Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemoroid kanaması için tedavi seçenekleri..?

@Sakar_Şakir_60, varikosel ameliyatında bende belden aşağı uyuşturmuşlardı. Birkaç saat sonra ayağa kalkmıştım. Tabi hemoroid için nasıl durumda olduğunu bilmiyorum ama benim için çok kolay geçmişti. Geçmiş olsun.

Abi özeline girmeden dolaylı olarak anlatacağım 🙂sizin durumu kısmen biraz biliyorum.

Karpuz,kavun,kiraz.. biliyorsun bunlar lifli meyveler,mide ve bağırsak dostu, aksine sindirimi düzenler,tolere edilmesi ve atılması diğer meyvelere göre daha kolaydır.

Sizin durum farklı, dolayısıyla sadece karpuz kavun kiraz ile sınırlı olduğunu düşünmüyorum, hemoroid veya anal vissür için herhangi bir mahsuru yok, aksine faydalı, müdahale ettiğim için özür.🤝

@OturanBoğa,

@Sakar_Şakir_60, karpuz,kavun yapmaz.kırmızı elma ye seviyorsan sindirime çok iyi geliyor. Ekmek hiç yeme yapabiliyorsan. İstersen 10 tabak sebze ye karnını sebzeyle doyur🤣

@OğuzHan112, tamamdır abi çorbalardan rahat bir şekilde içebilirmiyiz.

AMELİYATTAN SONRA DOKTORUN DEDİĞİ:
Enbüyüğünü aldık 2 tane daha küçük var. 6 ay geçmeyince diğerleri alınmaz.

Normal yemeye ne zaman başlayabilirim abi?
SANIRIM BU ŞARTLAR BANA KİLO VERDİRİR.

@Sakar_Şakir_60,
Doğrudur hemoroid ameliyatlarında hepsi birden alınmaz, hepsini almaya kalkarsan bu sefer gaita kontrolün olmaz..

Yani bir ay falan sulu şeylerle lifli şeylerle beslenebilirsin, Bir ay sonra normale dönersin.. tam olarak nasıl bir işlem yapıldı bilmiyorum, lazer mi eski yöntem mi?

@OğuzHan112, bıçaklı ameliyat oldum devlet Hastanesi'nde.

Doktor "büyüğünü aldık diğer küçükleri alsak daralırdı" dedi doktor bana.

Diğer küçük olanlar benim hayatımı nasıl etkiler?

Tamam hepsinin alınması doğru değil zaten, kaslarda sıkıntı olur gaita kontrolün bozulur.

Abicim hemoroidin kesin bir tedavisi yok, ilerlemiş durumlarda ameliyat şart doğrudur, ancak tekrarlayabilir.. diğer geride kalanlar büyüyebilir küçülebilir tamamen yok olur sonradan çıkabilir.

Dikkat edeceksin, kilo olmayacak, zorlamayacaksın kabız olmamaya çalışacaksın, domatesten kesinlikle uzak duracaksın, güne yayarak bol bol su,lavaboda uzun süre oturmayacaksın zorla ıkınmayacaksın vs vs.

@Sakar_Şakir_60,

@Sakar_Şakir_60, kanamalar biter. Allah'ın izniyle. Zaten en büyük sıkıntı oydu. Eskisi gibi büyük sıkıntılar uzun süre olmaz.tabi beslenmene bağlı. Sana tavsiyem günün bir öğününü mutlaka sebze yemeği ye, yeşillikleri her yemeğin yanında yemeye özen göster. Ekmeği azalt olmuyorsada tam buğday ekmeği yemeye alıştır kendini, ıvır zıvır yerine, kuruyemiş ve meyve ye. Kabız olduğun sürece hem kalan memeler rahatsız eder hemde nüks etme riski var. Yani sağlıklı beslenmeye dikkat et. Bunun faydasını çok görürsün. Hem ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan bir çok hastalıktan da kurtulmuş olursun.yaşlandıkça 20 li yaşlarda taş yesen kaldıran bünye, artık kaldırmıyor. Hemen hastalık olarak ortaya çıkıyor.tekrar geçmiş olsun.

@idosente, EVET kanamalar biter zannediyorum bende.
Ben en çokta kanamalardan korkuyordumdu.

O KANI GÖRDÜĞÜM ZAMAN HEMEN MORALİM BOZULUYORDU ALTÜST OLUYORDU.
Hımm bide kan değerlerimi düşürüyordu.

Ameliyat zor değil ama o havaya girmek zor. Onu öğrendim bu ameliyatla arkadaşlar.

Son düzenleme:
@Sakar_Şakir_60, öyle ameliyat zor değil. Ama ilk kez başına gelince kim nederse desin korkuyor insan.kafanda her şeyi kuruyorsun. Onun için mecburi bir şeyse beklemeden halletmek en iyisi. Ne olacak sa olsun diyip balıklama atlıycan olaya 😁 şimdi sıra bunca zaman neden bekledim diye kendine sövme zamanı gelecek 🤣

@idosente, en çokta aşırı kanama olmayacak diye seviniyorum doğrusu.

Bi zaman sonra kan değerleri düşüyor insanın. 26 MART 2026 tarihinden itibaren 4 kez kan takılmıştı bana.

Üst Alt