Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her gün 1 Demet Hadis !

Suvarim

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
“Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim, bir müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da kıyamet günü onu(n kusurunu) örter.

12P4qG.png

Allah bizleri her anımızda kendisine şükredenlerden eylesin....

"Hayat şartları sizinkinden daha aşağı
olanlara bakınız; sizden daha iyi olanlara bakmayınız.
Bu, ALLAH'ın üzerinizdeki nimetini hor görmenize
daha uygun bir davranıştır."
Hadisi Şerif

Bilmemiz gereken tek dogru sudur ki Rabbim herseyi dogrusuyla bilendir, ve vermis oldugu zorluk ne kadar agir ise aslinda o kulunu ya cok sevdigi ve agir bir imtihana tabi tuttugudur.Ne mutlu o insanlaraki her zorluklarina ragmen rabbinden geldigi icin sukredip ve sabirla bekleyenlere... Cunku onlar icin muhakkak mujdeleyici mukafatlari vardir... Rabbim tum musluman alemini sevdigi kullarindan eylesin

"Akıllı insan nefsini ıslah edip ölümden sonrası için hazırlık yapan kimsedir;
Aciz insan da nefsi isteklerine tabi olan ve Allah'a ümit bağlayandır."
Hadisi şerif

Kıyâmet gününde Âdemoğlu, şu beş şeyden sorguya çekilmedikçe yerinden ayrılmaz;
1.Ömrünü nerede ve ne sûretle harcadığından,
2.Yaptığı işleri ne maksatla yaptığından,
3.Malını nereden kazandığından ve nerelere sarfettiğinden,
4-5.Vücudunu, sıhhatini nerede ve ne sûretle yıprattığından.
Hadisi Şerif

"Kul tövbe etmekten usanmadıkça,Allah affetmekten usanmaz."
Hadisi şerif

"Mü'minin niyeti amelinden daha hayırlıdır."

"Kim bir iyiliği yapmaya niyetlenir de onu yerine
getiremezse kendisi için bir iyilik yazılır."

"Kimin niyeti dünyalık olursa, Allah Teala onun iki gözü arasına koyar ve dünyaya karşı en fazla
arzulu olduğu zamanda onu dünyadan ayırır.
Kimin niyeti ahiret olursa, Allah Teala onun kalbine zenginlik verir,
ihtiyaçlarını ona temin eder ve dünyaya karşı hiçbir arzusu olmadığı halde onu dünyadan ayırır."

Hadis-i şerif

" Ey insanlar! Sanki bize dünyada ölüm yazılmamış...
Sanki ibadet etmek yaratılanlar içinde bize değil, başka varlıklara emredilmiş...
Öldüğünü ilan ettiğimiz kimseler sanki sefere çıkmış da kısa bir süre sonra bize dönecek.
Onları kabirlerine yerleştiriyor ve miraslarını yiyoruz. Onlardan sonra ebedi olarak dünyada kalacakmışız gibi
bütün öğüt veren şeyleri unuttuk. Bütün musibetlerden emin mi olduk?"

Hadis-i Şerif

" Hiçbiriniz herhangi bir musibetten dolayı sakın ölümü istemesin. Eğer muhakkak ölümü istemek zorunda
kalırsa;' Allahım, yaşamak benim hakkımda hayırlı ise beni yaşat, benim için ölüm hayırlı ise beni öldür.'diye dua etsin."

"Hiçbiriniz sakın ölümü temenni etmesin. Eğer o iyilik yapan biri ise hayrının artması ümit edilir. Eğer günahkar biri ise,
ölmeden önce günahından vazgeçip tövbe ile Allah'ın rızasını kazanması umulur."

Hadis-i Şerif

Hayırlı Cumalar

"Müminin durumu ne kadar şaşırtıcıdır!
Zira her işi onun için bir hayırdır. Üstelik bu başkasına değil, sadece mümine özel bir durumdur.
Ona memnun olacağı bir şey gelse şükreder, bu hayırdır.
Hoşlanmadığı bir zarar gelse sabreder, bu da onun için hayır olur."

