Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemipleji nedeniyle sağ tarafımda felç oluştu. Emeklilik şartarım nedir?

ismailyıldırım

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrb iyi günler dilerim benim sıkıntım 15.3.2015 de beyin kanaması ( hemipleji ) rahatsızlığı geçirdim 10 gün yoğun bakımda yattım 15 günde serviste yattım ve o zaman bize hastalığından 6 ay geçmesi lazım dediler
şun an sağ tarafımı kullanamıyorum

işe girişim 08.02.1997 ve 3961 gün sigortam var
malulen emekli olma şansım varmı ?

birde geçici emeklilik diyorlar böyle birşey varmı benı aydınlatırsanız çok memnun olurum

şimdiden çok teşekkürler ve böyle bir site actıgınız için var olun inşallah kolay gelsin

ismailyıldırım

Malulen emekli olmanıza gerek yok. Siz %40 ve üzeri rapora karşılık erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız. Yapmanız gerekenler:

1- Bir işyerine çalışan olarak 3-5 gün sigortalı giriş yapın
2- O esnada sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
3- Defterdarlık sizi rapor için hastaneye sevk eder (eğer elinizde %40 ve üzeri orana sahip rapor varsa, onu da kullanabilirsiniz).
4- HAstanede heyete girdiğinizde rapor defterdarlığa gider, orası da Ankara Maliye sağlık kuruluna gönderir. Rapor incelenir ve sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri oran onaylanırsa, vergi indirimini hak ettiğiniz bir yazıyla işyerinize bildirilir.
5- Bu bildirimin ardından sigorta müdürlüğüne gidip sakatlık indiriminizin olduğunu, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak istediğinizi söyleyeceksiniz. Onlar da işlemi başlatıp 2 ayda emekliliğinizi onaylayacak.

Bülent bey konumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim vergi indirimi ile emeklilik ne demek yani yine normal emeklilikmi demek maaş ne kadar oluyor tahmininiz varmı kusura bakmayın böyle şeyler başımıza gelmediği için sorularımızla bunaltmayalım sizi bir açıklama yaparsanız çok memnun olurum çok teşekkürler kolay gelsin

Bülent bey mrb

ben sizden sonra sgk gittim hastaneye sevk eti 18,11,2015 de heyete girdim cevap gelmedi daha
sizden ricam acaba bize emekli olabilirsin diye kağıt mı gelecek yoksa puan gelecek biz tekrar başvuru yapmamız mı gerekecek aydınlatırsanız çok sevinirim

birde ne kadar zamanda gelir hastane puanı da söylemedi sgk dan yazı gelecek dediler açıklamanız için şimdiden tşk kolay gelsin

ismailyıldırım

Emeklilik için sgk'ya neden gittiniz? Yukarıda yazdığım gibi, çalışan statüsünde sigortalıyken vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa gitmeniz gerekirdi. Onların sevki ile hastaneye gidip süreç sonunda vergi indirim hakkkı elde ettiğinizde, ondan sonra erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne gidecektiniz.

SGK'ya gittiniz ve sevk aldınızsa, büyük olasılıkla malulen emeklilik için sevk etmişlerdir...

Not: SSK statüsünde emekli olacağınızı varsayıyorum. Eğer Bağkur'sa, o zaman sigorta müdürlüğüne başvurmakla doğru yaptınız.

