Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem onkoloji hem de radyasyon onkolojisinden ayrı ayrı puan alınır mı?

Volkano80

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
28
merhaba,

hem radyoterapi hemde kemoterapi alıp bu iki birimden ayrı ayrı puan alan oldu mu? yada alınıp alınamayacağına dair bir bilginiz var mı? teşekkürler.

Volkano80

Merhaba,ben sizin forumda yazdıklarınızı okuyorum.İyi noktalara temas ediyorsunuz.Teşekkürler.

Bende onkoloji hastasıyım.Radyo veya kemoterapi veya ilaçla tedavi hepsi onkoloji polikliniği altında hesaplanıyor.Bu konuda bildiğiniz hatırlıyorum ama % 40 Remisyondan 5 yıl sonra ve ilerisi (tedavi almayan), % 60 remisyon ilk 5 yıl (tedavi alan veya tedavisi tamamlanan ve % 80 kemoterapi,radyoterapi veya ilaçla tedavi yöntemi ile tedavi alanlar için verilen standart onkoloji oranlarıdır.Bunların dışında tümörün tedavi yönetiminin farklılaşması veya doku,organ kaybı olan durumlarda % 20 tam ek oran verilir şeklinde yönetmelikte açıklaması var.

Saygılar.

Son düzenleme:
Bilgi Hazinedir

merhaba, ben teşekkür ederim, elimden geldiğince somut cevaplara ulaşmaya çalışıp, eğer öğrenebilirsem açıkça paylaşmaya çalışıyorum. sağlıklı günler.

Bilgi Hazinedir

Radyoterapi, kemoterapi ve ilaç tedavisi ilk 5 yıl %60 olduğuna göre.

Doku kaybı ve organ kaybı olanlara ek %20 oran veriliyorsa.

Benim ameliyat ve radyoterapi tedavim %60 organ kaybı ve doku kaybı ile %20 ek alabiliyorsam %80 gelmesi gerekmezmi. Bir de metaztaz da var.

Tercanli41

Merhaba, öncelikle doku kaybı oranları tedavi tamamlandıktan sonra veriliyor genelde.Yani süresiz rapor aldığınız zaman.Ancak çok nadir doku kaybını veren bir kaç doktorun olduğunu yakınlarımdan duymuştum.Sizin süresiz rapor durumuna gelmesinde bekleyeceğiniz bir durumdur.

Metastaz dediğini süreç anlam itibari ile yayılma demek olsada yönetmelikte buna tedavinin devamı deniyor.Siz bu durumu tedavi devamı olarak algılayacakssınız.Zaten metastaz var ve tedavi halen devam ediyorsa süreli yani bitiş tarihi olna % 80 oranlı rapor alırsınız.Yenileme döneminde veya başk abir dönemde tedavi biter ve artık tedavi almıyor olursanız raporunuz % 60 süresiz yani bitiş tarihi olmayan rapora döner.

Ona göre kendinizi hazırlamanızda fayda var.

Not: Paylaşırken yazmadığı farktettim.Doku veya organ kaybına sağlık kurulunun takdirininde %1-20 arası oran verilir.Balthhazar formülüne tabii tutulmaz ve net eklenir.Yani doktor ameliyata bağlı durumuna % 1 de verebilir, % 20 de verebilir veya arasında bir oranda takdir edilebilir.

Saygılar.

Sen bu işi biliyorsun 🙏 ameliyatımı yapan plastik cerrahi doku kaybı için %20 vermiş 🙏

Raporumu 1 haftadır almak için çok uğraştım ama vermediler biraz tepki verince raporu bir şekilde bugün aldım. Raporda geçen oranlar şu.

