Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem engelli hem de yalnız olmak!

etem1969

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ALLAHINselamı hem engelli hemde benim gibi yalnız olanların üzerine olsun yalnız hissetmek kadar kötü bir şey yok çevreniz sizi anlamaz herşey menfaat herşey sahte geçek seven gerçek arkadaş gerçek dost bulmak dünyada benim için artık çok zor azkaldı biliyorum çok güçlü iki düşmanım var ama yeneceğim onları inanıyorum sizde inanın güçlü olan biziz

Güçlü 2 düşmanınız kim?yada ne?

Tahminimce engelli olmak ve yalnizlik olsa gerek

Bu arada bu iki dusmani alt etmek bizlerin elinde ben de yeri gelir yanliz hissederim yeeri gelir dunnyaya sigamam.ama en guclu silhim var bu iki dusmana inat gülüyorum sonucda etten kemikden insanlariz duygusuz kalamayiz yeri gelir aglariz yeri gelr icinize kokru siner karamsar oluruz hersey bizler icin bunu sakin unutmayin hayati dalgaya almak en guzeeli ciddiye alir herseyi kafana takarsan saglam.olan bi aklim vardi onuda hayat aldi der durursun

Neriman güldürme beni sen mi yalnızsın Allah insanları yalnız yaratmamıştır yalnızlık ve teklik sadece yüce yaradana mahsustur unutmayın kısmet bu işler yalnızlıktan bahsediyorsunuz ama bir sürü insan gönderinize cevap yazıyor yalnızım diyorsunuz herşeyi öğrenmiş bilgisayardan yazı yazabiliyorsunuz demek sandığınız kadar yalnız değilmişsiniz eş konusuna gelince dedim ya< kısmet ne zaman geleceği belli olmaz bende günün birinde yalnız kalacağımı düşünüyordum neri bilir beni evlendim çocuklarım var bankada çalıştım 9 sene şimdi devlet memuruyum bunarın hepsi yalnız olmaz illaki yanınızda birileri olacak göremiyorsanız ayrı görmek lazım şükür etmek lazım...

ilk yıl bende sizler gibiydim yalnızlık deli ediyordu sonra nemi oldu galiba hakikaten delirdim şimdi yanımda birilerinin olması beni bunaltıyor 20 yıllık iki arkadaşım var hafta sonları gelirler en fazla iki saat sonra gitsinler artık diye dua eder oldum odama kim girerse girsin yaşam alanıma tecavüz edilmiş gibi hissediyorum hiç duydunuzmu bilmem gemici hastalığı diye bişey var gemiye öylesine bağlanırsınız ki dışarı çıktığınız an bunalırsınız mecbur kalmadıkça gemi dışına çıkmaz çıktığınız an ise biran evvel gemiye dönmek için çırpınırsınız işin dahada garibi bu kişiler gemiden kopazken gemiden de nefret ederler 20 günlük yıllık izninin altıncı gününde gemiye döneni dahi gördüm şimdi bu hastalık bende oluştu tek fark geminin yerini odam aldı bırakın dışarı çıkmayı balkona çıktığımda bile bunalıyorum evet evet kesin eminim ben delirdim

Siz delirmediniz sadece kapitalizm öyle yerleştirildiki ülkeye herşey para oldu ewden ciktiginda mutlu olmak milyarlara baglandi çunku insanlarin hayata bakiş acisi parayla degistirilip parada sadece belirli bir zumreye verildi yani krallik sistemi kapitalizime donusturuldu dolayisiyla milyar dolarlari olmayanlarda kole oldu