Mrb Bülent bey konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

ben işten 31.07.2013 işten ayrıldım ondan sonra sigortalı işte çalışmadım ve 15.3.2015 de beyin kanaması ( hemipleji ) rahatsızlığı geçirdim
rahatsızlığımın üzerinden 6 ay geçmesi lazım dediler ondan sonra sgk ya gittim ve bana sevk verdiler
adana numune eğitim ve araştırma hastanesi de kurula girdim kurul sonucunda bana sgk eve kağıt gönderecek dediler.

benim merak ettiğim eve sadece puan mı gelecek yoksa emekli olabilirsin onayımı gelecek
sgk dan bana bunu yapalım olmasa sa vergi indiriminden yararlanırsın dediler
18.11.2015 de kurula girmiştim beklermi yiz daha intermnetten https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ bu adresten takip ediyorum
önereceğiniz başka bir yer var mı. çok teşekkür ederim kolay gelsin bülent bey

ismailyıldırım

Malulen emeklilik için işlem yapılmış. Onaylanırsa ne ala, onaylanmazsa, o zaman yukarıda yazdığım gibi önce defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde eder sonra sigorta müdürlüğüne erken Yaşlılık emekliliği için başvurursunuz...

sgk sitesinden de www.turkiye.gov.tr adresinden de takip edilebilir.

Çok Teşekkür ederim bülent bey gelişmeden haberdar ederim sizleri kolay gelsin size

18.11.2015 yılında Adana Numune Hastanesinde Kurula girdim hastane bana puanı açıklamadı sgk ya yollayacağız dediler
2 aya yakın oldu daha yeni ADANA SGİM BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİNE diye sorguladıgımda çıkıyor

sizlere sormak istediğim sgk puanı kırıyor diyorlar hastanenin puanı işe yaramıyormu

başına gelen varsa lütfen cevap versin birde ne zaman gelir cevap şimdiden teşekkürler

Birim İşlem
1 08.01.2016 ADANA SGİM BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 08.01.2016 ADANA SGİM BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİNE
3 20.01.2016 ADANA SGİM TAHSİS MALÜLLÜK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 20.01.2016 ADANA SGİM TAHSİS MALÜLLÜK SERVİSİNE
Bülent Bey son dırum bu bize cevam olumlu gelebilirmi bunlar ne demek bilginiz vardır mutlaka aydınlatırsanız çok memnun olurum Teşekkürler kolay gelsin

bülent bey sgk ya gittik bize evrak yetersiz tekrar sizi hastaneye sevk edecegiz dediler tekrar tüm doktorlara muayenemi olacağım tahmininiz varmı teşekkürler

ismailyıldırım kardeşim, Bülent bey size: ''Malulen emekli olmanıza gerek yok.
Siz %40 ve üzeri rapora karşılık erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız demişti.

Yapmanız gerekenleri'de altaki gibi sıralamıştı:

1- Bir işyerine çalışan olarak 3-5 gün sigortalı giriş yapın

2- O esnada sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun: Vergi İndirim belgesi almak için dilekçe örneği ve evraklar

3- Defterdarlık sizi rapor için hastaneye sevk eder (eğer elinizde %40 ve üzeri orana sahip rapor varsa, onu da kullanabilirsiniz).

4- HAstanede heyete girdiğinizde rapor defterdarlığa gider, orası da Ankara Maliye sağlık kuruluna gönderir.
Rapor incelenir ve sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri oran onaylanırsa, vergi indirimini hak ettiğiniz bir yazıyla işyerinize bildirilir.

5- Bu bildirimin ardından sigorta müdürlüğüne gidip sakatlık indiriminizin olduğunu, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak istediğinizi söyleyeceksiniz. Onlar da işlemi başlatıp 2 ayda emekliliğinizi onaylayacak.'' demişti...

Siz ne yaptınız: SGK'ya gittiniz ve sevk aldınızsa, onlarda sizi, Malüliyete sevk etti, şimdi ne olacak?
işiniz güçünüz yoksa uğraş babam uğraş !

Yol yakınken yine Bülent beyin söyledigi gibi işlemlere başlayın derim. Yoksa malüliyet çok zor ve meşakatli bir süreç tercih hala sizindir !

