Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem onkoloji hem de radyasyon onkolojisinden ayrı ayrı puan alınır mı?

Bilgi Hazinedir bende rapor için heyete gireceğim. Plastik cerraha hangi durumda hangi hastalıklar için gitmek gerekiyor acaba..Eğer şartlarım uyarsa atlamayayım. ayrıca hastaneye rapor için gidildiğinde tetkiklerimizin hastane onaylı olması gerekiyor mu yoksa sadece fotokopileri yeterli mi.

selda can

Merhaba,engelli sağlık kurulu raporunda tüm branşlar genel branşlardır.Sizin yazdığınız gibi plastik cerrahı veya daha alt özel branş doktoruna muayene şansınız bulunmamaktadır.

Genel cerrahi branşı iç organlarınızın hepsi ve vücudunuzda yapılan tüm ameliyatlar ile ilgili kararı yazacak kişidir.Vucüdunuzun iç organları veya genelinde bir ameliyat durumu var ise genel cerrahi birimi gerekli bilgileri engelli sağlık kurulu raporuna yazacaktır.

Yanınızda daha önce almış olduğunuz diğer hastane tetkik,tanı,ekipkriz ve ilaç raporlarının fotokopisi olması yeterlidir.Bunları inceledikleri zaman uygun görebilir veya gerekli görürlerse gitmiş olduğunuz hastanede tekrar tanı yazabilmek için sizden tetkik isteme hakları mevcuttur.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
cevabınız için çok teşekkur ederim.İlk kez heyet raporu alacağım o yüzden bilgi toplamaya hata yapmamaya calışıyorum. engelli raporu çıktıktan sonra emekli dilekçesi ekinde Rapora ek olarak hastaneden aldığımız tetkikleri de sunuyoruz degil mi. O belgeler hastane onaylı veya noter onaylı olmalı mı acaba...

selda can

Merhaba, Engelli Sağlık Kurulu raporunu hastaneden aldıktan sonra sanırım Engelli Vergi İndirimi belgesi alacaksınız.Yazınızda emeklilik dilekçesi yazmışsınız.Acaba bambaşka bir konu hakkında mı yazmak istediniz açıklarmısınız?

Bilgi Hazinedir
Kamu çalışanıyım.Engelli raporu çıktıktan sonra kurumuma emekli dilekçesi ekinde verilecek hastane tetkiklerinin fotokopi olması yeterli mi yoksa hastaneden aslı gibidir şeklinde onaylı mı olması gerektiğini sormak istemiştim.

selda can

Siz çalışmakta olduğunuz kurum ile çalışma gücü kaybı ile emekli olmak isteğinizi yazılı olarak bildirip,kurumun yönlendirmesi ile mi Engelli Sağlık Kurulu raporu alıyorsunuz?

Eğer cevabınız evet ise Engelli Sağlık Kurulu raporunuzu kurumunuza teslim ettikten sonra SGK sağlık kuruluna gönderilip 2. onay talep ediliyor.Kamu kurumlarının iç yapısını bilmemekle birlikte ekinde hastanede yapacağınız gibi her tetkik,tahlil,epikriz ve ilaç raporununun bir örneğini vermeniz faydalı olabilir.

Ancak cevabınız hayır ise öncelikle kurumunuz ile iletişime geçip yazılı olarak engelli emekliliği hakkını soran ve sürece bağlı olarak emekli olmak istediğinize dair yazılı bir başvuru yapmanız gerekiyor.Süreç kurumunun vereceği cevap ve yönlendirmeleri ile ilerlemeden kendi isteğinizle alacağınız Engelli Sağlık Kurulu Raporu sonucu kurumunuz eğer isterse sizi tekrar bir hastaneye sevk edilmenizi ve yeniden Engelli Sağlık Kurulu raporu almanızı talep edebilir.

Kamu personelinin her ne şekilde olursa olsun çalışma gücü kaybı tespiti ile emeklilik(engelli emeklilik) işlerimi mutlak süretle kurumunun ilgili birimiyle istişare içince ve gönderilecek belge ,döküm veya evraklarının durumunu sorarak ilerleme sürecinde kendi adına büyük yarar ve zaman kazancı sağlayacaktır.

Saygılar.

2014 te 4.evre sonra 2018 metastaz sonra remisyon diğer hastalıklarımda tedavisi olan hastalıklar değil memur dedi ki sana sadece 1 süreli verilir şimdi ben rapor süreli çıkarsa itiraz mı etmeliyim inanın her sene bu sağlık kurulu heyet çekemem.Ölüp ölmediğimi mi devlet bilmek istiyor ? çok öfkeliyim inanın. bakıyorum burda herkese sürekli verilmiş vs bugün memur o eskidendi dedi nedir kuzenin dedesi geçen sene bu vakitler aldı sürekli.....benim kanserimin tedaviis mi çıktı doktorlarım mı bihaber?özetle BEN NE YAPMALIYIM KİME NEREYE İTİRAZ EDECEĞİM SÜREKLİYE ÇEVİRMEK İÇİN?yer istanbul ümraniye önemli ise.hangi evrakla gideceğim?

