Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemipleji nedeniyle sağ tarafımda felç oluştu. Emeklilik şartarım nedir?

ismailyıldırım
Siz en başta yanlış başlamışsınız işe.
Sigorta süresi ve prim gün sayısı yönünden durumunuz vergi indirimiyle emekliliğe uygunken gidip de malulen emeklilik başvurusu yapmanız çok büyük hata olmuş.
Yetkili bir hastaneye başvurup %40 ve üzeri sıradan bir engelli sağlık kurulu raporu alıp bununla vergi indirimine başvurmuş olsa idiniz, vergi indirimi ve emeklilik işlemleri de dahil herşey 3 ay gibi bir sürede tamamlanırdı ve şu an neredeyse 5 aydır maaş alan bir emekli konumunda olurdunuz.
Bilmiyordum diyemezsiniz şimdi bütün gelişmeleri okudum da OturanBoğa sizi en başta zaten benim de söylediğim gibi vergi indirimi için yönlendirmiş. Siz ise vergi indirimi başvurusu yerine sgk ya gidip malulen emekliliğe başvurmuşsunuz.
Malulen emeklilik süreci çok zorludur, tekrar tekrar istenen tetkikler, ara kararlar, farklı hastanelerden tekrar rapor istemeler derken emekli etmemek için her yolu denerler.
Şu an için beklemekten başka yapacak hiç bir şeyiniz yoktur.
Çözüm çok basitken yönlendirmelere aldırmayıp kendiniz zora sokmuşsunuz işi.
Bekleyeceksiniz, reddedilirse OturanBoğa ve benim önerdiklerimi tekrardan yapmak zorunda kalacaksınız ve bu kadar zamanı boşa harcamış o kadar aylıktan mahrum kalmış olacaksınız.
İnşaallah onaylanır da en azından birikmiş alırsınız.

Ufukalp Size ve oturanboğaya çok teşşekkür ederim haklısınız söylediklerinizde ama o zaman ben çalışmıyordum bu tür işler hiç başımıza gelmedi sgk başvuru yaptık denize düşen yılana sarılır hesabı onlarda bunu yapalım sonra vergi indirimini yaparsın dediler o halde ayağa bile kalkamesken bu daha kolay halimiz ortada sıkıntı çıkarmazlar dedik ama 10 aydır hem maddi hem manevi çöktük sizin gibi bilgili insalardan artık feyz almaya çalışıyorum buradan ret gelirse tekrar hakkımız varmı yada burdan %60 altında rapor gelirse ne gibi işimize yarar yada günlü onayladı dıyelım bakıcı maaşına başvuru yapsak bu rapor puanıyla kabul olurmu bunlarla ilgili bilginiz var ise çevaplarsanız çok memnun olurum teşşekür ederim allaha emanet olun

ismailyıldırım
Malulen emeklilik başvurunuza red cevabı gelirse evet vergi indirimiyle emekliliğe başvurma hakkınız elbette var, ikisi farklı uygulamalar. Ancak ayrıca rapor almalısınız, maluliyet değerlendirmesi farklıdır, vergi indirimi için engelli sağlık kurulu formatında bir raporunuz olmalı. İster bireysel başvuruyla bir rapor alır bununla vergi indirimine bvaşvurursunuz, isterseniz direkt vergi dairesine başvurup hastaneye sevkle rapor alırsınız.
Evde bakım aylığı için de maluliyet için alacağınız rapor geçerli olmaz, %50 üzeri ve ağır özürlü ibareli rapor gerekmektedir. Siz en iyisi bireysel başvuru ile rapor alırsınız, hem vergi dairesine başvurur hem de ağır özürlü gelirse bakım aylığı için kullanırsınız.
Herşey şu anki malulen emeklilik başvurunuzun sonucuna göre netlik kazanacak, bekleyelim görelim.
Sonuca göre yardıma ihtiyacınız olursa buradan paylaşın gerekli yönlendirmeleri yapmaya çalışırız.