çok teşekkürler ilgilendiğiz için nihat bey ben 31.07.2013 de işten ayrılmıştım 15.03.2015 de bu durum geldi başıma bu durumda kim işe alacakki sgk ya biz bülent beyin dediği gibi gittik bunlarda önce bunu yapalım sonra olmassa vergi indiriminden yararlanırsınız dediler valla nihat bey bizde ne yapacağımızı şaşırdık çok uğraştıracakmı bizi bunlar bilginizden yararlanmak isterim şimdiden çok teşşekkürler kolay gelsin

ismailyıldırım kardeş, Yakın veya tanış bir işverenle konuşularak anlaşmalı 3-5 gün ssk lı gösterilmen yeterli kardeşim bu okadarda zor deyil yakınların bu işi halledebilir sonuçta emekliliğin söz konusu çünkü.

Çok uğraştıracakmı derken, başvuruda evraklarını tam prosödüre uygun yaparsan çok uğraşmazsınız ama malüliyet konusuna gelince o biraz zor çünkü SGK'nın keyfiligine kalmış bir şey olmadık bahaneler ve şartlar ileri sürüyor kısacası ne olacağını önceden kestirmek çok zor.:confused:

Son düzenleme:
nihat bey ara karar ne demek sgk dan bana böyle bir sevk yollamışlar balcalı hastanesi sevk ara karar diye bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum teşekkürler kolay gelsin

ismailyıldırım. kardeş: Talebinizin hemen reddedilmesini ve mağduriyetinizin önlenmesini teminen, SGK tespit yönetmeliğine göre gerekli olan tıbbi bilgi ve belgelerin, tetkiklerin veya dosyanızdaki eksik belgelerin tamamlanması açısından Sağlık Kurullarımızca hakkınızda, “Ara Karar “ vererek ek bilgi istemesidir.

Burda hastaneye sevk olayı varsa'ki var, anlatımınızdan onu anlıyorum. büyük bir ihtimalle SGK sağlık kurulu raporunuzda tanı ve teşislerinde bazı terettüdler görmüş'ki lüzum üzerine, siz'den yeni bir rapor yada, (durum bildirir raporu) için sizi hastaneye sevk etmiş.

Aynı şeyleri bende yaşadım. size tavsiyem hiç vakit geçirmeden SGK'nın sevk ettiği hastaneye baş vurunuzu yapmanız ve bir an önce raporunu çıkarıp SGK'ya göndermeniz.

Kardeş, sizin Malüliyet talebiniz hemen reddedilmeyi gerektiriyor çünkü sizin malül olabilecek derecede raporunuz olmadığı açık.

SGK bir anlamda sizi mağduriyetten kurtararak size yapmanız gereken en doğru yolu göstermiş oluyor en azından evrakların orda ve sen sadece yeni bir sağlık raporu çıkartarak OTURANBOĞA üstad'ın tavsiye etmiş olduğu şekilde ''ENGELLİ EMEKLİLİĞİNE'' başvur, bunuda Hastaneden rapor isterken dilekcende belirt.

Merhabalar Bülent bey daha önce bahsettiğim balcalı dan ara rapor istemişlerdi sevk dün geldi Noroloji ve Fizik Tedaviden detaylı kurul Raporuna ihtiyaç duymuşlar ve bunuda 16,03,2016 dan sonraya düzenleyin diye not düşmüşler Bunun anlamı nedir bülent bey şimdiden teşekkürler bilgileriniz için kolay gelsin

ismailyıldırım Kardeş bu durumda SGK'nın söyleiklerini yapmaktan başka çare yok. .

16,03,2016 dan sonraya düzenleyin dieye not düşmesi ''Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'' ara rapor iiçin o tarihten sonra gün vermiş olmalı'ki SGK sizi bu konuda uyarmıştır.

algaNihat

Nihat bey bugün balcalıya gittik bize evrak kayıttan evrağı geçirip polikliniklerden randevu alın dediler noroloji ve fiziktedavi de 10.03.2016 randevu verdiler şimdi biz o tarihte polikliniklere gittiğimizdemi ''ENGELLİ EMEKLİLİĞİNE'' başvurmak istiyorum diyecegim teşekkürler kolay gelsin

ismailyıldırım kardeşim ''OTURANBOĞA'' yukarıda 5 ana başlık altında neler yapacağınızı ve nerelere başvuracağıızı açık ve net madde madde sıralamış, size tavsiyem: o yazıyı dikkatlice okuyun sırasıyla uygulamaya geçiniz.

