Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili ve gözden %52 oranında raporum var. Eski raporumu yenileyebilir miyim?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Hemofili hastasıyım ve bir gözüm Görmüyor
Hemofili faktör duzeyım %4 aldığım oran %40 gözdende%20 ile toplam %52 özürlü raporum var ve 2013 ten beride vergi imdirimden faydalanıyorum.
Nitekim,
İlaç kullanmam raporum Bittiği için kan vermiştim faktör düzeyim bakılması için .ve çıkan sonuç 1.6 yani 2den düşük özürlülük cetveline görede 2den asaga olanlarda %80 oran ve tek gözden %32 oranla beraber %86 Rapora sahip olabiliyorum
Yani bu durumdan ne yapmalıyım eski raporum ve vergi indiririm OLMASINA rağmen tekrar rapor ve vergi indirimine basvurabilirmiyim
Birde 1998 yılı sigorta girişi 5348 günüm var normalde 19 ayım vardı 18 yılı tamamlamam için şimdi %86 rapor alabilirsem 15 yıla tabii Olucam ve direk emekli olabilcem
Arkadaşlar lütfen yardım edin ne yapmam Lazım bana yol gösterin

dediğin gibi rapor oranını yükseltirsen kademe atlayarak daha erken emekli olabilirsin tekrar vergidairesine gidip hastalık derecenizin arttığını söylayarak yeniden sevk alın

Yani bunları sil baştan tekrar basvurabilirmiyim demi eğer olursa su an emekliyim tekrar raporda vergi indiriminde sıkıntı olmaz değilmi

hayır olmaz hastalık derecem arttı diye başvur

Nerde başlamam gerekiyor hastaneden başlayıp SSK da bitirmemi Lazım yoksa direk ssk nın sevkiylemi gideyim izlenecek yolu bana adım adım anlatırsanız çok sevinirim

Yalnız hastanelerin bu rapor için kulanılan cetveli yorumlama işinde 2 kere 2 her zaman 4 etmiyor malesef haberiniz olsun.Pirince giderken evdeki bulgurdan olanlarda var tecrübeyle sabittir.Önce bir ön görüşme yap doktorunla ondan sonra git.

<2 orana kitapçık %80 vermiş yinede bir sıkıntı olurmu doktor kitaba göre oran yazmıyormu

Yazması lazımda işte bazen dr lar kıllık yapabiliyor siz işi garantiye alın önce dr la muayene olurken o esnada sorun sonra tekrar heyet günü gidin raporunuzu yükseltin.

Yani Hemofili raporuma faktör Düzey % 1.6 olarak yazdırırsam gerisi kolaymı demek. Istiyorsunuz zaten heyete gittiğimde kullandığım raporumu isticek öyle değilmi

Evet dediğiniz gibi gözden de %32 alabiliyorsanız bu iş tamam olur sanırım.

Inşallah ozaman ilk işim Hemofili raporumu yazdırmam olucak

Ilk önce Hemofili raporumu <2 oran olarak alıcam.
Daha sonra o raporumla heyete giricem ve hemofili ve gözle beraber %80+%32 olarak toplamda %86 olarak özürlü raporumu çıkarcam. Özürlü raporumuzda tekrar vergi dairesine gidip vergi indirimi için başvurcam.ve % 86 olarakta onaylanırsa deftarlıktan,direk SSK ya gidip emeklilik dilekçemi vercem hayırlısıyla
Acaba anlattıklarımda bir yanlisım yada eksik birşeyim varmı acaba izlediğim doğrumudur arkadaşlar

Arkadaşlar izlencek yol doğrumudur acaba lütfen yardımcı olun !!!!!!!!

Bence doğru dostum o şekilde yapabilirsin.

dediğin gibi rapor oranını yükseltirsen kademe atlayarak daha erken emekli olabilirsin tekrar vergidairesine gidip hastalık derecenizin arttığını söylayarak yeniden sevk alın
Üyemiz burada ne yapacağınızı söylemiş..
İlk olarak iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alacaksınız ve tekrar maliyeye müracaat edeceksiniz ama bu kez bir dilekçe yazmanız gerekli dilekçenizde 3.derece vergi indirim hakkımın olduğunu, hastalığınızın ilerlediğini rapor oranınızın yükseldiğini söyleyin ve tekrar rapor almak için yetkili hastaneye sevk alın. Bundan sonraki süreç zaten biliyorsunuz..

Officer bey öncelikle teşekkür ederim
Ilk önce Hemofili raporumu Alıp başvursam maliyeye olmazmı çünkü tahlil sonuçlarım çıkması için 15 gün bekledim simdi maliyeden tekrar sevk alırsam tekrar tahlil derken bi 15 20 gün daha bekleme süresi olucak

Raporumu hazırlayıp kendim başvursam maliyeye olmazmı
Maliyenin sevki ile gitmesem bi sıkıntı olmaz demii

Olurmu arkadaşlar

Elden aldığınız raporun oranı vergi indirim derecenizin artmasına yetiyorsa, bu raporu verirsiniz vergi dairesine problem yaşamazsınız.