Hadis-i Şerif

Ahlakı güzel olan İnsan Her Yaşta Güzeldir.

Hadis-i Şerif

" Cömertlik cennet ağaçlarından bir ağaçtır ki, dalları dünyaya eğilip yayılmıştır.
Kim o ağacın bir dalına yapışırsa, o dal kişiyi cennete götürür."

Hadis-i Şerif

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Ben cennetin kapısı önünde durdum, oraya girenlerin çoğu fakirler idi. Zenginler alıkonulmuşlardı...’ buyurdu.”

Buhari 6456, Tirmizi 2729

" Her kime yumuşak huyluluktan bir hisse verilmişse dünya ve ahiretin hayırları kendisine verilmiş demektir."

"Eğer yumuşak huylu ve nazik olmak gözle görünen bir nesne olarak yaratılmış bir şey olsaydı, insanlar
ondan daha güzel bir şey göremezlerdi."

Hadis-i Şerif

İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek anlamda iman etmiş olamazsınız.
Müslim, Îmân, 93; Tirmizî, Sıfâtu’l-Kıyâme, 56.

" Dünyada zahitlik, ne helali haram etmek ne de malı mülkü terketmektir.Dünyada zahidlik, ancak
Allah'ın mülkünde olana kendi elindekinden daha fazla itimad etmen; başına bir musibet geldiği ve yakanı
bırakmadığı müddetçe, onun ecir ve mükafatından son derece ümitvar olmandır."

Hadis-i Şerif

"Birbirinize buğzetmeyin, haset etmeyin, sırt çevirmeyin!
Kardeş olun ey Allah'ın kulları!
Müslümanın Müslüman kardeşine üç günden fazla küs durması helal olmaz."

Hadis-i Şerif

"Allah Teala Ademi yeryüzünün her tarafından aldığı bir tutam topraktan yaratmıştır. Bu sebeple Ademoğullarının, o topraklara izafeten bir kısmı kırmızı, bir kısmı beyaz ve siyah, bir kısmını da bu renklerin karışımındaki bir renkte; bir kısmı yumuşak, bir kısmı sert, bir kısmı iyi huylu, bir kısmı kötü huylu olarak(yani muhtelif istidat, hususiyet ve karakterde) dünyaya gelmiştir."

Hadis-i Şerif

[FONT=Helvetica]Gücünün yettiği kadar, israfa kaçmadan sadaka ver. Cimrilik et¬me ki, Allah da senden ihsanını kesmesin.[/FONT][FONT=Helvetica]| Hadis-i Şerif, Kaynak: Buharî, Zekât: 22[/FONT]

Kim bir kul hakkı yemişse derhal helalleşsin . Çünkü kıyamet günü dirhemde geçmez dinarda . Böyle olunca o (hak yiyen ) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir. Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir (buhari "rikak" 48 )

Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.
Müslim, Îmân, 78; Ebû Dâvûd, Salât, 248.

C*

1-5. Kudsî Hadisler

1. Hadis :

--- Ebû Zer nakleder, Allah Teâlâ'dan rivâyet ederek Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu:

“Ey Kullarım! Ben kendi zâtıma zulmü haram ettim, onu sizin aranızda haram kıldım.
O hâlde birbirinize aslâ zulmetmeyin.

Ey kullarım! Benim hidâyete erdirdiğim müstesnâ hepiniz dalâlettesiniz!
O hâlde Ben'den hidâyete erdirilmenizi isteyiniz ki sizi hidâyete erdireyim.

Ey kullarım! Benim yedirdiklerim müstesnâ hepiniz açsınız; o hâlde benden yiyecek isteyiniz ki size yiyecek vereyim.

Ey kullarım! Benim giydirdiklerim müstesnâ hepiniz çıplaksınız.
Benden giyecek isteyiniz ki sizi giydireyim.

