merhabalar bende hemofili A faktör 8 hastasıyım öyle bir iki cümleyle satır basıyla anlatmakla bitmez kadınla erkekte farklıdır durumlar
şuanki sartlarla 10sene önce sartlar aynı deil mesela 10 sene önce ilaç yoktu rahatsızlandıgında yatıs yapılırdı hastenedeilaç yaılırdı reçeteye
o ilaç 1 hafta 10 gün sonra gelirdi yurt dısından hastanın durumu agır oldumu ölümle sonuclanabilirdi bazen, dayımı kaybettim bu yüzden
ilaç 10cu gün geldi dayım 9 cu gün öldü suan herkesin evinde fazlasıyla ilaç mevcut kendileri kendine uyguluo hicbir sikayet cekmiolar
20li yaslara gelene kadar her zaman sorun yasar hasta sebepsiz yere eklem yerlerinde sislikler burunda diş etlerinde kanamalar olur 20 ci yaslardan sonra kemik gelisimi tamamen durur hastalık birazda olsa eskiye göre iye gider ama tamamen bitmez ölümler şöyle gerçeklesir cocuk 7 ila 15 yas arasındadır iç kanama veya migde kanama gecirir ailesine söylemez ilaç da almaz kan kaybede kaybede ya ölür yada ölümden döner yasadık cünkü bunun dısında hicbir hemofili hastalık nedeniyle ölmez erkekler evlenirse cocugu saglıklı olur kız kardesler tasıyıcı olur biraz allahın taktiri örnek 3 kız kardes den 1 olur 2 olmaz bazen hepsi bazen hiç bizde mesela erkek olrak 2 kardesiz ben hemofiliyim kardesim saglam iki kız kardesim tasıyıcı ikisininde 1 rer erkek cocukları hemofili birazda sans meselesi diyelim))
birazda yarar ve zararlardan bahsedelim öncelikle ekşi şeftali suyu vişne suyu limon suyu birde acı cok zararlı anında diş etlerinde kanama eklem bölgelerinde agrılar vucuttaa halsizlikler belirtir faydalı olan türler sabah kahvaltıda bolca zeytin tüketilmeli cok etkili öglen arası varsa ceviz kuru incir tüketilmeli yesilliklerde ıspanak cok iyi faydası cok fazla bir besin, hemofili hastların bir özelligide %95 diyebilirim cok asabi cok sinir cok agrasif olurlar bu durum zamanında agrılı acılı dönemler gecirdiginden bazende cok fazla el bebek gül bebek olduklarından kaynaklanır mesela cogu hemofili hastanın cogu eklem bölgelerinde geçmişten kalan gözle görülür eserler kalmıstır kimisi dizlerdeki kısıtlamalar kimisi kollarda bileklerde olan kısıtlamalar bu A grubunda yaygındır B grubunda cok ama cok nadir diye bilirim düşünündiz bölgesinde şişlik oldugunda minimum 15 günü bulurdu iyileşme süreci iyi olana kadar her gece acı içinde ölmek istersin her gece kollarda daha cok agrı olurdu sabahlara kadar aglar uyumazdım iyileşme süresi 4 5 gün ama şimdi öyle deil cok şükür dezenli bir şekilde ilaçlarımı alıp kendim evde uyguluyorum tek basıma allah bütün darda zorda hastalıkta olanlarınyardımcı olsun benden bu kadar
umarım yeterli bilgi olmuştur senin için aklına birsey takılır sormak istersende cevaplarım ...