bu arada akciğerlerimdem parça alındı atıldı onkolojik göğüs cerrahiis dedi ki o eskidendi artık puan verilmiyor beni yolladı ayrıca plastik cerraha yönlendirilmedim oraya mı gitmeliydim? göğüs kafesi açıldı ve met içinde kapalı oldum 2.kez.

zaten 1 senelik verilecekmiş.bir sonraki gidişimde hata yapmak istemiyorum yazın not alacağım.ayrıca romatolijk rahatsızlığımdan derece yazılmadı onca elimdeki evrak patolojiye rağmen onun için de heyete girmedne 1 ay önce doktordan randevu alacağım sisteme bu rahatszılığım düşsün ki 4 ay önce yapmıştım dahiliyeci olmaz öyle şey diyip beni kovmuştu.

ben inanın devlet hastanesi sistemini anlamıyorum olay empati yapan doktor sanırım.ilaç kullanmıyorsun diyor puan vermiyor diğeri ilaç kullandığım halde puan vermiyor.şu an ellerim titreyerek sinirden yazıyorum ...4.evre tedavisi bitmiş hastayım yeni yönetmeliğie göre 1 yıllık rapor verecekelermiş haftaya

merhaba,
pankreas ca dolayı sindirim sistemini kaybettim ve onkoloji tedavisini aldım ilk raporum, 1 yıl süreli ve %80 oranla aldım.vergi indirimi için maliye sağlık kurulundan vergi indirimini aldım süreli olduğu için Sgk emeklilik işlemlerimi bekletiyorum (halen çalışıyorum ) rapor yeniletince emekli olacam süreli raporda yaşadığınız sıkıntılar nedir Saygılar

OZMEN
Merhaba,

Bende senin gibi pankreas ameliyatı oldum. Bende tümör çıkmadı . Dalak, Safra kesesi ve Pankreas’ın kuyruk ve gövde kısmını aldılar.Engelli emeklilik için rapor başvurusu yapacağım . Yakında hastaneye başvuru yapacağım.
Patoloji Sonucu : Akut Nekrotizan Pankreatit diyor.
Bu rahatsızlar ile kaç puan alırım ? Bilgin var mı ?
Teşekkürler

ben şu an pişmanım elimdeki kanser harici %72 sürekli raporuma kanseri ekletmek istedim , keşke yenidne başvuur yapmasaydım ..kanseriz ötesi mi var 4.evrelere bu eziyeti yenidne rapor çilesini çektirmesinler.

Burhan 73
merhaba, sindirim sistemi kilo kaybına göre oran veriliyor 15-75 arası onkolojik tedavi ve ilaç kullanımı önemli aşağiya bir örnek bıraktım.

Sınıf 3
Özür Oranı % 50

Üst sindirim kanalına
ait semptom ve
bulgular veya anatomik
kayıp ya da değişim
Ve
Uygun diyet kısıtlaması
ve ilaç tedavisi ile
tamamen düzelmeyen
semptom, işaret ve beslenme durumu
Veya
Üst sindirim kanalı
rahatsızlığı nedeniyle
ideal kilonun
%10-20 altında olma.

Selamlar,
Dün itibari ile hastane raporumu aldım.
1- Nekrotizan pankreatit için 55 Puan
2- Diabet ve Tansiyon için 28 Puan aldım.
Toplamda ise 68 puan ve süresiz raporumu aldım. Raporu almak için yaklaşık 3 ay gibi süreç oldu. Herkese sağlıklı günler diliyorum. Şimdi , emeklilik başvurularımı tamamlayacağım.

Saygılar

Bilgi Hazinedir

Not: Paylaşırken yazmadığı farktettim.Doku veya organ kaybına sağlık kurulunun takdirininde %1-20 arası oran verilir.Balthhazar formülüne tabii tutulmaz ve net eklenir.Yani doktor ameliyata bağlı durumuna % 1 de verebilir, % 20 de verebilir veya arasında bir oranda takdir edilebilir.

Saygılar.

Hocam ben dün istanbulda bir araştırma hastanesinde sağlık kurulu onkoloji doktoruna çıktım. 5 yıl remisyon süreçimde olduğum için süreli %60 dedi, sonrasında doku kaybım var yönetmelikte yazıyor ekleme yapmanız lazım %80 olması dedim. Doktorun verdiği ilk cevap, biz kimseye böyle vermiyoruz oldu, ısrar ettim ve cevabı, versemde senin bidiiğin gibi aritmatik olarak eklenmiyor o puan dedi. Ben ısrarla olsun verin dediğimde sağlık kuruluna şikayetini ilet oldu. Bu konuyu net olarak nasıl öğrenebiliriz. kurul başkanına çıktığımda bunun böyle olması gerektiğini neye dayanarak söylemem gerekiyor. %80 alsam şuan emekliyim. Testis kanseriyim benim ek oranı bir şekilde almam lazım hakkım olansa

Son düzenleme:
Merhabalar testis kanseri nedeniyle sağ testisim alındı onkoloji bölümünde kontrollerim devam ediyor sorum şu ilk evre olduğu ve iyi huylu tümör olduğu için onkoloji sadece kontrol verdi düzenli kontrol ne kemoterapi nede başka bişey almadım bu nedenle alacağım oran ne olur acaba teşekkürler.

Üst Alt