PLASTİK CERRAHİ

Ssc sebebiyle opere edilen hasta postop sağ uyluk anteriorda yaklaşık 15* 20 cm hipo- hiperpigmente atrofik skari mevcut hastanın çalışabilir durumda ve Tedaviye cevap veren klinik evreli malign tümörü olan hastalar, Primer tümörün sebeb olduğu ve bu tümöre yönelik tedavi sonrası doku ve fonksiyon kayıpları ORAN 10

Hiper troifk skari yönünden %5 ve greftli akar dokusu yönünden oranı %5 olup Total özür oranı %20 olarak hesaplanmıştır. Yani plastik cerrahi %20 vermiş 🙏

ONKOLOJİ

EVRE 3 HASTALIK HASTANIN ONKOLOJİK MALULULİYETİ %40 OLARAK VERİLMİŞ.

Evre 3 dediği orana baktım ama %80 yazıyordu oranlar da yanlış gormediysem kafam karıştı burada 🤔

YANİ DEMEK İSTEDİĞİM RADYOTERAPİ ORADA BELİRTMEDİGİM İÇİN Mİ %40 GELMİŞ ONKOLOJİ. BUNU ANLAYAMADIM İTİRAZ ETMEK GEREKİR Mİ. HER KANSER HASTASİ PLASTİK CERRAHİDEN BAĞIMSIZ %60 ALMAZ Mİ ? PLASTİK CERRAHİ DE EKLERSEK %80 OLMASI GEREKMEZ Mİ. CEVAP VERİRSEN SEVİNİRİM DOSTUM 🙏

BİR DE SON BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM ORANLARI DOĞRU VERİLMİŞ OLARAK KABUL EDERSEK %40 VERİLEN ORAN İYİLEŞME OLURSA TEKRAR KURULA GİRECEĞİM ZAMAN ORAN DÜŞER İSE KANSER HASTALARINDA SABİT %20 SANIRIM. PLASTİK CERRAHİNİN VERDİĞİ ORGAN VE DOKU KAYBİ İÇİN VERİLEN ORANIN DA SABİT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM YANİ %40 YAPAR. EMEKLİLİĞİM İÇİN BİR SORUN TEŞKİL EDER Mİ. ENGELLİ RAPORUNDA %40 OLMASI GEREKİYOR DİMİ EMEKLİ SABİT OLMASI İÇİN SENİN DURUMA BENZİYOR SANIRIM BİLGİ HAZİNEDİR.

YUKARIDA SORDUĞUNUZ SORUYA İSTİNADEN TEDAVİM BİTTİ KONTROL SÜRECİNDEYİM. 🙏

merhabalar . kanser hastalığı medikal onkoloji altında tek bir oran olarak alınır yani kemoterapi radyoterapi ve hastalığının şu anki durumu onkolojinin vereceği oranı belirlenir yani sizde %40 ile belirlenen oran.Bundan bağımsız plastik cerrahınız da %20 vermiş toplam oran bathazard formülünden bağımsız %60 olmuş.

Cüneyt 74

Cüneyt bilgi hazinedir dedi ki
% 60 remisyon ilk 5 yıl (tedavi alan veya tedavisi tamamlanan.

Benim ilk 5 yıl ve mayıs 2020 ameliyat oldum temmuzda radyoterapi gördüm. Tamam diyelim ameliyat radyoterapi tek puanla hesaplanıyor bunu kabul ediyorum ama bilgi hazinedir demiş ki ilk 5. Yil tedavi alan veya tedavisi tamamlanan. Benim tedavim bitti kontrol surecindeyim ama ilk 5 yil %60 verilmesi gerekiyor. Remisyondan 5 yıl sonra olsa %40 kabulüm ama remisyondan önce benimkisi %60 olması gerekir aslında.

Şimdi şöyle olursa %60 onkoloji %20 plastik cerrahi vermiş %80 olması gerekirdi.

Ve ilgili yönetmelik diyor ki organ ve doku kaybı olanlar süresiz rapor alır. Bende organ da doku kaybı da var bana süreli vermişler.

Yani remisyondan önce her kanser hastası %60 alması gerekir bana %40 vermişler bu raporu görmemem içinde beni 2 haftadır uğraştırdılar raporumu yasak deyip vermediler tartışma ile cimere yazdım da aldım.

