Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayatını kaybeden çalışan memurun çocuklarına aylık bağlama hesabı nasıl yapılır?

Ahmetkrmn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar çalışan memur babam vefat etti. Ölüm aylığı %75 oranında alınıyor yazıyor internette. Son aldığı maaşının %75 i mi oluyor. Veya nasıl hesaplanıyor yardımcı olabilir misiniz

Emeklilik işlemlerinden filan bahsedildi de. O işlemleri yapmadan ölüm aylığına başvurabilir miyiz acaba. Yaparsak ölüm aylığını yine son maaşının %75ine göre alırız değil mi.
Birde bağlanması ne kadar sürüyor acaba

ben ölüm aylı alıyorum ama %50 si bağlanıyor bildim bu ve ölüm oylı olarak bağlanır aylınız rapor oranınız %60 mışı gecmesi gerek.

Şubat ayında ki maaşının %75i bağlanacak değil mi. Örneğin 10000 liraya maaşı 7500 lira olacak değil mi.
OturanBoğa

Ölüm aylığı ne kadar zamanda bağlanır?

Merhaba ölüm aylığına başvuran arkadaşlar ne kadar sürede bağlandı acaba size

bizde annem için başvurduk 1 ay sonra baglanmadıgında maaş birikmeye başlıyormuş biz internet üzerinden başvurduk e devletten dys üzerinden takip ediyoruz 15 günde bir sgk arıyacaz bilgi alacaz benim bildiğim süreç böyle işliyor

potkal
Anladım takip etme yeri için sağ ol
Birde ben hala şeyden emin olamadım babam çalışırken vefat etti onun maaşını verecekler değil mi yoksa daha düştüğünü mü?(%100 hisse olacak şekilde basvurduk)

Ahmetkrmn maaş baglanma oranı nasıl olur bilmiyorum çalışırken vefat halinde bir araştır o kısmı aslında direk sgk ara kısmi bilgi alabilirsin olamdı direk git sgk yetkili birine danış

Ahmetkrmn
ben başvurdum 4 ay sürdü benden kaynaklı hata yüzünden yoksa 1 2 ay içinde bağlanıo ve başvurudan ıtıbaren birikio.bendede bırıktı fakat sadece ben almıodum annem alıodu .birikenı annemın maaşından kesıp bırıktırdıkları için o mıktarı gerı kestıler birikenın tamamını alamadım

size maaşın %100 de 100ünü vermezler.sadece tek evlat olarak emeklı maaşının %40 ya da %50sini verıolar.eger sende başka alacak olan anne kız kardeş vs vs varsa mıktar daahda düşer.anneye %50 ,sana %25 bir diğr kardeşine %25i verilir.alacak evlar 2 den fazla olura %50lik kısım evlat sayısına bölünerek verilir
kısaca kımseye %de 100 ünü vermıolar
ben işlemleri alo 174 den takıp ettım.önce belgeyi ankaraya iadeli taahhütlü yolladım.174 sana mesaj atıo şugün içinde takıp edın dıye sizde arıonuz ordan gelışmeleri ögrenıonuz.iadeli taahhütlü yolladıgnız belgeyi pttnın kargom nerde kısmından takıp edıonuz ilgili yere ulaşıp ulaşmadıgını

Biz Aralık ayında başvurduk 20 gün sonra bağlanğına dair belge geldi. Fakat bankaya gittiğimizde henüz bizde yok haftaya gelin dendi. Yani tam 1 ayda elimize geçti. Maaşın tamamı verilmiyor. Tek kişiyse %75 alıyor. Annem ve ben başvurduk anneme %60 bana %30 bağlandı. Sonrasında dul olan ablam başvurdu. Bizden kesinti yapıp ona da bağladılar. %50 anneme %25 er ablam ve bana. Böyle olunca maaşın tamamını bölmüş oldular. Üstelik ablam SSK emeklisi olduğu halde alabildi.

Mavidenizim maaş alan kşiler almaktan vazgeçerse evlenirse falan kız çocuk bir kişi kalırsa geriye yuzde 50 sini alıyor basından kalan maaşın alan kişi kalmazsa bir kişi kalırsa

Ahmetkrmn
ben eşimden dolayı alıyorum %50 emekli olduğum için emekli olmasam %75 çocuğumada %25 bağlandı. kiriter böyle eğer annenizin emekliliği yoksa %75 bağlanır. 15 gün de kısmı ödeme yaptılar 1 ayda normal maaş bağlandı.

Mavidenizim
adana ankara arası uzak dıye bana geç baglanık demek.20 günde iyi baglanmış
tek kişi merhumun çocugu ise %75 vermıolar o mıktar eşine verılıodur.annenle beraber sen abla harıcı kardeşiniz daha olsaydı %25 bile alamzdınız .%50 nin 3 de birini alırdınız sayı arttıkça mıktar düşüo

.mka

%75 sadece anneye biliyorum. Bize iki kişi olarak bağlanınca 60 anneme 30 bana oldu. Ablam araya girince ikimizin maaşı da azaldı.

her ikiside vefat ederse tek kişi olan engelli kişiye ne kadar veriliyor yüzde kaçı veriliyor bilgisi olan varmı?

Mavidenizim
bizdede %30 a 60 idi .2022 kesılınce bende başvurdum ve anneme %50 bans %25 kardeşime %25ini bagladılar

bungalov
tek evlada %50 si verilio

hasanturk
ankaraya gönderdiğin belgeyı kargom nerde kısmından takıp et.ankaraya ulaşmışmı dıye.ulaştı ise 170 ya da 174 olacak tam aklımda değil şuan ara ordan sor .ben öyle takıp ettım.

Anladım cevap veren herkese teşekkürler. 1 ay içinde baglanir diyebiliriz yani

hasanturk
benden belgelerı ankaraya yollamam istendı rapor vs vs gibi yolladım .iadeli taahhütlü yolladım ve ptt sitesinden kargom nerededen takıp ettım.ayrıca 170 idi galıba aradım ordan yardımcı oldular

.mka
4. aya girdik hala yatmadı
170 de e devletten 4a emekli kaydından bakın diyor
sgk da e devletten bakın diyor
rezil olduk
Allah bu devleti bildiği gibi yapsın...

hasanturk
ben baglatırken e devlet ya yoktu ya da buna bakmıodu 5 6 sene olmuştur.siz başvuralı 4 ay olmuş bu kadar sürmemesı gerekıo normalde demekkı yogunluk fazla .bende belgeden kaynaklı geç bağlandı 4 ay falan sürdü ama ilk başvuru tarıhınden itibaren birikmişleri toplu ödüolar.

170 ve sgk e devletten bakın dıosa artık e devletten öğrenılıo demekkı .baktınızmı ne yazıyo baktıysanız

.mka

sgk ya gittim ölen çok var bekleyeceksiniz sıraya aldık dediler
170 de topu sgk ya atıyor
e devlette tüm bilgiler çıkıyor maaş ve banka bilgilerinin oldugu yer boş

Üst Alt