Ey kullarım! Siz gece gündüz günah işlersiniz, Ben bütün günahları bağışlarım.
Benden mağfiret dileyin ki sizi bağışlayayım.

Ey kullarım! Siz Bana hiçbir zarar veremeyeceğiniz gibi, Bana bir faydanız da olamaz.

Ey kullarım! Sizin önceki ve sonrakileriniz, insanlarınız ve cinleriniz, en müttakî kalbe sâhip kimseler olsaydınız bile, Benim mülkümde herhangi bir fazlalık olmazdı.

Ey kullarım! Sizin önceki ve sonrakileriniz, insanlarınız ve cinleriniz en kötü kalbe sâhib kimseler olsaydınız bile Benim mülkümde herhangi bir noksanlık olmazdı.

Ey kullarım! Sizin önceki ve sonrakileriniz, insanlarınız ve cinleriniz bir yerde hep birlikte ayağa kalkıp Ben'den istekte bulunsanız, herkesin istediği şeyi veririm de, bu Benim nezdimde ancak iğnenin denize daldırıldığı zaman eksilttiği şey kadar bir noksanlığa yol açar.

Ey kullarım! Bu saydıklarım sizlerin amelleriniz ve Benim onlara verdiğim karşılıklar.
Kim bir iyilik bulursa, Allah'a hamdetsin!
Kim bunun dışında bir şey bulursa, ancak kendini kötülesin!”

(Müslim, Birr, 55)

Rivâyet : Hikâye edilen hâdise veya söz. * Bir hâdisenin başkalarına anlatılması. * Peygamberimiz'den (A.S.M.) işittiklerini veya sahabeden duyduklarını birisinin başkasına anlatması.

Haram : Helâl olmayan, İslâmiyetçe ve dince nehyedilen şeyler ve ameller. Allah'ın izin vermediği, men'ettiği şeyler. Helâlin zıddı olan şey.

Hidâyet : Doğruluk. İslâmlık. Hakkı hak, bâtılı da bâtıl olarak görüp doğru yola girmek. Dalâletten ve bâtıl yoldan uzaklaşmak.

Müstesnâ : İstisna edilen. Ayrı tutulan, ayrı muameleye tabi olan. Kaide dışı bırakılmış olan.

Dalâlet : İman ve İslâmiyetten ayrılmak. Azmak. Hak ve hakikatten, İslâmiyet yolundan sapmak. Allah'a isyankâr olmak. * Şaşkınlık

Mağfiret : (Magfiret) Cenab-ı Hakk'ın kullarının günahlarını örtmesi, affetmesi, rahmeti ile lütfu.

Nezd : f. Yan. Yakın. Karib. * Göre, nazarında, fikrince. (Arapçadaki "ind" mânâsındadır)

C* C* C* C* C* C* C* C* C* C* C* C* C* C* C*

Muhiddin i Arabi (Mişkâtü’l Envâr) ... Muhammedinur

"Malı uğrunda öldürülen şehittir; kanı uğrunda öldürülen şehittir;dini uğrunda öldürülen şehittir; ailesi uğrunda öldürülen şehittir."

(Ebû Dâvûd, "Sünnet", 29; Tirmizî, "Diyât", 21)

"Hiçbir gün , hiçbir gece, hatta hiçbir an yoktur ki,Allah Teala o vakitte kullarından dilediğine ihsan ve ikramda bulunuyor
olmasın! Allah Teala hiçbir kuluna, kalbine zatının zikrini ilham etmekten daha büyük bir ihsanda bulunmamıştır."

Hadis-i Şerif
Hayırlı Cumalar

[emoji254][emoji261][emoji254]Akşemseddin hazretleri diyor ki:

[emoji254]1- Her işe besmele ile başla...

[emoji254]2- Daima temizliğe dikkat et...

[emoji254]3- Sâlih amel işle...

[emoji254]4- Asla tembel olma...

[emoji254]5- Namazlarını, şartlar ne olursa olsun terk etme...

