Sigortası yaptırmalıyım?
- Kritik bir hastalığa yakalandığınızda en iyi tedavileri yaptırabilmek için,
- Yıllarca çalışarak yapmış olduğunuz birikimin tedavi giderlerine harcanmasını önlemek için,
- Yüksek sağlık masrafları karşısında sevdiklerinizin maddi sıkıntıya düşmemesi için,
- Fiziksel olarak çalışmanızın zor olduğu bir dönemde hayat standardınızı koruyabilmeniz için,
- Hastalık sonucunda ya da herhangi bir nedenden dolayı vefat ederseniz, geride kalanların maddi durumlarının etkilenmemesi için.

Ürünün teminatları nelerdir?
Ölüm teminatı
Kritik hastalık teminatı

Teminat altına alınan hastalıklar nelerdir?
Kanser
Kalp krizi (myokard enfarktüsü)
Ameliyatı gerçekleştirilmiş kroner arter by-pass cerrahisi
Kalp kapakçığı cerrahisi
İnme

Teminat tutarları nasıl belirlenir?
Kritik hastalık ve yaşam kaybı teminat tutarları sigorta başlangıç tarihinde seçeceğiniz pakete göre belirlenmektedir.

Kritik hastalığa yakalanma durumunda ne kadar ödeme yapılır?
Kritik hastalığa yakalanma durumunda başlangıçta belirlediğiniz kritik hastalık teminat tutarı ödenir.

Yaşam kaybı durumunda ne kadar ödeme yapılır?
Sigorta süresi içinde yaşam kaybı durumunda paket dahilinde belirlediğiniz yaşam kaybı teminat tutarı sevdiklerinize ödenir. Sigorta süresi içerisinde kritik hastalığa yakalanıp kritik hastalık teminatını almış iseniz; yaşam kaybı gerçekleştiğinde, yaşam kaybı ve kritik hastalık teminatı arasındaki fark sevdiklerinize ödenir.

Kimler satın alabilir?
18-50 yaş arasında bulunan sağlıklı herkes ürünü satın alabilir.
BU ARADA BABANIZ EV ALIYOR DİYELİM BİR RAHATSIZLIĞI VAR İSE DİKKAT EDİN (KANSER V.S KALP RAHATSIZLIĞI )KREDİ ÇEKERKEN BELİRTİN..YOKSA BANKA KREDİDEKİ SİĞORTAYI GEÇERSİZ KILIYOR..BORCU SİZDEN TAHSİL EDİYOR...

Üst Alt