Tercanli41

Rapor suresi sonunda %40 altına düşüp emekliliğinizin iptal edileceği tedirginliği ise problem böyle bir korkuya mahal yok çünkü yeni yönetmeliğe göre süresiz %40 alacaksınız zaten onun dışında %90 üzeri rapor alıp araç almak gibi bir düşünceniz varsa o zaman peşine düşün zira mevcut raporun emeklilik açısından size hiçbir zararı yok.Bu arada doku ve fonsiyon kaybı sebebi ile verilen %20 ilave oran sadece 1. ve 2. evre hastalıklarda (maksimum %60 alıyor bu evreler) yıllık kontrol şartı ile veriliyormuş.Yani bahsettiğniz şekilde oran alsaydınız her yıl kontrole gitmek durumunda kalacaktınız.

Cüneyt 74

Bugün sgkdan raporumu alırken orada bir memur dedi ki %60 altına düşer isen maaşın kesilir dediği için söyledim. Kanser iyileşir ise %20 ye düşer diye okumuştum forumda ondan panikledim. Tabiki hastalığım iyileşsin gerekirse maaşta kesilsin ama bacağımda ki tedavi benim yürüme ve çalışmam konusunda bir yük oluşturduğu için emekli peşine düştüm. Yoksa ilk önce sağlık düşüncem.

Senin dediğin gibi ise yönetmelik %40 kalırsa %20 plastik cerrahi verdiği oranda sabit olduğuna göre emeklilik konusunda sıkıntı yaşamam umarım.

Yeni kurulda ortopediyi de eklemem gerekir mi ? ek rahatsızlıklar oluşmaya başladı bacağımda. Mayıs 2022 de kurula gireceğim zaman ek olarak da belirtir isem oranlar değişir mi.

Üstad birde bildiğim kadarıyla %60 raporla ÖTV den yararlanabiliyoruz diye biliyorum. Sadece rapor da ÖTV indirimli araç alabilir yazısı yeterliymiş sosyal hizmetlere sordum.

Üstad altta ki yazını yeni gördüm. %20 olan plastik cerrahi oranında bir sıkıntı yok. Evre 3 hastalarda %40 verilen oran %80 görmüştüm sanırım emin değilim.

Tercanli41

Merhaba, açıklama yapan Cüneyt 74 arkadaşımız verdiği bilgiler doğrudur.Sizin beyanınız ile birlikte onkoloji bütün süreçler bitince % 40 süresiz olur.Burada sizde belirtiyorsunuz zaten tedavi devam ettiği sürece yani tamamen bitmeden süresiz rapor olmaz.Genelde yıllık bazen direk 5 yıllık süreli rapor verilebilir.Bu arada diğer yazınızı okudum,tedaviniz tamamladığınız zaman % 60 oranı sadece doku kaybı ile birlikte alabiliyorsunuz.Sizin durumunuzda belirtiğim gibi onkolojinin organ yada doku kaybına statüsüne dahil edilmiyor.

Onkoloji organ ve doku kaybı ile kastı iç organ eksikliğidir.Organ kaybı ameliyat ile gerçekleşince onkoloji ek % 20 ye kadar yani % 1 ila 20 arasında ek oran verebilir.Ancak sizinki iç organı veya iç doku kaybı değil ,sizinki dış doku veya cilt veya uzuv eksiklikleri ise ilgili poliklinik tarafında değerlendirilir.Sizinde zaten ilgili cerrahi polikliniği değerlendirmiş.

Bu konuya örnek vermek gerekirse kanser sebebiyle karaciğerinin bir kısmı alınan veya batın bölgesinde doku kaybı yaşayan gibi şahsa ek % 20 verilir gibi.

Sizin raporunuz kontrol amaçlı süreli anladığım kadarıyla.Tüm onkolojik süreçleriniz tamamlandığında yani remisyondan uzun zaman geçtiğinde % 40 onkoloji oranı alacaksınız.Diğer rahatsızlıklarınız ile ilgili bağlı olduğu poliklinik karar verecek ve balthazar formülü ile hesaplanacaktır.