kahrolsun kapitalizm

Hedef en büyük olmak olunca, çağdaş uygarlık denen bu kapitalist medeniyet başkalarına karşı ACIMASIZ olmayı REKABET adı altında meşrulaştırılmıştır. Böylece herkes birbirinin geçmesi gereken rakibi durumundadır. Böyle bir ortamda gerçek dostluktan, yardımlaşmadan ve vicdani rahatlıktan söz edilebilir mi? Bakmayın siz Batı’da ücretlerin ve hayat standartlarının yüksek olduğuna. Bu lütuf değil kurdukları sistemin ana kanunu arz-talep dengesi sonucudur. İnsan yerine makine ve kapitalin korunması ön planda olduğundan, bütün işleri yapabilecek bir makine olsa kimsenin tek bir işçiyi çalıştırmaya niyeti yok. Zaten teknolojik gelişmeler bu yöne doğru gitmektedir. Ancak yakın gelecekte, Doğu ülkelerindeki ekonomik gelişmeden bütün Batı sermayedarları, çok sevdikleri ülkelerini ve insanlarını (!) terk edip, doğulu ülkelere göç ettiklerinde, geride işsiz kalanlar, şu günlerde eski sosyalist ülkelerde olduğu gibi, nefret ettikleri Sosyalist sistemi bile nasıl aradıklarına şahit olacağız. Bakalım o zaman her şeyi rekabet ve arz-talep temeli üzerine kuran serbest piyasa ekonomisini canı gönülden kimler savunacak? Sosyalistler zenginleşince, yani burjuvalaşınca hırslarına kapılıp sistemi yıktılar, kapitalistlerse fakirleşince sistemin ne belâ olduğunu anlamaktadır. Tabi sahip oldukları bütün değerleri yitirdikten sonra. Çok şeye sahip olduklarını sananlar, ellerinde kalan tek değer sandıkları “LÜKS HAYAT” ellerinden alındığında, hiçbir şeye sahip olmayan birer “TUTSAK” olduklarını yüz üstü bırakılıp terk edildikleri zaman iyice anlayacaklardır. Öyleyse hırsın körükleyicileri kim? Yukarıda verilen ayette “HIRSI KÖRÜKLEYENLERİN KİMİN TEMSİLCİSİ OLDUĞU” ve hırsın peşine düşünlerin aslında kimin peşine düştüğü çok açık belirtilmiştir. Tutsağı olduğumuz şaşalı hayatın tetikçileri olduk. Şu an da bir elde kadeh, bir elde sigara kahkahalar atarak mutlu görünmeye çalışıp, çağdaş uygarlık nutukları atanlar, nasıl aldatıldıklarını ve uyuşturulduklarını yakında anlayacaklardır. O zaman göreceğiz Newyok’ lu Corc mu, yoksa dağ başında Elmalı Köyündeki Pomak Ramadan mı daha mutlu. Mutluluğuzun temeli, maddeyi-kapitali değil “İNSANI ÜSTÜN TUTAN” bir medeniyet olduğunu söyleyebiliriz. (ALINTI)

Serdar bak kendin bile kendini ele veriyon :))) bende evlenene kadar yanliz hissediyorduum diyon yaw ben yanlizim demiyomki is arkadaslarim var ailem var her zaman basinin etini yediklerim var var da var amma velakinnn insanoglu da odun degilya uzulecezki mutlulugun degerini bilelim kaybedecezki elimizdekilerin degerini bilelim karsimiza elbet sahte insanlarda cikacak onemli olan bunlardan ders cikarabilmek yani anlayacaniz biri olmadsan digerinin kiymeti bilinmiyor

Engelsizbiz;

herşeye parayı bahane etmek çok yanlış benim maddi açıdan çok şükür sıkıntım yok paranın yokluğu insanı üzer ama varlığı mutlu etmez

Yanlızlık güzeldir aslında!
Yanlız yaşamak ve yanlız olmak ihtiyaçlarını görebilen bir birey için muhteşem bir şey bence.
Tabi şimdi evlililer yanlız olduğu günleri bekarlarda evli olduğu günleri hayal eder durur o ayrı mesele ama fazla kafaya takmamalı bu tarz ufak tefek şeyleri bence!
Kendini yanlız hisseden ve umudunu yitiren herkese en yakın ve en büyük çareyi yaza yaklaşırken buluşma ve gezme organizasyonu tavsiye ediyorum!!!
Listenin başına kendini sonrada hemen beni yazsınlar her türlü gelirim.

