Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem eşten hem de babadan dul ve yetim aylığı alınabilir mi?

Rasput

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
33
Merhabalar Sayın Arkadaşlar, umarım iyisinizdir. Dul, bekar, çalışmayan, SSK’dan emekli merhum kocasından dul aylığı alan vb. , yine dul, boşanmış ve bekar, çalışmayan v.s. kızı da babasından yetim aylığı alan, bir kadının, SSK ya da Bağ-Kur’dan emekli babası vefat etmiştir. Bayanın babasının hangi kurumdan emekli olduğu fark eder mi? Bu hanımefendi, hem kocasından dul maaşı hem de babasından yetim maaşı alabilir mi?

Şahsın, babasından gelir alabilmesinin yolu, örneğin kadının kızının aldığı yetim maaşı ile kadının aldığı dul maaşının bütün hepsinin, SGK yoluyla, bayanın kızının alması sağlanabilir mi? SGK ve/veya başkaca diğer kurum/kurumlarda, nasıl-ne şekilde sağlanır? Böylece kızın aldığı tüm maaşın, dul maaşı kısmının annesine geri iade edilmesi bir çözüm yolu mudur? Alternatif yol_yollar var mıdır? Değerli ve kıymetli zamanınızdan ayırarak, suallerime verdiğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını diler ve arzu ederim. Saygılarımla, iyi çalışmalar dilerim.

Gidip sgk başvuru yapsın. Yetkili arkadaşlar izahını yapar. Başka alacagı aylık varsa orayada başvursun

@Mustafa 1972, SGK'ya gittim bazı yetkili çalışanlar ilgilenmiyor, ilgilenenlerin de her biri farklı bir şey söylüyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok müteşekkir olurum..

Maşallah. Kadınlara yagdirmislar. Engelliye yok. Allah belanızı versin!!!

@gannicus,

Bsksanıza daha neler neler almak istiyorlar. Bütün bunları alan insanlar sonra ne yapıyor biliyormusun iki günde tanıdığı adama veriyorlar parasını sonra ben dolandırıldım. İyi yapmışlar diyorum

Üst Alt