Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Her çalışana yapılan zammın engelli çalışana yapılmaması normal mi?
Arkadaşlar merhaba iş yeri kendi insiyatifiyle zam yaptı fakat yatan ücrette bana yansıtmadığını gördüm engelli kadrosunda olduğumdan dolayı mı bilgisi olan var mı
Yeni işe girdiyseniz normal yapılmaması çünkü ücreti anlaşarak girmiş oluyorsunuz misal ben Ocak sonu işe girdim anlaşıp maaşı girdim şubatta da eski çalışanlara Ocak zammını açıkladılar bunun dışında ise durumunuz size yapılmaması imkansız çünkü
İş e gireli 9 ay oldu çalıştığım yer özel bir banka bordro özlük ile görüştüm bana söylediği siz ve Türkiye geneli engelli kontenjanında asgari ücret ile çalıştığınız için ucretinizde artış olmayacak TR geneli 80 engelli çalışan var farklı departmanlarda
Bu bakış açısı çok yaralayıcı...Zorunlu engelli çalıştırıyoruz asgari üçret bile fazla aslında gibi bir düşünce var çoğu işverende..
Yazıklar olsun diyorum...
@Jumong10,
Bu saçma hocam farklı bir iş bakın ben mesela Ocak 2025 sonunda muhasebe uzmanı yardımcısı olarak başladım bi fabrikaya tecrübemde yoktu 28 bin tl olarak anlaştım maaş olarak şuan engelli indirimi ile 28855 tl alıyorum
Engelli çalışana zam yapmak zorunda değiller. Sadece asgari ücret vermek zorundalar. Hepsi zam alırda sen zam alamazsın normal yani yasal olarak da normal.
Engellilere özel sektörde asgari ücretten fazla veren çok çıkmaz arkadaşlar bunu artık kabullenin, iş bulduğunuza şükredeceksiniz.
Hangi kanunda engelli asgari alır diye bi kural var mış şöylede bilelim herkese zam verip engelli ye vermiyorsa o işyeri direkt başka iş bulup çıkarsın bende engelliyim engelli indiri ile 28855 tl alıyorum kimse engelli diye asgariye çalışmak zorunda değil yani yok öyle bi kural beyaz yakayım bu zamana kadar beyaz yaka olarak çalışmadım hep işçi olarak çalıştım beyaz yaka teklifi geldi ücret beklentimi söyledim anlaştık girdim yani
@lordert,
Özel sektörde böyle işine gelmiyorsa çıkarsın, çıkıp başka iş bulamayacaksan yapacak bir şey yok.
Engelli adama zaten iş yok olan asgari ücretli daha iyi iş bulabiliyorsan daha iyi yere tabi ki geçersin.
Herkese zam yapılacak diye bir şey yok en az asgari ücret vermek zorundalar. Engellinin kolay kolay iş bulma imkanı olmadığı için çoğu yer sadece asgari ücret verir.
@Polmiks,
Girdiğim hiç bir işte asgariye çalışmadım üstünü hep aldım hatta beyaz yaka olan işimden önceki işimde bile asgarinin 6 bin fazlasını alıyordum 2 sene çalıştım iş olarak memnun değildim yapılan işe göre düşüktü bence ücreti 1 sene iş aradım sonunda buldum ve aynı şekilde asgarinin 6 bin tl fazlasına anlaştım yoksa daha fazla bile ücret talep edebilirdim ama dediğim gibi biran önce önceki işimden çıkıp kurtulmak istiyordum ve iyi ki de çıkmışım bi iş yeri size asgari teklif ediyorsa asla ve asla o işi kabul etmeyin ben olsam kabul etmem
hocam kariyer eleman net ve işkur ilanlarını takip edin engelli ilanlarını ben daha önce 2022 de lcw de calısıyordum bi takım sebeblerden ötürü anlaşıp tazminatımı alıp cıkmıstım 6 ay işsizlik maası almıstım o sıra da işte bakıyordum işsizlik maası bitmeye yakın onlıne market deposundan teklıf geldı kabul edıp gırdım yaklasık 2 yıl calıstım asgarinin fazlasını aldım hep ama yapılan işe göre verilen ücret bana göre düşüktü bende 1 sene boyunca iş aradım tabi bu sırada sadece asgari olan bi yer teklıf ettı kabul etmedım en son ocak 2025 sonunda kariyerden cv mi gören bir fabrika tecrübem olmamasına ragmen muhasebe uzman yardımcısını işini teklif ettiler ben girdigim işlerde genelde uzun surelı calısan bi insanım mesela lcw de 6 sene çalıştım onlarda cv mdekı bu özellıkten dolayı işi bilmememe ragmen muhasebe işini beni tercih ettiklerini söylediler bana maaş beklentimi sorduklarında asgarinin üstündeki yani o nlıne market deposundakı maasımı soyledım kabul ettiler girdim yani biraz tecrübeli olsam minimun 35 k falan yani bu pozisyonlar için suan genelde ama ben tecrubesızım ve öncekı ıs verilen maasa göre düşük buldugum için aynı paraya gittim 28k engelli indirimi ile 28855 tl
Ya şöyle tabiki insanın zoruna gidiyor ayni işi yaptığın adamlara zam var sana yok sana dediğim 2bin+ kişiden 80 kişiye tabiki eski sağlığım olsa 13 yıl lojistik Müdür yrd. Olarak çalıştım iyi de kazandım sağlık gitti burda en azından diyorum evden çalışıyorum yemek kartı var trafik çilesi işyeri stesi vs vs yok.ülkemizi de biliyorsunuz sesini çıkarsan hakkını arasan sanki büyük suç işlemiş gibi anarşist gözüyle bakılıyor insanların içinde belli mevkiye yada Yönetici olunca oluşan faşizm gibi tek başına bisey de yapamiyosun sonra sen yanmasan ben yanmasam biz yanmasak tribine girsek sen yaniyosun yandiginla kalıyorsun sonuç olarak sermaye kutsal ve herzaman haklıdır demekten başka bir şansın kalmıyor.
@Jumong10,
bi yandan iş bakın hocam evden gene çalışabilicek bi iş illaki bulursunuz bulduğunuzda bırakırsınız o işi hangi banka o hocam renk olarak belirtin ismi sıkıntı olursa bilelim bizde