demır sen bızar duyan ınsanların dedıgı deprasyonamı kayıyon ne. cunku donanım ıyı. gecım derdın yok.nıye yalnızlık dersın:eek: butun gun forumda bızlerle ne guzel vakıt gecırıyorsun. madem yalnızlık hosuna gıdıyor bızlerı terk ederdın gıbıme gelıyor

Gerçekler acıdır ve malesef herkes kaldıramaz.
Eğer doğru bir şekilde değerlendirirsen ve ruhunda bir anormallik yoksa para seni mutlu eder gerçek sevgi ile beraber ama para olmadan yanlız sevgi ile olmaz. Malesef sevgi karın doyurmaz ve hayat çok pahallı şu an için aylık 30.000 TL düzeyinde.

Engelsizbiz;
güzel kardeşim para harcayabildiğin zaman güzeldir söylermisin bedensel engelli biri ne kadar harçayabilir canının çektiği herşeyi yiyemezsin hem kilo sorunu hemde her girenin bide çıkışı var tuvalete giderken hatim indiriyorum eğlenmek için erciyese kayağamı gidebilirim antalyaya yüzmeyemi insanların arkadaşları kendi akranlarıdır yaştan emekli olan adam arkadaşlarıyla vakit geçirir tamamda benim arkadaşlarım çalışan insanlar hafta içi hadi gelin kahveye okey atalımmı diyecem hafta sonu desen eşleri ve çocukları var adamın tatilde ailesiyle geçireceği vaktimi çalayım sevgilim varda ne oluyor bırakın kızın ailesini kendi annem dahi senden koca olmaz diye karşı çıkıyor evin araban bankadan paran maaşın bunlar sağlığın varsa güzel sağlık yoksa bir halta yaramıyor ben sağlıklı olduğum dönemlerde akşama kadar ayakta çalıştığım halde işe yürüyerek gidip gelen biriydimabartısız söylüyorum kış ayları hariç ortalama günde 9000 kalori tüketip zerre göbeği olmayan birinin bacaklarını kaybetmesini hangi para telafi edebilir emin ol şuan sağlığım olsa muhtemelen köyün birinde arsa alıp tek başıma ev yapıyor olurdum şimdi tek yapabildiğim maket gemi ve ev belim kırıldığında çektiğim acıyı anlatamam öldürün diye yalvarıyordum şimdi deselerki dünyanın tüm değerli madenlerini sana vereceğiz 1 saat aynı acıyı çek adamlara söverim ama daha beter acıyı bir ay çek sağlığına kovuşacaksın deseler seve seve razı olurum

shukufe;
shukufe senin olduğun yer bırakılırmı:eek: benim bilgisayar tvye bağlı küçük bi soket sıkıntısı var bi kaçgün netsiz kalacam diye servise bile yollayamıyorum

Zaman zaman ben de kendimi yalniz hissediyorum...yuruyemeyisime uzuluyorum agliyorum slov sarkilar takiliorum...sonra hemen kendimle konusuyorum...Kucuk bir cocukla annesinin ilgilenmesi gibi kendimle sohbet edereek kendimi teselli ederek olumlulari dusunuyorum...elde etmek istediklerimi degil de imkanim olanlari dusunuyorum ...halime sukrediyorum....bir de depresona gorddiginiz zaman kendinizie bir ugras bulmalisiniz kitap muzik sinema arkadas toplantisi gezme yuruyus hicbisey olmazsa cay icin tvyi acin kafanizi dagitin inanin herkws ama herkes ssagliklilar da zenginler de mutsuzluk ve yalnizlik hissedebiliyo...toparlayin kendinizi silkinin ve yeniden.baslayin...her dususunuzde kalkmalisiniz...butun engelli ve yalniz arkadaslarim sizi cok seviyor duamdasiniz yalniz degiliz Allah var...