Evet kelebek hanım eğer Hemofili raporumu 1.6 olarak alabilirsem son tahlim sonucum 1.6 olarak çıktı oda %80 özürlülük oranına tekamül ediyor birde göz var %32 ile Beraber toplam %86 yapıyor daha evvelki %52 idi .2 defa maliyeye basvurmamda bi sıkıntı olmaz değilmi vergi indirimi için daha evvel %52 olarak onaylanmıştı kkelebek hanım

Kkelebek hanım özür dileyerek
Daha evvel %4 olan faktör düzeyi simdi nasıl olursa %1.6 olarak düşebilir diyebilirlermi çünkü bizim hastalıkta rahatsızlığımızın ilerlemesi söz konusu değil sabittir faktör düzeyi.sürekli ilaç yediğimizden bazen yüksek çıkabiliyor o Yüzden maliyedeki sağlık kurulu sıkıntı çıkarırlarmı ??

Böyle bir yorum yapma olasıkları varmı acaba

Beni en çok düşündüren konu cevaplarsınız mutlu olurum

olmaz arkadaşım sevkle gitmen gerekir senin alacağın raporla olmaz

Arkadaşlar dün Hemofili raporumu son çıkan faktör düzeyine göre 1.6 olarak aldım. Simdi özürlü raporumu almak için başvurcam

Özürlü raporumu almak için hastaneden en erken Şubat'ta randevu verebiliriz dediler.halbuki günlerim doldu ve Şubat'ta uzun zaman.
SSK ın sevki ile gitsem hastaneye daha erkenden özürlü raporumu alabilir miyim

Nasıl yapmalıyım arkadaşlar

Hastanenin sağlık kuruluna bi sorun bence
Vergi dairesinin sevkiyle gelsem hemen kurula girebilirmiyim diye

Aynıdır herhalde sistem atıyor,
Zaten elimde mevcut rapor ve vergi indirimim olduğu için maliyenin sevkiyle gitmek istemiyorum ne olur ne olmaz diye.biraz korkuyorum.
Kendim başvurup sonucu ben göreyim diyorum.%86 alırsam raporda kendim maliyeye sunarım ve emekli olurum
Sizce mantıklı mı???

Dediğiniz gibi kendinizi riske atmak istemiyorsanız bağımsız olarak gidin
Şubata bişey kalmadı :)

Peki ;
Maliyeden vergi indirimi için sevki aldık ordan hastaneden özürlü raporumuzu almak için heyete girdik ve sonucunda %86 oran olarak vergi indirimimiz onaylandı diyelim.daha sonra
Günleri ve yılı dolmuş biri olarak SSK ya emeklilik için başvuru yaptık ve SSK tekrar hastane ye sevk eder mi ???yada İşleyişi nasıl olur SSK ın

aydınlatırsanız cok sevinirim

özür dileyerek
Daha evvel %4 olan faktör düzeyi simdi nasıl olursa %1.6 olarak düşebilir diyebilirlermi çünkü bizim hastalıkta rahatsızlığımızın ilerlemesi söz konusu değil sabittir faktör düzeyi.sürekli ilaç yediğimizden bazen yüksek çıkabiliyor o Yüzden maliyedeki sağlık kurulu sıkıntı çıkarırlarmı ??

Böyle bir yorum yapma olasıkları varmı acaba

Beni en çok düşündüren konu cevaplarsınız mutlu olurum

2.raporumu alamayıpta emeklilik hayalimin ertelenmesi

Merhaba sevgili arkadaşlar,
2009 yılında İzmir Atatürk eğitim araştırma hastanesinden,Hemofili+gözden olmak üzere sürekli %52 özürlü raporu almışlığım ve 2013 yılından beride deftarlıktan 3. Derece vergi indirimim onaylamış belgem var.
1998 SSK girişim ve 5458 günüm mevcut ve 18 yıla tabii Olduğum içinde su an emekliliğime 18 ayım var.
Simdi,
Hemofilide faktör düzeyim 1.6 'ya düştüğü için %80 özürlülük oranına tekamül ediyordu. Buna istaneden bende bugün Kalkıp gittim hakem hastanesine tekrar özürlü raporu çıkarmaya.
Memur bilgilerimi girdiğinde zaten özürlü raporum SÜREKLI olduğunu sistemden görüpte bana söyledi.ve tekrar rapor çıkartmak içinde il sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi vermemi söyledi.

Şimdi bu durumda samimiyetinize inanarak,

Tüm bunları sil baştan uğrasıpta Hemofili+ göz ile beraber %86 raporumu alıpta hemen emekli olmakmı????
(Süreç itiraz etmek, hakem hastanesinden tekrar özürlü raporu almak, maliye vergi indirimi için başvurmak ve onaylamasını beklemek, oda Meçhul ne olacağı)
Yada;
Garanti olan %52 raporum ve onaylanmış vergi indiririm ile 18 ay emekliliği beklemek' mi ?????

Üst Alt