Saygılar.

NOT: Bu arada hastalığın yayılmasına bağlı olarak evre 1-2-3-4 isimlerini alır.Tedavi süreciniz yazdığınız gibi tamamlanıp bitti evre süreciniz olayın başlangıçta evre 3-4 olsa bile devam eden tedavi sürecinde olan bu evrelerden çıkar ve evre 1-2 statüsüne alınır.
Evre 3-4 süreci hastalığın yayılması(metastaz) ve mevcut tüm tedavilerin alındığı vey hala alınmaya devam ettiği döneme denir.Allah korusun onkoloji hastaları tamamen iyileşip ileri bir zamanda hastalık süreci aynı veya farklı organda tekrar ederse evre 3 veya 4 olarak isimlendirilerek başlarlar.

Tercanli41 Bilgi Hazinedir

Yanlış anlamanızı istemiyorum forumda bir kaç yere girdim çoğu kişi %60 orandan %20 düştü dedikleri için kafam karıştı. Üstad %40 oranın sabit kalması hangi yönetmelikte var ben onu bulamadım link ekleyebilirmisin. Eğer %40 gelirse ben razıyım çünkü bacağımda ki ortopedik durum özür oranı sabit kalır iyileşme olayım çok zor çünkü doku kaybı yoğun ve lenf bezleri alınması da buna bağlı rahatsızlıklardan dolayı ortopedi ve plastik cerrahi ek oran gelir diye düşünüyorum. Lenf bezlerim olmadığı için doku iyileşmesi veya bacağımda lenfödem durumu ek oran sağlayacaktır.

Bu arada engelli raporuna şimdi mi başvurmaliyim yoksa sonra mi. Daha önceden malullük maaşımın kesilme durumu söz konusu değil demiştik. Şimdi başvurmamin bana oluşacak bir eksisi var mı.

Şuan elimde ki sağlık kurulu raporu ama malullük raporu diyor engelli raporu değil. Dolasiyla engelli raporu olmadığı için haklardan da yararlanamıyorum sanırım. Engelli raporu almam gerek doğru mu anladım. Bu raporun bana bir yararı varmıdır haklarla ilgili.

Çok soru soruyorum ama yanlış hareket etmek istemediğim için kusura bakmayın. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim 🙏

Tercanli41
merhaba,

%20 oran eski yönetmelikte kaldı. şuanki yönetmeliğe göre 5 yıla kadar %60, 5 yıldan sonra %40 yani 100 yılda geçse bu yönetmeliğe göre onkoloji %40 altına düşmeyecek (eski yönetmelik %20 idi)
Bilgi Hazinedir

ek %20 sabit bir oran diye biliyorum, yönetmelikde "net %20 ilavesi ile bulunur" ifadesi var. %20 ye kadar gibi bir ifade göremedim, zira bundan önce aldığım rapordada net %20 ilave edilmiştir gibi bir ifade yazmıştı doktor.

dolayısıyla %60 altına düşme olasılığı görünmüyor, ayrıca düşse bile en kötü bir alt kademe emekliliğe (3. derece) düşer en kötü 2-3 sene maaşsız bekler, yeni süüren doldumu tekrar emekliliğe devam edebilirsin diye biliyorum.

herekese sağlıklı günler.

Tercanli41

%60 altına düşeceğimi düşünmem çünkü plastik cerrahinin verdiği %20 oranda şunlar yazıyor.