Afedersin sanırım kimse yorum yapmamalı burda olay farklı yerlere gidiyor, Ben kimseyi kırmak amaçlı yorumlamamıştım.

güzel kardeşim para harcayabildiğin zaman güzeldir söylermisin bedensel engelli biri ne kadar harçayabilir canının çektiği herşeyi yiyemezsin hem kilo sorunu hemde her girenin bide çıkışı var tuvalete giderken hatim indiriyorum eğlenmek için erciyese kayağamı gidebilirim antalyaya yüzmeyemi insanların arkadaşları kendi akranlarıdır yaştan emekli olan adam arkadaşlarıyla vakit geçirir tamamda benim arkadaşlarım çalışan insanlar hafta içi hadi gelin kahveye okey atalımmı diyecem hafta sonu desen eşleri ve çocukları var adamın tatilde ailesiyle geçireceği vaktimi çalayım sevgilim varda ne oluyor bırakın kızın ailesini kendi annem dahi senden koca olmaz diye karşı çıkıyor evin araban bankadan paran maaşın bunlar sağlığın varsa güzel sağlık yoksa bir halta yaramıyor ben sağlıklı olduğum dönemlerde akşama kadar ayakta çalıştığım halde işe yürüyerek gidip gelen biriydimabartısız söylüyorum kış ayları hariç ortalama günde 9000 kalori tüketip zerre göbeği olmayan birinin bacaklarını kaybetmesini hangi para telafi edebilir emin ol şuan sağlığım olsa muhtemelen köyün birinde arsa alıp tek başıma ev yapıyor olurdum şimdi tek yapabildiğim maket gemi ve ev belim kırıldığında çektiğim acıyı anlatamam öldürün diye yalvarıyordum şimdi deselerki dünyanın tüm değerli madenlerini sana vereceğiz 1 saat aynı acıyı çek adamlara söverim ama daha beter acıyı bir ay çek sağlığına kovuşacaksın deseler seve seve razı olurum

shukufe senin olduğun yer bırakılırmı:eek: benim bilgisayar tvye bağlı küçük bi soket sıkıntısı var bi kaçgün netsiz kalacam diye servise bile yollayamıyorum

demır kırıldımmı dıyorkı:eek:
ne varmıs annen senden koca olmaz dıyosa.anneler hep boyle aşırı korumacıdır.banada sen duymuyorsun dıye evde her ısı yapabılırdımde dısarıda araba cıgnerdı annemce:( duyamaz ıs goremezdım ona kalsa. her seyı getıren her sorumlulugu yuklenen canım babam vefat edıp kerdesler evden ucunca annem kosesıne cekıldı sımdı her ısı yapıyorum dısarıda. hazır kız arkadasında var ekonomıden yana zorunda yok. nıye annene bakacakmıssın. evlen valla kızı sevıyosan. para hersey degıldır ama parasız yasada bı goreyım. helede engellı ıcın

bende tümgün evdeyim.ağır engellide değilim.telefonumda çalmıyor.çalışan kalbimi durdurmak için artık kendimi avutmuyorum.vakti gelince...................

en güzeli yalnızlık be..hayatımda binlerce insanla muhabbetim oldu .çok kişi ile tanıştım.ama yalnızlık gibi mutluluk yok..mutluluk bizler için yalnızlık demektir...

Tek başınalık güzel aslında kendimize yetmeyi,kendimizle mutlu olmayı bilirsek.

shukufe kendi ailemi hallederim sıkıntı yokta onun ailesi zor kaçarak evlenme işleride bana ters bakalım zaman ne gösterecek "parasız yaşada göreyim" demişsin ben doğuştan zengin değilim tatlım emin ol onuda gördüm kazadan sonra yanınızda kimse kalmıyor millet bişey ister korkusundan selam dahi vermiyordu ev sahibem (mezarında ters dönsün) kazayı duymuş sağolsun aradı yalnız geçmiş olsun demek için değil kiramı ödeyemeyecekseniz evimi hemen boşaltın dedi (kadını fakir sanmayın 18 evinin haricinde öldüğünde bankadan 1.200.000 parası çıktı) 2 çuval patatesle kışı geçirdim çok şükür devlete açtığım tüm davaları kazandım emekli ve iş görememezlik maaşları bağlandı maddi olarak rahatım yerinde para mutluluk getirmez ama huzur getirir ama ne yalan söyleyim zamanında benden kaçan insanların maddi bişeyler istediklerinde kıçlarına tekmeyi atmak çok zevkli oluyor yaşasın intikam bu arada kimseye kırılmadım yanlış anlaşılma olmasın ben sadece paranın sandığınız kadar mutluluk getirmeyeceğini anlatmak istedim mutlu olmaya yada yalnızlığa bu kadar takılmayın sonuçta ömür dediğiniz su gibi akar gider esas olan öteki tarafta ne yapacağımız