Ufukalp Size çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için Sizleri gelişmelerden haberdar ederim iyi geceler Allah rahatlık versin

Sayın ufuk bey benin bu malulen emeklilik olursa ben 15.09.2015 de başvuru yapmıştım bana bu tarıhten itiberenmi maaş verirler yoksa onaylandığı aydan itibarenmi varsa biliginiz paylaşırmısınız rica etsem teşekkürler hayırlı ramazanlar

ismailyıldırım kardeşim 3 aylık bir meseleyi ne hale getirdiniz farkındamısınız:confused: Her neyse olan olmuş keşkeler fayda etmez artık.

ismailyıldırım kardeşimşayet malulen emekli olursanız ki temenimiz odur 15.09.2015 den geçerli maaşını alırsın.

Nihat bey Haklısınız Her hata bi tecrübe derler ya bizimki o ;) hesap oldu Teşekkürler bilginiz için hayırlısı inşallah bu kadar beklemeye karşı emekli oluruz da olmassakta bu gunumu ze şükür vergi indirimine ugraşırız allaha emanet olun ii geceler

Ufukalp ufuk bey sigortayı aradım malesef ret çevabını aldım şimdi eve evrak gelmesini bekliyorum gelen evrak işime yarayacakmı yoksa vergi dairesine gidip direk başvurumu yapayım yada itiraz hakkım varmı varsa işe yararmı sizin daha önceden mutlaka karşınıza çıkmıştır bu soru cevabınız için şimdiden teşekkürler hayırlı geceler

ismailyıldırım

Maluliyete temel olacak raporda oran yazmaz, o yüzden o raporla vergi indirimine başvurulamaz. Yeniden rapor alınması gerekir.

algaNihat OturanBoğa s.a bugun mutlu haber geldi 1 yıl sonra sizlere çok teşekkür ederim itirazım sonucu 10.08.2018 kadarkontrollu malulen emeklilik verildi.
şimdi sizden ricam ben ilk 15.09.2015 denmi maaşım hesaplanır yoksa itiraz ettigim 10.08.2016 mı dilekçeyi bugun verdik maaş ayın hangi günü hesaplanır şimdiden tşk kolay gelsin

Malülen emekli olmanıza sevindim ismailyıldırım kardeş hayırlı uğurlu olsun

Malûllük aylığının hesaplanması, başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması
MADDE 27:
a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,

Yeni alacağınız raporun tarihi baz alınır maalesef, en son rapor tarihi dikkate alınıyor.

ismailyıldırım

Hayırlı olsun :)

Burada belirleyici olan emekliliğe temel olan raporun tarihidir. İtiraz üzerine yeni rapor alınmışsa, o raporun tarihini takip eden ay başı itibarı ile maaş başlatılır. Ama yok, itirazda yeni rapor istenmemişse, o zaman başvuru tarihini takip eden ay başı itibarı ile maaş birikir. SGK ne yapıp edip geç başlatmanın bir yolunu arar!

Sizlere bu değerli bilgileri verdiğiniz için çok teşekkür ederim allah tüm hastalara acil şifalar versin her şey gönlünüzce olur inşallah

Bülent bey size de teşekkür ederim keşke ilk sizi dinleyip vergi indiriminden olsaydım ama buna da çok şükür alla ha emanet olun sağolun var olun hoşçakalın

OturanBoğa algaNihat
Aylık Başlangıç Tarihi01.10.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 70.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 40.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün240
2000 – 2008/10 arası Gün 1978
2008/10 sonrası Gün 1740
Toplam Gün3958
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka Banka Şube

bu durumda maaşım ne olur birde biz dilekçeyi 08.09.2016 da verdim gelen raporda kabul gören rapor tarihi 10.08.2016 yazıyor burda da maaş baglanma tarihi 01.10.2016 yazıyor bülent bey yılmaz bey kafam iyice karıştı birikmişim varmı içerde aydınlatırsanız çok memnun olurum iyi geceler şimdiden sizlere çok teşekkür ederim

ismailyıldırım

Emeklilik dilekçesini verdiğiniz tarihi takip eden ay başı itibarı ile maaşınız bağlanır.
Eğer rapor tarihiniz dilekçe tarihinizden sonra olsaydı, o zaman rapor tarihi temel alınırdı.

Üst Alt