[emoji254]6- Kaderinin esiri olduğunu unutma...

[emoji254]7- Kâr ve zararını iyi bil...

[emoji254]8- Nimetlere şükür, belâ zannettiklerine sabret.

[emoji254]9- Dünyanın refahına mağrur olma...

[emoji254]10- Kimseye eza ve cefada bulunma...

[emoji254]11- Başkası için kendisini yakıp tüketen mum gibi olma...

[emoji254]12- Asla hased etme...

[emoji254]13- Gıybet etme...

[emoji254]14- Kimsenin arkasından iyi olmayan taraflarını konuşma.

[emoji254]15- Sana yakın olmayana yaklaşayım deme...

[emoji254]16- Zamanını dâima iyi değerlendir...

[emoji254]17- Tüccar gibi verdiğini geri alma...

[emoji254]18- İki kişi arasına girme.

[emoji254]19- Kadınlarla (kadınlar için erkeklerle) beraber olmaktan ve onlarla çok konuşmaktan sakın... Öyle yapan kimseler yakalarını iftiradan kurtaramazlar.

[emoji254]20- Yalan söyleme...

[emoji254]21- Kimseye iftira etme...

[emoji254]22- Evini örümcek yuvasına çevirme. Temiz tut... Misafirlerine ve yakınlarına kapını açık tut.

[emoji254]23- Ananı-babanı ve büyüklerini hep gözet... Onları başkalarına muhtaç etme...

[emoji254]24-Senden yaşlı ve mevkice yüksek olanın önünden yürüme...

[emoji254]25- Şalvarını (pantolonunu) yastık yapıp başının altına koyma...

[emoji254]26- Dişini dişine sürtme...

[emoji254]27- Don, pantolon ve çoraplarını ayakta giyme...

[emoji254]28- Seccade olarak postun beyazını tercih etme...

[emoji254]29- Ekmeği ve helvayı soğuk ye...

[emoji254]30- Büyük bir zata “unutkanlığın sebebi nedir?” diye soruldu. Misvak kullanmamak (dişleri kirli tutmak)tır diye cevap verdi. Ağzını daima temiz tut...

[emoji254]31- Işığı “Puf” diye üfürerek söndürme.

[emoji254]32- Gece vakti ev süpürme...

[emoji254]33- Gece vakti seni sıkıntıya düşürecek işlerle meşgul olma...

[emoji254]34- Çok uyku yoksulluğa sebeptir.

[emoji254]35- Issız yollarda tek başına yolculuk yapma...

[emoji254]36- Seni rahatsız edecek olan davranışlarda bulunma...

[emoji254]37- Aklına estiği gibi hareket etme...

[emoji254]38- Gecenin tamamını uyku ile geçirme...

[emoji254]39- Seher vakti Kur’ân okumaya çalış...

[emoji254]40- Her zaman hamd ve şükür et...[emoji261][emoji254][emoji261]
Selamlar

“Büyük günahlar şunlardır: Allah’a ortak koşmak, ana babaya itaatsizlik etmek, haksız yere adam öldürmek ve yalan yere yemin etmek.”

(Buhârî, "Eymân ve’n–nüzûr", 16, "Diyât", 2)

"....Şu dünya malı gerçekten çekici ve tatlıdır. Buna bir Müslümanın sahip olması ne kadar güzeldir!
Yeter ki ondan miskine( fakire), yetime ve yolcuya versin."

Hadis-Şerif

" Sevininiz ve sizi sevindirecek şeyler ümid ediniz. Allah'a yemin ederim ki, sizler için fakirlikten korkmuyorum.
Fakat ben, sizden öncekilerin önüne serildiği gibi dünyanın sizin önünüzeserilmesinden, onların dünya için yarıştıkları gibi
sizin de yarışa girmenizden, dünyanın onları helak ettiği gibi ettiği gibi sizide halâk etmesinden korkuyorum."

Hadis-i Şerif
Cumanız ve Mevlid Kandiliniz mübarek olsun

Üst Alt