Kardeşim herkes yanlızdır.Emin olun en zengininden en fakirine kadar yani ne hangi tip insan belirlerseniz?
Şöyle bir şey diyeyim.Ben de önceki işyerimden maaşta anlaşamadığım için çıktım.6 ay işşiz gezdim.Sonra bir yer buldum şartları ağırdı.Ne konuda sabah 6 gidip akşam 7 de geliyordum.karanlıkta çıkıp karanlıkta geliyordum.Neyse Lcw'ye engelli lazımmış.Gelir misin dediler?Tabi dedim başladım.Yaklaşık 4 ay olacak mutluyum işim güzel çalışma arkadaşları falan herşey güzel.
Bu arada şunu fark ettim;Bu yukarda yazılanların hepsi doğru demesemde bazıları yanlış.Kime göre bana göre.Neden derseniz?Siz bakkala,markete gittiğiniz zaman adama para uzatmak zorundasınız.Bende parayla mutlu olan insanlardanım.Her ne kadar kapitalizm densede bu düzene varsa alternatif çözümünüz uygulamaya koymanız.Ayrıca insanlık bu ülkede kazanmaz.Millet birbirini ne zaman kıskanmayı bırakır,ne zaman adamın aldığı evine arabasına yada herhangi bir şeyine ya bundan benim niye yok bu adam niye yok diyebiliyorsan bu ülke değişir.Zaten değişmesin kardeşim.Bu insanlardan bir fayda görmedim.Sözümüz meclisten dışarı tabi.Beni doğumgününe bile çağırmazlardı arkadaşlarım.Ama bensiz yapamıyorlar.Ve şöyle bir şey.Tatil dönüşü ne zaman gitsem nerlerdesin falan muamelesi görüyorum.
Herşey bir yana kendinizle dalga geçin karşı tarafla dalga geçin!Benim çok iyi arkadaşlarım oldu bu işyerinde.Dostlar hayat kısa zevk almaya bakın.Kırılır,gücenir falan bunlar boş işler.İnanın bir gün takarsın 2 gün takarsın bir de bakarsın ki takılacak yer kalmamış bea !

Eyvallah!

güzel kardeşim para harcayabildiğin zaman güzeldir söylermisin bedensel engelli biri ne kadar harçayabilir canının çektiği herşeyi yiyemezsin hem kilo sorunu hemde her girenin bide çıkışı var tuvalete giderken hatim indiriyorum eğlenmek için erciyese kayağamı gidebilirim antalyaya yüzmeyemi insanların arkadaşları kendi akranlarıdır yaştan emekli olan adam arkadaşlarıyla vakit geçirir tamamda benim arkadaşlarım çalışan insanlar hafta içi hadi gelin kahveye okey atalımmı diyecem hafta sonu desen eşleri ve çocukları var adamın tatilde ailesiyle geçireceği vaktimi çalayım sevgilim varda ne oluyor bırakın kızın ailesini kendi annem dahi senden koca olmaz diye karşı çıkıyor evin araban bankadan paran maaşın bunlar sağlığın varsa güzel sağlık yoksa bir halta yaramıyor.