%10 organ doku ve foksiyon kayıplarından bahsediyor kalıcı birşey bu. %5 skar diyor bu da kalıcı çünkü lenfler olmadığı için skar olan yerde iyileşme olmuyor hatta kan oturuyor. Çorabı giymesem perişanım zaten. Hipertroifk te hücreler de büyümeden kaynaklı diyor galiba benim radyoterapiye bağlı kalınlık artışı oldu hücrelerde yani ölü hücreler var. Geçici değil kalıcı olan birşey yani %40 oran sabit ise ek %20 oran da sıkıntı olmaz düşüncem. %60 kalır inşallah.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için 🙏

Tercanli41

Merhaba,ekte bu engelli sağlık kurulu raporunun tesisi hakkında yönetmeliğin yayınladığı resmi gazete web sayfası mevcuttur.O sayfanın son bölümünde ekler diye bir ibare mevcut.Onu tıklayın çok uzun bir liste açılacak.Orada Onkoloji başlığında yazdıklarımızı ayrıca okuyabilirsiniz.

İçiniz rahat olsun.Estağfurullah merak ediyorsunuz ve soruyorsunuz.Bundan normal birşey olamaz.Orada okuyunca onkoloji hastalarının minimum % 40 oran aldığında göreceksiniz.

Malulen emekli maaşı alırken engelli sağlık kurulu raporuna başvurmanızda herhangi bir sıkıntı yok.Hastanenizin sağlık kurulu polikliniğinden randevu alın ve aynı işlemleri tekrar edeceksiniz zaten.Hastane süreci birbirine benzerdir.

Size o zamanda söylemiştim.Aldığınız rapor malulen emeklilik için 18 ay süreli maaş almanız için SGK tarafından sevk ile aldığınız rapor.O raporda amaç malulen emekli olma yani malulen emekli maaşı hakedip etmediğinize bakar.Engelli sağlık kurulu raporu bundan farklı hakları içinde barındırır.Örneğin şehir içi toplu taşıma ücretsiz.şehir su faturalarında indirim,telekom ve telekominikasyon firmalarında indirim,tv platformlarında indirimi(d smart veya digitürk gibi),kamu hastanelerinde öncelikli randevu alma hakkı gibi birçok vantaj sağlar size.

Engelli sağlık kurulu raporunu aldıktan sonra olan 2. süreç bir işe girip engelli vergi indirimi ile emeklilik için çalışma durumunuzda malulen emekli maaşı kesilir.Siz engelli sağlık kurulu raporunu mevcut durumunuzla temin edin ve haklarında yararlanın.Malulen emekli maaşını bağlayan raporun yenileme sürecinde olacaklara göre hangi adımı atacağınıza siz karar verin.Zaten emekli maaşı alıyorsunuz.Zamanla hangisinin sonucununun size pozitif olacağını öğrenirsiniz.

Saygılar.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

Cüneyt 74

Merhaba, daha önce bir forum sayfasında Tercanli41 ile yazışmıştık.Kanser rahatsızlığı geçiren kişilere verilen 18 ay malulen emekli maaşı hakkınız kullanıyor.Yani malulen emekli maaşı alıyor.Bu arada ortamdan aldığı engelli vergi indirimi ile emeklilik bilgileri bazı noktaları çakışınca konu hakkında bildikleri tamamen karışmış.Bende malulen emekli olduğunu söyledim ve engelli vergi indirimi sürecini kısaca yazdım.

Olaylar bundan ibarettir.

Saygılar.

Volkano80

Üstad, senin bilgiler doğru.Ancak aldığı rapor malulen emeklilik raporu olunca orada rahatsızlıkların tek bir hastalık üzerinden maluliyet oluşması hakkında farklı bir yönetmeliği var.Oda engelli sağlık kurulu raporundaki engel oranı tespit sürecinden farklılıklar içeriyor.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Çok aydınlatıcı oldu teşekkür ederim. Engelli raporu için başvuruya gideceğim eyvallah 🙏

Kalıcı ortopedik rahatsızlıklarım oluştu bunları da eklemek ve belirtmek mantıklı olur diye düşündüm engelli oranı yüksek almak için ve diğer rahatsızlıkları da belirticem bakalım kısmet.