ilk önce 3-5 günlügüne bir işyerine giriş yapmalısınız, ''ama ssk bildirimi mutlaka yapılmış olmalı'' bundan emin olduktan sonra çalışmış olduğun iş yerinden çalışıyor kağıdıyla beraber suretle vergi indirimi için Maliyeye başvuru yapacaksın.

Çünkü:''başvuru yapıkdığı esnada ssk'lı ve çalışıyor olman şart'' tekrar söylüyorum Oturanboga üstat'ın yazısını harfiyen uygulamalısın'ki işlemlerin esasında bir yanlış her şeyi alt üst eder başa döndürür.

şimdiden kolay gelsin

algaNihat

Nihat bey kolay gelsin emeklilik için hayla uğraşıyorum size sormak istediğim bu işlemler devam ederken bakım maaşına başvuru yapabilirmiyiz sıkıntı olur mu ? şimdiden teşekkürler kolay gelsin

ismailyıldırım Bey Kardeşim, elinizde ağır özürlü raporunuz olsa bu mümkün ancak sizin elinizde şuanda bırakın ağır özürlü raporu %'de lik oran verilmiş bir rapor dahi yok, ağır özürlü raporunuz olmadan bakım maaşı alamazsınız.

Kardeş, siz biraz daha sabretmelisiniz. önce şu raporu işini halledin önümüzü bir görelim % kaç oran verecekler bir bakalım sonra neler yapılabileceğine karar veririz.

Kolay olmadğını biliyorum ama ümütsizliğe düşmeden sabırla ve azimle yapman gereken işlemleri eksiksiz yapmaya bak işlerine yoğunlaş ve takipcisi ol. selamlar kolay gelsin

Nihat bey ilginizden dolayı çok teşekkürler fakirin ümidi hayal iyi olur inşallah hayırlısı bu arada balcalı ya gittim ara rapor için ayın 29, Endokrin 31,nefroloji 4, mr film 14,sağlık kuruluna gireceğim bakalım hayırlı olur inşallah ara rapordan sonuç alan varmı nihat bey siz muhtemen çok görmüşsünüzdür.

merhaba arkadaşlar benim sıkıntım 15.03.2015 de hemipleji yani beyin kanaması geçirdim tansiyona baglı sigortam 02.08.1997 girişim ve 3961 gün sigortam var buraya ilk yazdıgımda sağolsun ''OTURANBOĞA'' beni yönnendirdi ama ben sgk gittim bana malulen emekli olacaksın olmassa vergi indiriminden yararlanırsın dediler ama ben 2015 9 aydan beri ugraşıyorum sonuç sıfır sgk adana numunu hastanesine sevk etti 3 ay o attı heyete girdikten sonra 1.5 ay daha bekledim sonuç ara rapor balcalıya gönderdiler tabi balcalıda 2 aydan fazla attı noroloji ve fizik tedavi detaylı epikriz istediler balcalıda heyete girdim kas gücüme baktı ftr el kol 4 ayak 0 yazdı ve düz zenminde yürür engelli zeminde bagımlı yazdı norolojide koltuk deynegiyle gittim fazla yüriyemez adımlar kalçadan dedi arkadaşlar sonuç daha sgk ya gitmedi 3 hafta oldu benim sormak istediğim başına bu tur bişey gelen varmı yoksa boşamı ümitleniyoruz maddi manevi iyice yiprattılar iyi akşamlar bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim

Ufukalp kolay gelsin benim konu hakkında düşünceniz nedir lütfen cevap verirmisiniz 10 aydır bir rapor alamadık :( tşk şimdiden

Üst Alt