%100 katılyorumda %99 da aynıyız kıs arkadışınız olmasına ragmen nasıl yanlısınız orayı anlayamadım ?bızde oda yok ve bırçok arkadaşta zannedıyorum kız veya erkek arkadaşı yoktur .dıger arkadaşlarıda ya saglam arkadaşlarıyla takılırlar yada iş guçlerı eşlerı cocukları vardır onlarla vakıt gecııırler bızımle nıye vakıt gecırsınler kı ,çıkar dunyasında cıkarın yoksa kımse yanına yanaşmaz .
sabancılarında ıkı engellı; kızı ve oglu var mılyar $ lık servet ne işe yarıyo sızce o oglunun hıç bır işe :confused:
sakıp sabancı hep aglardı oglu için çunku mılyar dolarlar bıle bazı şeylerı alamaz ...

mustafa kız arkadaşım varda güzel kardeşim nikahlı eşim değilki sürekli yanımda olsun zaten oda 3. yılda umudu kesti üniversiteye başladı benim iş ferdinin şarkısına döndü "sen orada ben burada bende özledim bende resmin var şuan elimde sana koşmak isterim derman yok dizlerimde" şunu unutmayın arkadaşlar birlikte gezer biri diğerini gezdirmez

Valla engelli olmadan öncede sonrada hayatla inat yaşadım sizede tavsiye ederim arkadaşlar!
Size yapamazsın,edemezsin denilen şeyleri yapabildiğiniz kadar yapın edebildiğiniz kadar da edin... :)
Bırakın her şey olması gereken yere kendiliğinden düşsün. En iyisi yanlızken yaşadığınız yada yaşattığınız dünyada farkında olduğunuz benliğinizdir. Yüzleşin onunla ve bir tarafınıza polyana kaçmış gibi değilde anarşiyle isyanla ve aşkla yaşayın. işte hayat o zaman mükemmel oluyor!

neri ve delal güzel cevaplamışlar.hayat zaden bir mücadele ümisizlik bize yakışmaz arkadaşlar.hayata seviçle bakalım maddiyeatı bir kenara bırakalım.

zor be abi, şu nisan ayında etrafta bitkiler deli gibi yeşile keserken, güneş parlarken, tüm canlılar (insanlar dahil) yaşamın koynuna kendini salarken, durup öylece izliyorum. hem engelli hem yalnız olmak özellikle bu mevsimde daha bir koyuyor.

bunun bir çözümü yok, yapılabilecek bir şey yok. beklemek kalıyor geriye.

madem ki bekliyorum, o zaman güzel beklemeliyim, yıkılmadan, güçlü, içi dolu bir bekleyiş olmalı. hayatın sert gerçeklerinin farkında ama sanki her an bir şey değişebilecekmiş gibi, kapıları kapatmadan. yalnızsam bu da destansı olmalı.

dağılmadan göçmeden bekliyorum. nasılsa, öyle ya da böyle son bulacağı kesin bir bekleyiş bu.

"ne kadar da aptalmışım, vassili
insan dediğin canlı her zaman aynı kalacaktır. eskisinden farklı bir insan yoktur.
yanı başındaki insanı kıskanmadığın eşit bir toplum yaratmaya çok çalıştık.
ama her zaman kıskanılacak bir şey vardır.
bir gülümseme olsun, bir arkadaşlık olsun.
sende olmayan ve kendine mâl etmek istediğin bir şey.
bu dünyada, sovyetler birliği'nde bile...
her zaman zengin ve fakir kavramı olacaktır.
kabiliyet zengini
sevgi zengini
sevgi fakiri."
(enemy at the gates)
-------------------------------------------------------------

"yaşamak, tabiatın en küçük kımıldanışlarını sezerek, hayatın sarsılmaz bir mantık ile akıp gidişini seyrederek yaşamak; herkesten daha çok, daha kuvvetli yaşadığını, bir an'a bir ömür kadar çok hayat doldurduğunu bilerek yaşamak...ve bilhassa bütün bunları anlatacak bir insanın mevcut olduğunu düşünerek, onu bekleyerek yaşamak..." -kürk mantolu madonna- ( sayfa: 87 )

aynı sıkıltıları bir dönem bende de vardı. ama hamdolsun şimdi yok. o dönemlerde ben kalbime sadece 1 kişiyi dost edildim. oda Allah c.c. içimdeki her türlü sıkıntımı şikayetimi ve taktirimi kendi kendime konuşur gibi Allah dua ederek ulaştırdım. ve emin olun Allah dan başkası sizi anlamaz...

Üst Alt