Başvuruda evraklar ne gerekiyor bilginiz var mı

Tercanli41

Malulen emekli başvurusunda olduğu gibi hastanede poliklinik bazlı işlem yapacaklar.Eğer ameliyat olup tedavi aldığınız hastaneye gideceksiniz sanırım sizden evrak istemezler.Eğer sizin hakkınızda bilgisi olmayan bir hastaneden engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız yanınızda mutlaka her hastalığınıza ait varsa patoloji,tahlil,bilgisayarlı tomografi rapor dökümleri,mr rapor dökümleri,doktorların yazdığı epikriz dökümü,röntgen rapor dökümü gibi belgeleri yanınızda bulundurmanız sizin faydanıza olacaktır.

Unutmayın doktorlar sizin hastalıklarınızı doğru anlayarak ancak doğru engelli oranı verebilir.Mutlaka her poliklinik doktoruna onunla ilgili durumunuzu anlattın ve varsa belgelerini ibraz edin.En son sağlık kurulu raporu için heyete çıktığınızda size ancak heyet başkanı soracaktır.Diğer doktorlar daha önce poliklinik doktorunun yazdığı notlar üzerinden not yazacaklardır.

İşin özü engelli sağlık kurulu raporu genelde poliklinik doktorunun hastalıklarınız hakkında yazdıkları ve en son heyet başkanına söyleyeceğiniz kendiniz hakkında kelimeler ile değerlendiriliyor.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Güzel bir bilgi verdin kardeşim daha önce girdiğim poliklinik doktorları hiç birşey sormadı direk yazdı geçti sormadı bile neyin var diye kurulda aynı şekilde. Demekki benim anlatmam daha doğrusu ve kurulda aynı şekilde. Çoğu şeyi daha iyi anlamaya başladım yardımlarınız için sağolun. Hep var olun. Sağlıklı günlere inşallah 🙏 Kuruldan gelen cevabı buraya atacağım 🙏

Arkadaşlar bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Babannemde kolon kanseri var ameliyat oldu bağırsak dışarı alındı. Dün kurula girdik %60 verdiler. 2 hafta öncede ameliyat olmasına rağmen yine polit çıktı bağırsaklarında yani hastalık devam ediyor. Şimdi bu ek %20 olayı nasıl oluyor bir şey anlamadım. Tekrar onkoloji doktoruna gidelim mi bu %20 yi alabilir miyiz yoksa hakkımız değil mi haftaya kulak için gideceğiz ancak şu an verilen oranlar yetmiyor %85 te kaldı. Ne yapabiliriz acaba

Zelja

Merhaba, onkoloji polikliniği için ek % 20 oranı alarak % 60 olmuş.Yani almışsınız.Diğer rahatsızlıklar için tabii ayrı engel oranları almanız muhtemeldir.Ancak polip iyi huylu olabilir tabii Allah korusun kötü huylu olabilir.Polip durumuna göre onkoloji oranınıza artabilir ancak onkoloji polikliniğine oran artması süresiz olabilecek engelli sağlık raporunu süreli hale getirecektir.

Sizin bir beklentiniz var anlıyorum ancak bu durum her zaman olacak veya olmayacak anlamına gelmiyor.Denemeden bilme şansınız pek bulunmuyor.

Saygılar.

kasvetsever1977

Merhaba, inşallah sorunuza daha açıklayıcı ve net cevap veren çıkabilir.Herkesin tek dileği burada sorularına yanıt bulmaktır.Bilen arkadaşlarımızın yardımcı olacağına inanıyorum.

Saygılar.

Onkoloji net 20 puan ilavesi hakkında bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar merhaba,

engelli yönetmeliği 86. sayfa onkoloji bölümünde şöyle bir ibare mevcut; "tedaviye cevap veren evre 1-2 malign tümörü olan hastalarda primeier tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrası gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında engel oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktaarlara net %20 ilavesi ile bulunur."

ben önce ameliyat oldum sonra rt aldım, daha sonra nüks nedeniyle kt alıp lenf ameliyatı oldum.
soruma gelirsek;
-organ kaybı nedeniyle olması gereken puanı aldım (%10)
- onkolojiden olması gereken puanı aldım (%40) (remisyon 5 yıldan sonrası)

ancak ilk raporum süreliydi yenilediğim raporda, ilk raporda verdikleri +20 net ilavesini bu sefer vermemişler.

aslında burda bir sürü kişiden bu puanın verilmediğini duydum ancak talebimde olmadığı halde iilk raporda verilmişti, ve bu seferki rapor kağıdımda bu şekilde yazılıydı ancak heyetin onayladığı raporda bu puan ve ibare yok. bu nedenle bir alt dilime düşmüş oldum.

bu konuda sizlerin düşüncesi nedir? bu net 20 puan ilavesini alan olabildi mi?

ayrıca nüksün olduğu 2 ayrı ameliyat (1 organ ve 1 doku kaybı) rt ve kt olan bir vaka bu tanımın içine girmiyor mu?

rapor itiraz etsem mi?

Volkano80

Çok anlamam ama mantık üretmek gerekirse. İlk 5 yıl olduğu için oran yüksek almışsınız. 5 yıl sonrası %40 sabit oran veriliyor herkezde olduğu gibi sende de öyle olmuş. Burada ki kilit nokta yani oran yükselteceğimiz hususlar ek oluşacak sağlık sorunları. Mesala lenflerin alınması ödemi artırır. Geçen gün doktora gittim durum bildirir raporu için malulen emekli olurken ödem ile ilgili raporda birşey yoktu ama ek hastalık olduğu için durum bildirir raporunda yazmışlar. Bence mantıken %40 oran tamam organ kaybı da tamam. Ek hastalık gelişti ise bunları belirtmeyi unutma.

Radyoterapi kemoterapi %40 içinde olan bir oran ama kafamin almadığı tek durum metastaz yapmış olan kanser hastaları ek hastalikları haricinde %60 alması gerekir organ ve doku kayıpları ile %60 üstü olması gerekir diye düşünüyorum. Bende mesala kanser oluşan yerde yanık bile var ama ona oran malulen emekli olurken yazmadilar engelli raporunda belirticem o da orana dahil diye düşünüyorum.

İlk 5 yıl içindeyim. Kanser ameliyatı %40 organ ve doku kaybı %20 ek.. yanık %10 ödem de %10 olması lazım diye hatırlıyorum. Metastaz söylemedim bile oranim %80 olması gerekir yanlış düşünmüyor isem çokta bilgim yok ama böyle olduğunu düşünüyorum.

Tercanli41

öncelikle cevabınız için teşekkürler. ilk defa rapor aldığımda rahatsızlığımın üstünden 10 yıldan fazla süre geçmişti, dolayısyla ilk 5 sene ve 5 sene sonrası durumuna girmiyordum. ncak bundan önceki raporumu eski yönetmeliğe göre almıştım. o yönetmelikte 5 sene diye bir ayrım bulunmuyordu ama ek %20 maddesi aynı şekilde yönetmelikte mevcuttu.

benim esas öğrenmek istediğim forumda bu ek %20yi alan oldu mu? aldılarsa hangi şartla aldılar?

bu arada ödem çok az var dopller raporuyla puan vermediler sintigrafi istediler bende alacağım puan zaten birşeyi değiştirmeyeceği için boşuna kontrast madde almak istemedim. muhtemelen puan alamayacaktım, alsaydımda kademe değiştirmeye yetmiyecekti.

bu vesile ile sizede çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

2019 da yönetmelik değişti.onkoloji hastalıkları en düşük oran %40 sürekli ilk beş yıl için tedavi devam eden ise %60 genel cerrah dan alınacak ek oran hariç.ikinci bir husus verilen engel puanlamasında birden fazla hastalıkta baltazar formülü ile hesaplanır yani 20+20=40 gibi bir sonuc çıkmaz.Daha düşükçıkar intenet üzerinden otamatik baltazar formülü hesaplama tablosu ile toplamda alınan bütün oranların net hesaplamasını yapa bilirsiniz

Üst Alt